tieteen kuvalehden älykkyystesti - onko joku tehnyt?

taivasonsininen

Hei!

Tein tuon testin ja tulokseksi sain 123. JEE!! Sanalliset osiot tuossa tuntuivat vain niin lapsellisen helpoilta, että mahtaako erotella oikeasti lainkaan. Onko tuo testi mielestänne luotettava? Onko joku tehnyt toisenkin testin ja olivatko tulokset samansuuntaisia?

Taisi mitata joiltain osin koulusivistystä, mutta mielelläni paistattelen kuvitellun älykkyyteni hohteessa...

16

3044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+16

      Se ei ole tyypillinen älykkyystesti. Siinä on tosiaankin tuo sanallinen osuus, joka minunkin mielestäni mittaa myös "sivistyneisyyttä" ja tuntuu aika helpolta. Numerosarjatesti mittaa ulkoamuistamista ja siinä pärjää sopivalla tekniikalla.

      Tyypillisempi älykkyystesti on esim. tanskalaisperäinen iqtest http://www.iqtest.dk/main.swf. Siinä tosin lopussa tulee "seinä vastaan", muutama niin vaikea tehtävä ettei ainakaan minun älykkyyteni riitä.

    • testailija.

      Minä sain tuosta iqtest dk:sta 100. Mesnsan testin tyrin. Tuli kirje että todennäköisesti testi epäonnistui väärän taktiikkani takia eikä psykologi nähnyt järkeä lähettää tulostani. Ei oo kiinnostanu mennä toista kertaa. Suomen mensan nettitestin tein kahdesti. Ja eka kerralla 121, toisella 123. Tuossa tieteen kuvalehden testissä sain tuloksen 121

    • taivasonsininen

      tein tuon tanskalaisen älykkyystestin ja tulokseksi sain 106. Tavallinen älykkyys sentään minulla, kai pitää olla tyytyväinen... Epäilinkin vähän tuota tiekun pätevyyttä.

      Perustuukohan tuo arvio muihin saman testin tehneisiin? Silloin tulos saattaa olla vääristynyt, kun ihmiset harjoittelevat...

      • Hmm.

        Kyllä ne kaikki testit on tietyllätavalla päteviä. Olet vaan ilmeisesti verbaalisesti lahjakkaampi ja lähimuistisi on hyvä.

        Nyt en tehnyt tieteenkuvalehden testiä, mutta aikoinaan mitä sen tein, sain jotain 120 ja päälle. Olen havainnut, että kaikkein alhaisimmat pisteet olen saanut juuri tieteenkuvalehden äo-testistä. Kuviopäättely äö-testeistä saan tulokseksi yleensä 128 - 143 väliltä. 128 tuli tanskalaisesta testistä.

        Havaitisin myös armeijan älykkyystestistä, etten ollut verbaalisessa osiossa kovin hyvä. Muistaakseni en ehtinyt edes vastaamaan puoliin kysymyksiin, kun aika loppui. Kuviopäättelyissä vastaavasti pärjäsin hyvin.


    • 8+3=15

      Tieteenkuvalehden testistä yli 130. Tuosta tanskalaisesta 118. Käytin siihen 20 minuuttia. Ei olisi pitänyt tehdä kiireessä :/

    • laiskimus3

      Onko tieteenkuvalehden testissä vielä se muistiosio? Se oli hankalin koko testissä. Muistaakseni sain yli 130. Pärjäsin hyvin sanallisessakin, mutta esimerkiksi ristikoiden täyttämisessä olen todella surkea. Tanskalaisesta tekstistä 126, aikaa meni 5 minuuttia.

      Itse olen ollut koko ikäni epävarma älykkyydestäni. Monesti on tuntunut, etenkin sosiaalisissa tilanteissa, että olen ollut täysin pihalla. Vaikkakin monesti se johtui siitä, että aihealueet olivat minulle täysin tuntemattomia.

      Koulussa olin keskiverto, en juuri panostanut aineisiin. Olen melko laiska.

      • taivasonsininen

        Oli muistiosio. Myönnän, että huijasin siinä hiukan: kun piti luetella väläytetyt numerot päinvastaisessa järjestyksessä, kirjoitin ne ruudulle itselleni muistiin väläytysjärjestyksessä ja käänsin ne sitten. Siltikin tuo osio meni huonoiten.


    • insideyourmind

      osaatko laskea 10^16?
      muistatko puhelinnumerosi, tilinumerosi tai verkkopankkitunnukset ulkoa?
      osaatko uskoa faktaan vaikka esim. kristinuskoa tuputetaan?
      saavatko kaverisi puheestasi selvää?
      opitko virheistäsi?
      kyseenalaistatko (et usko sokeasti kaikkea) esim. mediaa ja päättäjiä?

      Jos vastaus kaikkiin on KYLLÄ... olet juuri niin älykäs kuin ihmisen vuonna 2013 täytyykin olla.

    • aivan pössi

      kuvalehden testiä en ole tehnyt, mutta mensan nettitesti antoi n 120 ja sitten se tanskalainen 104. kovasti tulos heittää.

    • Am I so retarded ?

      Tein aikani kuluksi tuon testin.Tulos 132. Olen vajaat nelikymppinen kroonisesti sairas väliinputoaja. Peruskoulun kävin ja siihen jäi opiskelut lukion psykologiaa ja muutamaa kansanopistokurssia lukuun ottamatta. En mikään nero mutta olen ilmeinen alisuoriutuja ollut koko ikäni. Johtuneeko koulukiusatuksi joutumisesta vai mistä? Tiedä häntä. Luulisi tuolla amiksen käyvän tuollakin äo:lla.

    • Tavallinen tallaaja

      Tieteenlehden testistä 137, mensan nettitestistä 130, tuosta iqtestista 110, mensan virallisesta 120. Ihan hauskoja tehdä, mutta tulos vaihtelee näiden välillä kohtuu paljon.

    • Jepajee123

      Tiekun testistä 110, Mensan nettitestistä 123 ja tosta Tanskalaisesta 108.

      Eniten kyl luotan tohon Tanskalaiseen mut toisaalta en usko että Mensankaan virallisessa testissä hirveen paljoa tosta 123 eroais tulos.

      Eipä tos Tanskalaises testis kyl tuntunu muutaku viimeset 5 sellasilta että ei oikeen ollu paljoakaan hajua oikeista vastauksista :D

      • 8+17

        Sama kokemus noista 5 viimeisestä tanskalaisessa, seinä nousi pystyyn. Printtasin ne ja tein ajan kanssa pähkäilemällä jolloin ratkaisin kaksi. Vaatii kai erilaista luovuutta kuin 130 ÄOlla luontaisesti on.


    • hajontaa.on

      Mensan nettitesti: 119
      Tanskalaistesti: 109
      Tiekun testi: 125
      Psykologin teettämä WAIS: 123

      • hajonta.pienenee

        Tein tanskalaistestin uudestaan, tulos 115. Hajonta pienenee! Edelleen pidät tota WAISsia luotettavimpana.


      • jooooooo

        Pidän eikä pidät...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe