Sitähän ei voi sellaisenaan tehdä drinkkejä vaan se on laimennettava 40 prosenttiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole helppoa vaan laimennusvesi pitää keittää, alkoholi ja vesi pitää olla samanlämpöistä. Pitää vielä odottaa pari päivää että molekyylit ovat kunnolla sekoittuneet.
Tuollaista väitetään. Kuulostaa aika monimutkaiselta, eikö vesi ja 80% alkoholi helpommin sekoitu?
80% viinan laimentaminen on vaikeaa?
49
14632
Vastaukset
Turhaa niuhotusta. Asian voinee testata tekemällä toisaalta vaikeamman kautta ja toisaalta suoraan laimentamalla. Sitten vain sokkomaisteluun. Arvatenkin kymmenennen maistelukerran jälkeen eroa ei ole havaittavissa. Kemia on kokeellista tiedettä.
- Kysyn vaan
Niin mutta jos molekyylit eivät ole kunnolla sekoittuneet voi tapahtua jotain pahaa?! Siksi tuollaiset varotoimet tehdään...
Kysyn vaan kirjoitti:
Niin mutta jos molekyylit eivät ole kunnolla sekoittuneet voi tapahtua jotain pahaa?! Siksi tuollaiset varotoimet tehdään...
Viinaan tuntuu liittyvän legenda poikineen. Sekä vesi- että etanolimolekyylit ovat sikseen pieniä ja vikkeliä, etteivät ne muodosta kovinkaan helposti misellejä. Asia voisi olla eri viskissä, johon on liuennut vähäisiä määriä pitempiketjuista ainesta:
http://blog.khymos.org/2007/06/03/new-perspectives-on-whisky-and-water/
(En takaa em. blogin oikeellisuutta.)
Jos taas haluaa estää sen, että jotain pahaa tapahtuisi, niin onhan parasta keittää sitä seosta avoimessa kattilassa, kunnes kiehumispiste nesteessä on yli 90°C. Sitten jäähdyttää nesteen ja juo reippaasti ja hyvillä mielin. Nimittäin Koskenkorvan juomitakin on monella seurannut jotain pahaa.
Vesi ja etanoli siis liukenevat toisiinsa kaikissa suhteissa. Sekoittuminen tapahtuu ravistelemalla käytännössä siinä samassa. Sekoittumisen varmistaa liukenemisen eksotermisyys.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol- Tälläistä kerrotaan
tuttumies kirjoitti:
Viinaan tuntuu liittyvän legenda poikineen. Sekä vesi- että etanolimolekyylit ovat sikseen pieniä ja vikkeliä, etteivät ne muodosta kovinkaan helposti misellejä. Asia voisi olla eri viskissä, johon on liuennut vähäisiä määriä pitempiketjuista ainesta:
http://blog.khymos.org/2007/06/03/new-perspectives-on-whisky-and-water/
(En takaa em. blogin oikeellisuutta.)
Jos taas haluaa estää sen, että jotain pahaa tapahtuisi, niin onhan parasta keittää sitä seosta avoimessa kattilassa, kunnes kiehumispiste nesteessä on yli 90°C. Sitten jäähdyttää nesteen ja juo reippaasti ja hyvillä mielin. Nimittäin Koskenkorvan juomitakin on monella seurannut jotain pahaa.
Vesi ja etanoli siis liukenevat toisiinsa kaikissa suhteissa. Sekoittuminen tapahtuu ravistelemalla käytännössä siinä samassa. Sekoittumisen varmistaa liukenemisen eksotermisyys.
http://en.wikipedia.org/wiki/EthanolKapakassa eräs vanhenpi mies kertoi että jos pirtua (96%) blandaa suoraan niin se ei sekoitu kunnolla ja vatsassa se menee suoraan verenkiertoon ja voi aiheuttaa äkillisen alkoholimyrkytyksen. Siksi ainakin pirtu pitää sekoittaa samanlämpöiseen veteen ja monta päivää pitää jääkaapissa ja pulloa silloin tällöin ravistella.
Tälläistä kerrotaan kirjoitti:
Kapakassa eräs vanhenpi mies kertoi että jos pirtua (96%) blandaa suoraan niin se ei sekoitu kunnolla ja vatsassa se menee suoraan verenkiertoon ja voi aiheuttaa äkillisen alkoholimyrkytyksen. Siksi ainakin pirtu pitää sekoittaa samanlämpöiseen veteen ja monta päivää pitää jääkaapissa ja pulloa silloin tällöin ravistella.
Taitaa olla pelkkää urbaanilegendaa. Kyllä kaksi poolista nestettä sekoittuvat keskenään varsin hyvin.
- 12+6
Tälläistä kerrotaan kirjoitti:
Kapakassa eräs vanhenpi mies kertoi että jos pirtua (96%) blandaa suoraan niin se ei sekoitu kunnolla ja vatsassa se menee suoraan verenkiertoon ja voi aiheuttaa äkillisen alkoholimyrkytyksen. Siksi ainakin pirtu pitää sekoittaa samanlämpöiseen veteen ja monta päivää pitää jääkaapissa ja pulloa silloin tällöin ravistella.
Löytyisikö tarinaan uskottavampaa viitettä kuin "kapakassa eräs vanhempi mies kertoi"?
Kapakassa kuulee varmasti vanhoilta ukoilta jorinaa jos jonkinlaista mutta tieteellinen viite väitteeseen olisi hieman uskottavampaa. Siihen asti annetaan tämä tarinan olla urbaanilegendaa. Niitähän kapakoissa kuulee. - Olen kuullut
Tälläistä kerrotaan kirjoitti:
Kapakassa eräs vanhenpi mies kertoi että jos pirtua (96%) blandaa suoraan niin se ei sekoitu kunnolla ja vatsassa se menee suoraan verenkiertoon ja voi aiheuttaa äkillisen alkoholimyrkytyksen. Siksi ainakin pirtu pitää sekoittaa samanlämpöiseen veteen ja monta päivää pitää jääkaapissa ja pulloa silloin tällöin ravistella.
Tuon pirtujutun olen minäkin kuullut, siksi sitä ei saa Suomessa myydä, se on hengenvaarallista jos sitä ei päiväkausia sekoittele!
- Vaara vaanii
Olen kuullut kirjoitti:
Tuon pirtujutun olen minäkin kuullut, siksi sitä ei saa Suomessa myydä, se on hengenvaarallista jos sitä ei päiväkausia sekoittele!
Pirtun kanssa saa olla varovainen, alkoholimyrkytys tulee jos ei päiväkausia sekoittele.
- Puistojoogaaja
Ite oon tehnyt blandaukset niin, että oon keittänyt vettä ja lisännyt siihen sokeria. Kun seos on jäähtynyt, oon lisännyt sen viunan joukkoon ja seuraavana päivänä oon ryypänny ne... ja hyvin on toiminut...
- Kysyn vaan
Miksi olet hyvän viinan pilannut sokerilla? Liköörit on asia erikseen.
- Puistojoogaaja
Kysyn vaan kirjoitti:
Miksi olet hyvän viinan pilannut sokerilla? Liköörit on asia erikseen.
Sillon se sekottuu paremmin...
- Kysyn vaan
Puistojoogaaja kirjoitti:
Sillon se sekottuu paremmin...
Mitä tapahtuu jos laittaa 80% alkoholia lasiin, päälle esim. appelsiinimehua niin paljon että liuoksesta tulee 10% ja juo heti? Eikö ne mahassa mene ihan tarpeeksi sekaisin?
- Puistojoogaaja
Kysyn vaan kirjoitti:
Mitä tapahtuu jos laittaa 80% alkoholia lasiin, päälle esim. appelsiinimehua niin paljon että liuoksesta tulee 10% ja juo heti? Eikö ne mahassa mene ihan tarpeeksi sekaisin?
Kokeile...
- Puisto Kemisti
Väite on pelkkää huuhaata.
Vesi ja viina sekoittuvat hyvin. Jossakin vaiheessa vain nestettä katoaa, kun puhdasta viinaa ja vettä sekoitetaan. Sekin tapahtuu nopeasti.
http://www.youtube.com/watch?v=84k206qaVRU- iouoi
Vettä ja etanolia sekoitettaessa seoksen kokonaistilavuus pienenee:
http://www.helsinki.fi/kemma/kysykemiasta/2010/etanoli_ja_vesi.html
Kun sekoitetaan vettä ja etanolia, uuden liuoksen tilavuus on todellakin alle yhteenlasketun tilavuuden. Mitään ainetta, ei vettä eikä etanolia, ei katoa mihinkään.
Tilavuuden pienenemisen aiheuttaa se, että vesimolekyylit pääsevät lähelle etanolimolekyyliä. Vesi- ja etanolimolekyylien välille muodostuu vuorovaikutuksia, joita kutsutaan vetysidoksiksi. Vetysidoksen puoleensa vetävä voima syntyy vesi- ja etanolimolekyylien happi- ja vetyatomien välille. Tilavuus siis pienenee, kun vesi- ja etanolimolekyylit pakkautuvat lähemmäs toisiaan.
Jos haluat valmistaa tasakoosteisen liuoksen, voimakas ravistaminen tai sekoittaminen riittää veden ja etanolin sekoittumiseen. Kolmen päivän odotusta ei tarvitse.
Julkaistu 20.3.2010, muokattu 10.1.2011.
- 1234***
Kaada 80% viinaa veteen. Keitä 2 tuntia. Huomaat, että hyvin seos laimeni.
- ***4321
Kaada 80% viinaa veteen. Sekoita 5 minuuttia. Huomaat, että hyvin seos laimeni.
- Näin teen
Nesteiden pitää olla samanlämpöisiä ja huolellisesti sekoittaa. Sitten jättää pariksi päiväksi jääkaappiin, vasta sen jälkeen on valmista nautittavaksi.
- 15+20
Näin teen kirjoitti:
Nesteiden pitää olla samanlämpöisiä ja huolellisesti sekoittaa. Sitten jättää pariksi päiväksi jääkaappiin, vasta sen jälkeen on valmista nautittavaksi.
Kyllä se lämpötila äkkiä tasoittuu kun kahta nestettä sekoittaa. Toki jos mielenrauhansa vuoksi haluaa käyttää poppakonsteja ja vaikka päällään seisten sekoittaa lientänsä niin mikäs siinä.
- 59*84
15+20 kirjoitti:
Kyllä se lämpötila äkkiä tasoittuu kun kahta nestettä sekoittaa. Toki jos mielenrauhansa vuoksi haluaa käyttää poppakonsteja ja vaikka päällään seisten sekoittaa lientänsä niin mikäs siinä.
Ota 1 litran pullo. Laita siihen 250 ml 80% viinaa ja lisää siihen 250 ml puhdasta vettä. Ravista 10-15x ja sinulla on puolilitraa 40% viinaa. Lämpötilaerolla ei tässä ole mitään merkitystä.
Sekoittaminen ja ravistaminen ovat 100x tehokkaampia keinoja kuin kuumantaminen tai jäähdyttäminen yms. Jälkimmäiset ovat amatöörejä varten (joilla ei näytä olevan oikein mitään käsitystä edes peruskemiasta.) - Näin tehkää
59*84 kirjoitti:
Ota 1 litran pullo. Laita siihen 250 ml 80% viinaa ja lisää siihen 250 ml puhdasta vettä. Ravista 10-15x ja sinulla on puolilitraa 40% viinaa. Lämpötilaerolla ei tässä ole mitään merkitystä.
Sekoittaminen ja ravistaminen ovat 100x tehokkaampia keinoja kuin kuumantaminen tai jäähdyttäminen yms. Jälkimmäiset ovat amatöörejä varten (joilla ei näytä olevan oikein mitään käsitystä edes peruskemiasta.)Vesi pitää keittää ja antaa jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tähän veteen lisätään haluttu määrä huoneenlämpöistä 80% alkoholia. Ravistetaan ja laitetaan jääkaappiin vähintään kahdeksi päiväksi. Välillä ravistetaan. Vasta kahden päivän kuluttua juoma on valmis nautittavaksi.
- Varma tieto
Näin tehkää kirjoitti:
Vesi pitää keittää ja antaa jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tähän veteen lisätään haluttu määrä huoneenlämpöistä 80% alkoholia. Ravistetaan ja laitetaan jääkaappiin vähintään kahdeksi päiväksi. Välillä ravistetaan. Vasta kahden päivän kuluttua juoma on valmis nautittavaksi.
Tuollaisella monen päivän jääkaappisäilytyksellä juomasta tulee varmasti lasin- tai muovinpainamaa. Sellaista ei sitten kyllä pysty enää juomaan kukaan.
Kapakan vanhan miehen ohjeessa voi silti olla viisautta, vaikka sillä ei olekaan mitään tekemistä etanolin liukenemisen kanssa.
1) Ohje saattaa ehkäistä alkoholismia. Tämän varmistamiseksi pitäisi löytää kaksi koehenkilöryhmää, joista A toimisi pikaohjeella ja B-ryhmä odottaisi aina pari päivää, ennen maistelun aloittamista.
2) Likaisten kraanavesien maailmassa seoksen seisottaminen saattaa heikentää mikrobikantaa.- Voi olla perääkin
Ex työkaveri aikoinaan tiputteli kotipolttoista ja se nimenomaan mainosti, että pitää ohentaa veteen ja ennen "nauttimista" antaa olla vähintään muutaman päivän huoneen lämmössä - mitä pidempään sitä pehmeämpi maku. Jos ei lanttaa etukäteen vaan ottaa käyttöön suoraan ja lanttaa vasta ennen käyttöä, maistuu kuulemma "raa'alle" vai sanoko se "kovalle" ja käy vatsan päälle herkemmin.
Lähes kaikki muut väkiviinapohjaiset väkevät alkoholit pl. vodka ym. väkiviinat, tehdään epäpuhtaasta tisleestä (pontikan kaltaisesta). Yleensä ne laitetaan kypsyyn tammitynnyrihin ja joihinkin lisätään samalla mausteita. Yleensä mitä kauemmin kypsynyt, sitä pehmeämpää ja aromikkaampaa. Maku tulee osin epäpuhtaasta tisleestä, osin mausteista ja hieman myös astiasta. - Zen-Biologi
Toinen myytti on se, että pontikkapannusta pitäisi heittää ensimmäiset tipat menemään, koska niistä lähtee näkö.
- Voi olla perääkin
Kysymyshän on Metanolista, jonka kiehumispiste on huomattavasti alhaisempi kuin Etanolin, jota ponun tislauksessa tavoitellaan. Metanolia syntyy aina peni määrä käymisprosessissa.
Sen ensimmäisen kupillisen poistaminen perustuu varmaan siihen olettamaan, että Metanoli tulee ensin ja sitten vasta Etanoli. Tapahtuuko näin? Niin tai näin, ei kysymys tässä mielessä ole myytistä. - 1234+5678
Voi olla perääkin kirjoitti:
Kysymyshän on Metanolista, jonka kiehumispiste on huomattavasti alhaisempi kuin Etanolin, jota ponun tislauksessa tavoitellaan. Metanolia syntyy aina peni määrä käymisprosessissa.
Sen ensimmäisen kupillisen poistaminen perustuu varmaan siihen olettamaan, että Metanoli tulee ensin ja sitten vasta Etanoli. Tapahtuuko näin? Niin tai näin, ei kysymys tässä mielessä ole myytistä.Tulee sieltä paljon muutakin kuin metanolia ennen etanolia. Siksi heitetään alkutipat mäkeen.
- 13+5
Voi olla perääkin kirjoitti:
Kysymyshän on Metanolista, jonka kiehumispiste on huomattavasti alhaisempi kuin Etanolin, jota ponun tislauksessa tavoitellaan. Metanolia syntyy aina peni määrä käymisprosessissa.
Sen ensimmäisen kupillisen poistaminen perustuu varmaan siihen olettamaan, että Metanoli tulee ensin ja sitten vasta Etanoli. Tapahtuuko näin? Niin tai näin, ei kysymys tässä mielessä ole myytistä.Miksi kirjoitat metanolin ja etanolin isolla?
- kemiaa1
orgaanisen kemian labroissa on hyvin tyypillistä tislaamisessa erottaa ensimmäiset tisleet pois ennen halutun puhtaan aineen tislautumista. Metanolin myrkyllisyyskään ei ole myytti, joten ihan oikeilla jäljillä tuossa ollaan. Orgaanisen labroissa epäpuhtauksien tislautumista seurataan kiehumispisteen muutoksesta. Eli metanoli tislautuu seoksesta vajaassa 65 cels asteessa ja puhdas etanoli vajaassa 80 cels asteessa. Tislauksen lämpötilan nousu pysähtyy aluksi epäpuhtauksien kiehumispisteeseen ja jatkaa nousuaan kunhan epäpuhtaudet ovat tislautuneet pois. Seuraavaksi lämpötilan nousu pysähtyy etanolin kiehumispisteeseen ja pysyy tasollaan kunhan etanoli loppuu liuoksesta. Lämpötila ei mitata suoraan nestefaasista vaan esimerkiksi jäähdyttimen menoaukon tuntumasta.
- Voi olla perääkin
kemiaa1 kirjoitti:
orgaanisen kemian labroissa on hyvin tyypillistä tislaamisessa erottaa ensimmäiset tisleet pois ennen halutun puhtaan aineen tislautumista. Metanolin myrkyllisyyskään ei ole myytti, joten ihan oikeilla jäljillä tuossa ollaan. Orgaanisen labroissa epäpuhtauksien tislautumista seurataan kiehumispisteen muutoksesta. Eli metanoli tislautuu seoksesta vajaassa 65 cels asteessa ja puhdas etanoli vajaassa 80 cels asteessa. Tislauksen lämpötilan nousu pysähtyy aluksi epäpuhtauksien kiehumispisteeseen ja jatkaa nousuaan kunhan epäpuhtaudet ovat tislautuneet pois. Seuraavaksi lämpötilan nousu pysähtyy etanolin kiehumispisteeseen ja pysyy tasollaan kunhan etanoli loppuu liuoksesta. Lämpötila ei mitata suoraan nestefaasista vaan esimerkiksi jäähdyttimen menoaukon tuntumasta.
Näinhän metanolin ym. ylimääräisen saa tehokkaasti pois, mutta kyllä tuo ekan kupillisen pois heittäminen taitaa olla kotikokeille enemmänkin rituaali. Eipä taida kovinkaan monella olla käytössä muuta lämpötilan ohjausta kuin se, ettei rankki ala kiehua.
Kovin monimutkaista eikä edes kallista olisi tänä päivänä tehdä hyvinkin tarkkaa lämpötilan ohjausta. Ei vaan jaksa tässä iässä alkaa enää harjoitteleen. Kulutus on vähentynyt, Virosta voi aina käydä hakemassa edullisesti eikä tuo Alkonkaan alko perikatoon vie.
Joku kansanperinnepuuhastelu saattaisi kiinnostaa. Hyvä vinkki jollekin elämysyrittäjälle. Jostain vanhat vehkeet ja porukalla jossain metsän siimeksessä tipautetaan ja tietysti hieman maistellaan. - Kolmasti kirkastettu
1234+5678 kirjoitti:
Tulee sieltä paljon muutakin kuin metanolia ennen etanolia. Siksi heitetään alkutipat mäkeen.
Parasta pontikkaa saa kun se tislataan kolmeen kertaan. Silloin kaikki epäpuhtaudet lähtevät ja juoma on aivan yhtä laadukasta kuin Alkon viinat. Huonolaatuisen pontikan tunnistaa jo inhasta väristä, ei ole kirkasta, pahaakin se on ja tulee hirveä kankkunen.
- mummelin ohjeella
Kolmasti kirkastettu kirjoitti:
Parasta pontikkaa saa kun se tislataan kolmeen kertaan. Silloin kaikki epäpuhtaudet lähtevät ja juoma on aivan yhtä laadukasta kuin Alkon viinat. Huonolaatuisen pontikan tunnistaa jo inhasta väristä, ei ole kirkasta, pahaakin se on ja tulee hirveä kankkunen.
Turhaa tislata moneen kertaan, kun on hiilisuodattimet. Ja turhaa blandata sitä 8-kymppistä ensin vedellä, vaan drinkit voi tehdä aivan hyvin siihen. Viinaa vaan puolet siitä määrästä, mitä laittaisit alkon putelista. Voit tosin laittaa sitä kasikymppistä puoli lasia, puolet puolukkamehua, niin saat kivaa raikasta kiisseliä, ja seuraavana on muisti ja akka lähteneet...
- Hevon Kukut
Viina on kans niitä eniten mystifioituja aineita tällä planeetalla. Etanoli on niin lyhyt hiilivetyketju, sekä polaarinen molekyyli, että se sekoittuu veteen täysin rajattomasti.
- tehdasta miettivä
Miksi pontikka on niin pahaa? Voiko siitä mitenkään saada esim. dry vodkan tasoista lopputuotetta? Kun tehtaan rakentaminen ei ole mikään pikkujuttu
- niettä
Pontikka on pahaa siksi, että siinä on mukana sekä pienimolekyylisiä että suurimolekyylisiä alkoholeja. Molemmat ovat pahanmakuisia. Suurina pitoisuuksina ne olisivat myrkyllisiäkin, mutta pontikassa niiden määrä ei nouse niin suureksi. Pontikassa voi olla muutakin asiaankuulumatonta roskaa.
Teollisesti valmistettu alkoholi sisältää VAIN etyylialkoholia. Pontikastakin saadaan parempaa, jos tislataan 2-3 kertaa ja alkusatsi heitetään pois (pienimolekyylinen metyylialkoholi) sekä tislaus lopetetaan ajoissa, jotta isomolekyyliset alkoholit eivät pääse mukaan.
Aivan laadukas tulos saadaan vain tislauskolonnilla, joka jakaa eri alkoholit eri tisleisiin, ja teollisesella prosessilla. Vain näin saavutetaan dryn tasoinen tuote eikä aina silloinkaan, koska raaka-alkoholia tehdään huonollakin prosessilla.
- exLekuri
Sekoittamisessa ei ole mitään ihmeellistä, suuri osa kommenteista palstalla tuntuu olevan mutulla kirjoitettuja. Ainut asia mitä pitää mielessä on ymmärtää, että paukuista tulee äkkiä todella tujuja / väkeviä - jos esim. alkaa sekoittelemaan 80% vodkaa "kokikseen".
En tiedä kuinka Virosta tuotu vodka vertautuu 96 % pirtuun, mutta pirtu (lähes puhdas etanoli) ei maistu juuri millekään / on varsin lievä maultaan, jos siitä sekoitetaan paukkuja. En tiedä saako Viron "vodkasta" poistettua niitä makua "parantavia" ainesosia mitkä tekevät siitä nimellisesti Vodkaa ...
Sekoittelin aikoinani 96% pirtua muun muassa kokikseen/spriteen ja halutessaan yhdellä tuopilla sai lähes tajun pois - muistaakseni älyttömin sekoitussuhde oli itsellä 2-3 cm (desi) tavallisen oluttuopin pohjalle puhdasta 96% pirtua ja päälle kokista (ja jäitä).
Useimmiten kyllä jaettiin puolet pirtua ja puolet vettä pulloihin ja niistä tekemään samanlaisia paukkuja kuin minkä tahansa Alkon 40-45% viinan kanssa.- Kokemusta on
Ei ole mitään syytä alkaa 80% vodkaa tai pirtuakaan mihinkään muuhun sekoittamaan kuin mixeriin. Pitää pitää huoli että mixeriä on tarpeeksi ettei tule liian vahvoja paukkuja.
- Naimha-Aslak
Mitä turhaa lantrailemaan. Suosittelen vanhaa Lapin miehen cocktailia "Ruskaa pakkasella": pirtua pänikästä ja lunta rukkasella perään - ja äkkiä.
- noitamies, Espoo
"Naimha-Aslak", tässä on takana selvä väärinkäsitys. Kun etelästä menee pirtua monien käsien kautta Lappiin, se on merkillisesti laimentunut matkalla ja on enintään 10 %:sta. Siellä sitä luullaan edelleen pirtuksi. Jätä siis lumi pois. Eikä ole muutenkaan mikään kiire.
- viinapiru666
Juuri tässä mietin että mitä tolle pirtulle teen, kun on noita "kyllä pirtu pitää leikata ennen kun alkaa juomaan"-kommentteja tullut myös lähipiiristä.
Onko lähipiiri tietämätön vai alanko vaan juomaan tuosta. - lestinkeittäjä
Laittaa vaan puolet vähemmän, kun yleensä. Lusikka tms. kuppiin ja sekoittaa aina ennen kun juo.
Hatusta vedetty 'tieto'. Jos joku tietää onko kossuvissyllä ja samanvahvuisella pirtuvissyllä eroa, niin olisi hauska kuulla.
Niin joo, pirtuvissyhän on tietysti paremman makuista :P - MITÄÄNENOOKOSKAANOTTANU
ELKÄÄ HYVÄT IHMISET JUOKO PIRTUA.
- Anonyymi
No ainakin mun 13v sisko kaato puol lasii 80% vodkaa ja puol lasii mehuu ja hengis selvis. Eikä ollu ees kännis vaikka sen vartis joi.
- Anonyymi
Kyllä 80% voi käyttää drinkkeihin mutta suosittelen ehdottomasti laimentamaan ainakin 40% vahvuuteen. Loppuillasta kun vapaalla kädellä kaatelee niin juomista voi tulla vähän turhan vahvoja. Humalassa on vaikea arvioida tekemisiään ja tottumattomalle alkoholimyrkytys on todellinen vaara. Takavuosina kun sitä apteekin pirtua vielä sai niin ensimmäisenä aina laimensin.
- Anonyymi
Näin on. Ainakin 40% vahvuuteen kannattaa laimentaa. Mieluummin ehkä jopa 50% ta 60% vahvuuteen.
- Anonyymi
Biindeer dandät, gaddö hängouvö. Eli 80% Stroh rommi liukenee ongelmitta kylmään kokikseen samantien juomakelpoiseksi rommikolaksi. Varmistin asian toistokokeella riittävän pitkänä koesarjana.
- Anonyymi
Uuhhmm.. no minä olen jo monta vuotta juonut ihan ilman mitään laimennuksia 80% vodkaa. Ihan oon vaan coca colaan ja redbull energia juomaan sekoittanu ettei maistu niin väkevältä.. en ikinä oo joutunu sairaalaan vaikka tein niin. Oonko ollut onnekas, ja oonko jotenkin vaarantanut omaa terveyttã?
- Anonyymi
Ei ole mitään ongelmaa sekoittaa 80% Stroh rommia kylmään Coca colaan. Se tuntuu sekoittuvan hyvin nopeasti ja lopputuloksen makukin on haluttu ja kohdallaan.
- Anonyymi
Katos pärkhele, mähän olinkin jo vastannut tähän tuossa ylempänä. Niin ne vuodet vierivät ja muisti menee. Rommikolan juomisella ei ole asian kanssa mitään tekemistä, hik!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.42447- 1161617
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill361356Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1561181- 521095
- 1131082
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1051044- 571041
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.46909- 60882