Totta vai ei?

mielipiteitä.

5

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7575757575

      Luin aikoinani Gavin Menziesin kirjan aiheesta, ja myös siihen kohdistuvan kritiikin. Kovasti oli heppoiset todistusaineistot amerikassa käymisestä. Todisteiksi tarjottiin mm. Biminin kivilaattoja jotka ovat syntyneet luonnollisesti ilman ihmiskäden vaikutusta (ja joita monet pässit pitävät edelleen todisteina Atlantiksestakin), 1600 tai 1700-luvulla rakennettua tornia yhdessä ensimmäisistä amerikkalaisista kaupungeista (Philadelphia? en nyt jaksa kaivaa tarkkoja infoja) ja Kolumbusta edeltävää karttaa jossa saattaa olla Puerto Rico tms.

      Jos kiinalaiset kävivät Amerikassa ennen Kolumbusta niin se tapahtui Tyynenmeren puolelta. Tosin siitäkään ei ole varmoja todisteita. En usko että kyseinen kiinalainen laivasto purjehti Kap Hornin ohitse vaikka Afrikan itärannikolla kävikin.

      Sinänsä harmi että kiinalaiset jättivät maailmanvalloituksen sikseen, ehkä meilläkin olisi erilainen yhteiskunta tämän riistokapitalismin sijaan jos oltaisiin saatu kiinalaisista filosofioista vaikutteita jo silloin.

    • byoya

      Kielitieteilijöiden mukaanhan oletettu aika Amerikan alkuperäisväestön saapumisesta Kolumbukseen ei riitä kaikkien tunnettujen intiaanikielien luonnolliseen kehitykseen. Ratkeaisiko tämä ongelma, jos annettaisiin intiaanien imeä vaikutteita kiinalaisilta sadan vuoden ajan? Ei kyllä varmaankaan...

    • Einari Epäusko

      Olisi kai kiinalaisilla ollut resursseja melkein mihin vaan, mutta he tietoisesti päättivät jo varhain sulkeutua kuoreensa ja jättää ulkomaailman omiin oloihinsa. Sikäli uusien mantereiden etsiminen ei tunnu uskottavalta.

    • -masa-

      Päinvastoin, kyllä kiinalaisilla on erinäisiä tarinoita tutkimusmatkoista, esim. tämä Fu Sang -maasta kertovat legendat. Osa jutuista sopii Amerikkaan, osa ei.

      Alkuperäiskansat ovat tuhansia vuosia, kenties kauemminkin, käyneet kauppaa ja tehneet sotaretkiä Amerikasta Aasian puolelle ja päinvastoin. Osa Alaskan kansoista asuu vieläkin osittain eri mantereilla.

      Suhteet Aasiaan jo muinaisina aikoina ja se että sieltä olisi joku laiva myrskyssä tai jopa tarkoituksella tullut Kiinasta tai Japanista Amerikan puolelle ei ole ihan tuulesta temmattu ajatus.

      Kamalasti todisteita en ole vielä nähnyt. Vanhojen kirjoitusten ja karttojen tulkitseminen on hankalaa. Esinepuolella voi jotain yhtäläisyyksiä löytyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe