Frisbee golf ,mitkä frisbeet aloittelijalle?

Aloittelija;)

Mitkä olisi hyvät frisbeet aloittelijalle? (oon golfannu jonku aikaa) ja olen ajatellut ostaa putterin midarin fairway- ja distancedraiverin ja hintaluokka yhteensä saisi olla vain n.50€. Help me?

21

9136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myös aloittelija

      Prismassa on loituspaketteja, käy siellä tai urheiluliikkeessä. Intersport tai budget esim.

      • aloittelija;)

        Kiitos, näin teen!:)


    • ihan amatööri

      Kaikille aloittelijoille tiedoksi.

      Sijoita n. 20 euroa harrastukseen ja hanki perus kolmen kiekon paketti.

      Niissä on hyvä aloittelijalle sopiva lastu ja esim itse heitän kolmen vuoden jälkeen edelleen aloituspaketin putterilla.

      Kiekkojen erilaisia hifistely ominaisuuksia ei edes kukaan aloittelija pysty hyödyntämään.

      Ensin kehitetään perusheittoa ja sit vasta ostetaan erikoisempia kiekkoja.

      • piti kirjoittaa

        Lastu = laatu


      • alspe

        Osa halpisseteistä on niin alivakaita kiekkoja, ettei ne lennä suoraan kenenkään kädestä. Aloittelijankaan ei kannata harjoitella pas**lla.

        Vanha sanonta, että huonot välineet tappaa innostuksen, pitää hyvin paikkaansa.


    • alivakaa ja kevyt

      Alivakaalla on helpoin aloittaa. Ihan ensiksi kannattaa heittää avauksetkin pelkällä putterilla ja midarilla. Prisman valikoima ei ole kovin laaja, mutta budgetissa on parempi valikoima. Vielä parempi valikoima on jos tilaa netistä. innovastore tai frisbeepoint. Myös kiekon paino kannattaa huomioida. Kevyin lite 150g tai alle on alottelijoille pars. toki kevyt alivakaa ei kovassa tuulessa toimi ja vie kiekon liaan oikealle.

      Hyviä alivakaita aloittelijan draiveri kiekkoja ovat. Innova leopard. Westside manala.
      Discmania jackal. Näitä pitäs prismoista ja budgetistakin löytyä. Kovaa tuulta varten voi ostaa ylivakaammankin kiekon esim banshee. Kevyet alivakaat ei kestä kovaa tuulta.

    • fribaaja

      Draiverin kannattaa unohtaa alussa. Kun tekniikka alkaa olemaan hallussa, niin ensimmäiset draiverit kannattaa nopeuden mukaan. Draiver-kiekot nopeusluokassa 7-9 on alkuun helpoiten hallittavissa.

      Ja muista myös pitää kirjaa tuloksistasi. Mikään ei ole motivoivampaa kuin huomata, että tulokset paranevat kierroksilla. Kirjaa joko paperilla tai sitten voit käyttää eri sovelluksia hyväksi. Esimerkiksi disc golf tracker on ilmainen ja hyvä ainakin alkuun ( www.discgolftracker.fi ).

    • fg pelaaja

      discgolfscores on parempi suomalainen johon voi kirjata tuloksia.

      • Anonyymi

        kyllä Upsi voittaa tämänki mennen tullen. siellä voi katsoa miten kaverit heittää ja millä radoilla


    • ghylt

      Heittolajeja aiemmin harrastamattomalle en suosittele draiveria alkuun, vaan midareista esim. Innovan Panther tai Mako ovat hyviä vaihtoehtoja. Putterina voi käyttää melkein mitä tahansa putteria, mutta Innovan Aviar on oikein hyvä.

      Itse aloitin tasan 3 vuotta sitten ostamalla putterin ja fairway draiverin (Leopard). Koska minulla oli heittotaustaa, ei aloittaminen ihan paria ensimmäistä viikkoa lukuunottamatta ollut kovin vaikea. Mulla kävi hyvä tuuri, koska satuin ostamaan hyvän aloittelijakiekon. Kuukauden harrastamisen jälkeen olin saanut pituutta Leopardiini parhaimmillaan tuurilla noin 80 metriä jolloin ostin Wraithin (virhe). En saanut tätä distance draiveria lentämään edes tuota 80 metriä, enkä todellakaan suoraan. Nykyään käytän Wraithejä paljonkin, mutta en edelleenkään suoraan heitettävissä heitoissa.

      Kun Leopardin saa heitettyä joka toisella heitolla viivasuoraan 100 metriä, kannattaa ostaa Teebird, TL, Roadrunner, Sidewinder tai Valkyrie. Kun Valkyrien saa lentämään viivasuoraan yli 100 metriä, kannattaa harkita seuraavaa "jyrempää" kiekkoa. Esim. TeeDevil, Katana tai Vulcan. Eri juttu on haluaako tässä välissä ostaa kiekkoja joilla ei ole tarkoituskaan heittää suoraan. Tähän sopivat ainakin Wraith, PD ja kymmeniä muita vastaavia kiekkoja.

      3 vuoden harrastamisen ja kilpailemisen jälkeen laukustani luottokiekkoina löytyvät Aviar, Roc, Valkyrie ja Wraith. Maksimipituuden haen Katanalla ja annukat/rollerit Roadrunnerilla. Upsit Bansheellä.

      • harraataja

        Aloittelijoitenkaan ei kantti hommata tuollasia 15€ settejä prismata tai muualta. Jos haluaa setin sen kanttii olla innovan, discmanian tai discgraftin setti.

        niillä 15 euron chingeillä, esp, mitä lienevätkin ei tee vähän ajan päästä mitään.


    • harrastaja1

      Ite suo sittelisin aloittelijan kiekoiksi aviaria (putti),
      Buzzz tai md2 (midi)
      Ja champpion Leopard (draivi)
      On huomion arvoista että NOPEUS NUMERO EI TARKOITA PITUUTTA. VAAN SITÄ KUINKA KOVAA KIEKKOA PITÄÄ HEITTÄÄ.
      Aloittelija ei pysty tuottamaan riittävää nopeutta jolloi draiveri menee mihin sattuu muttei ainakaan pitkälle.

    • harrastaja1

      Ite suo sittelisin aloittelijan kiekoiksi aviaria (putti),
      Buzzz tai md2 (midi)
      Ja champpion Leopard (draivi)
      On huomion arvoista että NOPEUS NUMERO EI TARKOITA PITUUTTA. VAAN SITÄ KUINKA KOVAA KIEKKOA PITÄÄ HEITTÄÄ.
      Aloittelija ei pysty tuottamaan riittävää nopeutta jolloi draiveri menee mihin sattuu muttei ainakaan pitkälle.

    • hitailla alkuun

      Kuten täällä joku sanoikin jo niin ei kannata siirtyä liian nopeesti liiaan nopeisiin kiekkoihin. Ihan aluksi kannattaa opetella ne lentonumerot jotka on siinä kiekon etupuolella. Kaikissa ei toki vältämättä niitä ole . Ihan aluksi kannattaa heitää pelkällä puterilla vaikka aviar ihan avauksiakin. Sitten kun sen saa 50m kannattaa hommata midari vaikka tursas ja leopard sekä manala sekä jackal.

      • tekniikkaa vielä

        Tekinnikasta vielä senverran aloittelijoille, että aluksi kannattaa heitää paikoilleen ja ilmain vauhtia. Yleisin virhe aloittelijoilla on se, että kiekko heitetään liian korkealle 45 asteen kulmassa tai ylikin. Ei niin. Vaan matalia heittoja kulmaa vaan 15 tai 20 astetta. Alamäestä jopa alaviistoon. Heitto on vähän sama kun käynnistäisi ruohonleikkurin eli tosi nopea rykäsy joka lähteen niin, että käsi vedetään aika taakse ja sieltä rykäsitään. Ei ole kuitenkaan niikään voimalaji vaan oikea heittotekniikka on kaikista tärkein.


    • ythgfhfghf

      Haluan korostaa, että jos olet yhtään urheilullisesti lahjakas ja opit tavallisesti tekniikat nopeasti niin ei todellakaan kannata ostaa mitään aloittelijakiekkoja. Sellainen tekniikka, joka tekee aloittelijoiden kiekot turhiksi tulee todella nopeasti. Itse aloitin suoraan kunnon kiekoilla ja olen siitä ainoastaan tyytyväinen. Kaverin aloituspaketin kiekot lensivät päin persettä, koska niihin ei saanut laittaa voimaa yhtään ja piti heittää pelkästään kädellä.

      Mitään kaikista kovakätisimpien kiekkoja ei ehkä kannata ostaa alkuun, vaan pysytellä alivakaissa kiekoissa. Mielestäni kannattaa ostaa myös draiveri, koska aloittelijakin saa sillä lisämetrejä, eikä se heittäminen oikeasti ole niin vaikeaa. Esimerkiksi Innovan Valkyrie ja Wraith ovat hyviä kiekkoja aloittelijalle, mutta käytännöllisiä myös hyvälle pelaajalle.

      Ei kannata ostaa halvinta muoviseosta, vaan esimerkiksi innovalta Champion tai Star muovia, jotka ovat kestäviä. Halpa muovi kuluu ja etenkin vääntyy helposti ja silloin kiekossa tulee helposti arvaamaton. Yleensä paremmasta muovista tehdyt kiekot maksavat jotain 15 euroa kun halvasta muovista tehdyt maksavat 10 euroa. Paremmasta muovista tehdyt taas kestävät vuosia kun taas halvasta muovista tehdyt kestävät yleensä vain yhden tai pari kesää hyvänä etenkin jos niitä heitellään kovaa puuhun.

      • semiproo

        Kaikki muut suku laiset sanoo että olen lahjakas mutta olen harrastanut Frisbeegolfia nelisenvuotta sanoisin että jos joku ostaa aloittelian hyvä ostaa Driver sidewinder,midari wetside discs pursi et edes tarvitse putteria kun pursi on ihan niinku midari putteri tämä on todella totta mutta hankkikaa vip muovi pursi ei kade hankkia normaalia muovia se on ihan kakka tässä on nyt sitten hyvat neuvonta.


    • Hurahtanut DC noob

      Ite aloitin heittämisen champion leopardilla(nopeus 6) joka meni aika alku vaiheessa hukkaan, sitten ostin kaverilta millenium sirius jls firs runin (nopeus 8)pidin kiekosta tosi paljon mutta se on vaan valkonen ja hankala nähdä lumella joten kokeilin kaverin pohjan poikaa vip muovilla (nopeus 10) ihastuin heti ja ostin samantien samaisen kiekon mutta tournament muovilla ja oranssina( helppo nähdä kesällä ja talvella). Kaikissa kiekoissa samat arvot muuten mutta nopeus eri, eli vähä alivakaita (vakaus -1). Näin aloittelijana voin suositela noita kiekkoja en toki oo vielä kerenny paljoa kiekkoja testaan ku kuukausi tullu vasta heiteltyä. Tänään tuli tosiaan ostettua tuo kyseinen kiekko ja samantien parani tulos ( 3 hiironen talvi). Ja tosiaan suosittelen aluksi hiomaan tekniikkaa ilman vauhteja, kyllä sen kiekon saa lentämään 100m ilman vauhtejaki ku tekniikka rupee toimimaan.

    • TheDiscGolfGuy

      Kannattaa tsekata sellainen sivusto kuin www.frisbeedivari.fi

    • Frisbari

      Prodigy m400 on oma lemppari midareista. Suora lento ja ei tarvii paljoa voimaa. Ite aloitin ostamalla patterin ja mittarin. Putterillakin heittää kuitenkin 50m. Midareilla pärjää ilman draiveriakin. Itse valitsen kiekot mahdollisimman kirkkaana keltainen,oranssi tai punainen jotta ei huku niin helposti

    • Anonyymi

      Moi! Ruokalautanen on aika hyvä, niitä on usein kotona valmiina. Toinen on kattilan kansi, lentää lujaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe