Kun levyn säätö menee nollasta kahteentoista (0-12), millä asetuksella kannattaa paistaa leikkeet ja pihvit (sian tai naudan)?
Olen kokeillut useita eri asetuksia. Lähellä täyttä kaikki palaa, miedolla neste kiehuu mutta liha ei ruskistu.
Lihan paisto pannulla
12
2128
Vastaukset
- induktio/kaasu
Aikansa kun turaat, niin alökaa oikeat säädöt löytyä.
Minä poika käytän induktiota, en tuollasia vanhanaikaisia vehkeitä, ne hiukan huvittavat minua.- Kokki 3.141592657
Juu, induktiohan on niin fiksu, että se tietää, mitä aiot lämmittää/kypsentää/keittää/paistaa/hauduttaa. On se hieno. Sen kun vaan laitat päälle.
- hotgrease
Silloin se on jotain siitä välistä. Pannu ja sen sisältämä rasva kannattaa ensin kuumentaa hyvin eli täysillä vielä mennään - öljyn kuumuuden näkee sen aaltoilemisesta - savua ei tarvitse odottaa. Lisättyäsi lihat kuumalle pannulle lämpöä kannattaa säätää heman alemmaksi riippuen tietysti lämmönlähteestä (kaasu ja induktio reagoivat säätöön hyvinkin nopeasti, sähköliesi taas hitaammin) ja paistinpannustasi - toiset varaavat lämpöä paremmin kuin toiset. Riippuen lihan laadusta (sian tulee olla kypsää) ja paksuudesta arvioisin noin 3-4 minuuttia per puoli - sikaa vähän kauemmin.
- voi noita raukkoja
voi kuinka säälittävää
- Kokki 1.5
Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.
Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä. - Kokki 1.5
Kokki 1.5 kirjoitti:
Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.
Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.Sähkölevyt keraamitasossa.
- kesken kasvuinen
voi noita raukkoja kirjoitti:
voi kuinka säälittävää
Mikä siinä on että aikuiset ihmiset ei voi keskustella asiallisesti! Aina joku säälittävä spede alkaa vi...lla ja kommentoida kuinka säälittäviä ja tyhmiä muut kirjoittajat ovat. Ja kyllä nämä kommentoijat varmaan tietävät kaikesta kaiken. Anteeksi avautuminen, mutta ärsyttää kun aina ensimmäisenä aletaan vi...lla muille!
- kokeilemallaoppii
Kokki 1.5 kirjoitti:
Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.
Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.Mitään oikeaoppista tapaa ei olekaan vaikka tseffit niinkin kehtaavat väittää vaan se riippuu valitsemastasi lihasta ja haluamastasi kypsyydestä. Usein kuulee ettei lihaa pitäisi liikutella paiston aikana, mutta silti kaikki tseffit tökkivät sitä lihapalaa pannulla - ehkä vaikuttaakseen tekevänsä jotain vaikka se onkin tarpeetonta.
Perusohjeena voisi sanoa, että mahdollisimman kuuma pannu (öljyn ei tarvitse savuta) paiston alkuun ja mukauttaa lämpöä hieman alas paiston alettua. Noin 3-5 minuuttia per puoli lihan laadusta ja paksuudesta riippuen. Annathan lihan levätä ennen leikkausta ja nauttimista suunnilleeen saman ajan esim. folion alla. - Kokki 1,5
kokeilemallaoppii kirjoitti:
Mitään oikeaoppista tapaa ei olekaan vaikka tseffit niinkin kehtaavat väittää vaan se riippuu valitsemastasi lihasta ja haluamastasi kypsyydestä. Usein kuulee ettei lihaa pitäisi liikutella paiston aikana, mutta silti kaikki tseffit tökkivät sitä lihapalaa pannulla - ehkä vaikuttaakseen tekevänsä jotain vaikka se onkin tarpeetonta.
Perusohjeena voisi sanoa, että mahdollisimman kuuma pannu (öljyn ei tarvitse savuta) paiston alkuun ja mukauttaa lämpöä hieman alas paiston alettua. Noin 3-5 minuuttia per puoli lihan laadusta ja paksuudesta riippuen. Annathan lihan levätä ennen leikkausta ja nauttimista suunnilleeen saman ajan esim. folion alla."Mahdollisimman kuuma pannu" tarkoittaa: lämmöt täysillä. Sitäkö tässä haetaan?
- kuumaaöljyä
Kokki 1,5 kirjoitti:
"Mahdollisimman kuuma pannu" tarkoittaa: lämmöt täysillä. Sitäkö tässä haetaan?
Aluksi lämmöt täysillä ja sen jälkeen lämpöä säädetään sopivaksi eli vähän alas ja annetaan lihan kypsyä rauhassa, mutta ei silti anneta sen palaa - noin 3-5 minuuttiia per puoli riippuen lihasta (sika ja kana tulsi kypsentää läpikypsäksi) ja sen paksuudesta.
Tekemällä oppii sen, miten kauan mitäkin lihaa tulee kypsentää - sian ja kanan nyt tulee olla läpikypsää tautivaarojen ja myös syötävyyden kannalta.
- Kypsäälihaa
Heitäppä nokare voita siihen öljyn sekaan, kun kuvittelet että pannu on kuuma. Jos se voi ruskistuu heti niin lämpötila on sopiva.
Tai lueppa itse koko juttu
http://www.hookoo.fi/lihakoulu-artikkeli?id=3.5&otsikko=Fileepihvin paistaminen&pid=16616881 - Kokki 1,5
Löysin Tekniikan Maailman paistinpannuvertailusta sellaisen tiedon, että oikea paistolämpötila on 190 °C.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1171534
Se helpottaisi oloa jos
Se toinen tietäisi että molemmat tykkäämme toisistamme. Se on asia mikä vaivaa ja ahdistaa minua vaikka tilanne olisikin881357Palsta kysely..
Mikä on mielestäsi hyvä ikäero parisuhteessa? Tulevassa/kuvitteellisessa tulevaisuuden suhteessa, voisitko harkita ”ott1481164- 671020
- 40990
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V113969Haluaisin nainen vain välillä heilutella peittoa sinun kanssa
Mutta kuitenkin oltaisiin uskollisia toisillemme.59945- 69924
- 97897
- 73881