Lihan paisto pannulla

Kokki 1,5

Kun levyn säätö menee nollasta kahteentoista (0-12), millä asetuksella kannattaa paistaa leikkeet ja pihvit (sian tai naudan)?

Olen kokeillut useita eri asetuksia. Lähellä täyttä kaikki palaa, miedolla neste kiehuu mutta liha ei ruskistu.

12

2314

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • induktio/kaasu

      Aikansa kun turaat, niin alökaa oikeat säädöt löytyä.
      Minä poika käytän induktiota, en tuollasia vanhanaikaisia vehkeitä, ne hiukan huvittavat minua.

      • Kokki 3.141592657

        Juu, induktiohan on niin fiksu, että se tietää, mitä aiot lämmittää/kypsentää/keittää/paistaa/hauduttaa. On se hieno. Sen kun vaan laitat päälle.


    • hotgrease

      Silloin se on jotain siitä välistä. Pannu ja sen sisältämä rasva kannattaa ensin kuumentaa hyvin eli täysillä vielä mennään - öljyn kuumuuden näkee sen aaltoilemisesta - savua ei tarvitse odottaa. Lisättyäsi lihat kuumalle pannulle lämpöä kannattaa säätää heman alemmaksi riippuen tietysti lämmönlähteestä (kaasu ja induktio reagoivat säätöön hyvinkin nopeasti, sähköliesi taas hitaammin) ja paistinpannustasi - toiset varaavat lämpöä paremmin kuin toiset. Riippuen lihan laadusta (sian tulee olla kypsää) ja paksuudesta arvioisin noin 3-4 minuuttia per puoli - sikaa vähän kauemmin.

      • voi noita raukkoja

        voi kuinka säälittävää


      • Kokki 1.5

        Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.

        Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.


      • Kokki 1.5
        Kokki 1.5 kirjoitti:

        Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.

        Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.

        Sähkölevyt keraamitasossa.


      • kesken kasvuinen
        voi noita raukkoja kirjoitti:

        voi kuinka säälittävää

        Mikä siinä on että aikuiset ihmiset ei voi keskustella asiallisesti! Aina joku säälittävä spede alkaa vi...lla ja kommentoida kuinka säälittäviä ja tyhmiä muut kirjoittajat ovat. Ja kyllä nämä kommentoijat varmaan tietävät kaikesta kaiken. Anteeksi avautuminen, mutta ärsyttää kun aina ensimmäisenä aletaan vi...lla muille!


      • kokeilemallaoppii
        Kokki 1.5 kirjoitti:

        Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.

        Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.

        Mitään oikeaoppista tapaa ei olekaan vaikka tseffit niinkin kehtaavat väittää vaan se riippuu valitsemastasi lihasta ja haluamastasi kypsyydestä. Usein kuulee ettei lihaa pitäisi liikutella paiston aikana, mutta silti kaikki tseffit tökkivät sitä lihapalaa pannulla - ehkä vaikuttaakseen tekevänsä jotain vaikka se onkin tarpeetonta.

        Perusohjeena voisi sanoa, että mahdollisimman kuuma pannu (öljyn ei tarvitse savuta) paiston alkuun ja mukauttaa lämpöä hieman alas paiston alettua. Noin 3-5 minuuttia per puoli lihan laadusta ja paksuudesta riippuen. Annathan lihan levätä ennen leikkausta ja nauttimista suunnilleeen saman ajan esim. folion alla.


      • Kokki 1,5
        kokeilemallaoppii kirjoitti:

        Mitään oikeaoppista tapaa ei olekaan vaikka tseffit niinkin kehtaavat väittää vaan se riippuu valitsemastasi lihasta ja haluamastasi kypsyydestä. Usein kuulee ettei lihaa pitäisi liikutella paiston aikana, mutta silti kaikki tseffit tökkivät sitä lihapalaa pannulla - ehkä vaikuttaakseen tekevänsä jotain vaikka se onkin tarpeetonta.

        Perusohjeena voisi sanoa, että mahdollisimman kuuma pannu (öljyn ei tarvitse savuta) paiston alkuun ja mukauttaa lämpöä hieman alas paiston alettua. Noin 3-5 minuuttia per puoli lihan laadusta ja paksuudesta riippuen. Annathan lihan levätä ennen leikkausta ja nauttimista suunnilleeen saman ajan esim. folion alla.

        "Mahdollisimman kuuma pannu" tarkoittaa: lämmöt täysillä. Sitäkö tässä haetaan?


      • kuumaaöljyä
        Kokki 1,5 kirjoitti:

        "Mahdollisimman kuuma pannu" tarkoittaa: lämmöt täysillä. Sitäkö tässä haetaan?

        Aluksi lämmöt täysillä ja sen jälkeen lämpöä säädetään sopivaksi eli vähän alas ja annetaan lihan kypsyä rauhassa, mutta ei silti anneta sen palaa - noin 3-5 minuuttiia per puoli riippuen lihasta (sika ja kana tulsi kypsentää läpikypsäksi) ja sen paksuudesta.

        Tekemällä oppii sen, miten kauan mitäkin lihaa tulee kypsentää - sian ja kanan nyt tulee olla läpikypsää tautivaarojen ja myös syötävyyden kannalta.


    • Kypsäälihaa
    • Kokki 1,5

      Löysin Tekniikan Maailman paistinpannuvertailusta sellaisen tiedon, että oikea paistolämpötila on 190 °C.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. MIksi suurin osa persuista on alkoholisteja?

      Tätä jäin pohdiskelemaan....
      Maailman menoa
      65
      3858
    2. 47
      3203
    3. Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia

      Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on
      Maailman menoa
      154
      2969
    4. Putin lähti takki auki sotaan....

      Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,
      Maailman menoa
      47
      2870
    5. SDP ylivoimainen ykkönen

      En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.
      Maailman menoa
      75
      2426
    6. Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään

      "Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s
      Yleistä autoilusta
      62
      1931
    7. Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!

      ”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a
      Maailman menoa
      24
      1925
    8. Polttomoottoriauto on köyhän merkki

      Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.
      Maailman menoa
      136
      1830
    9. Kaivattusi ominaistuoksu?

      Itse vastaan juustonaksu 😅
      Ikävä
      89
      1259
    10. Mitä tarkalleen tunnet

      Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai
      Ikävä
      68
      1200
    Aihe