Lihan paisto pannulla

Kokki 1,5

Kun levyn säätö menee nollasta kahteentoista (0-12), millä asetuksella kannattaa paistaa leikkeet ja pihvit (sian tai naudan)?

Olen kokeillut useita eri asetuksia. Lähellä täyttä kaikki palaa, miedolla neste kiehuu mutta liha ei ruskistu.

12

2307

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • induktio/kaasu

      Aikansa kun turaat, niin alökaa oikeat säädöt löytyä.
      Minä poika käytän induktiota, en tuollasia vanhanaikaisia vehkeitä, ne hiukan huvittavat minua.

      • Kokki 3.141592657

        Juu, induktiohan on niin fiksu, että se tietää, mitä aiot lämmittää/kypsentää/keittää/paistaa/hauduttaa. On se hieno. Sen kun vaan laitat päälle.


    • hotgrease

      Silloin se on jotain siitä välistä. Pannu ja sen sisältämä rasva kannattaa ensin kuumentaa hyvin eli täysillä vielä mennään - öljyn kuumuuden näkee sen aaltoilemisesta - savua ei tarvitse odottaa. Lisättyäsi lihat kuumalle pannulle lämpöä kannattaa säätää heman alemmaksi riippuen tietysti lämmönlähteestä (kaasu ja induktio reagoivat säätöön hyvinkin nopeasti, sähköliesi taas hitaammin) ja paistinpannustasi - toiset varaavat lämpöä paremmin kuin toiset. Riippuen lihan laadusta (sian tulee olla kypsää) ja paksuudesta arvioisin noin 3-4 minuuttia per puoli - sikaa vähän kauemmin.

      • voi noita raukkoja

        voi kuinka säälittävää


      • Kokki 1.5

        Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.

        Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.


      • Kokki 1.5
        Kokki 1.5 kirjoitti:

        Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.

        Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.

        Sähkölevyt keraamitasossa.


      • kesken kasvuinen
        voi noita raukkoja kirjoitti:

        voi kuinka säälittävää

        Mikä siinä on että aikuiset ihmiset ei voi keskustella asiallisesti! Aina joku säälittävä spede alkaa vi...lla ja kommentoida kuinka säälittäviä ja tyhmiä muut kirjoittajat ovat. Ja kyllä nämä kommentoijat varmaan tietävät kaikesta kaiken. Anteeksi avautuminen, mutta ärsyttää kun aina ensimmäisenä aletaan vi...lla muille!


      • kokeilemallaoppii
        Kokki 1.5 kirjoitti:

        Okei, eli lämpö täysille ensin. Mutta pannun lämpöä pitää kytätä, ettei kuumene liikaa? Paljonko lämpötilan pitäisi olla paiston alussa? Minulla on IR-lämpömittari muuhun tarkoitukseen hankittuna.

        Käytän valurautaista grillipannua, joka varmasti varaa lämpöä hyvin. Olen laittanut lämmön asentoon 7 (max 12) ja antanut pannun kuumentua hyvän aikaa. Paisto on kyllä onnistunut aivan hyvin, mutta kysyinkin, miten homma pitäisi oikeaoppisesti tehdä.

        Mitään oikeaoppista tapaa ei olekaan vaikka tseffit niinkin kehtaavat väittää vaan se riippuu valitsemastasi lihasta ja haluamastasi kypsyydestä. Usein kuulee ettei lihaa pitäisi liikutella paiston aikana, mutta silti kaikki tseffit tökkivät sitä lihapalaa pannulla - ehkä vaikuttaakseen tekevänsä jotain vaikka se onkin tarpeetonta.

        Perusohjeena voisi sanoa, että mahdollisimman kuuma pannu (öljyn ei tarvitse savuta) paiston alkuun ja mukauttaa lämpöä hieman alas paiston alettua. Noin 3-5 minuuttia per puoli lihan laadusta ja paksuudesta riippuen. Annathan lihan levätä ennen leikkausta ja nauttimista suunnilleeen saman ajan esim. folion alla.


      • Kokki 1,5
        kokeilemallaoppii kirjoitti:

        Mitään oikeaoppista tapaa ei olekaan vaikka tseffit niinkin kehtaavat väittää vaan se riippuu valitsemastasi lihasta ja haluamastasi kypsyydestä. Usein kuulee ettei lihaa pitäisi liikutella paiston aikana, mutta silti kaikki tseffit tökkivät sitä lihapalaa pannulla - ehkä vaikuttaakseen tekevänsä jotain vaikka se onkin tarpeetonta.

        Perusohjeena voisi sanoa, että mahdollisimman kuuma pannu (öljyn ei tarvitse savuta) paiston alkuun ja mukauttaa lämpöä hieman alas paiston alettua. Noin 3-5 minuuttia per puoli lihan laadusta ja paksuudesta riippuen. Annathan lihan levätä ennen leikkausta ja nauttimista suunnilleeen saman ajan esim. folion alla.

        "Mahdollisimman kuuma pannu" tarkoittaa: lämmöt täysillä. Sitäkö tässä haetaan?


      • kuumaaöljyä
        Kokki 1,5 kirjoitti:

        "Mahdollisimman kuuma pannu" tarkoittaa: lämmöt täysillä. Sitäkö tässä haetaan?

        Aluksi lämmöt täysillä ja sen jälkeen lämpöä säädetään sopivaksi eli vähän alas ja annetaan lihan kypsyä rauhassa, mutta ei silti anneta sen palaa - noin 3-5 minuuttiia per puoli riippuen lihasta (sika ja kana tulsi kypsentää läpikypsäksi) ja sen paksuudesta.

        Tekemällä oppii sen, miten kauan mitäkin lihaa tulee kypsentää - sian ja kanan nyt tulee olla läpikypsää tautivaarojen ja myös syötävyyden kannalta.


    • Kypsäälihaa
    • Kokki 1,5

      Löysin Tekniikan Maailman paistinpannuvertailusta sellaisen tiedon, että oikea paistolämpötila on 190 °C.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      82
      7086
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7043
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      107
      6156
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5394
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5228
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5185
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5098
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4585
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3457
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3370
    Aihe