Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tieto lisää tuskaa?

heksari

Miksi tiedon sanotaan lisäävän tuskaa?

22

2100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Numb

      Esimerkin kautta vain näin: aamulla kurkkusi on karhea ja vähän yskittää. Ajattelet että suu on vain yön jälkeen kuiva ja siinä kaikki.
      Mutta jos satutkin olemaan sen alan erikoislääkäri ja tiedät kakki mahdolliset taudit joita siinä kohtaa kehoa voikaan olla niin alatkin murehtia että mikä niistä sadoista taudeista sinulla on ja pilaat koko päivän tuota miettimällä.

      Ja toinen: kävelet iloisena metsäpolkua kauniissa auringonpaisteessa ja nautit olostasi, kaikki on ok. Nyt jos satutkin tietämään, että kyseisen polun varrella asuu maailman myrkyllisimmät käärmeet, hämähäkit ja lihansyöjäbakteerit niin nautinto vaihtuu nopeasti tuskaan.

      Eli mitä vähemmän tiedät faktoja ja taustoja, sen helpompi on nauttia asioista sellaisenaan.

      Se, että meillä on Suomessa it-firma (vai onko ne YT-firmoja nykyisin) jonka nimi alkaa isolla t:llä onkin jo toinen juttu, ehkäpä sen konsernin työntekijät osaisivat valottaa asiaa siitä näkökulmasta... :)

      • Numb

        Ja yritin siis sanoa: "Esimerkin kautta vaikka näin..."


    • autuas -89

      mää vaan tiärä

    • tiedottomana

      Soita 0100 100 ja kysy.

    • Uyvyivihvhiv

      Yksi esimerkki on uskonto.
      Sanotaan että olet syvästi uskonnollinen muslimi jostain Kurdistanin vuoristosta ilman minkäänlaista tietoa muusta, jonka koko elämä perustuu Islamiin ja jolle Islam tuo paljon iloa.

      Olet varmasti onnellisempi, kuin saadessasi tietää, että maailmassa on miljoonia uskomuksia ja että elämän selittämiseksi ei välttämättä tarvitakaan Koraania tai Islamia.

      Myös moni ihminen on onnellisempi lapsena, sillä silloin ei ole käsittänyt maailman pahuutta.
      Muistat varmaan, miten lempparisukkien kadottaminen tai paidan tahraantuminen oli maailman suurin paha.
      Muistan miten itkin, kun joskus ymmärsin, ettei äiti ja isi olekaan peittelemässä minua loppuelämääni ja laulamassa tuutulauluja.

      Tieto lisää tuskaa ehkä eniten siinä tilanteessa, kun ymmärtää olevansa muita viisaampi.
      Ajattele tilannetta, jossa yrität keskustella eläinten oikeuksista stereotyyppisen juntin kanssa, joka toistaa samaa lausetta ja vaikka olet romuttanut hänen jokaisen väitteensä, hän silti luulee voittaneensa, sillä hänen älykkyytensä ei riitä asialliseen väittelyyn.
      Nyt mieti tätä tilannetta, mutta oikeasti älykkäisiin ihmisiin verrattuna olet tämä juntti.

      En muista nimeä, mutta eräs tiedemies sanoi, että on parempi olla vahva kun älykäs, sillä älykkyydestä ei ole muuta kuin haittaa.

      • pokke

        Minusta ainakin tuntuisi hirveämmältä, jos tajuaisin olevani muita tyhmempi.


      • hiuuuiiopkk

        "...että on parempi olla vahva kun älykäs, sillä älykkyydestä ei ole muuta kuin haittaa. "

        Ehkä se älykkäänä oleminen lisää taakkaa sitä kautta, että älykkyys edellyttää herkkyyttä ja herkkyys altistaa kolhuille.


      • mietteliäss
        pokke kirjoitti:

        Minusta ainakin tuntuisi hirveämmältä, jos tajuaisin olevani muita tyhmempi.

        Mutta tiedätkö, tyhmä ei tajua olevansa tyhmä, eikä hän ajattele muiden ajattelevan sen enempää kuin hän itsekkään ajattelee, mutta älykkäämpi tajuaa, että häntä itseään älykkäämpiäkin on.


    • Noinkohan

      "Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää", on peräisin Raamatusta, Saarnajan kirjan ensimmäisestä luvusta. Raamattuhan on muutenkin aika pessimistinen. Lainauksen perusajatus on että tieto ei välttämättä tee ihmistä onnelliseksi ja joskus liiallinen tietäminen saattaa jopa tehdä elämästä lohdutonta ja tarkoituksetonta. Ihminen voisi olla onnellisempi, jos ei tietäisi, että maailmassa on esim. sotia, nälänhätää ja ilmastonmuutoksia.

    • ilosovi

      Asiaan liittyvä jatkototeamus on: älä esitä kysymystä, johon et halua kuulla jotain tiettyä vastausta.

    • Anonyymi

      Jatkakaa keskustelua perkeleen jumalauta

      • Anonyymi

        "Onks tietoa"?
        Näin kyseltiin ennen, kun lestinheittäjää etsittiin.
        Jos löytyi, niin seuraavan aamun tuskaa se lisäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onks tietoa"?
        Näin kyseltiin ennen, kun lestinheittäjää etsittiin.
        Jos löytyi, niin seuraavan aamun tuskaa se lisäsi.

        Nykyisin kysytään: ”Onks mietoa?” Mieto lisää vähemmän tuskaa.


    • Anonyymi

      „Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.“

      • Anonyymi

        M A Numminen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        M A Numminen

        L J J Wittgenstein


      • Anonyymi

        reden


    • Anonyymi

      Tieto lisää tuskaa kun tajuaa kuinka tyhmiä valtaosa ihmisistä on. Sitä kuinka tyhmyydelle ja ihmisten itsekkyydelle (tai vääristyneelle oikeudenmukaisuuskäsitykselle) ja siitä aiheutuville asioille ei voi paljoakaan tehdä (ainakaan ilman väkivaltaa) mihin taas ei ole valmiuksia. Kun ei tajua tätä niin on iloisempi. Ainut tapa selvitä tästä tiedosta on kiinnittää keskittyminen työhön/harrastukseen jossa haluaa kehittyä/saada enemmän rahaa/onnistumista/mainetta tai pyrkiä kitkemään tyhmyys radikaalien keinoin mutta siihen on harvoilla mahdollisuutta. Asemaan jossa on mahdollisuus voi tosin pyrkiä, mutta yleensä tarkkaan asemaan ei kuitenkaan pääse/pääsisi

    • Anonyymi

      Sanonta viittaa tietysti tiedon puusta syömiseen, minkä tuskallisena ihminen häädettiin Paratiista.

    • Anonyymi

      Jotkut asiat on parempi olla tietämättä, jotkut asiat taas olisi hyvä tietää.

      Sanonnat nyt ovat pelkkiä sanontoja tämäkin sanonta on pelkkää ironiaa.

      • Anonyymi

        Mistä tiedät sitten mitä on parempi tietää ja mitä ei?


    • Anonyymi

      Vaikka tiedon lisääntyminen voi aiheuttaa tuskaa, on syytä huomata, että tieto voi myös tuoda iloa, tyydytystä ja vapautta. Tieto antaa mahdollisuuden tehdä tietoisempia valintoja, ratkaista ongelmia ja ymmärtää maailmaa paremmin. Jokaisen yksilön kokemus tiedon karttumisesta on yksilöllinen, ja se voi vaihdella eri elämänvaiheissa ja eri aihealueilla.

      Tiedon lisääntymisen vaikutukset ihmisen elämään ovat moninaiset ja riippuvat useista tekijöistä, kuten yksilön persoonallisuudesta, elämänkokemuksista ja siitä, minkälaisia tietoja hän omaksuu. Vaikka tiedon lisääntyminen voi aiheuttaa tuskaa, on tärkeää huomioida myös sen positiiviset vaikutukset.

      Tieto voi auttaa ihmistä kasvamaan ja kehittymään henkisesti, mikä voi lisätä elämänlaatua ja hyvinvointia. Uuden tiedon omaksuminen voi tarjota ihmiselle uusia näkökulmia ja ymmärrystä, mikä puolestaan voi avartaa maailmankuvaa ja tehdä hänestä joustavamman ajattelijan. Tämä voi auttaa ihmistä sopeutumaan muutoksiin ja vastoinkäymisiin elämässä, mikä voi parantaa hänen kykyään selviytyä ja kukoistaa.

      Tiedon lisääntyminen voi myös tarjota ihmisen elämälle merkitystä ja tarkoitusta. Kun ihminen oppii uusia asioita ja saa uusia oivalluksia, hän voi löytää intohimon tiettyjä aiheita tai tavoitteita kohtaan. Tämä voi johtaa uusiin harrastuksiin, urasuuntiin tai elämäntehtäviin, jotka tuovat iloa ja tyydytystä.

      Lisäksi tiedon lisääntyminen voi parantaa yhteisön ja yhteiskunnan hyvinvointia. Kun yksilöt tietävät enemmän esimerkiksi terveydestä, ympäristöstä tai taloudesta, he voivat tehdä parempia päätöksiä ja toimia vastuullisemmin. Tämä voi johtaa kestävämpään ja oikeudenmukaisempaan yhteiskuntaan, jossa kaikkien elämänlaatu paranee.

      Kaikesta huolimatta tiedon lisääntyminen voi myös tuoda mukanaan haasteita ja vaikeuksia. On tärkeää, että ihminen oppii tasapainottamaan tiedon karttumisen ja sen aiheuttaman tuskan sekä ilon. Tähän voi kuulua esimerkiksi tiedon hankkimisen priorisointi, kriittisen ajattelun kehittäminen ja oman henkisen hyvinvoinnin ylläpitäminen.

      Lopulta tiedon lisääntyminen on yksi elämän monista osa-alueista, jotka vaikuttavat ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

      On tärkeää tunnistaa tiedon hankkimisen sekä positiiviset että negatiiviset puolet ja pyrkiä löytämään tasapaino niiden välillä, jotta tiedosta voi hyötyä parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi tarkoittaa tiedon lähteiden kriittistä arviointia, tietoisuutta omista rajoista ja tarpeista sekä kykyä erottaa olennainen epäolennaisesta.

      Tiedon lisääntyminen voi olla sekä lahja että taakka, mutta tärkeintä on oppia käyttämään tietoa viisaasti ja soveltamaan sitä omaan elämään ja ympäröivään maailmaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä voi auttaa sekä yksilöä että yhteisöä kasvamaan, kehittymään ja löytämään uusia tapoja kohdata haasteita ja ratkaista ongelmia.

      Lopuksi on hyvä muistaa, että tiedon lisääntyminen on yksi osa elämän monimutkaista kokonaisuutta, ja jokaisen ihmisen kokemus siitä on yksilöllinen. Tiedon hankkimisen ja omaksumisen taitoja kehittämällä voimme kuitenkin pyrkiä löytämään tasapainon tiedon tuoman ilon ja tuskan välillä ja nauttia sen monista hyödyistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe