Tein erän kotiviiniä, mutta vaikuttaa siltä että se epäonnistui. Se ei lainkaan kirkastu vaikka käytin käymisen pysäyttäjää ja kirkastetta, maku on melko hiivainen ja tympeä.
Valitettavasti se ei pahan maun ja ruman ulkonäön johdosta kelpaa juotavaksi, mutta pohdin että ei se kuitenkaan mitään vaarallista sisällä ja siinä on luonnollisia säilöntäaineita (käytettyjen marjojen hapot, alkoholi).
Voisikohan tätä viiniä käyttää säilöntään? Onko vaarana että jos säilöö joitain vihanneksia viiniin niin nämä alkaisivat käymään(hajottaen säilöntäastian)?
Voisi ajatella myös että jos lisää sokeria mukaan niin alkoholilla ja sokerilla kyllästetty liemi estää melkolailla kaiken mikrobitoiminnan(hiivakaan ei toimi enää liian vahvassa liemessä).
Olisi harmi heittää juoma viemäriin kaiken vaivannäön jälkeen, voihan sitä toisaalta yrittää käyttää ruuanlaitossakin.
Mitä mieltä olette?
Huono kotiviini säilöntäaineena?
6+2
0
102
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t897229- 353831
- 453430
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402562- 2082386
- 412352
- 1232246
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292149Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241878- 401819