Keskivartalon treenaus (ja se sixpack)

urheilijapoika

Terve. Olen 17 v. poika 187/87 ja pohjalla on 12 v. yleisurheiluharjoittelut. Jaloissa piisaa voimaa, mutta yläkropan treenaus on päässyt jäämään vähälle ja olen välillä selkävaivoistakin kärsinyt joten ajattelin, että nyt olisi korkea aika vahvistaa sitä keskivartaloa ja mieluusti saada samalla aikaan jonkunnäköinen sixpackkikin. Monipuolinen harjoittelu on kaiken a ja o, mutta mikä olisi yksittäisenä liikkeenä se kaikkein tehokkain ja voiko 2-3 kk vielä saada ihmeitä aikaan?

8

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ssooppii

      2-3 kk:ssa ei voi saada ihmeitä aikaan, mutta selvää kehitystä kyllä.
      Selkävaivoihin tarvitaan core -lihasten vahvistamista.
      Jos yksi liike pitäisi valita niin se tämä. Tämä videon ukko on yli 60, joten siinä iässä sixpack ei ole enää elämän kohtalon kysymyksiä.
      tripod headstand
      aloita varovasti, vaiheittain, käytä vaikka seinää apuna
      http://www.youtube.com/watch?v=YQ-UbSt_Vtw

      • sikspäkki

        http://pleieri.blogspot.com/2013/05/sikspakki.html treeninä riittää. Tärkeintä on pieni rasvaprosentti ja tässä tärkeintä on oikein syöminen. Saat 2-3kk:ssa ihmeitä aikaan, jos toimit kyseisen sikspäkki treeniin mukaisesti ja tämän lisäksi syöt kyseisen linkin Pelimiehen ruokavalio mukaisesti. Treenaaminen kannattaa tehdä tyhjällä vatsalla heti aamusta, jos tavoitteenasi on laskea rasvaprosenttia nopeasti.


    • tärkeintä on treenata sekä vatsa- että selkälihaksia monipuolisesti. vatsalihaksissakaan ei kannata jumittua yhteen liikkeeseen, sillä tehokkainta on treenata sekä suoria-, vinoja- että syviävatsoja.

      Vatsalihasten näkymiseen vaikuttaa myös se, onko vatsassa paksu rasvakerros. Ei auta vaikka kuinka paljon treenaisi, jos rasvakerros kuitenkin peittää lihakset.

    • Totuus-

      Kyllä keskivartalo vahvistuu parhaiten tekemällä mm.

      Taka tai erityisesti etukyykkyä! Jälkimmäinen on todella raskas liike, jonka tunnet kyllä keskikropassa vatsan puolella varsinkin. Takakyykky eli saliliikkeiden kuningas vahvistaa myös alaselkää.

      Maastaveto ja sen variaatiot ehdottomia, jos haluat pitää selän kondiksessa. Vahvistaa koko kroppaa. Tuolla liikkeellä treenaat satoja lihaksia samanaikaisesti, eli niitä pieniä tukilihaksia myös. Se saa sut näyttämään vahvalta ja tuo voimaa sekä lihasta koko kehoon. Kuningasliike ja raskas semmoinen.

      Pystypunnerrus seisten. Nostat painoa leuan korkeudelta pään yläpuolelle. Kokeileppas tangolla. Tässä liikkeessä huomaat erityisen hyvin jos keskikroppa on heikko.

      Moni valmentaja on sitä mieltä, että vatsoja ei kannata tehdä liikaa tai juuri ollenkaan. Toki aloittelija voi jotain tehdä. Mutta kyllä se vahva keskikroppa tulee näillä liikkeillä mitä mainitsin.

      Vatsalihakset koostuu suurimmaksi osaksi nopeista lihassoluista, eli niitä pitäisi treenata sitten myös todella raskailla painoilla, jos haluat kehitystä. Eli taljassa rutistuksia. Otat ristikkäistaljasta köyden molempiin kätösiin ja menet polvilteen, yläasennosta rutistat nokan kohti maata mahd. nopeasti jännittäen vatsoja ja ylösnousu kontrolloidusti hitusen hitaammin. Toinen liike on sitten voimapyörä. Laita youtubeen, tässä on liike mitä voit tehdä myös kotona. Aloita polviltaan tehtäen. Myöhemmin sitten suorin jaloin. On yksi raskaimmista liikkeistä keskikropalle. Tunnet sen vatsassa ja selässä. Alussa sika liike, mutta siinä saa toistoja lisää kun tekee säännöllisesti.

      Jos osaat englantia, niin lue tuolta valmis ohjelma: http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

      Se on täysin ilmainen, sisältää kaikki tarkasti ja videot liikkeistä. Ei turhia vemputuksia vaan liikkeitä millä saat tulosta!

      PS. Sixpack on myös osittain geneettinen juttu, kuten kaikki lihaskasvu; sitä joko tulee tai ei tule, tai kovin hitaasti. 80% on kiinni safkaamisesta. Tässä suurin osa menee metsään. Aluksi pitää hommata lihasta sinne vatsaan raskailla liikkeillä ja sitten kun sitä on niin kuoria rasvakerros pois ja voila. Sixpack!

      • unohtui-

        Hupsista, unohdin kulmasoudun ja leuanvedon. Molemmat vahvistaa tehokkaasti myös keskikroppaa. Vaikka et uskoisi, niin lisäpainot roikkumaan leuanvedossa ja jännität vatsaa koko liikkeen ajan, niin on todella tehokas myös corelle. Tutkittu juttu.

        Aloita ilman muuta tekemään tuota ohjelmaa minkä laitoin. Saat juuri sellaisen kropan kun haluat. Ruokavalio kondikseen vielä niin homma toimii. Älä sorru koneisiin tai kymmeniin eri turhiin liikkeisiin mitä kynäniskat tekevät hihaton paita salilla. Hukkaavat vaan aikaa turhiin juttuihin.

        Käsille treeniksi riittää olkapäiden leveydeltä vastaoteleuat ja lisäpainoja roikkumaan kun menee 3x10-12. Ojentajille dippi lisäpainoilla. Pitää muistaa että kaikissa liikkeissä mitä aiemmin mainitsin ottaa hauis ja ojentaja damagea! Vaikka nyt puhuit keskikropasta, niin sun pitää tajuta, että treenaat koko kroppaa alusta lähtien tasapuolisesti!!!

        Tuloksia tulee jo 3kk:ssa jos treenaat säännöllisesti ~4xvko salilla ja syöt joka päivä sapuskat mitä pitää syödä jotta saat kaloritarpeen täyteen ja oikeat makrot, ts. tarpeeksi proteiinia, hiilaria ja hyviä rasvoja.


    • Perus basicia

      Löytyy joogaa, fitness ja ''extremeä''
      http://www.youtube.com/user/BeFit
      Jos haluat tietynlaisen kehon niin seuraa aina hieman ohjaajan kroppaa niin osaat valita oikean treeni muodon. Selkävaivoihin on mulla auttanut jooga jota käytän myös palauttavana rankan treenin jälkeen :)
      3-4x viikossa teet ja pidät 1-2x vapaata. Jos teet enemmän niin suhteuta vapaat sitten sen mukaan jotta keho ehtii palautua.

      Ideaa ruokavalion kehitykseen:
      http://huippukuntoon.fi/paino

      • urheilijapoika

        Kiitoksia paljon kaikista vastauksista. Ruokavalioni on mielestäni suht koht terveellinen ja vaikken rasvaprosenttia ole mittauttanutkaan, niin luulisin sen olevan melko matala (ainakaan ei ole mitään ylimääräistä missään).


    • keritsaaa

      Turkkilainen ylösnousu reenaa koko keskivartalon ja monta muutakin komponenttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe