Keskivartalon treenaus (ja se sixpack)

urheilijapoika

Terve. Olen 17 v. poika 187/87 ja pohjalla on 12 v. yleisurheiluharjoittelut. Jaloissa piisaa voimaa, mutta yläkropan treenaus on päässyt jäämään vähälle ja olen välillä selkävaivoistakin kärsinyt joten ajattelin, että nyt olisi korkea aika vahvistaa sitä keskivartaloa ja mieluusti saada samalla aikaan jonkunnäköinen sixpackkikin. Monipuolinen harjoittelu on kaiken a ja o, mutta mikä olisi yksittäisenä liikkeenä se kaikkein tehokkain ja voiko 2-3 kk vielä saada ihmeitä aikaan?

8

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ssooppii

      2-3 kk:ssa ei voi saada ihmeitä aikaan, mutta selvää kehitystä kyllä.
      Selkävaivoihin tarvitaan core -lihasten vahvistamista.
      Jos yksi liike pitäisi valita niin se tämä. Tämä videon ukko on yli 60, joten siinä iässä sixpack ei ole enää elämän kohtalon kysymyksiä.
      tripod headstand
      aloita varovasti, vaiheittain, käytä vaikka seinää apuna
      http://www.youtube.com/watch?v=YQ-UbSt_Vtw

      • sikspäkki

        http://pleieri.blogspot.com/2013/05/sikspakki.html treeninä riittää. Tärkeintä on pieni rasvaprosentti ja tässä tärkeintä on oikein syöminen. Saat 2-3kk:ssa ihmeitä aikaan, jos toimit kyseisen sikspäkki treeniin mukaisesti ja tämän lisäksi syöt kyseisen linkin Pelimiehen ruokavalio mukaisesti. Treenaaminen kannattaa tehdä tyhjällä vatsalla heti aamusta, jos tavoitteenasi on laskea rasvaprosenttia nopeasti.


    • tärkeintä on treenata sekä vatsa- että selkälihaksia monipuolisesti. vatsalihaksissakaan ei kannata jumittua yhteen liikkeeseen, sillä tehokkainta on treenata sekä suoria-, vinoja- että syviävatsoja.

      Vatsalihasten näkymiseen vaikuttaa myös se, onko vatsassa paksu rasvakerros. Ei auta vaikka kuinka paljon treenaisi, jos rasvakerros kuitenkin peittää lihakset.

    • Totuus-

      Kyllä keskivartalo vahvistuu parhaiten tekemällä mm.

      Taka tai erityisesti etukyykkyä! Jälkimmäinen on todella raskas liike, jonka tunnet kyllä keskikropassa vatsan puolella varsinkin. Takakyykky eli saliliikkeiden kuningas vahvistaa myös alaselkää.

      Maastaveto ja sen variaatiot ehdottomia, jos haluat pitää selän kondiksessa. Vahvistaa koko kroppaa. Tuolla liikkeellä treenaat satoja lihaksia samanaikaisesti, eli niitä pieniä tukilihaksia myös. Se saa sut näyttämään vahvalta ja tuo voimaa sekä lihasta koko kehoon. Kuningasliike ja raskas semmoinen.

      Pystypunnerrus seisten. Nostat painoa leuan korkeudelta pään yläpuolelle. Kokeileppas tangolla. Tässä liikkeessä huomaat erityisen hyvin jos keskikroppa on heikko.

      Moni valmentaja on sitä mieltä, että vatsoja ei kannata tehdä liikaa tai juuri ollenkaan. Toki aloittelija voi jotain tehdä. Mutta kyllä se vahva keskikroppa tulee näillä liikkeillä mitä mainitsin.

      Vatsalihakset koostuu suurimmaksi osaksi nopeista lihassoluista, eli niitä pitäisi treenata sitten myös todella raskailla painoilla, jos haluat kehitystä. Eli taljassa rutistuksia. Otat ristikkäistaljasta köyden molempiin kätösiin ja menet polvilteen, yläasennosta rutistat nokan kohti maata mahd. nopeasti jännittäen vatsoja ja ylösnousu kontrolloidusti hitusen hitaammin. Toinen liike on sitten voimapyörä. Laita youtubeen, tässä on liike mitä voit tehdä myös kotona. Aloita polviltaan tehtäen. Myöhemmin sitten suorin jaloin. On yksi raskaimmista liikkeistä keskikropalle. Tunnet sen vatsassa ja selässä. Alussa sika liike, mutta siinä saa toistoja lisää kun tekee säännöllisesti.

      Jos osaat englantia, niin lue tuolta valmis ohjelma: http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

      Se on täysin ilmainen, sisältää kaikki tarkasti ja videot liikkeistä. Ei turhia vemputuksia vaan liikkeitä millä saat tulosta!

      PS. Sixpack on myös osittain geneettinen juttu, kuten kaikki lihaskasvu; sitä joko tulee tai ei tule, tai kovin hitaasti. 80% on kiinni safkaamisesta. Tässä suurin osa menee metsään. Aluksi pitää hommata lihasta sinne vatsaan raskailla liikkeillä ja sitten kun sitä on niin kuoria rasvakerros pois ja voila. Sixpack!

      • unohtui-

        Hupsista, unohdin kulmasoudun ja leuanvedon. Molemmat vahvistaa tehokkaasti myös keskikroppaa. Vaikka et uskoisi, niin lisäpainot roikkumaan leuanvedossa ja jännität vatsaa koko liikkeen ajan, niin on todella tehokas myös corelle. Tutkittu juttu.

        Aloita ilman muuta tekemään tuota ohjelmaa minkä laitoin. Saat juuri sellaisen kropan kun haluat. Ruokavalio kondikseen vielä niin homma toimii. Älä sorru koneisiin tai kymmeniin eri turhiin liikkeisiin mitä kynäniskat tekevät hihaton paita salilla. Hukkaavat vaan aikaa turhiin juttuihin.

        Käsille treeniksi riittää olkapäiden leveydeltä vastaoteleuat ja lisäpainoja roikkumaan kun menee 3x10-12. Ojentajille dippi lisäpainoilla. Pitää muistaa että kaikissa liikkeissä mitä aiemmin mainitsin ottaa hauis ja ojentaja damagea! Vaikka nyt puhuit keskikropasta, niin sun pitää tajuta, että treenaat koko kroppaa alusta lähtien tasapuolisesti!!!

        Tuloksia tulee jo 3kk:ssa jos treenaat säännöllisesti ~4xvko salilla ja syöt joka päivä sapuskat mitä pitää syödä jotta saat kaloritarpeen täyteen ja oikeat makrot, ts. tarpeeksi proteiinia, hiilaria ja hyviä rasvoja.


    • Perus basicia

      Löytyy joogaa, fitness ja ''extremeä''
      http://www.youtube.com/user/BeFit
      Jos haluat tietynlaisen kehon niin seuraa aina hieman ohjaajan kroppaa niin osaat valita oikean treeni muodon. Selkävaivoihin on mulla auttanut jooga jota käytän myös palauttavana rankan treenin jälkeen :)
      3-4x viikossa teet ja pidät 1-2x vapaata. Jos teet enemmän niin suhteuta vapaat sitten sen mukaan jotta keho ehtii palautua.

      Ideaa ruokavalion kehitykseen:
      http://huippukuntoon.fi/paino

      • urheilijapoika

        Kiitoksia paljon kaikista vastauksista. Ruokavalioni on mielestäni suht koht terveellinen ja vaikken rasvaprosenttia ole mittauttanutkaan, niin luulisin sen olevan melko matala (ainakaan ei ole mitään ylimääräistä missään).


    • keritsaaa

      Turkkilainen ylösnousu reenaa koko keskivartalon ja monta muutakin komponenttia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      65
      2880
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      407
      2782
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      98
      2233
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      83
      1962
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      72
      1900
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      6
      1818
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      8
      1808
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      148
      1767
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1562
    Aihe