Pizzapohja!!
En tiedä, noloa (=
Oon kokeillu kotona Pizzoja mut pohjat ei oo olleet ihan mun makuuni ku vertaa itse mestareiden pohjiin jotka tekee niitä siellä Pizzerioissa, mut toki he on ammattilaisia, mut jos saisin hyvän reseptin niin ehkä itekin onnistuisin ihan mukiinmenevästi.
Kiitos neuvosta, odotan tässä vinkkiä.
Tää voi olla noloa mut miten saada ohut ja PARAS
10
418
Vastaukset
- pitsahies
Myllyn Paras Durumvehnäjauho valmistetaan durumvehnästä, jonka jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät. Jauho on keltaisempaa ja venyvän sitkoaineksen pitoisuus on alhainen, joten jauho sopii hyvin pastan ja helposti kaulittavien pitsapohjien valmistukseen.
- jcdhgbiasrg
Osta rieska.
- eimikäänpro
Perus pizzataikina, jonka jauhoista on kolmannes durumia on nyt tämänhetkisessä reseptissäni. Durum-vehnässä on enemmän gluteenia, kuin normaalissa, josta saadaan pitkään vaivaamalla paras sitko taikinaan.
Usein olen käyttän myös ns pitkää kohotusta kylmässä, joka herättää jauhon gluteenin. Teen taikinan kylmään veteen, ja kohotan sitä jääkaapissa 5-15 tuntia. - asgaerg
uuniin pizzakivi ja 300 astetta lämmintä.
- teukka2
Ravintoloiden käyttämiä pizzapohja saa tukusta pakasteena, Vaasan, Fazer yms tekeminä.
Kotitekoisena tulee mielestäni parasta kun antaa taikinan kohota riittävän pitkään ja sitten muotoilee pohjan. Rapeus tulee kuumasta uunista ja vähäisestä täyte määrästä. - Kyllä onnistuu
Oikeassa pizzapohjassa ei ole kuin hitunen hiivaa - ei olla pullaa tekemässä.
3dl nestettä ja vain 1/6 osa hiiva palasta, jauhot hienoja ei välttämättä durum, pääasia, että ovat mahdollisimman hienoa ns 00 jauhoja. Taikinaan suolaa ja oliiviöljy edellisten lisäksi - ei muuta.
Kaulitaan ohueksi ja tomaatttikastiketta sekä juustoa maltilla. Täytteistä kohtuudella ja kuumaan uuniin. Joko kuumalle pellille tai kivelle. 4-6min uunissa ja homma on valmis, päälle tuoretta oreganoa ja syömään. - 78yhh90
Pizza.
1 kpl maitorahkapurkki
2 munaa
3-6 rkl vehnäj.
2 tl leivinjauhj.
1 tl suolaa
0,25-0,50dl Öljyä tai voisulaa
Tai sitten rieskastakin saa hyvän pohjan. Niin pirjon Paakkarin leivästäkin onnistuu. - käly
Pizza:
4 dl vehnäj.
1 1/2 tl leivinj.
1 tl suolaa
2 dl maitoa
n. 2-3 rkl öljyä tai (tonnikapurkin öljy)
Seikoita kuivat aineet keskenään.
Kaada sekaan huoneen lämpöinen maito ja öljy.
Alusta taikina.
Anna levätä taikinan n. 15 min. - Sinkku
Hyvän pitsan perusjuttu on hyvä pohja ja siihen tarvitaan oikeanlainen uuni.harvoilla on kunnon uunia. Pitserioissa on erilaiset uunit. Mutta yrittää voi aina ja olen kuullut,että kotikonstein onnistuu parhaiten kun taikinaa pidetään välillä viileässä. uunin lämmetessä voi kokeilla laittaa taikina pakastimeen .En ole kokeillu mut kotikokki neuvoi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l4363131Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata812394Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.1161868Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f1941557- 271533
- 771522
- 1091465
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva201388Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois411381- 801317