Pizzapohja!!
En tiedä, noloa (=
Oon kokeillu kotona Pizzoja mut pohjat ei oo olleet ihan mun makuuni ku vertaa itse mestareiden pohjiin jotka tekee niitä siellä Pizzerioissa, mut toki he on ammattilaisia, mut jos saisin hyvän reseptin niin ehkä itekin onnistuisin ihan mukiinmenevästi.
Kiitos neuvosta, odotan tässä vinkkiä.
Tää voi olla noloa mut miten saada ohut ja PARAS
10
427
Vastaukset
- pitsahies
Myllyn Paras Durumvehnäjauho valmistetaan durumvehnästä, jonka jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät. Jauho on keltaisempaa ja venyvän sitkoaineksen pitoisuus on alhainen, joten jauho sopii hyvin pastan ja helposti kaulittavien pitsapohjien valmistukseen.
- jcdhgbiasrg
Osta rieska.
- eimikäänpro
Perus pizzataikina, jonka jauhoista on kolmannes durumia on nyt tämänhetkisessä reseptissäni. Durum-vehnässä on enemmän gluteenia, kuin normaalissa, josta saadaan pitkään vaivaamalla paras sitko taikinaan.
Usein olen käyttän myös ns pitkää kohotusta kylmässä, joka herättää jauhon gluteenin. Teen taikinan kylmään veteen, ja kohotan sitä jääkaapissa 5-15 tuntia. - asgaerg
uuniin pizzakivi ja 300 astetta lämmintä.
- teukka2
Ravintoloiden käyttämiä pizzapohja saa tukusta pakasteena, Vaasan, Fazer yms tekeminä.
Kotitekoisena tulee mielestäni parasta kun antaa taikinan kohota riittävän pitkään ja sitten muotoilee pohjan. Rapeus tulee kuumasta uunista ja vähäisestä täyte määrästä. - Kyllä onnistuu
Oikeassa pizzapohjassa ei ole kuin hitunen hiivaa - ei olla pullaa tekemässä.
3dl nestettä ja vain 1/6 osa hiiva palasta, jauhot hienoja ei välttämättä durum, pääasia, että ovat mahdollisimman hienoa ns 00 jauhoja. Taikinaan suolaa ja oliiviöljy edellisten lisäksi - ei muuta.
Kaulitaan ohueksi ja tomaatttikastiketta sekä juustoa maltilla. Täytteistä kohtuudella ja kuumaan uuniin. Joko kuumalle pellille tai kivelle. 4-6min uunissa ja homma on valmis, päälle tuoretta oreganoa ja syömään. - 78yhh90
Pizza.
1 kpl maitorahkapurkki
2 munaa
3-6 rkl vehnäj.
2 tl leivinjauhj.
1 tl suolaa
0,25-0,50dl Öljyä tai voisulaa
Tai sitten rieskastakin saa hyvän pohjan. Niin pirjon Paakkarin leivästäkin onnistuu. - käly
Pizza:
4 dl vehnäj.
1 1/2 tl leivinj.
1 tl suolaa
2 dl maitoa
n. 2-3 rkl öljyä tai (tonnikapurkin öljy)
Seikoita kuivat aineet keskenään.
Kaada sekaan huoneen lämpöinen maito ja öljy.
Alusta taikina.
Anna levätä taikinan n. 15 min. - Sinkku
Hyvän pitsan perusjuttu on hyvä pohja ja siihen tarvitaan oikeanlainen uuni.harvoilla on kunnon uunia. Pitserioissa on erilaiset uunit. Mutta yrittää voi aina ja olen kuullut,että kotikonstein onnistuu parhaiten kun taikinaa pidetään välillä viileässä. uunin lämmetessä voi kokeilla laittaa taikina pakastimeen .En ole kokeillu mut kotikokki neuvoi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!
"IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its3998666Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa
Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.1683021- 161413
- 761038
- 681017
- 27975
Sylikkäin.
Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta62940- 55923
- 65880
Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!
"Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss73864