Tää voi olla noloa mut miten saada ohut ja PARAS

Juhafriikkikauhee

Pizzapohja!!
En tiedä, noloa (=

Oon kokeillu kotona Pizzoja mut pohjat ei oo olleet ihan mun makuuni ku vertaa itse mestareiden pohjiin jotka tekee niitä siellä Pizzerioissa, mut toki he on ammattilaisia, mut jos saisin hyvän reseptin niin ehkä itekin onnistuisin ihan mukiinmenevästi.

Kiitos neuvosta, odotan tässä vinkkiä.

10

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitsahies

      Myllyn Paras Durumvehnäjauho valmistetaan durumvehnästä, jonka jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät. Jauho on keltaisempaa ja venyvän sitkoaineksen pitoisuus on alhainen, joten jauho sopii hyvin pastan ja helposti kaulittavien pitsapohjien valmistukseen.

    • jcdhgbiasrg

      Osta rieska.

    • eimikäänpro

      Perus pizzataikina, jonka jauhoista on kolmannes durumia on nyt tämänhetkisessä reseptissäni. Durum-vehnässä on enemmän gluteenia, kuin normaalissa, josta saadaan pitkään vaivaamalla paras sitko taikinaan.

      Usein olen käyttän myös ns pitkää kohotusta kylmässä, joka herättää jauhon gluteenin. Teen taikinan kylmään veteen, ja kohotan sitä jääkaapissa 5-15 tuntia.

    • asgaerg

      uuniin pizzakivi ja 300 astetta lämmintä.

    • teukka2

      Ravintoloiden käyttämiä pizzapohja saa tukusta pakasteena, Vaasan, Fazer yms tekeminä.

      Kotitekoisena tulee mielestäni parasta kun antaa taikinan kohota riittävän pitkään ja sitten muotoilee pohjan. Rapeus tulee kuumasta uunista ja vähäisestä täyte määrästä.

    • Kyllä onnistuu

      Oikeassa pizzapohjassa ei ole kuin hitunen hiivaa - ei olla pullaa tekemässä.
      3dl nestettä ja vain 1/6 osa hiiva palasta, jauhot hienoja ei välttämättä durum, pääasia, että ovat mahdollisimman hienoa ns 00 jauhoja. Taikinaan suolaa ja oliiviöljy edellisten lisäksi - ei muuta.

      Kaulitaan ohueksi ja tomaatttikastiketta sekä juustoa maltilla. Täytteistä kohtuudella ja kuumaan uuniin. Joko kuumalle pellille tai kivelle. 4-6min uunissa ja homma on valmis, päälle tuoretta oreganoa ja syömään.

    • 78yhh90

      Pizza.

      1 kpl maitorahkapurkki
      2 munaa
      3-6 rkl vehnäj.
      2 tl leivinjauhj.
      1 tl suolaa
      0,25-0,50dl Öljyä tai voisulaa

      Tai sitten rieskastakin saa hyvän pohjan. Niin pirjon Paakkarin leivästäkin onnistuu.

    • käly

      Pizza:

      4 dl vehnäj.
      1 1/2 tl leivinj.
      1 tl suolaa
      2 dl maitoa
      n. 2-3 rkl öljyä tai (tonnikapurkin öljy)

      Seikoita kuivat aineet keskenään.
      Kaada sekaan huoneen lämpöinen maito ja öljy.
      Alusta taikina.
      Anna levätä taikinan n. 15 min.

    • Sinkku

      Hyvän pitsan perusjuttu on hyvä pohja ja siihen tarvitaan oikeanlainen uuni.harvoilla on kunnon uunia. Pitserioissa on erilaiset uunit. Mutta yrittää voi aina ja olen kuullut,että kotikonstein onnistuu parhaiten kun taikinaa pidetään välillä viileässä. uunin lämmetessä voi kokeilla laittaa taikina pakastimeen .En ole kokeillu mut kotikokki neuvoi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1331
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      996
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe