Minkälaista kahvilaa kaipaat omalle asuinseudullesi?

lintsiina

Teen pientä taustatutkimusta minkälaista kahvilaa tällä hetkellä kaivataan markkinoilla, sillä olen perustamassa luultavasti cafe-bistro -tyylistä ravitsemusalan yritystä lähitulevaisuudessa.

Ensinnäkin miksi käyt kahviloissa; nykyään löytyy kaikenlaisia kahvikoneita kotitalouskäyttöön ja kahvi on edullisempaa kotona juotuna. Miksi siis lähdet sen "ylihinnoitellun" kuivan, nahistuneen sämpylän ja pahanmakuisen kahvin takia ulos kerta toisensa jälkeen?

Mitä sinä haluat syödä kahvilassa? Mieluummin makeaa vai suolaista? Tai kenties molempia? Arvostatko alusta loppuun itsetehtyä, melkein leipomoperiaatteella toimivaa kahvilaa vai sellaista, joka käyttää osin esivalmistettuja tuotteita ja lisää ripauksen tuoreita aineksia sekaan?

Minkätyylinen ympäristö houkuttelee nauttimaan kahvin muualla kuin siellä oman kodin parhaimmassa löhötuolissa? Olisiko se moderni vai enneminkin mökkimäinen ratkaisu? Kiinnostaisiko sinua kävelykadun puoleisen ikkunan luona oleva baaritiskin kaltainen pöytä baarijakkaroineen vai haluatko sukeltaa tyynypaljouden sekaan hieman hämärämpään nurkkaloossiin?

Kiinnostaisiko sinua kahvin juonnin aikana sellainen mahdollisuus, että pientä lisäkorvausta vastaan sinun autosi käytäisiin läpi mahdollisten vikojen ilmentämiseksi? Haluatko ottaa lemmikkisi mukaan kahvilaan? Mihin kellonaikaan ja minä viikonpäivänä haluaisit tulla pullakahveille tai opiskelemaan läppärin kanssa nauttien samalla kupposen kuumaa teetä?

Haluaisitko lautapelejä kahviloihin? Entäpä olisiko sinulla käyttöä tietokoneelle, jossa on tulostin/skanneri/kopiointi samassa?

Minkälainen sijainti olisi hyvä? Tulisitko pidemmältäkin, jos hinnat ovat huokeat ja tarjonta tarpeeksi runsas ja itsetehtyä alusta loppuun asti?

Omistajina toimisi pariskunta koirineen ja yrityksessä olisi mukana muutama kassatarjoilija.

12

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahvia vaan

      Kummallista jorinaa sulla. Minä haluan kahvilan joka on kahvila. Ei siellä mitään bistroilla tai syödä, siellä juodaan kuppi kahvia. Sellainen bensa-asema tyylinen paikka. Siellä on kahvipannu, josta kaadan kupin kahvia ja laitan palan sokeria ja laktoositonta kermaa päälle. Maksan sen kassalle ja juon, sitten lähden pois sieltä.

    • eisirkushuveja......

      Kavilassa käydään huilaamassa tai jos on tapaaminen esim johonkin työkohteeseen/asiakkaalle ja sen odotellessa käy juomassa kahveet. Kahviloiden pitää olla mahdollisemman Fast-In-Out tapahtuma. Nykypäivänä nettiyhteys tietokoneilla on must vaatimus nuorisolle 2€/h.

      Kaikkein tärkein on kahvin laatu, oikein keitettynä, kahvin oheistuotteet mahdollisimman tuoreet, pikkusuolanen, sekä mukava palvelu, ja hinnat kohdallaan. Kahvi 1,5€ viinerileivos 1,5€ yhteensä korkeintaan 3€.

      Edullisilla hinnoilla pitää ensin koukuttaa asiakkaat kahvilan pariin. Ei kannata ottaa naapurikahvilan hintoja heti käyttöön. Kyseessä on mainonta joka alkuvaiheessa tuottaa jopa /- tulosta.

      Ravintolat on enemmän näitä mihin lähdetään kotoa käsin ja siellä vietetään 1 h tai enemmän.

      Allergioiden johdosta eläimiltä pääsy luonnollisesti kielletty. Koiralle oma parkki joko kahvilan edessä, tai joku "koppi".

    • srgrv

      Suurin virhe uusilla yrityksillä on juuri tuo halvoilla hinnoilla houkutteleminen alussa.
      Alussa porukkaa saattaa riittää mutta kun hinnat nousee niin väki häviää ja varmasti sana kulkee.
      Tarjouksiahan voi aina olla mutta yleinen hintojen korotus on kyllä asiakkaiden älyn aliarvioimista ja kopsahtaa kyllä yrittäjän omaan nilkkaan.

    • Kissakahvila

      Minä menisin heti kissakahvilaan jos sellainen Helsinkiin tulisi. Nythän lakikin sallii sen.

      Ovat menestyneet muuallakin niin että miksi eivät Suomessa.

      Haluaisin kahvilaan mukavat tuolit (ei mitään löhölaiskanlinnoja sentään, koska sitten porukka pesiytyy niihin ja sehän ei ole kahvilanpitäjälle hyvä), peruskahvivaihtoehdot plus muutaman teelaadun, ja hyvän valikoiman suolaista ja makeaa. Ja sitten niitä kissoja.

      • ei eläimille ry.....

        — Sisätiloihin emme ota lemmikkejä, ne eivät kuulu kahvilaan, pois lukien opaskoirat. Tuntumani on, ettei enemmistö asiakkaista niitä haluaisi samaan tilaan. Terassille lemmikit ovat olleet tervetulleita ja näin on jatkossakin. Helteellä tarjoilemme koirille myös vettä, kertoo kahvila Valon omistaja Pekka Heinonen.

        Linkosuon toimitusjohtaja Kimmo Nurmi huomauttaa, että yrityksen yhdeksästä kahvilasta neljä on kauppakeskuksissa, joissa lemmikit ovat muutenkin kiellettyjä vieraita. Viisi muuta kahvilaa jatkavat vanhalla linjallaan ei lemmikkejä -paikkoina.

        Todella outo suuntaus että tupakanpoltto kiellerttiin, mutta eläimet sallitaan poneja ja kenguruita myöden. Joku aasi on kyseisen lain saanut aikaisekseen.


      • kissakahviloitaon

        Helsingissä on vaikka kuinka monta, esim. Cafe Ursulaan voi mennä kissojen, koirien tai miehen kanssa jos ovat hyvätapaisia :)


    • kustaapaulig

      "sillä olen perustamassa luultavasti cafe-bistro -tyylistä ravitsemusalan yritystä lähitulevaisuudessa."

      ok idea, mutta asiakkaiden pitäisi myös olla cafe-bistro-tyylisiä, peruskahvinjuoja ei ole cafebistroasiakas. riittääkö asiakkaat.


      "Ensinnäkin miksi käyt kahviloissa; nykyään löytyy kaikenlaisia kahvikoneita kotitalouskäyttöön ja kahvi on edullisempaa kotona juotuna. Miksi siis lähdet sen "ylihinnoitellun" kuivan, nahistuneen sämpylän ja pahanmakuisen kahvin takia ulos kerta toisensa jälkeen?"

      kahvilla käynti on henkireikä, joskus jopa harrastus. oma keitin löytyy kotona toki. olen oppinut hyväksymään kahvin hinnat kuppiloissa. jos kahvin maku tai kuiva sämpylä ei miellytä, käyn jatkossa sellaisessa kahvilassa missä maku, tuoreus ja ympäristö miellyttää. hyvä paikka parempi mieli!


      "Mitä sinä haluat syödä kahvilassa? Mieluummin makeaa vai suolaista? Tai kenties molempia? Arvostatko alusta loppuun itsetehtyä, melkein leipomoperiaatteella toimivaa kahvilaa vai sellaista, joka käyttää osin esivalmistettuja tuotteita ja lisää ripauksen tuoreita aineksia sekaan?"

      juon yleensä pelkän kahvin ja se riittää.hyvässä kahvilassa löytyy sekä makeaa ja suolaista. arvostan ruokaa joka maistuu hyvälle, aivan sama kuka valmistanut. hyvän tuotteen ei tarvitse myöskään olla luomua ja reiluakauppaa, sillä nämä kriteerit eivät suussani maistu.


      "Minkätyylinen ympäristö houkuttelee nauttimaan kahvin muualla kuin siellä oman kodin parhaimmassa löhötuolissa? Olisiko se moderni vai enneminkin mökkimäinen ratkaisu? Kiinnostaisiko sinua kävelykadun puoleisen ikkunan luona oleva baaritiskin kaltainen pöytä baarijakkaroineen vai haluatko sukeltaa tyynypaljouden sekaan hieman hämärämpään nurkkaloossiin?"

      rauhallinen ympäristö! puhdas! sisustettu! kävelykadulle on kiva katsella! normaalit tuolit ja pöydät. loossit ja tyynyt ovat usein tosi hankalia, en suosittele.


      "Kiinnostaisiko sinua kahvin juonnin aikana sellainen mahdollisuus, että pientä lisäkorvausta vastaan sinun autosi käytäisiin läpi mahdollisten vikojen ilmentämiseksi? Haluatko ottaa lemmikkisi mukaan kahvilaan? Mihin kellonaikaan ja minä viikonpäivänä haluaisit tulla pullakahveille tai opiskelemaan läppärin kanssa nauttien samalla kupposen kuumaa teetä?"

      autoremppa ei kiinnosta kahvittelun aikana, tälläinen paikka kuulostaa huoltoasemalta ei kahvilalta. pelkkä ajatuskin on ristiriidassa cafebistron kanssa.

      eläimet eivät kuulu kahvilaan. myös tämä ajatus on ristiriidassa cafebistroidean kanssa.


      "Haluaisitko lautapelejä kahviloihin? Entäpä olisiko sinulla käyttöä tietokoneelle, jossa on tulostin/skanneri/kopiointi samassa?"

      ei ei ei. laadukkaassa cafebistrossa ei tällaisia ole, koska tällaisen paikan asiakaskunta on tullut paikkaan aivan muista syistä.


      "Minkälainen sijainti olisi hyvä? Tulisitko pidemmältäkin, jos hinnat ovat huokeat ja tarjonta tarpeeksi runsas ja itsetehtyä alusta loppuun asti?"

      kävelykadun reuna olisi hyvä cafebistrolle. jos haluat kuitenkin perustaa huoltoaseman ja siihen baarin niin sitte kannattaa etsiä paikkaa moottoritien/valtatien varrelta. nettikahvila-ajatus on jo kuollut ajatus, joten aivan sama minne laitat sen, nurin menee ja nopeasti.


      "Omistajina toimisi pariskunta koirineen ja yrityksessä olisi mukana muutama kassatarjoilija."

      suosittelen pitämään koirat pois kahvilasta. jos tykkäät koirista, niin harrasta jotain koirakerhoa iltasella töiden jälkeen. hyvä on myös muistaa että koiraihmiset kahvilan kahvilan merkittävänä asiakassegmenttinä kuulostaa todella epätoivoiselta.

    • Susanna Vormula

      Oleellisimmat asiat olisivat varmasti ympäristön rauhallisuus ja hintataso. Tuotteiden laatu, toimiva asiakaspalvelu ja tilan kodikkuus kulkevat myös käsi kädessä. Pääkaupunkiseudulle kaipaa enemmän rauhallisia, pieniä ja isoja kahviloita. Hintatason toivoisi olevan normaali. Hyvä on jos kahvilasta löytyy tuotteita lämpimästä ruoasta jälkiruokaan.

    • janetskij

      Kaipaan peruskahvilaa jossa on edullista.

      Ja haluan kinkku/juusto-sämpylöitä!
      Ärsyttää nykyään se,että usein on valittava jompikumpi,mutten saa samaan sämpylään sitä juustoa ja metukkaa.Tai vaikkapa tiski,josta voisi koota mieleisen sisällön sämpyläänsä,se vasta olisikin jotakin!
      Auki voisi olla viikonloppuisinkin,eikä vain tyyliin 10-17 arkisin.

      Kyllä minä sallisin lemmikit.
      Itselläni ei ole,mutta olisi mukavaa istua kahvilla kun jostakin tulisi kisaa/koira nuuhkuttamaan ja sitä voisi silitellä.

      Teemana voisi olla muutakin kuin bistrot tai mannermaisuus.
      Miten olisi vaikkapa retkeilyteemainen kahvila tai tyyli malliin savottakahvila?

      Nykyiset kahvilat ovat aika samaan kaavaan sisustettuja ja suoraan sanottuna tylsiä.
      Kotiin kun en voi eläintä ottaa,vaikka niin haluaisinkin.

    • viihtyisäeiketjukahv

      Lemmikkikahvilaa ehdottomasti, Turussa niitä kun ei terassikauden ulkopuolella ole, kuin ilmeisesti yksi lounaskahvio, kesällä on niin kiva piipahtaa kävelyn ohessa kahvilla tai kavereita tapaamaan voi tulla koirankin kanssa.
      Toki sitten ei saa olla tiloiltaan mikään koppi se kahvila, muuten eläinkammoiset ei uskalla tulla ollenkaan.
      Ja pieni lemmikkimenukaan ei haittaisi, kyllä mielellään koirallekin keksin ostaa samalla kun itselle leivoksen.

      Olen kanssa miettinyt kahvilan perustamista, mutta en taida ihan vielä ainakaan uskaltaa yrittämään. Ikävä kyllä nuo sieluttomat ketjukauhut tuntuu jylläävän.

      Kaipaisin sellaista Kahvilan ja pubin välimuotoa, missä pääosassa on erikoiskahvit/teet ja leivonnaiset/pikkusuolaiset mutta after workina voisi saada sitten lasin viiniä sen leivoksen kanssa.

      Kun yleensä ei viiti mihkään pubiin lähteä kahvittelemaan, mutta sitten monella kahvilalla ei ole anniskeluoikeuksia.

    • mr....

      Aamupala tarjolle ehdottomasti. Pikkusuolaista ja jotain kahvipullaa. Haudutettua teetä. Hunajaa makeutukseen. Pikkusuolaisesta kävisi vaikka Hot Dog kunnon makkaralla eli ei kanamössöllä.

    • FreeBeerFreeSoul

      Belgialaishenkinen olutkahvila kulttuuri sopisi suomeen kun nyrkki Päivi Räsäsen silmään !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe