Moi! Olen leiponut juureen tehtyä ruisleipää runsas puoli vuotta. Leipä maistuu hyvältä ja kokemukseni mukaan kohoaa parhaiten matalina reikäleipinä. Taikinaa teen yleensä kahteen suurempaan reikäleipään.
Happamuutta saisi olla lisää, pitää vielä kehitellä eteenpäin. Jos joku tietää juuren hyvään hapattamiseen vinkkejä, niin hyvä olisi.
Haluaisin kyuitenkin leipääni tummemman värin. Leipomot kuulemma lisäävät jotain, olisiko elintarvikeväriä. Minulla on käsitys, että siihen löytyisi luonnonmenetelmäkin. Kuka tietää?
Ruisleipään lisää happamuutta ja tummempi väri
leipuripoika
1
273
Vastaukset
- Maukasta tulee
Tästä väriä ja makua:
http://www.laihianmallas.fi/tuotteet/tuotteemme/rantasen-maemmi-ja-leipaemallas
Happamuutta saat piimäjuuresta. Lisää piimän joukkoon jauhoja ja anna olla huoneenlämmössä pari vuorokautta. Seos alkaa kuplimaan ja on hapanta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12681Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511258Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206949Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä15899- 72855
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297855- 40841