Moi! Olen leiponut juureen tehtyä ruisleipää runsas puoli vuotta. Leipä maistuu hyvältä ja kokemukseni mukaan kohoaa parhaiten matalina reikäleipinä. Taikinaa teen yleensä kahteen suurempaan reikäleipään.
Happamuutta saisi olla lisää, pitää vielä kehitellä eteenpäin. Jos joku tietää juuren hyvään hapattamiseen vinkkejä, niin hyvä olisi.
Haluaisin kyuitenkin leipääni tummemman värin. Leipomot kuulemma lisäävät jotain, olisiko elintarvikeväriä. Minulla on käsitys, että siihen löytyisi luonnonmenetelmäkin. Kuka tietää?
Ruisleipään lisää happamuutta ja tummempi väri
leipuripoika
1
201
Vastaukset
- Maukasta tulee
Tästä väriä ja makua:
http://www.laihianmallas.fi/tuotteet/tuotteemme/rantasen-maemmi-ja-leipaemallas
Happamuutta saat piimäjuuresta. Lisää piimän joukkoon jauhoja ja anna olla huoneenlämmössä pari vuorokautta. Seos alkaa kuplimaan ja on hapanta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692207
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1012043- 771652
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en411480- 781456
- 101367
- 311334
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?521238Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.621190Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?281169