Nyt olis jääkaapissa 2.5kg sisäpaisti maustumassa , suolaa ja mustapippuria pinnassa ja kelmussa. Miten saan siitä MUREAA JA VAIKKA VÄHÄN YLIKYPSÄÄ, ts. sellaista kun kinkustakin kun sitä paistaa niinpaljon,että se on murenevaa. Pääasia on ,että ei tule sitkeää, vaikka varmasti onkin jonkun mielestä vähän liian kuivaa.Jostain ohjeesta luin, että kääritään leivinpaperiin, ja folioon tiukasti, ja uuniin 4-6 tunniksi 175 asteeseen. Tuntuu tuo lämpötila vähän kovalta, vai mitä ootte mieltä? Ajattelin ottaa paistin pois uunista kun sisälämpötila on 55-58 astetta, mitäpä tästä ootte mieltä? Muitakin hyviä neuvoja kernaasti otetaan vastaan! Ikävä kyllä nyt ei ole pakastimessa tilaa, että sais routapaistia tehtyä, sillä tavalla olen hirvenpaistista onnistunut tekemään paistia joka melkein sulaa suussa! Ikävä kyllä silloin ei ollut mittaria käytössä, joten en tiedä mitä mahtoi sisälämpötila olla, naudanlihasta en oikein ole onnistunut samanlaista saamaan.
Auttakaa nyt ihmeessä, kun muuten tulee muijalta taas ympäri korvia, kun on kallis liha piloilla!!
Miten mureaa paistia?
9
2071
Vastaukset
- paisti rotissööri
Pistät uunin lämmön noin 90-100 asteeseen ja mittaat lämmön kunnon mittarilla, koska uunien omat mittarit ovat epätarkkoja. Annat paistit muhia pikkuhiljaa tuntitolkulla, kunnes sisälämpö on siinä 52 astetta. Sitten käärit paistin folioon ja pyyheliinaan ja annat vielä tekeytyä, samalla se sisälämpö nousee vielä pari astetta. Siinäpä onkin murea ja rosee paisti, se se herkkua on.
- namuliha
Mitä olet mieltä tuosta leivinpaperiin ja folioon käärimisestä paiston ajaksi,itse luulisin, että ei siitä ainakaan haittaa ole. Heitäppä joku arvio kuinka kauan tollanen2.5 kg paisti uunissa viipyy noilla lämpötiloilla? Onhan minulla toki paistomittari, mutta olis kiva vähän tietää kummoseen aikaan paistin uuniin pistän.
- etsilleenjatolleen
Yleensä liha ensin ruskistetaan pannulla ennen uuniin laittoa eli kovalla lämmöllä ruskistetaan pinta joka puolelta. Folioon kääriminen on ihan hyvä asia - näin se ei ainakaan pääse kuivumaan liiaksi. Nyrkkisääntö on, että puolituntia per kilo noin 170 asteessa eli 2,5 kiloinen olisi uunissa ainakin reilun tunnin. Työnnä lämpömittari paistin keskiosaan ja kun tavoittelemasi sisälämpötila (noin 55 astetta, sianlihalla mieluusti vähintään 70 astetta) on saavutettu niin nosta liha uunista ja anna sen vetäytyä vielä noin puolen tunnin ajan folion alla.
Viipaloi ja nauti lisukkeiden kera. - kotkotkoot21
paistopussi on kanssa hyvä. alhainen lämpötila ja pitkään niin tulee mureaa.
tein eilen niin että keitin kilon paistia 2 1/2 tuntia, paljon vihanneksia ja mausteita. tuli tosi mureaa ja hyvää. sit kastike keitinliemestä ja kotimuusia. - paisti rotissööri
Leivinpaperi ja folio, miksi ei. Toki pysyy se neste paistopussisakin. Jos uuninlämpö on alla sadan, niin kyllä paisti saa olla 4-5 tuntia ainakin. Varma tapa on käyttää paistinlämpömittaria.
- Vastarannankiiski.
Sisäpaisti on mureinta paistia mitä naudasta saa. Siis mureinta lihaa heti fileiden jälkeen.
Tästä syystä on omasta mielestäni hyvän lihan pilaamista pitää sitä tuntikausia uunissa. Kyllähän siitä hyvä paisti tulee pitkään kypsytettynä uunipaistina, mutta sitten voisit tehdä sen yhtä hyvin esim. halvimmasta ulkopaististakin, samalla lopputuloksella.
Itse tein juuri sisäpaistista lehtipihvejä. Ohuiksi siivuiksi, lihanuijalla vielä ohuemmiksi, lyhyt paistoaika, 30 sec per puoli, Maustevoita kylkeen. NAM. - nyt nauruttaa
Vastavirtaan saa toki uida, mutta matalalämpökypsennyksestä et tiedä nähtävästi mitään. Lämpömittari kun sanoo milloin sisälämpö on se tarvittav 50.
Syö sinä poika niitä kengänpohjiasi, osta siihen ranskanpottuja lisäksi.- idiootti nauraa
Kyllä jokainen tietää paremmin matalalämpökypsenyksestä,sinä taas et tiedä yhtään mitään.Jokainen laittaa ja paistaa ruokaa omalla tyylillänsä,kuten on tottunut.Ei ole
oikeaa tai väärää tapaa olemassakaan,ruoanlaitossa kaikki käy.Sinä voit ihan itse
rouskuttaa niitä kengänpohjiasi,niiden ranskisten lisäksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123710MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar741954Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421598Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin821243Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671067Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331008Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60863- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3788