Miten mureaa paistia?

namuliha

Nyt olis jääkaapissa 2.5kg sisäpaisti maustumassa , suolaa ja mustapippuria pinnassa ja kelmussa. Miten saan siitä MUREAA JA VAIKKA VÄHÄN YLIKYPSÄÄ, ts. sellaista kun kinkustakin kun sitä paistaa niinpaljon,että se on murenevaa. Pääasia on ,että ei tule sitkeää, vaikka varmasti onkin jonkun mielestä vähän liian kuivaa.Jostain ohjeesta luin, että kääritään leivinpaperiin, ja folioon tiukasti, ja uuniin 4-6 tunniksi 175 asteeseen. Tuntuu tuo lämpötila vähän kovalta, vai mitä ootte mieltä? Ajattelin ottaa paistin pois uunista kun sisälämpötila on 55-58 astetta, mitäpä tästä ootte mieltä? Muitakin hyviä neuvoja kernaasti otetaan vastaan! Ikävä kyllä nyt ei ole pakastimessa tilaa, että sais routapaistia tehtyä, sillä tavalla olen hirvenpaistista onnistunut tekemään paistia joka melkein sulaa suussa! Ikävä kyllä silloin ei ollut mittaria käytössä, joten en tiedä mitä mahtoi sisälämpötila olla, naudanlihasta en oikein ole onnistunut samanlaista saamaan.
Auttakaa nyt ihmeessä, kun muuten tulee muijalta taas ympäri korvia, kun on kallis liha piloilla!!

9

2245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paisti rotissööri

      Pistät uunin lämmön noin 90-100 asteeseen ja mittaat lämmön kunnon mittarilla, koska uunien omat mittarit ovat epätarkkoja. Annat paistit muhia pikkuhiljaa tuntitolkulla, kunnes sisälämpö on siinä 52 astetta. Sitten käärit paistin folioon ja pyyheliinaan ja annat vielä tekeytyä, samalla se sisälämpö nousee vielä pari astetta. Siinäpä onkin murea ja rosee paisti, se se herkkua on.

      • namuliha

        Mitä olet mieltä tuosta leivinpaperiin ja folioon käärimisestä paiston ajaksi,itse luulisin, että ei siitä ainakaan haittaa ole. Heitäppä joku arvio kuinka kauan tollanen2.5 kg paisti uunissa viipyy noilla lämpötiloilla? Onhan minulla toki paistomittari, mutta olis kiva vähän tietää kummoseen aikaan paistin uuniin pistän.


    • etsilleenjatolleen

      Yleensä liha ensin ruskistetaan pannulla ennen uuniin laittoa eli kovalla lämmöllä ruskistetaan pinta joka puolelta. Folioon kääriminen on ihan hyvä asia - näin se ei ainakaan pääse kuivumaan liiaksi. Nyrkkisääntö on, että puolituntia per kilo noin 170 asteessa eli 2,5 kiloinen olisi uunissa ainakin reilun tunnin. Työnnä lämpömittari paistin keskiosaan ja kun tavoittelemasi sisälämpötila (noin 55 astetta, sianlihalla mieluusti vähintään 70 astetta) on saavutettu niin nosta liha uunista ja anna sen vetäytyä vielä noin puolen tunnin ajan folion alla.

      Viipaloi ja nauti lisukkeiden kera.

    • kotkotkoot21

      paistopussi on kanssa hyvä. alhainen lämpötila ja pitkään niin tulee mureaa.

      tein eilen niin että keitin kilon paistia 2 1/2 tuntia, paljon vihanneksia ja mausteita. tuli tosi mureaa ja hyvää. sit kastike keitinliemestä ja kotimuusia.

    • paisti rotissööri

      Leivinpaperi ja folio, miksi ei. Toki pysyy se neste paistopussisakin. Jos uuninlämpö on alla sadan, niin kyllä paisti saa olla 4-5 tuntia ainakin. Varma tapa on käyttää paistinlämpömittaria.

    • Vastarannankiiski.

      Sisäpaisti on mureinta paistia mitä naudasta saa. Siis mureinta lihaa heti fileiden jälkeen.

      Tästä syystä on omasta mielestäni hyvän lihan pilaamista pitää sitä tuntikausia uunissa. Kyllähän siitä hyvä paisti tulee pitkään kypsytettynä uunipaistina, mutta sitten voisit tehdä sen yhtä hyvin esim. halvimmasta ulkopaististakin, samalla lopputuloksella.

      Itse tein juuri sisäpaistista lehtipihvejä. Ohuiksi siivuiksi, lihanuijalla vielä ohuemmiksi, lyhyt paistoaika, 30 sec per puoli, Maustevoita kylkeen. NAM.

    • nyt nauruttaa

      Vastavirtaan saa toki uida, mutta matalalämpökypsennyksestä et tiedä nähtävästi mitään. Lämpömittari kun sanoo milloin sisälämpö on se tarvittav 50.
      Syö sinä poika niitä kengänpohjiasi, osta siihen ranskanpottuja lisäksi.

      • idiootti nauraa

        Kyllä jokainen tietää paremmin matalalämpökypsenyksestä,sinä taas et tiedä yhtään mitään.Jokainen laittaa ja paistaa ruokaa omalla tyylillänsä,kuten on tottunut.Ei ole
        oikeaa tai väärää tapaa olemassakaan,ruoanlaitossa kaikki käy.Sinä voit ihan itse
        rouskuttaa niitä kengänpohjiasi,niiden ranskisten lisäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      93
      7577
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      37
      4027
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      47
      3576
    4. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      2961
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2702
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      45
      2532
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      132
      2461
    8. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      21
      2454
    9. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2399
    10. Häiriköinti

      Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as
      Ähtäri
      25
      2195
    Aihe