Millä puulla te ammattilaiset kylmäsavustatte lihan? Olisiko tavallisesta koivusta? Itse kokeilin savustaa leppäpuulla ja maku oli ihan kuin olisi kalan savustanu:-D eli ei hyvä..
lihan kylmäsavustus
2
1511
Vastaukset
- Helppo homma
Ettei olis tullut kuumasavustettua niitä lihoja? Yleensä riittää kun poraa reijän leppäpölkkyyn ja laittaa tinakolvin sitä lämmittämään. Talvella olen laittanut savustuspöntöksi ison pahvilaatikon.
- Savusukeltajan blues
Olen käyttänyt omenapuusta sahattuja kiekkoja, johon olen porannut reijän keskelle kiekkoa. Omenapuun saatavuus ei ole kaikille helppoa, joten muut 'kovat' puulajit (esim. tammi) sopivat parhaiten. Jos ei muuta saa, niin leppä käy ihan hyvin.
Lämpötilan ei pitäisi nousta lihaa kylmäsustettaessa yli 30 asteen ja kalaa kylmäsavustettaessa lämpötilan pitäisi olla selvästi alempi, max 25 astetta.
Kylmäsavustuksen jälkeen kannattaa antaa tuotteen levätä vähintään yhden vuorokauden ajan jääkaapissa (muovipussissa), jolloin savun maku tasaantuu ja muuttuu enemmän aromityyppiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)916450Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu252614- 322190
- 721870
- 121651
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais61437- 91357
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa141341"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla71279- 141233