Millä puulla te ammattilaiset kylmäsavustatte lihan? Olisiko tavallisesta koivusta? Itse kokeilin savustaa leppäpuulla ja maku oli ihan kuin olisi kalan savustanu:-D eli ei hyvä..
lihan kylmäsavustus
2
1800
Vastaukset
- Helppo homma
Ettei olis tullut kuumasavustettua niitä lihoja? Yleensä riittää kun poraa reijän leppäpölkkyyn ja laittaa tinakolvin sitä lämmittämään. Talvella olen laittanut savustuspöntöksi ison pahvilaatikon.
- Savusukeltajan blues
Olen käyttänyt omenapuusta sahattuja kiekkoja, johon olen porannut reijän keskelle kiekkoa. Omenapuun saatavuus ei ole kaikille helppoa, joten muut 'kovat' puulajit (esim. tammi) sopivat parhaiten. Jos ei muuta saa, niin leppä käy ihan hyvin.
Lämpötilan ei pitäisi nousta lihaa kylmäsustettaessa yli 30 asteen ja kalaa kylmäsavustettaessa lämpötilan pitäisi olla selvästi alempi, max 25 astetta.
Kylmäsavustuksen jälkeen kannattaa antaa tuotteen levätä vähintään yhden vuorokauden ajan jääkaapissa (muovipussissa), jolloin savun maku tasaantuu ja muuttuu enemmän aromityyppiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.774642- 1801937
- 1241620
- 1321176
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161111- 351046
- 78953
- 52916
Hyvää huomenta!
Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as78882- 4848