Millä puulla te ammattilaiset kylmäsavustatte lihan? Olisiko tavallisesta koivusta? Itse kokeilin savustaa leppäpuulla ja maku oli ihan kuin olisi kalan savustanu:-D eli ei hyvä..
lihan kylmäsavustus
2
1813
Vastaukset
- Helppo homma
Ettei olis tullut kuumasavustettua niitä lihoja? Yleensä riittää kun poraa reijän leppäpölkkyyn ja laittaa tinakolvin sitä lämmittämään. Talvella olen laittanut savustuspöntöksi ison pahvilaatikon.
- Savusukeltajan blues
Olen käyttänyt omenapuusta sahattuja kiekkoja, johon olen porannut reijän keskelle kiekkoa. Omenapuun saatavuus ei ole kaikille helppoa, joten muut 'kovat' puulajit (esim. tammi) sopivat parhaiten. Jos ei muuta saa, niin leppä käy ihan hyvin.
Lämpötilan ei pitäisi nousta lihaa kylmäsustettaessa yli 30 asteen ja kalaa kylmäsavustettaessa lämpötilan pitäisi olla selvästi alempi, max 25 astetta.
Kylmäsavustuksen jälkeen kannattaa antaa tuotteen levätä vähintään yhden vuorokauden ajan jääkaapissa (muovipussissa), jolloin savun maku tasaantuu ja muuttuu enemmän aromityyppiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t947593- 374027
- 473576
- 2422983
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402702- 452542
Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna212474- 1322471
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292409Häiriköinti
Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as252215