Kalastaja Vento Aalto Suutarinlohi.

käly

Oli sitten sokerin makuinen suutarinlohi.
Mutta, ihmettelenkin MIksi sinne oli sotkettu, porkkanaa.(siitäkö makeus)

Hinta laatusuhde, ei ollut kohdallaan.

3

3234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laakrinlehdet!

      Perinteinen suutarinlohi resepti

      Perinteinen suutarinlohi resepti Ainekset Määrä Aines 500 g tuoreita silakkafileitä 1 dl karkeaa suolaa mausteliemi 1 dl etikkaa 1 dl vettä 1 dl sokeria 10 maustepippuria 1 laakerinlehti 1 sipuli 1 porkkana Ohjeet Lado silakkafileet avonaisina kerroksittain suolan kanssa kulhoon. Anna suolautua yön yli jääkaapissa. Kiehauta vesi, etikka, laakerinlehti, pippurit ja sokeri. Lisää viipaloitu porkkana ja...

    • 87y8g9

      Nyt varmastikkin tarkoit suolasilakoita. ja Sokeria VARMASTIKKIN, tl tai rkl. ja kylmää vettä, tietysti.
      Tuskin mitään ropsutaikinaa tehdään :)

      Tämä taitaa olla taas, niitä hmmmm reseptiä, heh heh.

    • Laakrinlehdet!

      Suutarinlohi
      1/2 kg suolasilakkaa
      1/2 dl 10-prosenttista etikkaa
      1 - 2 dl vettä
      3 rkl sokeria
      1 sipuli
      1 laakerinlehti
      10 maustepippuria
      Poista ruoto yön yli suolatuista silakoista. Kääri silakat rullalle. Kaada silakoiden päälle kiehautettu ja jäähdytetty etikka-sokeriliemi, joka on maustettu murskatuilla pippureilla, laakerinlehtipaloilla ja sipulirenkailla. Suutarinlohi on syöntikunnossa jo seuraavana päivänä. Kala pehmenee ja maku voimistuu lähiviikkojen aikana. Toiset kaatavat mausteliemen kuumana kalojen päälle. Tällöin kalat osittain kypsyvät ja ovat pehmeitä syödä.
      Silakasta on näppärä poistaa myös nahka. Parhaiten se poistuu kevyesti suolatusta silakkapihvistä. Tartu kynnellä nahkaan kiinni ja repäise filee irti nahasta. Poista myös toinen filee. Nahaton filee maustuu ja kypsyy nopeammin kuin nahallinen. Kylmiä etikkaisia silakoita valmistetaan myös tuoreista silakkafileistä.
      Varsinais-Suomessa silakkafileet maustetaan pippurilla, tillillä ja suolalla. Silakkarullat laitetaan liemeen, jossa on 1 osa etikkaa, 1 osa sokeria ja 2 osaa vettä. Mausteina on laakerinlehti, valkopippuria, maustepippuria, porkkanaa ja sipuli. Jaakko Kolmosen keräämiä reseptejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe