Kalastaja Vento Aalto Suutarinlohi.

käly

Oli sitten sokerin makuinen suutarinlohi.
Mutta, ihmettelenkin MIksi sinne oli sotkettu, porkkanaa.(siitäkö makeus)

Hinta laatusuhde, ei ollut kohdallaan.

3

3571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laakrinlehdet!

      Perinteinen suutarinlohi resepti

      Perinteinen suutarinlohi resepti Ainekset Määrä Aines 500 g tuoreita silakkafileitä 1 dl karkeaa suolaa mausteliemi 1 dl etikkaa 1 dl vettä 1 dl sokeria 10 maustepippuria 1 laakerinlehti 1 sipuli 1 porkkana Ohjeet Lado silakkafileet avonaisina kerroksittain suolan kanssa kulhoon. Anna suolautua yön yli jääkaapissa. Kiehauta vesi, etikka, laakerinlehti, pippurit ja sokeri. Lisää viipaloitu porkkana ja...

    • 87y8g9

      Nyt varmastikkin tarkoit suolasilakoita. ja Sokeria VARMASTIKKIN, tl tai rkl. ja kylmää vettä, tietysti.
      Tuskin mitään ropsutaikinaa tehdään :)

      Tämä taitaa olla taas, niitä hmmmm reseptiä, heh heh.

    • Laakrinlehdet!

      Suutarinlohi
      1/2 kg suolasilakkaa
      1/2 dl 10-prosenttista etikkaa
      1 - 2 dl vettä
      3 rkl sokeria
      1 sipuli
      1 laakerinlehti
      10 maustepippuria
      Poista ruoto yön yli suolatuista silakoista. Kääri silakat rullalle. Kaada silakoiden päälle kiehautettu ja jäähdytetty etikka-sokeriliemi, joka on maustettu murskatuilla pippureilla, laakerinlehtipaloilla ja sipulirenkailla. Suutarinlohi on syöntikunnossa jo seuraavana päivänä. Kala pehmenee ja maku voimistuu lähiviikkojen aikana. Toiset kaatavat mausteliemen kuumana kalojen päälle. Tällöin kalat osittain kypsyvät ja ovat pehmeitä syödä.
      Silakasta on näppärä poistaa myös nahka. Parhaiten se poistuu kevyesti suolatusta silakkapihvistä. Tartu kynnellä nahkaan kiinni ja repäise filee irti nahasta. Poista myös toinen filee. Nahaton filee maustuu ja kypsyy nopeammin kuin nahallinen. Kylmiä etikkaisia silakoita valmistetaan myös tuoreista silakkafileistä.
      Varsinais-Suomessa silakkafileet maustetaan pippurilla, tillillä ja suolalla. Silakkarullat laitetaan liemeen, jossa on 1 osa etikkaa, 1 osa sokeria ja 2 osaa vettä. Mausteina on laakerinlehti, valkopippuria, maustepippuria, porkkanaa ja sipuli. Jaakko Kolmosen keräämiä reseptejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      182
      2198
    2. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      165
      1899
    3. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      45
      1894
    4. Ottaisitko miten

      Kaivattusi?
      Ikävä
      126
      1586
    5. Ikäero suhteessa

      Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia
      Parisuhde
      64
      1449
    6. Liian paljon hylättyjä ääniä

      Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus
      Maailman menoa
      177
      1407
    7. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      77
      1201
    8. Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat

      Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P
      Ähtäri
      31
      1054
    9. Ärsyttää et olet

      Niin välinpitämätön suhteeni
      Ikävä
      71
      1033
    10. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      66
      973
    Aihe