Kalastaja Vento Aalto Suutarinlohi.

käly

Oli sitten sokerin makuinen suutarinlohi.
Mutta, ihmettelenkin MIksi sinne oli sotkettu, porkkanaa.(siitäkö makeus)

Hinta laatusuhde, ei ollut kohdallaan.

3

3343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laakrinlehdet!

      Perinteinen suutarinlohi resepti

      Perinteinen suutarinlohi resepti Ainekset Määrä Aines 500 g tuoreita silakkafileitä 1 dl karkeaa suolaa mausteliemi 1 dl etikkaa 1 dl vettä 1 dl sokeria 10 maustepippuria 1 laakerinlehti 1 sipuli 1 porkkana Ohjeet Lado silakkafileet avonaisina kerroksittain suolan kanssa kulhoon. Anna suolautua yön yli jääkaapissa. Kiehauta vesi, etikka, laakerinlehti, pippurit ja sokeri. Lisää viipaloitu porkkana ja...

    • 87y8g9

      Nyt varmastikkin tarkoit suolasilakoita. ja Sokeria VARMASTIKKIN, tl tai rkl. ja kylmää vettä, tietysti.
      Tuskin mitään ropsutaikinaa tehdään :)

      Tämä taitaa olla taas, niitä hmmmm reseptiä, heh heh.

    • Laakrinlehdet!

      Suutarinlohi
      1/2 kg suolasilakkaa
      1/2 dl 10-prosenttista etikkaa
      1 - 2 dl vettä
      3 rkl sokeria
      1 sipuli
      1 laakerinlehti
      10 maustepippuria
      Poista ruoto yön yli suolatuista silakoista. Kääri silakat rullalle. Kaada silakoiden päälle kiehautettu ja jäähdytetty etikka-sokeriliemi, joka on maustettu murskatuilla pippureilla, laakerinlehtipaloilla ja sipulirenkailla. Suutarinlohi on syöntikunnossa jo seuraavana päivänä. Kala pehmenee ja maku voimistuu lähiviikkojen aikana. Toiset kaatavat mausteliemen kuumana kalojen päälle. Tällöin kalat osittain kypsyvät ja ovat pehmeitä syödä.
      Silakasta on näppärä poistaa myös nahka. Parhaiten se poistuu kevyesti suolatusta silakkapihvistä. Tartu kynnellä nahkaan kiinni ja repäise filee irti nahasta. Poista myös toinen filee. Nahaton filee maustuu ja kypsyy nopeammin kuin nahallinen. Kylmiä etikkaisia silakoita valmistetaan myös tuoreista silakkafileistä.
      Varsinais-Suomessa silakkafileet maustetaan pippurilla, tillillä ja suolalla. Silakkarullat laitetaan liemeen, jossa on 1 osa etikkaa, 1 osa sokeria ja 2 osaa vettä. Mausteina on laakerinlehti, valkopippuria, maustepippuria, porkkanaa ja sipuli. Jaakko Kolmosen keräämiä reseptejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe