Miten oppia rakastamaan itseään??

Villasukka

Niin monet on antaneet neuvon että mun pitäisi opetella ensin rakastamaan itseäni jotta oppisin rakastamaan muitakin.. .

Kyllä mä miehiin rakastun, en tiedä onko miehet muhun, kun ne muutamat miehet joiden kanssa olen seurustellut ovat olleet epärehellisiä pettureita. Ei kai vika voi mussakaan olla jos mies on narsisti ja petturi? Jotenkin olen vain erehtynyt sellaisten seuraan...?

Siis miten oppisin rakastamaan itseäni???? Olen ulkonäkööni tyytyväinen kunnon 'sotamaalauksen' tehtyäni, muuten pärstä ei miellytä. Mutta kai se itsensä rakastaminen lähtee sisältä, mutta miten?! Ei se riitä että on tyytyväinen peilikuvaansa, pitääkö peilille hokea joka hetki että "olen kaunis jne" ?!

Olen kolmikymppinen nainen ja edellisen suhteen päättymisen jälkeen kohdalle osunut vain petturimiehiä tai muuten reppanoita.

29

1330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riko peilikuvat ja ala nauttimaan elämästä jos ei ihmissuhteet nappaa missä... seksuaalisväritteinen tai siihen tähtäävän romanttinen kanssakäyminen, - eli seurustelusuhde---> seksisuhde missä joudut mahdollisesti harrastamaan seksiä kumppanisi kanssa. NIIN aina voi nauttia hyvästä viinistä, konjakista, viskistä, sikaarista, elokuvista, musiikista, kirjallisuudesta tai taiteesta yleensäkin. Itse rakastan palstailla ja linkittää youtube linkkejä, ne toimivat paremmin kuin huono suhde.

      http://tinyurl.com/d5k25b8

    • askakin kaima

      Niin. Kaikki miehet on narsisteja reppanoita pettureita!
      Ja sen lisäks kaikki naiset ovat reppanoita petturinarsuja. Niiden kummankin vanhemmat narsisteja biboja ja isovanhemmat huithapaleita.

      Nyt noin äkkiseltään veikkaan, että sulla näkyis semmone sinkku-tulevaisuus. Treenaat sitä pyrstöäs. Voi se vielä jollekin kelvata.

    • Vaikka pitäisi itseään sietämättömänä, niin ei se silti estä osoittamasta minkä tahansa laatuisia tunteita toista kohtaan.

      • mutta...

        Jos pitää itseään sietämättömänä, niinmiten voikuvitella että joku muu voisi rakastaa itseä?


      • mutta... kirjoitti:

        Jos pitää itseään sietämättömänä, niinmiten voikuvitella että joku muu voisi rakastaa itseä?

        Noo, esimerkiksi siten että ihmiset ovat tunnetusti arvostelukyvyttömiä.
        Kaikenlaista roskaa myydään meille jatkuvasti priimana ja hirmuiseen ylihintaan.
        Kyllä se pätee parisuhteissakin.


      • mutta..
        buddy-love kirjoitti:

        Noo, esimerkiksi siten että ihmiset ovat tunnetusti arvostelukyvyttömiä.
        Kaikenlaista roskaa myydään meille jatkuvasti priimana ja hirmuiseen ylihintaan.
        Kyllä se pätee parisuhteissakin.

        Jos rakastaa jotakuta niin ei hänelle halua mitään sekundaa tarjota. Ja miksi tämä sekunda rakastaisi arvostelukyvytöntä? Vai ovatko molemmat rakkauden sokaisemia?:



      • siis...
        buddy-love kirjoitti:

        Onko tämäkään hintansa arvoinen:

        http://www.purseblog.com/gucci/introducing-gucci-lady-lock-handbags.html/7

        Vaikka kassi olisi miten hyvä tahansa, niin silti se on vain kassi.

        Kassi tietää ja tuntee olevansa pelkkä vanha alepan muovipussi, mutta koska tuo toinen näkee siinä guccin, niin kassi on siihen tyytyväinen ja osoittaa minkä tahansa laatuisia tunteita toista kohtaan.


    • niin...

      Jos rakastat jotakuta, niin et kai sitä osoita toiselle vain hokemalla, kuinka kaunis tai
      komea hän onkaan. Miksi toimisit niin itsesi kohdalla? rakasta itseäsi ja haluat itsellesi vain hyvää ja parasta. Olet anteeksiantavainen itsellesi, kuuntelet itseäsi, annat itsellesi aikaa ja mukavia lahjoja ja yllätyksiä.... rakkauden nimissä myös tsemppaat itsesi lenklle ja huolehdit terveydestäsi kaikin puolin... ja pidät paastoa niistä ketkumiehistä! Vähän aikaa...

    • Oppimalla ensiksi vihaamaan itseään perinpohjin.

    • .. ..

      Tuo on vaikea laji. Itsensä arvostus näkyy siinä, millaisia ihmisiä päästää lähelleen. Kaikesta ei voi syyttää itseään, esim. paskoista naapureista tms.

      Mutta noin ylipäätään -sinähän päätät lähipiiristäsi.

      Pohdin kerran tuota ääneen ja sain vinkin että ihminen on palapein pala. Ja ihminen saa sellaista seuraa, joka sopii niihin lokoihin. Eli joko etsii tiedostaen tai tiedostamattaan sellaista seuraa joka täyttää ne puuttuvat kohdat.

      Se on eri asia mitä haluaa ja mitä tarvitsee! Eli nyt tarkkana: jos arvostat itseäsi: osaat valita sellaista seuraa jota tarvitset.....koska halut eivät aina sitä parasta itsellesi (eihän karkkikaan ole terveellistä ruokaa).

      Aloita vaikka tästä: huomaa ja iloitse onnistumisistasi. Olet tärkeä jo sellaisena kuin olet.

      Ja maailmahan on täynnä näitä viisauksia
      “Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes."
      -William Gibson

      • päästää lähelleen.. tästä taas näkee että jotkut ei tiedä mistään mitään ja helpommin sanottu ku tehty. ajatteleppas vaikka omia sukulaisia, niistähän et pääse eroon jos kirveelläki niin sama veri virtaa suonissa hamaan loppuun asti.. ja yleensä perhettä ja perheenjäseniä myös siedetään vaikkei haluttais. jos oot saanu tietynlaista kohteluaki koko ikäsi niin eiköhän se vaikuta tavalla tai toisella ja siinä vaiheessa on sille yks lysti ketä päästää lähelleen ja ketä ei ku on hukassa muutenki.


    • Hyvä kysymys

      Pohdin samaa, Monien epäonnistuneiden seurusteluyritysten jälkeen, olen hukassa ja turhautunut. En uskalla edes ajatella miestä seurustelumielessä. Aivan sama miten komea mies tulee vastaan, minulla lyö tyhjää. Siinä kohtaa on tyhjää ja blancoa.

      Tein suurinpiirtein mitä Modelli neuvoi ylempänä. Särjin peilikuvat ja aloin etsiä muita nauttimisen arvoisia asioita. Olen siis nykyään näennäisesti puuhakas, mutta jotain puuttuu. Rakkauden etsintä oli iso tavoite.

      Pitäisi rakastaa itseään, mutta mitä arvostaa itsessään? Jos oppisi arvostamaan itseään, niin ne itsensä tekemät valinnat muuttuisivat.

      • "ohje" kaikki mihin törmään on vähintään kaksijakoista määrittelemätöntä ajatuksen virtaa vailla mitään faktaa....faktaa minkä toivoisin...haaveilen joskus muuttuvan todeksi. Kerran erehdyin katsomaan peiliin, pyysin peilä kertomaan minulle minun elämän realiteetit ja tässä sitä nyt ollaan. Sain myös yhden toiveen peliltä ja se oli, että tapaisin joskus ihmisen joka on kokenut tämän saman.

        http://tinyurl.com/qhx69qg


      • Hyvä kysymys
        modelli kirjoitti:

        "ohje" kaikki mihin törmään on vähintään kaksijakoista määrittelemätöntä ajatuksen virtaa vailla mitään faktaa....faktaa minkä toivoisin...haaveilen joskus muuttuvan todeksi. Kerran erehdyin katsomaan peiliin, pyysin peilä kertomaan minulle minun elämän realiteetit ja tässä sitä nyt ollaan. Sain myös yhden toiveen peliltä ja se oli, että tapaisin joskus ihmisen joka on kokenut tämän saman.

        http://tinyurl.com/qhx69qg

        Sinä haaveilet vielä löytäväsi, minä en.

        Enkä varsinkaan odota seurustelevani ihmisen kanssa joka on rikki samoista kohdin.


      • Hyvä kysymys kirjoitti:

        Sinä haaveilet vielä löytäväsi, minä en.

        Enkä varsinkaan odota seurustelevani ihmisen kanssa joka on rikki samoista kohdin.

        Eiköhän se ihminen mene "rikki" omista ajatuksita ja mielikuvistaan mitkä on oppinut jostain ulkopuolelta. Omista vilpittömistä mielipiteistä ja ajatuksista kolhuja saanut ihminen ei hajoa.


    • ....

      Ensin kai pitäs sisäistää mitä on itsensä rakastaminen. Vaikea opetella mitään minkä sisällöstäkään ei ole perillä. Eli omia ajatuksiasi siitä mitä on itsensä rakastaminen?

    • Jos sä et ittessäs nää mitää mitää muuta kuin ulkokuoren nii et sä nää muissakaan mitään muuta.

      Ehkä se vika onkin siinä, eikä tykkäämisen puutteessa?

    • .. ..

      En ole ap. mutta pakko kommentoida relan kommenttia:

      ei se noin mene. Minusta on hakattu sisus irti ja jäljellä on ulkokuori. On opetettu niin, että kaikki muut ovat oikeita arvokkaita ihmisiä ja minä en. Näe siis toiset arvokkaina ja näen heissä muutakin kuin kuoren (tai luulen näkeväni). Vain itseensä voi todella nähdä ja tiedän tämän vähyyden.

      Kuka "tietää" onko näkemäni itsestäni totta?

    • pus-kis out.

      Harvapa meistä sitä suurta rakkautta saa tai edes kokee lyhyttä aikaa pidempään ilman pettymystä. Pitää olla tyytyväinen siihen mitä on ja luottaa siihen, että olemalla ihminen voi olla jonkun unelma, ja jos niin käy, että saletisti natsaa, myös pystyy lähtemään siihen täydellä sydämellä mukaan, laittamaan toisen ja sen mitä on yhteistä oman edelle.

      • pus-kis out.

        Sa noisin että kaikki lähtisi itsensä tuntemisesta, näkee hyvät asiat, rakentaa omaa elämää, iloitsee niistä asioista. Ei sitä paljon tarvitse olla, vähänkin voi jakaa :) ja luottamus siitä, että toinenkin haluaa.

        Ei se itseasiassa edes monimutkaista ole. Täytyy olla vain rohkea ja avoin. Mutta helppoa se ei missään tapauksessa ole.

        Ja lopuksi, niin se valssi menee miten se kenellekin sopii menevän.


    • Tässä on tullut jo hyviä neuvoja, Mm. modellilta, almameediolta, geniolta ja muiltakin.

      Suosittelisin tosiaan paastoa ihmissuhteista, jos tuntuu siltä, ettet rakasta itseäsi.
      Ulkopuoliseen rakkauteen on helppo tarrautua. Silloin ei tarvitse selvittää, kuka itse on, vaan se on hetken lohtu, kun joku rakastaa tai "rakastaa". Vaikket ihan tiedä mitä tai ketä.

      Kun tajuat, tavalla tai toisella, miksi olet oikean ja aidon rakkauden arvoinen, erotat myös ne, jotka rakastavat oikeasti eivätkä vain sano niin, mielessä vaikka joku hyöty sinusta. Kun tajuat, että olet "näin ihana", et kelpuuta niitä, jotka eivät sitä selvästi oikeasti ymmärrä, vaan puhuvat vain lämpimäkseen.

    • NIIN???!

      Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin?

      • tuleeko se sulle tosiaan yllätyksenä että myös rentut osaa olla hyviä, kohteliaita sun muita mitä niissä kunnon miehissä ei kaikissa aina ole ja päinvastoin.. ne ns. kunnon miehet ei aina oo niitä hyviä vaikka antaa ymmärtää kaikin puolin. siinä menee lujemmallaki polla sekaisin sen jälkeen ku pitää miettiä mitkä piirteet ja puolet on niitä hyväksyttäviä koska itsekkään ei luonnollisesti oo täydellinen omine juttuineen.

        tähän oli tullut oivia vastauksia ja ainoa yhteenveto on tuo että paasto ihmissuhteista, mitä sitä sen enempää itseään loukkaamaan.. ja jos loukkaa niin sen jälkeen ei voi syyttää ku vaan itseään.


    • Kuvauksesi kuulostaa sille, että olet jotenkin erosi jälkeen ajelehtinut miesten keskellä ja "kohdallesi on osunut vain petturimiehiä tai muuten reppanoita". Et taida olla vielä valmis uuteen ja kestävään suhteeseen, ennenkuin teet kuten olet neuvoja kuullutkin, rakastamalla itseäsi.
      Väkisin et voi opetella rakastamaan itseäsi enempää kuin nyt, mutta voit tavallaan rakastua itseesi löytämällä omia vahvuuksiasi ja tutustumalla paremmin siihen kuka oikeasti olet, mitä ajattelet. Kolmekymppisenä ei ole mahdotonta, että jokin tärkeä elämänvaihe vaatii pysähtymistä muutenkin. Taakse jääneistä ajattelisin, että niillä oli tärkeä paikkansa elämän kokemisessa ja suunnan näyttämisessä edelleen.

    • Sisäinen liekki

      Hyväksy itsesi juuri sellaisena kuin olet. Kaikkine "vikoineen" ja täydellisyyksineen. Älä vertaa itseäsi muihin. Olet täydellinen juuri tuollaisena. Olet täydellinen vaikka jokainen ihmissuhteesi kariutuisi, vaikka et olisi tämän hetkisten pinnallisten kauneusihanteiden ilmentymä, vaikka epäonnistuisit tärkeässä työtehtävässä, vaikka joisit alkoholia aivan liikaa.

      Jos olet rehellisesti juuri sellainen kuin oikeasti olet. Ja tiedät kyllä sydämmessäsi jos et ole oma itsesi. Mutta siitä huolimatta, anna itsellesi nämä vikasi anteeksi, hyväksi itsesi juuri tuollaisena täydellisenä olentona kuin olet. Älä kuuntele niitä, jotka haluavat sinun muuttuvan joksikin muuksi kuin olet. Tärkeintä on että tunnet olosi hyväksi omassa ruumiissasi, ja tunnet että hyväksyt itsesi ehdottomasti. Rakasta itseäsi ehdottomasti.

      (Mutta älä satuita muita ihmisiä tarkoituksenmukaisesti)

      • Jee Jee

        Kiitos sulle, joka nostit tämän ketjun tänne.
        Sain lisää voimaa tästä ja taas jaksaa... jo vähän hymyillä.


    • Arvostin itseäni vasta kun aloin rakastaa pientä nyyttiä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9209
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3839
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2690
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2504
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1612
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe