ruanlaitosta

Anonyymi

ajattelin tehdä makaroonilaatikkoa hellan isolla pellillä jossa reunan korkeus noin 4cm. Jos laittaisin siihen pellille leivinpaperin ja kun siihen tulee myös maitoa niin läpäiseekö tämä leivinpaperi maidon?

Aattelin vain , että ei tartte hangata peltiä puhtaaksi.

16 kommenttia

Vastaukset

  • Et oo tosissas :D

  • Ei läpäise. Leivinpaperi on kätevä ihan vuoassakin niin säästyy hankaamiselta.
    Minulla on teräksiset paistovuoat ja niihin jämähtää ruuat aika tiukkaan kiinni. Olen käyttänyt leivinpaperia juuri makaronilatikkoa tehdessä ja uunikalaa paistaessa.

  • Osaako kukaan sanoa, että mistä johtuu, kun imellytetty perunalaatikko juoksettuu? Teen laatikon rosamundaperunoista. Makuun juoksettuminen ei mielestäni vaikuta, mutta näkö ei ole miellyttävä. Voisin vielä kerran harjoitella sitä hyvät ohjeet saatuani.

    • Mites tuo makaronilaatikon tekoon liittyy.

    • MItä muuta laitoit siihen kuin rosamundaa?

    • maitoa kirjoitti:

      MItä muuta laitoit siihen kuin rosamundaa?

      Imeltymisen jälkeen laitoin maito, vatkasin sähkövatkaimella. Suolaa mauksi ja hyppysellinen kardemummaa. Antaa ihanan maun. Maito ja perunasurvos olivat kylmiä edellisenä päivänä tehtyjä. Laitoin ne sitten uusiin 150 astetta, yli kolme tuntia.

    • Sirke kirjoitti:

      Imeltymisen jälkeen laitoin maito, vatkasin sähkövatkaimella. Suolaa mauksi ja hyppysellinen kardemummaa. Antaa ihanan maun. Maito ja perunasurvos olivat kylmiä edellisenä päivänä tehtyjä. Laitoin ne sitten uusiin 150 astetta, yli kolme tuntia.

      mistä kaupasta saa noita serla paistopaperi? En löytänyt cittarista ja prismasta

    • serla paistopaperi kirjoitti:

      mistä kaupasta saa noita serla paistopaperi? En löytänyt cittarista ja prismasta

      Citymarketista.

    • Sirke kirjoitti:

      Imeltymisen jälkeen laitoin maito, vatkasin sähkövatkaimella. Suolaa mauksi ja hyppysellinen kardemummaa. Antaa ihanan maun. Maito ja perunasurvos olivat kylmiä edellisenä päivänä tehtyjä. Laitoin ne sitten uusiin 150 astetta, yli kolme tuntia.

      Arvelisin, että vaatisi jonkin ainesosan sitomaan, kun vehnäjauhoja käytetään yleisesti imellyttämään, mutta samalla se muuttaa rakennetta paremmaksi.

      Jos vehnäjauhoja ei syystä tai toisesta halua käyttää, niin ehkä tattarijauhoja tai maissijauhoja voisi kokeilla tilalle. Tai muuttamalla ainesosien suhteita, vähemmän maitoa ja pelkästään survomalla. Kermakin toimii joskus paremmin kuin pelkkä maito.

    • maitoa kirjoitti:

      MItä muuta laitoit siihen kuin rosamundaa?

      Mitä te oikein miinustelette?

      Aloittaja ei hallitse keskustelua, vaan keskustelijat itse keskustelevat siitä mistä milloinkin haluavat, ja kyllä nämä kaikki mahtuu tuon ruuanlaitosta-otsikon alle, ja kun ei milläänmuotoa ole loukattu muita. Typerää sekin, että jokainen aloittaisi oman ketjun, se on sitten pientä silppua, jossa kussakin yksi tai kaksi vastausta, jolloin niitä ei viitsi edes availla. Erityisesti näillä ruokapalstoilla näyttää ongelmana olevan, ettei keskustelua oikein pääse syntymään ja se karkottaa loputkin kävijät.

    • maitoa kirjoitti:

      Mitä te oikein miinustelette?

      Aloittaja ei hallitse keskustelua, vaan keskustelijat itse keskustelevat siitä mistä milloinkin haluavat, ja kyllä nämä kaikki mahtuu tuon ruuanlaitosta-otsikon alle, ja kun ei milläänmuotoa ole loukattu muita. Typerää sekin, että jokainen aloittaisi oman ketjun, se on sitten pientä silppua, jossa kussakin yksi tai kaksi vastausta, jolloin niitä ei viitsi edes availla. Erityisesti näillä ruokapalstoilla näyttää ongelmana olevan, ettei keskustelua oikein pääse syntymään ja se karkottaa loputkin kävijät.

      no en kyllä löytänyt lapin cittareista ja prismasta serla paistopaperia. Voiko tilata jostain verkkokaupasta?

    • serla paistopaperi. kirjoitti:

      no en kyllä löytänyt lapin cittareista ja prismasta serla paistopaperia. Voiko tilata jostain verkkokaupasta?

      Valurautainen emaloitu vuoka ei ota kiinni ollenkaan ja puhdistuu tiskiharjalla.

      Ja jos joudun paistamaan jotain hyvin tarttuvaa, öljyän leivinpaperin, saa olla serlaa tai muuta, voipaperikin kelpaa hätätilassa.

    • Ei juoksetu kun soseuttaa kuumana ja lisää hiukan keittovettä. Sen jälkeen sose jäähdytetään 65-70 asteiseksi. Jäähdytettyyn soseeseen lisätään jauhot ja sekoitetaan hyvin. Sose laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 2-4 tunniksi. Imellettyyn soseeseen lisätään voi ja suola sekä maitoa niin että saadaan puuromainen velli. Sose laitetaan voideltuun uunivuokaan ja paistetaan 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

      Kun näin tekee yhtämittaisena prosessina niin juoksettumista ja happanemista ei pääse tapahtumaan.

      Jos prosessin keskeyttää ja sose pääsee jäähtymään, niin silloin on vaarassa että sose juoksettuu ja happanee.

  • kyllähän se makaronilaatikko olisi järkevämpää tehdä jossain korkeareunaisemmassa astiassa, ei tarvi pelätä kuivumista eikä yli roiskumista. Laittaa sinne pohjalle sitten leivinpaperin tai voitelee pohjan, miten vaan.

    • eikö nuo tavalliset leivinpaperit hajoa sinne pellin pohjalle, kun annokseen tulee munamaitoa?

SEISKA.FI

  • Raivostunut Juhani Tamminen lähti ovet paukkuen Suurin pudottaja -ohjelmasta – ryöpyttää rajusti Janni Hussia: ”Minä olen liideri, pitäkää tunkkinne!”
  • Big Brother vastasi fanien kiusalliseen kysymykseen Eeva-Leenan hygieniasta: "Miksi ette käske käymään suihkussa?
  • Huh, näin paljon Sofia Belórf on muuttunut yhdeksässä vuodessa - katso ja hämmästy!

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.