ruanlaitosta

sen verran.

ajattelin tehdä makaroonilaatikkoa hellan isolla pellillä jossa reunan korkeus noin 4cm. Jos laittaisin siihen pellille leivinpaperin ja kun siihen tulee myös maitoa niin läpäiseekö tämä leivinpaperi maidon?


Aattelin vain , että ei tartte hangata peltiä puhtaaksi.

16

1768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irfvhhli

      Et oo tosissas :D

    • tilpehööri

      Ei läpäise. Leivinpaperi on kätevä ihan vuoassakin niin säästyy hankaamiselta.
      Minulla on teräksiset paistovuoat ja niihin jämähtää ruuat aika tiukkaan kiinni. Olen käyttänyt leivinpaperia juuri makaronilatikkoa tehdessä ja uunikalaa paistaessa.

    • Sirke

      Osaako kukaan sanoa, että mistä johtuu, kun imellytetty perunalaatikko juoksettuu? Teen laatikon rosamundaperunoista. Makuun juoksettuminen ei mielestäni vaikuta, mutta näkö ei ole miellyttävä. Voisin vielä kerran harjoitella sitä hyvät ohjeet saatuani.

      • niin miten

        Mites tuo makaronilaatikon tekoon liittyy.


      • maitoa

        MItä muuta laitoit siihen kuin rosamundaa?


      • Sirke
        maitoa kirjoitti:

        MItä muuta laitoit siihen kuin rosamundaa?

        Imeltymisen jälkeen laitoin maito, vatkasin sähkövatkaimella. Suolaa mauksi ja hyppysellinen kardemummaa. Antaa ihanan maun. Maito ja perunasurvos olivat kylmiä edellisenä päivänä tehtyjä. Laitoin ne sitten uusiin 150 astetta, yli kolme tuntia.


      • serla paistopaperi
        Sirke kirjoitti:

        Imeltymisen jälkeen laitoin maito, vatkasin sähkövatkaimella. Suolaa mauksi ja hyppysellinen kardemummaa. Antaa ihanan maun. Maito ja perunasurvos olivat kylmiä edellisenä päivänä tehtyjä. Laitoin ne sitten uusiin 150 astetta, yli kolme tuntia.

        mistä kaupasta saa noita serla paistopaperi? En löytänyt cittarista ja prismasta


      • sieltäpä sieltä
        serla paistopaperi kirjoitti:

        mistä kaupasta saa noita serla paistopaperi? En löytänyt cittarista ja prismasta

        Citymarketista.


      • maitoa
        Sirke kirjoitti:

        Imeltymisen jälkeen laitoin maito, vatkasin sähkövatkaimella. Suolaa mauksi ja hyppysellinen kardemummaa. Antaa ihanan maun. Maito ja perunasurvos olivat kylmiä edellisenä päivänä tehtyjä. Laitoin ne sitten uusiin 150 astetta, yli kolme tuntia.

        Arvelisin, että vaatisi jonkin ainesosan sitomaan, kun vehnäjauhoja käytetään yleisesti imellyttämään, mutta samalla se muuttaa rakennetta paremmaksi.

        Jos vehnäjauhoja ei syystä tai toisesta halua käyttää, niin ehkä tattarijauhoja tai maissijauhoja voisi kokeilla tilalle. Tai muuttamalla ainesosien suhteita, vähemmän maitoa ja pelkästään survomalla. Kermakin toimii joskus paremmin kuin pelkkä maito.


      • maitoa
        maitoa kirjoitti:

        MItä muuta laitoit siihen kuin rosamundaa?

        Mitä te oikein miinustelette?

        Aloittaja ei hallitse keskustelua, vaan keskustelijat itse keskustelevat siitä mistä milloinkin haluavat, ja kyllä nämä kaikki mahtuu tuon ruuanlaitosta-otsikon alle, ja kun ei milläänmuotoa ole loukattu muita. Typerää sekin, että jokainen aloittaisi oman ketjun, se on sitten pientä silppua, jossa kussakin yksi tai kaksi vastausta, jolloin niitä ei viitsi edes availla. Erityisesti näillä ruokapalstoilla näyttää ongelmana olevan, ettei keskustelua oikein pääse syntymään ja se karkottaa loputkin kävijät.


      • serla paistopaperi.
        maitoa kirjoitti:

        Mitä te oikein miinustelette?

        Aloittaja ei hallitse keskustelua, vaan keskustelijat itse keskustelevat siitä mistä milloinkin haluavat, ja kyllä nämä kaikki mahtuu tuon ruuanlaitosta-otsikon alle, ja kun ei milläänmuotoa ole loukattu muita. Typerää sekin, että jokainen aloittaisi oman ketjun, se on sitten pientä silppua, jossa kussakin yksi tai kaksi vastausta, jolloin niitä ei viitsi edes availla. Erityisesti näillä ruokapalstoilla näyttää ongelmana olevan, ettei keskustelua oikein pääse syntymään ja se karkottaa loputkin kävijät.

        no en kyllä löytänyt lapin cittareista ja prismasta serla paistopaperia. Voiko tilata jostain verkkokaupasta?


      • maitoa
        serla paistopaperi. kirjoitti:

        no en kyllä löytänyt lapin cittareista ja prismasta serla paistopaperia. Voiko tilata jostain verkkokaupasta?

        Valurautainen emaloitu vuoka ei ota kiinni ollenkaan ja puhdistuu tiskiharjalla.

        Ja jos joudun paistamaan jotain hyvin tarttuvaa, öljyän leivinpaperin, saa olla serlaa tai muuta, voipaperikin kelpaa hätätilassa.


      • Anonyymi

        Ei juoksetu kun soseuttaa kuumana ja lisää hiukan keittovettä. Sen jälkeen sose jäähdytetään 65-70 asteiseksi. Jäähdytettyyn soseeseen lisätään jauhot ja sekoitetaan hyvin. Sose laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 2-4 tunniksi. Imellettyyn soseeseen lisätään voi ja suola sekä maitoa niin että saadaan puuromainen velli. Sose laitetaan voideltuun uunivuokaan ja paistetaan 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

        Kun näin tekee yhtämittaisena prosessina niin juoksettumista ja happanemista ei pääse tapahtumaan.

        Jos prosessin keskeyttää ja sose pääsee jäähtymään, niin silloin on vaarassa että sose juoksettuu ja happanee.


    • nainen4

      kyllähän se makaronilaatikko olisi järkevämpää tehdä jossain korkeareunaisemmassa astiassa, ei tarvi pelätä kuivumista eikä yli roiskumista. Laittaa sinne pohjalle sitten leivinpaperin tai voitelee pohjan, miten vaan.

      • jauhopeukalo.

        eikö nuo tavalliset leivinpaperit hajoa sinne pellin pohjalle, kun annokseen tulee munamaitoa?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3118
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      231
      1949
    3. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    4. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      57
      1843
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1352
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1225
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1155
    8. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1154
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1137
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      67
      972
    Aihe