Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksei ihminen ole astunut kuun pinnalle 1972 jälkeen?

enollutnäkemässä

Minusta on hieman outoa ettei teknologian huimasta kehittymisestä huolimatta sitten 1972 ole käyty kuussa, onko siihen joku syy, liian kallista? Terveydelliset syyt?

Olen syntynyt 1974 ja jäin siis paitsi kuussa käynneistä eikä tätä ihmettä ole saanut nähdä "livenä" omin silmin koko tähän astisen elinikäni aikana vaikka jo 60-luvun lopulta sinne 1972 asti ihminen on käynyt kuussa. Luulisi nykyteknologialla olevan ihan leikintekoa käydä tuossa naapuripallolla kylässä, eikä lie joskus kuulentojen aikaan kuviteltukin että 2000-luvulla kuussa käynti on ihan arkipäivää?

Why, oh why?

18

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liian kallista. Kylmä sota ajoi osallistujat hankkeisiin, jotka olivat saavutuksiltaan komeita, mutta vailla järjen häivää.


      Ei miehitetyissä avaruuslennoissa edelleenkään mielestäni ole mitään mieltä, kun tiederahat ovat muutoinkin tiukilla. Voisi tietysti ajatella, että ilman avaruuden sankareita, astro-, kosmo- taikonautteja miehittämättömienkin avaruustutkimushankkeiden rahoitus tökkisi, kun ei olisi julkisuutta, seikkailua eikä idoleja.

    • Raha ratkaisee

      Jaa, että joka sukupolvelle pitäisi järjestää kuulennoista uusinta? Pitäisiköhän jonkun nyky-Kolumbuksenkin myös purjehtia Länsi-Intiaan?

      Valitettavasti näiden reaalimaailman tapahtumien uusintoja ei saa yhtä halvalla kuin jonkin bittivirran uudelleenlähettämistä. Siinä päällimmäisin syy.

      • Hehhh he he

        >> Jaa, että joka sukupolvelle pitäisi järjestää kuulennoista uusinta? Pitäisiköhän jonkun nyky-Kolumbuksenkin myös purjehtia Länsi-Intiaan?

        Älykästä ;) Oletko muuten tietoinen, että mailmassa matkustetaan mantereilta ja maista toisille ihan päivittäin, joten sinänsä ei tarvitse järjestää mitään matkustusnäytöstä. Tuskin kukaan vaatii, että kuulentojakaan pitäisi imitoida. Luonnollinen kehitys kuitenkin olisi ollut se, että maasta matkustettaisiin kuuhun tihenevän tahtiin tai edes johonkin tahtiin. Kuustahan ei olla vielä päästy kuin hieman pintaa raapaisemaan.


    • Star man.

      Itseasiassa rakettitekniikassa ei kehitys ole kovin huimaa. Kuusikymmenluvun rakettimoottorit ovat suunnilleen yhtä tehokkaita kuin nykyisetkin. Joillain aloilla kuten esim. tietotekniikassa kehitys on ollut huimaa mutta raketti on edelleen pötkylä jonka sisällä rakettipolttoaine ja happi yhtyvät. Fysiikan lait eivät mahdollista tuossa teknologiassa kovin mullistavia ihmeitä.
      Kenties avaruusalukset jonain päivänä hyödyntävät fuusiota tai minikokoisia mustia aukkoja tai ties mitä mutta sitä odotellessa jos halutaan kuuhun on vain pistettävä muutama miljoonaa litraa rakettipolttoainetta ja nestemäistä happea tankkiin ja menoksi.

    • omituista tosiaan

      Miksei tänäpäivänä enää oikein pystytä rakentamaan ydinvoimalaa (Olkiluoto) kun niitä 70-luvulla rakennettiin useampia, melkein tuosta vaan?

      Ja kuitenkin tietotekniikka ja mm.suunnitteluvälineet on parantuneet huimasti.

      Jotain outoa on maailmassa tapahtunut, jotain joka ikäänkuin rapauttaa ihmisten kyvyn toimia suurten yhteisten hankkeiden eteen, muullakin tavalla kuin facebookin "tykkää" nappia painelemalla. Katsellaan vaan tumput suorina kun kaikki menee ns.perseelleen. Ja päällepäätteeksi vielä haukutaan ne lyttyyn, jotka jotain tekevät.

      • 14+5

        Silloin 70-luvulla ymmärrettiin mikä on olennaista ja mikä ei. Sanotaan että 70-luvulla ydinvoimalaitoksen komponentti toimitettiin rekka-autolla ja siihen liittyvä turvallisuus&laatuaineisto kirjekuoressa. Nykyään komponentti toimitetaan kirjekuoressa ja turvallisuus&laatuaineisto kuorma-autolla.


      • sonsalaisuus

        >>Miksei tänäpäivänä enää oikein pystytä rakentamaan ydinvoimalaa (Olkiluoto) kun niitä 70-luvulla rakennettiin useampia, melkein tuosta vaan?


    • ei siellä käyty

      Nykytekniikka paljastaisi armotta kuuhuijauksen. Ennen vaan filmattiin ja näyteltiin, ja koko maailma uskoi!

      • Sinua ei tehty

        Miksi siis nykytekniikka ei ole paljastanut kuuhuijausta, vaan aivan päin vastoin esim. apollolentojen jätökset ovat nähtävillä kuun pinnalla?


    • Jaska Jakobson

      Kun kehitetään melkein optimaalisesti toimiva plasmasuihkumoottoriteknologia, niin silloin voitaisiin saman tien mennä hujauksessa vaikkapa Marsiin. Hinnasta en tiedä, se on suuri kysymysmerkki.

    • ufot kielsi paluun
    • pieni kulkija

      Minkä vuoksi pitäisi tuhlata resusseja kylmän ja kuolleen kivipallon tutkimiseen kun ne voisi käyttää elämän suojelemiseen maapallolla, joka on ainoa kotimme.

      • gbhnyunyndynyj

        Esimerkiksi siksi, että tämäkin palneetta tuhoutuu aikanaan aurongon räjähtäessä. Siihen mennessä on ihmiskunnan pystyttävä kehittämään kunnollinen avaruusteknoligia, jotta elämä voi jatkua jossain muualla.

        Sen pohjaksi on aloitettava oman aurinkokunnan valloittamisesta. Kuussa on erittäin arvokkaita mineraaleja, joten tehtaita sinne pitää perustaa ja louhia se kokonaan ihmisen hyötykäyttöön.


      • :-)
        gbhnyunyndynyj kirjoitti:

        Esimerkiksi siksi, että tämäkin palneetta tuhoutuu aikanaan aurongon räjähtäessä. Siihen mennessä on ihmiskunnan pystyttävä kehittämään kunnollinen avaruusteknoligia, jotta elämä voi jatkua jossain muualla.

        Sen pohjaksi on aloitettava oman aurinkokunnan valloittamisesta. Kuussa on erittäin arvokkaita mineraaleja, joten tehtaita sinne pitää perustaa ja louhia se kokonaan ihmisen hyötykäyttöön.

        Aikaa on ainakin tuhat miljoonaa vuotta.


    • seffesfse

      Resurssit on käytettävä eläkejohtajien etuuksiin!

    • Capriporn One
      • koskamoska

        Toi oli kyllä vanha fantasiaelokuva Mars-lennon huijauksesta, ääliö.


    • tuhlausta olisi taas

      Varmaan se olisi liian kallista käydä uudestaan ,eikä enää uutuudenviehätystäkään olisi koko hommassa. Ja voi olla myös ,että
      muitakin rahanreikiä on kasapäin olemassa.

      ^ Taisi ne käydä siellä kuussa kuitenkin. Jossain myytinmurto-ohjelmassa
      tutkivat mm. varjojen suuntien eroja ja kengänjälkien muodostumista ja
      päätyivät siihen, että ei ollut huijausta havaittavissa valokuvissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe