Vältä viimeiseen a s t i voita niin voitat elämän.

Kaupan Täti & Setä

Becel on sydänystävällinen vaihtoehto puolustaa omaa elmäänsä.

30

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VP?

      samaa mieltä.

    • Laatikaista

      Eihän siinä vaan ole tätä rasvaa käytetty?

      “Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä.”

    • Voi on puhdas meijeri tuote joka ei sisällä lukuisia myrkkyjä, joita joudutaan laittamaan margariinin valmistuksessa. Siis kiitos ei mieluummin voita

      • Ruokaympyrä

        Tässä sisältöä: Keiju laktoositon kasvirasvalevite 70 % 400 g

        Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat, camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni).

        http://keiju.fi/tuote?cid=253

        Voisitko kertoa, mitkä noista tuotteista on myrkkyä ja millä perusteella??


      • karps1
        Ruokaympyrä kirjoitti:

        Tässä sisältöä: Keiju laktoositon kasvirasvalevite 70 % 400 g

        Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat, camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni).

        http://keiju.fi/tuote?cid=253

        Voisitko kertoa, mitkä noista tuotteista on myrkkyä ja millä perusteella??

        Voin kertoa, kirjoitit sisällysluettelon, mutta et valmistusmentelmää, tuossa puuttuva osa..

        Kasviöljystä rasia- tai juokseva margariini -miten se tapahtuu?


        Kasviöljyjen teollinen käsittelyprosessi on aika mielenkiintoinen, vai mitä mieltä olette seuraavasta? Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).

        Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. (Valitettavasti myös vauvojen maitokorvikkeet sisältävät liikaa 3-MCDP:n jäämiä.)

        Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna!

        Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi. Kasvistanolit ovat kyllä terveydelle hyödyllisiä, mutta ne (ja paljon kaikkea muuta hyvää!) saadaan luonnollisessa muodossa paljon turvallisemmin syömällä kasviksia, marjoja ja käsittelemättämiä rasvoja.

        Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia ja ihovoiteita. Kun mönjästä halutaan tehdä margariinia, siihen lisätään kemikaaleja, jotta se muistuttaisi mahd. paljon voita. Esim. Flora kevytmargariini sisältää 15 eri ainetta, joista vettä on eniten.


      • Kauhistus..
        Ruokaympyrä kirjoitti:

        Tässä sisältöä: Keiju laktoositon kasvirasvalevite 70 % 400 g

        Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat, camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni).

        http://keiju.fi/tuote?cid=253

        Voisitko kertoa, mitkä noista tuotteista on myrkkyä ja millä perusteella??

        Kokemusta on kyseisestä rasvasta. Loora haisi kuin kärpän raato en ilennyt edes maistaa. Oli ollut tytöllä jääkaapissa kansi raollaan


      • Ruokaympyrä
        karps1 kirjoitti:

        Voin kertoa, kirjoitit sisällysluettelon, mutta et valmistusmentelmää, tuossa puuttuva osa..

        Kasviöljystä rasia- tai juokseva margariini -miten se tapahtuu?


        Kasviöljyjen teollinen käsittelyprosessi on aika mielenkiintoinen, vai mitä mieltä olette seuraavasta? Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).

        Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. (Valitettavasti myös vauvojen maitokorvikkeet sisältävät liikaa 3-MCDP:n jäämiä.)

        Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna!

        Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi. Kasvistanolit ovat kyllä terveydelle hyödyllisiä, mutta ne (ja paljon kaikkea muuta hyvää!) saadaan luonnollisessa muodossa paljon turvallisemmin syömällä kasviksia, marjoja ja käsittelemättämiä rasvoja.

        Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia ja ihovoiteita. Kun mönjästä halutaan tehdä margariinia, siihen lisätään kemikaaleja, jotta se muistuttaisi mahd. paljon voita. Esim. Flora kevytmargariini sisältää 15 eri ainetta, joista vettä on eniten.

        Saiskos sitten linkin kuotettavaan lähteeseen tästä prosessista? Blogit eivät kelpaa, ellei siellä ole viitteitä lähteisiin.


      • Alfred J. Kvaak
        karps1 kirjoitti:

        Voin kertoa, kirjoitit sisällysluettelon, mutta et valmistusmentelmää, tuossa puuttuva osa..

        Kasviöljystä rasia- tai juokseva margariini -miten se tapahtuu?


        Kasviöljyjen teollinen käsittelyprosessi on aika mielenkiintoinen, vai mitä mieltä olette seuraavasta? Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??).

        Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. (Valitettavasti myös vauvojen maitokorvikkeet sisältävät liikaa 3-MCDP:n jäämiä.)

        Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna!

        Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi. Kasvistanolit ovat kyllä terveydelle hyödyllisiä, mutta ne (ja paljon kaikkea muuta hyvää!) saadaan luonnollisessa muodossa paljon turvallisemmin syömällä kasviksia, marjoja ja käsittelemättämiä rasvoja.

        Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia ja ihovoiteita. Kun mönjästä halutaan tehdä margariinia, siihen lisätään kemikaaleja, jotta se muistuttaisi mahd. paljon voita. Esim. Flora kevytmargariini sisältää 15 eri ainetta, joista vettä on eniten.

        No niin, oikaistaanpa taas karps1 valheita ja harhoja.

        Ensinäkään et mainitse, minkä tehtaan margariinista on kyse. Koska margariinin valmistustapojakin on useita.

        Lisäksi et mainitse, paljonko näitä aineita on lopullisessa tuotteessa ja paljonko niiden raja-arvot on. Kalassakin on elohopeaa, silti mm. karppiatri syö sitä paljon. Varmasti paljon haitallisempaa!

        Miksi et muuten tarkasta lähteidesi luotettavuutta ollenkaan?

        "Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin."

        Öljy erotetaan siemenistä joko kylmä- tai lämminpuristamalla. Joskus jo puristetusta siemenestä erotetaan vielä öljyä heksaanilla. Esimerkiksi Bunge (mm Keiju) ei käytä heksaania öljyn erotteluun.

        "Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla"

        Fosforihappo on fosfaatti, jota muodostuu ihmisen luonnollissa aineenvaihdunnassa. Se on mm. yksi DNA-molekyylin rakenneosa.
        Fosforihappoa löytyy myös mm. joistakin juustoista, kaloista ja lihoista.

        "Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä."

        Lipeäkala. Tarvitseeko enempää selittää?

        Lisäksi nämä aineet erottuu sentrifugissa.

        "se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia"

        Sitä tuskin on lopullisessa tuotteessa, koska se reagoi voimakkaasti veden kanssa. Vai oletko nähnyt kuplivaa margariinirasiaa kaupan hyllyllä? Margariinihan sisältää vettä.

        "taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat)."

        Tätä menetelmää ei ole käytetty enää vuosikymmeniin margariinin esteröinnissä. (Tämäkin todistaa, että et ole asiaan perehtynyt yhtään)

        "Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia"

        Tämä on suoranainen valhe. Kenkälankkiin käytetään naftaa, carnbau-vahaa, talia, lanoliinia... Kenkälankin valmistus alkaa vahan lämmittämisellä, ja lankin valmistus tapahtuu aivan muissa lämpötiloissa kuin margariinin.

        Enemmän se voi on kenkälankkia kuin margariini (kenkälankkihan sisältää luonnollista talia, joka on lähempänä voita.)


        Karps1, taattua p**kaa, jälleen.


      • Ruokaympyrä kirjoitti:

        Saiskos sitten linkin kuotettavaan lähteeseen tästä prosessista? Blogit eivät kelpaa, ellei siellä ole viitteitä lähteisiin.

        Ei siihen mitään linkkiä tarvitse. Kokeilee itse.
        Käyt tänään ottamassa verikokeen ja sitten siirryt kuukaudeksi voin käyttäjäksi.
        Menet uudestaa kuukauden kuluttua kuurin loputtua verikokeisiin, niin tulokset näkyy välittömästi,
        kuka tässä on oikeassa ja kuka ei?
        Jos ei kiinnosta, niin turhaa siellä ollaan selittelemässä.


      • Alfred J. Kvaak kirjoitti:

        No niin, oikaistaanpa taas karps1 valheita ja harhoja.

        Ensinäkään et mainitse, minkä tehtaan margariinista on kyse. Koska margariinin valmistustapojakin on useita.

        Lisäksi et mainitse, paljonko näitä aineita on lopullisessa tuotteessa ja paljonko niiden raja-arvot on. Kalassakin on elohopeaa, silti mm. karppiatri syö sitä paljon. Varmasti paljon haitallisempaa!

        Miksi et muuten tarkasta lähteidesi luotettavuutta ollenkaan?

        "Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin."

        Öljy erotetaan siemenistä joko kylmä- tai lämminpuristamalla. Joskus jo puristetusta siemenestä erotetaan vielä öljyä heksaanilla. Esimerkiksi Bunge (mm Keiju) ei käytä heksaania öljyn erotteluun.

        "Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla"

        Fosforihappo on fosfaatti, jota muodostuu ihmisen luonnollissa aineenvaihdunnassa. Se on mm. yksi DNA-molekyylin rakenneosa.
        Fosforihappoa löytyy myös mm. joistakin juustoista, kaloista ja lihoista.

        "Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä."

        Lipeäkala. Tarvitseeko enempää selittää?

        Lisäksi nämä aineet erottuu sentrifugissa.

        "se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia"

        Sitä tuskin on lopullisessa tuotteessa, koska se reagoi voimakkaasti veden kanssa. Vai oletko nähnyt kuplivaa margariinirasiaa kaupan hyllyllä? Margariinihan sisältää vettä.

        "taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat)."

        Tätä menetelmää ei ole käytetty enää vuosikymmeniin margariinin esteröinnissä. (Tämäkin todistaa, että et ole asiaan perehtynyt yhtään)

        "Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia"

        Tämä on suoranainen valhe. Kenkälankkiin käytetään naftaa, carnbau-vahaa, talia, lanoliinia... Kenkälankin valmistus alkaa vahan lämmittämisellä, ja lankin valmistus tapahtuu aivan muissa lämpötiloissa kuin margariinin.

        Enemmän se voi on kenkälankkia kuin margariini (kenkälankkihan sisältää luonnollista talia, joka on lähempänä voita.)


        Karps1, taattua p**kaa, jälleen.

        Roskaa kaikki tyyni


      • Alfred J. Kvaak
        peltokenkku kirjoitti:

        Roskaa kaikki tyyni

        Samaa mieltä, karps1 kirjoittaa pelkkää roskaa.


      • Alfred J. Kvaak kirjoitti:

        Samaa mieltä, karps1 kirjoittaa pelkkää roskaa.

        karps1 kirjoittaa asiaa, mutta margariini on roskaa.

        TOTUUS ON, ETTÄ MARGARIIN
        on inhottava tuote joka on sekä epäterveellinen, ympäristölle vaarallinen, harvinaisen luonnoton ja sitäpaitsi pahan makuinen.


      • Ruokaympyrä
        peltokenkku kirjoitti:

        Ei siihen mitään linkkiä tarvitse. Kokeilee itse.
        Käyt tänään ottamassa verikokeen ja sitten siirryt kuukaudeksi voin käyttäjäksi.
        Menet uudestaa kuukauden kuluttua kuurin loputtua verikokeisiin, niin tulokset näkyy välittömästi,
        kuka tässä on oikeassa ja kuka ei?
        Jos ei kiinnosta, niin turhaa siellä ollaan selittelemässä.

        Tota, miten verikoe liittyy margariinin valmistukseen??


      • Ruokaympyrä
        peltokenkku kirjoitti:

        karps1 kirjoittaa asiaa, mutta margariini on roskaa.

        TOTUUS ON, ETTÄ MARGARIIN
        on inhottava tuote joka on sekä epäterveellinen, ympäristölle vaarallinen, harvinaisen luonnoton ja sitäpaitsi pahan makuinen.

        Mitä luonnotonta on kasveista ja/tai luonnollisesta eläinrasvasta tehdyssä tuotteessa??


      • Ruokaympyrä kirjoitti:

        Tota, miten verikoe liittyy margariinin valmistukseen??

        Kysy margariinin valmistajilta.


      • Ruokaympyrä kirjoitti:

        Mitä luonnotonta on kasveista ja/tai luonnollisesta eläinrasvasta tehdyssä tuotteessa??

        Riippuu, mistä tuotteista on kysymys?


      • Lue vaikka itse
        Ruokaympyrä kirjoitti:

        Mitä luonnotonta on kasveista ja/tai luonnollisesta eläinrasvasta tehdyssä tuotteessa??

        Katsopa sitä tuoteselostetta leivontamargariinissa: teollinen.
        Se lukee siinä.


      • Ruokaympyrä
        peltokenkku kirjoitti:

        Kysy margariinin valmistajilta.

        Sinä se verikokeesta aloit paasaamaan. Minä vain kysyin luotettavia lähteitä tuolle valmistustavalle.

        Vastaukset kun näyttävät olevan ei mitään, niin täytyy vetää johtopäätös, että tuo valmistustapa on jonkun bloginikkarin kynästä ilman mitään lähteitä, kun niitä lähteitä ei anneta.


      • Luonnonmukaista?
        Ruokaympyrä kirjoitti:

        Sinä se verikokeesta aloit paasaamaan. Minä vain kysyin luotettavia lähteitä tuolle valmistustavalle.

        Vastaukset kun näyttävät olevan ei mitään, niin täytyy vetää johtopäätös, että tuo valmistustapa on jonkun bloginikkarin kynästä ilman mitään lähteitä, kun niitä lähteitä ei anneta.

        Annapa sinä joku lähde, joka kertoo, että margariinin lisäaineet ja valmistusprosessi ei ole terveydelle vaarallista,


      • Alfred J. Kvaak
        Lue vaikka itse kirjoitti:

        Katsopa sitä tuoteselostetta leivontamargariinissa: teollinen.
        Se lukee siinä.

        Et ilmeisesti juo hanavettäkään sitten? Ei sekään ole mikään luonnollinen tuote, vaan teollisesti puhdistettua.


      • Alfred J. Kvaak kirjoitti:

        Et ilmeisesti juo hanavettäkään sitten? Ei sekään ole mikään luonnollinen tuote, vaan teollisesti puhdistettua.

        Ei vaan teollisuus on pilannut vedet.


    • Tässä taisi olla nyt itsensä "satojen nimimerkkinen Lutuusen käynnistämä "törkyketju" jota sitten toisten nimerkeillä ja Kvakkulin lainauksilla höystetään.

      Pitää vain huolehtia että margariinia ei pääse lähellekkään ruokapöytää niin siitä se terveysvalio sitten alkaakin. Vähennetään hiilareita, lisätään voita ja sitten nuo teolliset keino-aineet vähemmälle ja tietysti täysmaitoa.

      Pistäkää nyt margariinin rinnalle VOIN valmistusprosessi, niin tyhmempikin ymmärtää mistä on kysymys. Vaan eipä taida ymmätää kuin 20 % kansasta ja muut peesaa perässä.

    • subershell

      Hyvä lukija Varo voita. Voita elämä ja seuraa THL:n ohjeita...


      Täällä hilluu vain kansakoulun käymättömiä puoskareita aina Ruotsista asti.......VARO VARO VARO.

    • vara Hundra

      Varo Ruotsin priha trollaa !


      mopoukkeli sekoaa

    • THL:n lautasmalli

      Vain tyhmät sairastuvat syömällä

      • Saituri eläkeläinen

        Niinhän tuo "THL lautasmalli" oli päin senää juoksemista, että vain jauhot pöllyää.
        Eihän margariinilla voi edes pyörän ketjuja rasvata kun heti alkaa kitisemaään.


    • 12+18

      Sokeat ihmiset uskovat mediaa. Minun puolesta ne voivat syödä Becelia viimeiseen saakka.

    • Koota pöytään

      Itse asiassa on todettu, että oikealla ruoholla ruokitun lehmän voissa on K2-vitamiinia melko runsaasti. K2 taas on harvinainen vitamiini, sitä on pieniä määriä mm. edamjuustossa ja kananamunan keltuaisessa.

      Ruoholla ruokitun lehmän voissa siis tätä K2-vitamiinia on. Entäpä mitä se tekee? Sen on jopa todettu peruuttavan verisuonten kalkkeutumia!

      http://authoritynutrition.com/grass-fed-butter-superfood-for-the-heart/

      Tuossa artikkelissa on nuo tutkimusviitteetkin mukana.

      K2-vitamiini on D-vitamiinin kanssa yhteisvaikuttaja ja ne hillitsevät tulehdusta koko kehossa, niin suolistossa kuin verisuonissakin.

      Vähähiilihydraattinen ruokavalio ei automaattisesti lisää K-vitamiinin määrää, mutta jos lisää ruokavalioon aiempaa enemmän munia, juustoja ja voita, joka on vielä luomua, niin saa jo suuren määrän K2-vitamiinia. Sydäntaudin vihollista numero ykköstä.

      Jos haluatte suoran linkin K-vitamiinitutkimukseen, niin tässä
      http://jn.nutrition.org/content/134/11/3100.long


      PS. Mikä sydän- tai kolesterolilääke toimii yhtä tehokkaasti kuin K2?!
      Vastaus on: ei mikään. (Japanissa on ollut vähiten sydän- ja verisuontauteja... Natto sisältää runsaasti K2-vitamiinia.)

      • hp&v

        Ei luomu takaa maitoon suurempaa K2-vitamiinipitoisuutta. Sen tekee vain ruoho. Luomulehmille voidaan syöttää luomurehua, vaikkapa luomurypsiä. Rypsiöljyssä on kylläkin 130 ug/100 g K-vitamiinia. Voissa on vain 18 ug/100 g K-vitamiinia. Voissa se tosin on K2-vitamiinia ja rypsiöljyssä K1:stä. Elimistö kylläkin konvertoi K1:stä K2:seksi, siitä se lehmänkin K2 on peräisin.


      • Koota pöytään
        hp&v kirjoitti:

        Ei luomu takaa maitoon suurempaa K2-vitamiinipitoisuutta. Sen tekee vain ruoho. Luomulehmille voidaan syöttää luomurehua, vaikkapa luomurypsiä. Rypsiöljyssä on kylläkin 130 ug/100 g K-vitamiinia. Voissa on vain 18 ug/100 g K-vitamiinia. Voissa se tosin on K2-vitamiinia ja rypsiöljyssä K1:stä. Elimistö kylläkin konvertoi K1:stä K2:seksi, siitä se lehmänkin K2 on peräisin.

        Taisin aloittaakin "Itse asiassa on todettu, että oikealla ruoholla ruokitun lehmän voissa on K2-vitamiinia melko runsaasti."

        Siis ruoholla ruokittu, heinäkin käy kyllä. ;D

        Ihan hyvä pointti selventää, että luomu ei automaattisesti tarkoita vielä ruoholla ruokittua.

        K1 ei elimistössä ilman muuta muutu K2-vitamiiniksi... Jonkin verran suoli tekee K2-vitamiinia ilmeisesti. Tästä on aika vähän tietoa saatavilla yleisestikin.

        K2-vitamiini on lehmässä peräisin varmaankin pötsin bakteeritoiminnasta, sehän se kärsii, jos lehmälle syötetään soijaa tai maissia tai yleensä väkirehua.
        K1 on aivan eri asia, sitähän saa vihreistä kasviksista ja aivan helpolla. Sekin lienee hyvästä ja sen verran, mitä suolisto tekee K2-vitamiinia, se tekee tästä.

        Tässä hyvää settiä:
        http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/16/vitamin-k2.aspx


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      134
      2102
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      375
      1568
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1176
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      108
      982
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      969
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      943
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      928
    8. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      858
    9. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      20
      834
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      808
    Aihe