En nyt varsinaisesti ole mikään kasvissyöjä, mutta muista syistä en voi käyttää maitotuotteita, joten kysyisin, että voiko kaurakermaa käyttää tavallisen kerman tapaan esim. kinkkukiusausta tehdessä, ja miten se muuten käyttäytyy ruoanlaitossa. Entäpä sitten soijakerma?
Kaurakerma
6
3810
Vastaukset
- Soijakermaa olen
joskus käyttänyt, ja kyllä se toimi. Kasviskiusaukseen ja johonkin kastikkeeseen. Kaurakermaa olen kokeillut vain johonkin sosekeittoon ja olin huomaavinani että siitä tulee kitkeränpehmeä kaurainen erikoinen mutta hyvä "sivumaku". Kokeile rohkeasti! :) Laita vaikka tölkilliset molempia. Kiusausta on hankala "pilata". Laita kiusaukseen vähemmän suolaa, että jos maku ei miellytäkään, voit peittää sitä vaikka yrttisuolalla ja muilla mausteilla tai ketsupilla. Kummallista, että eivät ole keksineet täysin maidotonta ruokakermaa, siinä olisi hyvä markkinarako. Vegeruokavalio ja maitoallergia kun eivät ole mitään harvinaisia.
- luru
Olen tehnyt sianliha-perunalaatikkoa lihaliemellä, ei tarvitse mitään kermaa. Johonkin raskaampaan liharuokaan tai kanalle kookoskermaa, kestää melko hyvin keittämistä. Kalan kanssa useimmiten majoneesia, samoin salaatit ja semmoiset. Keitoissa käytän kookosmaitoa tai Alpron soijakermaa, mantelimaito sopii puuroon, pullaan tai vanukkaaseen, myös kookosmaito käy yhtähyvin.
Kaurakerma on jäänyt vielä kaupan hyllylle, mutta pitää kokeilla kunhan ehtii. Sunnuntain paksu Vispi on aika tuhtia tavaraa, mutta Alpron Airy & Creamy varsin mainio tuttavuus kerman korvikkeena.
Rasvoista Sininen Flora käy leivonnassa, Keiju on miedomman makuista, kummastakaan en tykkää leivänpäällä, vaan viritän jotain majoneesitahnaa esimerkiksi maksamakkarasta tai kypsästä broilerista, kalasta, kananmunista, mitä vaan sattuu olemaan jääkaapissa.
Juustojen tilalle ei ole löytynyt vielä mitään tolkullista. Ravintohiivalla maustettuja kastikereseptejä näkee, sitten on jotain soijajuttuja, mutta ei kai ne oikeasti toimi samallatavoin.- ...ed
Ei ollut tarkoitus provosoida, huomasin vasta nyt, että tämä on kasvisruokapalsta. Pahoittelen sattunutta.
- luru jatkaa
Sunnuntain paksu Vispi on hyvä kinuskiin, ei tarvitse muuta kuin lisätä sokeria suunnillen yhtä paljon kuin vispiä ja keittää kunnes alkaa sakenemaan. Purkissa ohje.
Kaura ja soijakerma toimii molemmat oikein hyvin, kauran plussana tietty että niitä saa myös kotimaisina :) Outoja makuja en oo huomannut, mut tosin sekaruoka-ajoista on sen verran aikaa, et voi olla etten vaan muista tavallista ruokakermaa enää :D
"Kummallista, että eivät ole keksineet täysin maidotonta ruokakermaa, siinä olisi hyvä markkinarako."
No mitä nää useamman merkin kaura- ja soijakermat sitten on, jos ei maidottomia ruokakermoja o_O??- Maidoton ruokakerman
tapainen rypsiöljyvalmiste olis ehkä oikeempi termi sille maidottomalle ruokakermalle ja sen markkinaraolle mitä tuossa aikaisemmin tarkoitin. Allergiat ja erityisruokavaliot nykyään todella yleisiä. Ei tarkoitus dissata, lähinnä pohdiskelua.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu645582Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti204177Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett172896- 1512159
- 171886
Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä
Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut1231699- 951367
- 711148
Harmi, se on
Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty171126Maailma pysähtyy aina kun sut nään
Voi mies kuinka söpö sä oot❤️ Olisin halunnut jutella syvällisempää kuin vaan niitä näitä. Se pieni heti sut tavatessa o79965