En nyt varsinaisesti ole mikään kasvissyöjä, mutta muista syistä en voi käyttää maitotuotteita, joten kysyisin, että voiko kaurakermaa käyttää tavallisen kerman tapaan esim. kinkkukiusausta tehdessä, ja miten se muuten käyttäytyy ruoanlaitossa. Entäpä sitten soijakerma?
Kaurakerma
6
3871
Vastaukset
- Soijakermaa olen
joskus käyttänyt, ja kyllä se toimi. Kasviskiusaukseen ja johonkin kastikkeeseen. Kaurakermaa olen kokeillut vain johonkin sosekeittoon ja olin huomaavinani että siitä tulee kitkeränpehmeä kaurainen erikoinen mutta hyvä "sivumaku". Kokeile rohkeasti! :) Laita vaikka tölkilliset molempia. Kiusausta on hankala "pilata". Laita kiusaukseen vähemmän suolaa, että jos maku ei miellytäkään, voit peittää sitä vaikka yrttisuolalla ja muilla mausteilla tai ketsupilla. Kummallista, että eivät ole keksineet täysin maidotonta ruokakermaa, siinä olisi hyvä markkinarako. Vegeruokavalio ja maitoallergia kun eivät ole mitään harvinaisia.
- luru
Olen tehnyt sianliha-perunalaatikkoa lihaliemellä, ei tarvitse mitään kermaa. Johonkin raskaampaan liharuokaan tai kanalle kookoskermaa, kestää melko hyvin keittämistä. Kalan kanssa useimmiten majoneesia, samoin salaatit ja semmoiset. Keitoissa käytän kookosmaitoa tai Alpron soijakermaa, mantelimaito sopii puuroon, pullaan tai vanukkaaseen, myös kookosmaito käy yhtähyvin.
Kaurakerma on jäänyt vielä kaupan hyllylle, mutta pitää kokeilla kunhan ehtii. Sunnuntain paksu Vispi on aika tuhtia tavaraa, mutta Alpron Airy & Creamy varsin mainio tuttavuus kerman korvikkeena.
Rasvoista Sininen Flora käy leivonnassa, Keiju on miedomman makuista, kummastakaan en tykkää leivänpäällä, vaan viritän jotain majoneesitahnaa esimerkiksi maksamakkarasta tai kypsästä broilerista, kalasta, kananmunista, mitä vaan sattuu olemaan jääkaapissa.
Juustojen tilalle ei ole löytynyt vielä mitään tolkullista. Ravintohiivalla maustettuja kastikereseptejä näkee, sitten on jotain soijajuttuja, mutta ei kai ne oikeasti toimi samallatavoin.- ...ed
Ei ollut tarkoitus provosoida, huomasin vasta nyt, että tämä on kasvisruokapalsta. Pahoittelen sattunutta.
- luru jatkaa
Sunnuntain paksu Vispi on hyvä kinuskiin, ei tarvitse muuta kuin lisätä sokeria suunnillen yhtä paljon kuin vispiä ja keittää kunnes alkaa sakenemaan. Purkissa ohje.
Kaura ja soijakerma toimii molemmat oikein hyvin, kauran plussana tietty että niitä saa myös kotimaisina :) Outoja makuja en oo huomannut, mut tosin sekaruoka-ajoista on sen verran aikaa, et voi olla etten vaan muista tavallista ruokakermaa enää :D
"Kummallista, että eivät ole keksineet täysin maidotonta ruokakermaa, siinä olisi hyvä markkinarako."
No mitä nää useamman merkin kaura- ja soijakermat sitten on, jos ei maidottomia ruokakermoja o_O??- Maidoton ruokakerman
tapainen rypsiöljyvalmiste olis ehkä oikeempi termi sille maidottomalle ruokakermalle ja sen markkinaraolle mitä tuossa aikaisemmin tarkoitin. Allergiat ja erityisruokavaliot nykyään todella yleisiä. Ei tarkoitus dissata, lähinnä pohdiskelua.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663362Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433157Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1202610- 432538
- 311953
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271850- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851465- 391320
- 821179