Vehnäsen juuri?

Tryben

Mistä tai miten saan juuren vehnäseen?

10

3632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nisu
    • Tryben

      Kiitos kaunis Nisu.
      Tästä lähti pizza ja pulla taikinan juuren teko.

      • luru

        Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.

        Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.


      • nisu
        luru kirjoitti:

        Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.

        Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.

        Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.


      • luru
        nisu kirjoitti:

        Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.

        Googletin vähän juureen tehtyä pullaa, ja se näyttäisi siltä, että saattaa johtua ainakin osittain sekaannuksesta, ja jotkut ymmärtäneet normaalin hiivalla kahteen kertaan kohotetun taikinan tehdyn juureen, mitä se ei tietenkään ole, koska aitoon juuritaikinaan ei lisätä mitään hiivaa. Vaalea leipä syntyy mainiosti juurella, ja kai muuntuu pullaksi kun lisää munia sokeria ja rasvaa, mutta mausta en mene sanomaan.


      • Leilan leipomukset
        nisu kirjoitti:

        Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.

        Näin myös tuon jakson, mielenkiintoiselta vaikutti. Itse en ole taikinajuurta käyttänyt.


      • Hapan leipuri
        luru kirjoitti:

        Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.

        Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.

        Hiiva on uusi keksintö. Tai siis ei hiiva, mutta sellaisessa muodossa, että sitä voi ostaa kaupasta. Suomessa sitä on alettu valmistaa 1800-luvun lopulla. Pulla sen sijaan on vanha keksintö.

        Teen vuorotellen hapanleipää rukiista ja vehnästä ja hyvin sujuu. Pullaa en harrasta.


      • Italialainen
        luru kirjoitti:

        Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.

        Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.

        Juuri pitäis tehdä niin ettei ole niin hapan sen takia on tarkea että ruokitan joka viikko ja ennen leipomista myös ruokitan, Italiassa happamus leivällä on huono siksi emme sitä etsitään,teen kaikki juurella eikä tulee hapan jos juuri on oikein tehty...Tuoksu kerto jos lian hapan,oikea venhä juuri jos teet vaalea leipä tai makeiset joka EI pitäis maistu happamallae ,niin pitää tuoksu vähän makealta ja jugurtilta,jos menee etikka tuoksuinen se on lian hapan ja se koriataan tekemällä monta ruokinta vähintän 2 peräkkäin.Minun pulla juurella eivät ole hapan.Myös happamus vältetään että kohotetaan vähintään 28 asteseen,Sillloin maitohappobakteeri ovat enemmään eikä tule hapan, kylmässä nouse enemmään happamus.


    • tuohon pulla juttuun lisäisin, että reseptit löytyy paremmin ruotsiksi. Pullataikinaa hapanjuurella löytyy:
      http://www.recept.nu/david_zetterstrom/bullar/mjol/davids_kanelbullar_med_surdeg/
      hapanjuuren ohjeen linkki ei toimi tuossa ohjeessa, mutta jotenkin seikkailemalla hakusanalla "surdeg"(suom. hapanjuuritaikina) varmasti löytyy jonkinlainen ohje.

      Itse aion kokeilla pullataikinaa leipäjuurella, koska villihiivaa on jäänyt ylimääräistä jääkaappiin. Levain-leipäjuuri tuli vastaan Leivotaan-lehdessä ja sama resepti löytyy tästä linkistä, jossa on ohje pullataikinaa leipäjuurella:
      http://paindemartin.blogspot.fi/2008/05/kanelbullar-p-vildjst.html

      Tuon pullataikinan kannattaa aloittaa aikaisin aamulla. Vaikka ohjeessa sanotaan, että taikinaa kohotetaan jotain 4 tuntia, mutta itse aion pitää sen 3 tunnissa, koska sen jälkeen ennen paistoa pullat pitää kohottaa 1-2 tuntia...ehkä viimeinen kohotuksen voisi tehdä pikkuisen nopeammin uunia käyttämällä, että se on jotai 32-45 asteen verran lämmin ja suihkuttaa vettä, jotta olisi kosteutta ja niin pullat nousisivat paremmin kuin liinan alla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      66
      4500
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3505
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      37
      3208
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2628
    5. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      47
      2523
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      2139
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      22
      2014
    8. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      197
      1913
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      395
      1552
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1418
    Aihe