Mistä tai miten saan juuren vehnäseen?
Vehnäsen juuri?
10
3724
Vastaukset
- nisu
Makeaan hiivataikinaan voit käyttää samaa juurta kuin leipäänkin, jopa ruisjuurta. Vaaleaan juureen tarvitset vettä, (villi)hiivaa, sokeria/hunajaa/siirappia sekä vehnäjauhoja. Villihiiva tehdään käyttämällä kuivattuja hedelmiä, esim. rusinoita sokerin/hunajan kanssa vedessä huoneenlämmössä.
http://juureilijat.blogspot.fi/p/juuret.html
http://tupuv.blogspot.fi/2013/02/villihiiva.html
http://lautasella.blogspot.fi/2012/02/hapanjuuri-vehnaleivalle.html - Tryben
Kiitos kaunis Nisu.
Tästä lähti pizza ja pulla taikinan juuren teko.- luru
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli. - nisu
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
- luru
nisu kirjoitti:
Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
Googletin vähän juureen tehtyä pullaa, ja se näyttäisi siltä, että saattaa johtua ainakin osittain sekaannuksesta, ja jotkut ymmärtäneet normaalin hiivalla kahteen kertaan kohotetun taikinan tehdyn juureen, mitä se ei tietenkään ole, koska aitoon juuritaikinaan ei lisätä mitään hiivaa. Vaalea leipä syntyy mainiosti juurella, ja kai muuntuu pullaksi kun lisää munia sokeria ja rasvaa, mutta mausta en mene sanomaan.
- Leilan leipomukset
nisu kirjoitti:
Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
Näin myös tuon jakson, mielenkiintoiselta vaikutti. Itse en ole taikinajuurta käyttänyt.
- Hapan leipuri
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Hiiva on uusi keksintö. Tai siis ei hiiva, mutta sellaisessa muodossa, että sitä voi ostaa kaupasta. Suomessa sitä on alettu valmistaa 1800-luvun lopulla. Pulla sen sijaan on vanha keksintö.
Teen vuorotellen hapanleipää rukiista ja vehnästä ja hyvin sujuu. Pullaa en harrasta. - Italialainen
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Juuri pitäis tehdä niin ettei ole niin hapan sen takia on tarkea että ruokitan joka viikko ja ennen leipomista myös ruokitan, Italiassa happamus leivällä on huono siksi emme sitä etsitään,teen kaikki juurella eikä tulee hapan jos juuri on oikein tehty...Tuoksu kerto jos lian hapan,oikea venhä juuri jos teet vaalea leipä tai makeiset joka EI pitäis maistu happamallae ,niin pitää tuoksu vähän makealta ja jugurtilta,jos menee etikka tuoksuinen se on lian hapan ja se koriataan tekemällä monta ruokinta vähintän 2 peräkkäin.Minun pulla juurella eivät ole hapan.Myös happamus vältetään että kohotetaan vähintään 28 asteseen,Sillloin maitohappobakteeri ovat enemmään eikä tule hapan, kylmässä nouse enemmään happamus.
tuohon pulla juttuun lisäisin, että reseptit löytyy paremmin ruotsiksi. Pullataikinaa hapanjuurella löytyy:
http://www.recept.nu/david_zetterstrom/bullar/mjol/davids_kanelbullar_med_surdeg/
hapanjuuren ohjeen linkki ei toimi tuossa ohjeessa, mutta jotenkin seikkailemalla hakusanalla "surdeg"(suom. hapanjuuritaikina) varmasti löytyy jonkinlainen ohje.
Itse aion kokeilla pullataikinaa leipäjuurella, koska villihiivaa on jäänyt ylimääräistä jääkaappiin. Levain-leipäjuuri tuli vastaan Leivotaan-lehdessä ja sama resepti löytyy tästä linkistä, jossa on ohje pullataikinaa leipäjuurella:
http://paindemartin.blogspot.fi/2008/05/kanelbullar-p-vildjst.html
Tuon pullataikinan kannattaa aloittaa aikaisin aamulla. Vaikka ohjeessa sanotaan, että taikinaa kohotetaan jotain 4 tuntia, mutta itse aion pitää sen 3 tunnissa, koska sen jälkeen ennen paistoa pullat pitää kohottaa 1-2 tuntia...ehkä viimeinen kohotuksen voisi tehdä pikkuisen nopeammin uunia käyttämällä, että se on jotai 32-45 asteen verran lämmin ja suihkuttaa vettä, jotta olisi kosteutta ja niin pullat nousisivat paremmin kuin liinan alla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2554581Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1312993Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412762Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741740Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061594Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn241485- 551334
- 931245
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2061103- 471099