Mistä tai miten saan juuren vehnäseen?
Vehnäsen juuri?
10
3668
Vastaukset
- nisu
Makeaan hiivataikinaan voit käyttää samaa juurta kuin leipäänkin, jopa ruisjuurta. Vaaleaan juureen tarvitset vettä, (villi)hiivaa, sokeria/hunajaa/siirappia sekä vehnäjauhoja. Villihiiva tehdään käyttämällä kuivattuja hedelmiä, esim. rusinoita sokerin/hunajan kanssa vedessä huoneenlämmössä.
http://juureilijat.blogspot.fi/p/juuret.html
http://tupuv.blogspot.fi/2013/02/villihiiva.html
http://lautasella.blogspot.fi/2012/02/hapanjuuri-vehnaleivalle.html - Tryben
Kiitos kaunis Nisu.
Tästä lähti pizza ja pulla taikinan juuren teko.- luru
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli. - nisu
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
- luru
nisu kirjoitti:
Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
Googletin vähän juureen tehtyä pullaa, ja se näyttäisi siltä, että saattaa johtua ainakin osittain sekaannuksesta, ja jotkut ymmärtäneet normaalin hiivalla kahteen kertaan kohotetun taikinan tehdyn juureen, mitä se ei tietenkään ole, koska aitoon juuritaikinaan ei lisätä mitään hiivaa. Vaalea leipä syntyy mainiosti juurella, ja kai muuntuu pullaksi kun lisää munia sokeria ja rasvaa, mutta mausta en mene sanomaan.
- Leilan leipomukset
nisu kirjoitti:
Taannoin "Leila leipoo" -ohjelmassa leipuri-kondiittori leipoi vaaleaan juureen tehtyä pullaa, teki myös tuota villihiivaa. Valitettavasti jaksoa ei enää löydy netistä, ainakaan ruutu.fi:stä.
Näin myös tuon jakson, mielenkiintoiselta vaikutti. Itse en ole taikinajuurta käyttänyt.
- Hapan leipuri
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Hiiva on uusi keksintö. Tai siis ei hiiva, mutta sellaisessa muodossa, että sitä voi ostaa kaupasta. Suomessa sitä on alettu valmistaa 1800-luvun lopulla. Pulla sen sijaan on vanha keksintö.
Teen vuorotellen hapanleipää rukiista ja vehnästä ja hyvin sujuu. Pullaa en harrasta. - Italialainen
luru kirjoitti:
Juureen tehty pulla? En ole kuullut aiemmin moisesta, saati syönyt. Pulla tehdään hiivalla hapattamatta. Juuritaikina on aina hapanta.
Kertoisiko alustaja, millaista juuripullaa tuli.Juuri pitäis tehdä niin ettei ole niin hapan sen takia on tarkea että ruokitan joka viikko ja ennen leipomista myös ruokitan, Italiassa happamus leivällä on huono siksi emme sitä etsitään,teen kaikki juurella eikä tulee hapan jos juuri on oikein tehty...Tuoksu kerto jos lian hapan,oikea venhä juuri jos teet vaalea leipä tai makeiset joka EI pitäis maistu happamallae ,niin pitää tuoksu vähän makealta ja jugurtilta,jos menee etikka tuoksuinen se on lian hapan ja se koriataan tekemällä monta ruokinta vähintän 2 peräkkäin.Minun pulla juurella eivät ole hapan.Myös happamus vältetään että kohotetaan vähintään 28 asteseen,Sillloin maitohappobakteeri ovat enemmään eikä tule hapan, kylmässä nouse enemmään happamus.
tuohon pulla juttuun lisäisin, että reseptit löytyy paremmin ruotsiksi. Pullataikinaa hapanjuurella löytyy:
http://www.recept.nu/david_zetterstrom/bullar/mjol/davids_kanelbullar_med_surdeg/
hapanjuuren ohjeen linkki ei toimi tuossa ohjeessa, mutta jotenkin seikkailemalla hakusanalla "surdeg"(suom. hapanjuuritaikina) varmasti löytyy jonkinlainen ohje.
Itse aion kokeilla pullataikinaa leipäjuurella, koska villihiivaa on jäänyt ylimääräistä jääkaappiin. Levain-leipäjuuri tuli vastaan Leivotaan-lehdessä ja sama resepti löytyy tästä linkistä, jossa on ohje pullataikinaa leipäjuurella:
http://paindemartin.blogspot.fi/2008/05/kanelbullar-p-vildjst.html
Tuon pullataikinan kannattaa aloittaa aikaisin aamulla. Vaikka ohjeessa sanotaan, että taikinaa kohotetaan jotain 4 tuntia, mutta itse aion pitää sen 3 tunnissa, koska sen jälkeen ennen paistoa pullat pitää kohottaa 1-2 tuntia...ehkä viimeinen kohotuksen voisi tehdä pikkuisen nopeammin uunia käyttämällä, että se on jotai 32-45 asteen verran lämmin ja suihkuttaa vettä, jotta olisi kosteutta ja niin pullat nousisivat paremmin kuin liinan alla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 841612
Nainen, huomasitko kun muutin sinua?
Niin lyhyessä ajassa niin paljon. Mutta jotain muuttui minussakin. :/88878- 8842
IS Viikonloppu 12.-13.7.2025
Viikonlopun ratoksi Skyttä ja Kärkkäinen ovat taiteilleet 3.0 arvoisen ristisanatehtävän ratkottavaksi. Kenenkään ratko56829- 53822
Tämä kesä ei ollut vielä meidän
Olisihan se ihana viettää kesäiltoja kanssasi ulkona. Ei kai ollut vielä oikea aika. Ehkä kohtaamme vielä sattumalta jos58773Poliisi losautti puukkohemmon hengiltä
Mitäs läks, heilumaan puukon kanssa eikä totellut käskytystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011361763.html189749Mitä jos vaan tapaisit sen jota mietit
Jos se yksi henkilö on sinun mielessäsi niin entäs jos vaan menisit tapaamaan sitä, heti, samantien, miettimättä mitään.80705Teet tämän niin
Helpoksi, mutta silti niin vaikeaksi. Vihaan omaa saamattomuuttani, vaikka kaikki olisi saatavilla. 🩷🌸41700Sofiaa ei kelpuutettu Martinan kaveriporukkaan
Ibizalla lomailee Martinan kanssa ihan muut naiset.172680