Kokkien käsien puhtaus ?

KIIIIIIIIIIITTTTTTOS

Jokainen joka on tupakan kanssa ollut tekemisissä niin tiettä ja huomaa että se haju siitä tupakasta jää sormiin ja nää lusmut eivät varmasti pese käsiänsä joka 5min tupakkatauon jälkeen ja teidän kylmiin ruokiinne tulee ihana tupakin aromi hajut ym paska näistä pesemättömistä käsistä. Ei RAVINTOLOILLE!.

56

2583

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nainen4

      Kyllähän ne lusmut on ammattilaisia ja pesee kätensä. Ja toisekseen, kukaanhan ei pakota sinua ravintoloihin, syö kotona.

    • haitsiin

      Ne lusmut ovat ns. ammatilaisia eli tuskin pesevät käsiään edes vessakäynnin jälkeen. Näin siis ne tupakan aromit ovat se pienin murhe nauttimienne ruokien suhteen.

      Jokaisessa TV:n kokkausohjelmassa nämä huipputseffit sylkevät ruokaan aina maisteltuaan tai noroja siivottuaan. Eihän siinä mitään, jos ruoka tulee itselle tai sitä kuumennetaan vielä, mutta kun nämä nuolaisut aina liittyvät myös asiakkaille tarjottaviin kylmiin ruokiin (salaatit) tai jälkiruokiin.

      Nämä pellet eivät ymmärrä, että heidän ohjelmansa eivät ole pelkästään ruoan valmistusta vaan myös opetusohjelmia oikeista ruoan valmistus- ja käsittelytavoista. Pahinta teki kun Sukula teki raaka-salaattia samalla laudalla, jolla hetkeä aikaisemmin oli paloitellut raakaa kanaa.

      Yksi ärsyttävimmistä tavoista näillä tseffeillä on ottaa peukalo-ote oliiviöljy-pullon suulta salmonellasta paskaisilla käsillään ripotellakseen öljyä tuore-salaatin päälle ja ruokamyrkytys on valmis. Oliiviöljy jo pelkästään pullon auettua pilaantuu (härskiintyy, kuten rasvat tuppaavat tekemään lämpimässä) parissa viikossa saati sitten likaisten sormien levittämien basiliskojen takia.

      Jos ihmiset tietäisivätkin mitä ravintelien keittiöissä tapahtuu, he hyvin mielellään söisivätkin kotona.

      • Elämän kevät

        En muista nähneeni yhtään ruuanvalmistusohjelmaa, jossa ruuanlaittajalla (oli sitten kokki, keittiömestari tai tosi-tv-amatööri) olisi ollut päässä hiussuoja. Suoja on tarpeen, vaikka pää olisi kalju. Kaljusta päästä voi tippua ainakin hilsettä. Hyvin vähän näkee käytettävän myöskään kertakäyttöhanskoja,joita onneksi jo oikeissa ravintolakeittiöissä käytetään.

        Vastenmielistä katsoa ruuanlaittoa, kun "kokilla" liehuu letti vyötäröllä ja rinnuksilla, käsissä on sormuksia, on rannekoruja ja -kelloja, muttei suinkaan hygieenisiä kertakäyttökäsineitä.

        Ruuanlaitto-ohjelmien suosio tietysti tippuisi, jos asiallisia hygieniarutiineita noudatettaisiin.

        Odotankin nyt näkeväni muutaman opettavaisen leikkaussaliohjelman, jossa hoitohenkilökunta operoi jussipaidassa ja paljain käsin...


      • täiset terveiset
        Elämän kevät kirjoitti:

        En muista nähneeni yhtään ruuanvalmistusohjelmaa, jossa ruuanlaittajalla (oli sitten kokki, keittiömestari tai tosi-tv-amatööri) olisi ollut päässä hiussuoja. Suoja on tarpeen, vaikka pää olisi kalju. Kaljusta päästä voi tippua ainakin hilsettä. Hyvin vähän näkee käytettävän myöskään kertakäyttöhanskoja,joita onneksi jo oikeissa ravintolakeittiöissä käytetään.

        Vastenmielistä katsoa ruuanlaittoa, kun "kokilla" liehuu letti vyötäröllä ja rinnuksilla, käsissä on sormuksia, on rannekoruja ja -kelloja, muttei suinkaan hygieenisiä kertakäyttökäsineitä.

        Ruuanlaitto-ohjelmien suosio tietysti tippuisi, jos asiallisia hygieniarutiineita noudatettaisiin.

        Odotankin nyt näkeväni muutaman opettavaisen leikkaussaliohjelman, jossa hoitohenkilökunta operoi jussipaidassa ja paljain käsin...

        Kai nyt itse muistat pitää hiussuojaa aina päässäsi, kun teet ruokaa. On se muuten liian iljettävää perheelle.


      • Elämän kevät
        täiset terveiset kirjoitti:

        Kai nyt itse muistat pitää hiussuojaa aina päässäsi, kun teet ruokaa. On se muuten liian iljettävää perheelle.

        Vitsiksikö oli tarkoitettu? En toki laita hiussuojaa, vaan puhtaan huivin kietaisen päähän. Pesen kädet hyvin, sitä ennen otan pois sormukset, rannekellot sun muut härpäkkeet, jos ne ovat käsissäni. Käärin hihat ylös tai pidän lyhythihaista vaatetta. Jos minulla olisi rakennekynnet tai muuten pitkät kynnet, laittaisin kyllä kertakäyttökäsineet. Vaikka tekisin safkaa vain itselleni, teen näin.

        Kädet varsinkin kynnenaluset) saattavat olla todellinen bakteeripesä. WC-pyttykin on puhtaampi kuin kännykkä tai tietokoneen näppäimistö, niitä kun näplätään likaisin käsin. Sopii vain kuvitella salaattia, joka valmistetaan välillä kännykkää näpläten...


      • Steriiliperuna
        Elämän kevät kirjoitti:

        En muista nähneeni yhtään ruuanvalmistusohjelmaa, jossa ruuanlaittajalla (oli sitten kokki, keittiömestari tai tosi-tv-amatööri) olisi ollut päässä hiussuoja. Suoja on tarpeen, vaikka pää olisi kalju. Kaljusta päästä voi tippua ainakin hilsettä. Hyvin vähän näkee käytettävän myöskään kertakäyttöhanskoja,joita onneksi jo oikeissa ravintolakeittiöissä käytetään.

        Vastenmielistä katsoa ruuanlaittoa, kun "kokilla" liehuu letti vyötäröllä ja rinnuksilla, käsissä on sormuksia, on rannekoruja ja -kelloja, muttei suinkaan hygieenisiä kertakäyttökäsineitä.

        Ruuanlaitto-ohjelmien suosio tietysti tippuisi, jos asiallisia hygieniarutiineita noudatettaisiin.

        Odotankin nyt näkeväni muutaman opettavaisen leikkaussaliohjelman, jossa hoitohenkilökunta operoi jussipaidassa ja paljain käsin...

        Joo samaa mieltä. Kaikille kokeille sellaset atomiasut happinaamareineen että ei vaan mitään tipahda ruokaan. Ruoka pitää tehdä jossain hapettomassa steriilissä tilassa että ei vaan mikään ulkopuolinenkaan pääse ruokaan vaikuttamaan. Ollaan sitä taas niin bakteerikammosia. Ei ihme että monet sairastuu pienestä kun ei ole mitään vastustuskykyä elimistössä. Ruoka ohjelmat on hieman eri asia kun kunnon ravintolan keittiöt. Ei ne nyt kuitenkaan paskaa siihen ruokaan sorki. Toki hygienia on hyvä asia mutta järkeä saa käyttää.


    • hihhulithuijaa

      Ei vaan se on sitä makujen ja mausteiden balansisoitua, mitä niin moni tseffi aina jaksaa hokea - "...maut on balanssissa...".

      Huvittavinta on seurata näiden tseffien artikulointia kun tietää miten paljon eri tuotteiden (niin tuoreiden kuin varsinkin kuivattujen) maut vaihtelevat tuotantoerien ja -alueiden mukaan.

      Tuskin yhdessäkään "huippu"-ravintelissakaan makujen tasapainoa paljon annoksen kehittämisen jälkeen mietitään vaan pötyä on saatava pöytään ja kiireesti. Päivän aikana samaa annosta on tekemässä useampi kokki ja kaikilla näillä on "omat" maut, joten annos maistuu aina hieman erilaiselta kuten myös mausteet. Itse olen huomannut suuria eroja varsinkin kuivattujen mausteiden suhteen ja tseffit heittävät näitä ruokaan yleensä "näppituntumalla".

      "Kasaa" siinä sitten makuja päällekkäin ja "tasapainota" niitä käsien odöörien lisäksi.

      • get a life

        Ja tämän kirjoituksen jälkeen otit ja menit jääkapillesi, söit tyytyväisenä kalapuikkoja ja yritit olla ajattelematta, minkälaiset rasvaiset kädet niihinkin oli koskenut tehtaalla.


      • etsilleenjatolleen
        get a life kirjoitti:

        Ja tämän kirjoituksen jälkeen otit ja menit jääkapillesi, söit tyytyväisenä kalapuikkoja ja yritit olla ajattelematta, minkälaiset rasvaiset kädet niihinkin oli koskenut tehtaalla.

        En itseasiassa syö kalapuikkoja enkä siten rasvakäsiä ole viime aikoina ajatellut.

        Itseasiassa vähän aikaa sitten kauppaan saapuessani ihmettelin hajua - kassajonossa havaitsin miehen selkämys aivan paskassa ja kundi osti mäyräkoiraa aivan pokkana. Vaihdoin kassajonoa enkä kuukauteen käynyt kyseisessä pudjussa.


    • jyrkisukulamato

      Tuskin ovat puhtaat!

    • Nähnyt

      Tv:ssä ainakin Rypsiporsas maistaa ruokia niin, että kastaa sormen esim. kastikkeeseen ja nuolaisee. Ei pese käsiään. Käyttää samaa lusikkaa maistamiseen mausteen lisäämisen jälkeen. Ainakin hänen syöttölässään saa " huippukokin " sylkeä kaupanpäällisinä.

      • syrkijukula

        Voi niistä käsissä olla huolissaan, mutta keittiöiden puhtaus ja raaka-aineiden käsittely on myöskin hyvin usein huonoa - oikeastaan vain Rudolf on tehnyt ruokaa teeveessä hyvinkin siististi - kaikki muut enemmän tai vähemmän läträävät.

        Esim. Jamien keittiön käy läpi ohjelmien jälkeen pieni armeija siivousalan ammattilaisia.


    • hygieniapassi??

      Tomi Björck ja Sara la Fountain nuoleskelee sormiaan ja samoilla sormilla laittaa annoksia lautaselle. Hyi, yäk! Tomi Björck myös maistelee ja sekoittelee ruokaa samalla lusikalla. Pitäisi näyttää esimerkkiä, mutta nuoremmat kokit viis välittää hygienia-asioista.
      Ällöttää myös se, että käsin sekoitellaan salaattia ja annostellaan sitä lautaselle. Aikaisemmin on sanotu, että kylmiä ruokia ei käsin sekoitella eikä annostella.

      • teen itse ruokani

        " Aikaisemmin on sanotu, että kylmiä ruokia ei käsin sekoitella eikä annostella."

        No ei todellakaan, enne ei saanut mihinkään koskea sormin, vaan aina kauha tai lasta tai jk. muu kuin kädet.
        Nyky hygienia on todellakin mennyt penkin alle. No eipä ihme, että ruokamyrkytykset on lisääntyneet ja ainakin minun ravintoloissa syöminen vähentynyt.


    • ole hyvä vaan

      Perin omituista. En ole koskaan maistanut ruoassa tupakan aromia. Sen sijaan monia kokkeja jotka käyttävät käsineitä.
      Sinä siis vahdit ravinotloissa että käykö kokki tupakalla ja peseekö kätensä ?
      Mulla on yleensä muutakin kivempaa tekemistä.

    • pölöjät !!!!!!!

      Voi voi teitä pyöreäpäitä.

      Ravintolassa ja kokkiohjelmissa on erilaiset työskentelytavat ihan tarkoituksellisesti.
      Kokkiohjelmat matkivat kotiruuanlaittoa, ei ravintolan hygieniastandardien mukaista.

      Tiedätte te sen itsekkin, mutta kun on niin tärkeätä päästä pahoittamana mielensä ja haukkumaan kaikki muuta paitsi itsensä.

    • en nuoleskele sormia

      Kannattaa miettiä, että näistä tv-kokeista otetaan esimerkkiä. Kyllä kotiruuanlaitossakin pitää olla edes alkeelliset puhtaussäännöt. Minä en halua syödä ruokaa, jonka tekijä ei ole pessyt käsiään ja nuoleskelee sormiaan koko ajan ja sorkkii ruokia lautaselle sormin.
      Jos pahoittaa mielensä, niin asiastahan täällä on puhuttu! Kannattaisi ottaa opikseen!

    • mousse

      Katsoin mielenkiinnolla Suomen paras leipomo ohjelmaa ja todella meni maku
      ostaa konditorio liikkeistä täytekakkuja kun sekoittivay paljain käsin täytteitä.
      Olen luullut että koneet sekoittavat tai työhanskat käsissä,mutta karvaiset käsivarret
      syvällä astiassa nii kyllä maku meni.

    • missä hygienia?

      ei ennen tehty ruokaa näin, mistä tullu tää et pitää käsin koskea koko ajan ruokaa..

    • Hyvä että joku huomaa että suomessa on paska palvelu ja hinta laatusuhde ei kohtaa.Valittaakaan harva uskaltaa vaikka palautetta voisi laittaa sähköpostitse.Kattokaa Gordon Ramseyn kuppilat kuntoon sarjaa niin loppuu ravintoloissa ramppaaminen!!BUHAHAAA Suomalaiset ovat saatanan tyhmä kansa, jolle riittää että on vatsa täynnä,muulla ei ole väliä.Toivottavasti venäläiset hyökkää tähän paskamaahan ja raiskaavat ja tappavat näitä nettimuumeja!!

    • niin se vaan on

      kyllä se kateus on katkeraa.
      Kokit pesevät käsiään työvuoronaikana useita kymmeniä kertoja. suojakäsineitä käytetään silloin kun sama henkilö käsittelee ruokaa, ja esim. rahaa.

      On tosin totta että eräs tv henkilö, usein hilluu kirkkaanväristä kynsilakkaa kynsissä, joka kyllä sattuu ikävästi silmään. Toisaalta hän tuskin on kokki.

      Suomessa tuskin on toista alaa, jonka puhtautta valvotaan yhtätarkasti kuin ravintola-ala, tai yleensä ammattimainen ruoanlaitto. Ei edes sairaalat.

    • pieniä juttuja

      Sormuksia ei saa olla sormissa. Jos ruokaa maistaa kauhalla niin samaa kauhaa ei saa laittaa enää takaisin ruokaan.

    • Valvonta puuttuu

      Käsien pesu heikkoa. Paljon ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä, pienellä palkalla ilman alan koulutusta. Miksi heitä palkataan. Ei osata suomen kieltä, ei alan koulutusta eikä muutakaan osaamista.

      Ravintola-alalla myö todella heikkoa johtamista eli osalla ei ole mitään johtamisosaamista tai koulutusta.

      Erilaisia tatuointeja, lävistyksiä ja muutenkin suttaisen oloisia ruoanlaittajia. Sormuksia, riipustimia jos mitäkin bakteeripesää.

      Valvotaanko ravintola- alaa oikeasti. Onko siellä riittävä osaavaa henkilöstöä, joka tietää erityisrukavalioista, allergioista. he ova tjopa vaaralliisa esimerkiksi sairaaloissa, päiväkodeissa yms paikoissa.

      Nyt myös meille Suomeen kantautunut venäläisi ja virolaisia yllättävän paljon ja heillekkin maksetaan alipalkkaa. Kun suomalinen työntekijä joutuu kortistoon, näinhän se menee oikeasti.

    • luomusmetana

      Niin ja peseekö kokki kätensä sen jälkeen kun on runkannut majoneesit annokseen?

    • kuusik. yk-joukois

      Juu tul mieleen kun olin Lähi-idäs yk-joukois ja jumalaton helle päällä tämä tapahtui vuonna 83 ja meidän posen keittiös ei ollu mitään kylmäilmalaitteita kuulareita. No satuin meneen juomaan mehua janotti niin kovin ja kun astuin keittiöön sisälle meidän kokki ol just tekemäs perunamuusia ja iso kattila ol jalkojen välis ja hän istui tuolil ja sekoitti maitoo perunoitten sekaan ja tupakka toises suupieles ja hiki tippui suoraan siihen kattilaan leuasta . Ei siel niin pikkutarkkoja oltu. jäi muusi syömättä siltä päivältä.

      • no mitäs pienistä

        No hygieniasta puheen ollen näimme muutama kuukausi sitten kun erittäin suositun kaupan lihatiskiltä ihan pokkana samalla metallikauhalla mittasi myyjä ensin sianlihajauhelihaa, sen jälkeen naudanjauhelihaa eri asiakkaalle -- samalla kauhalla, jee.
        Ei kai sen sitten niin väliä.


    • pölöjät !!!!!!!
      • Indian curry

        Huvittavaa porukkaa hygienia-juttuineen. Suomessa sentään huipputasoa. Kannattaa vähän kiertää maailmaa niin näkemys muuttuu :-D


    • Kokkipakokki

      No ei kannata syödä mitään jos noin vaikeaa on. Miten luulette että yleensä voi ruokaa tehdä jos sitä ei käsin saa pidellä. Miten tällaiset bakteerikammoiset hoidatte nämä suutelemiset ja rakastelemiset ja muut vastaavat hommat. Ja miettikää mistä olette tähän maailmaan tulleet, oi yäk yäk sentään. Ja mistä se kana sen munansa pukkaa.
      Ennen vanhaan leivottiin ensin leivät kun taikina oli tummempaa, niin ei siinä näkynyt käsistä lähtevä lika niin hyvin, sen jälkeen pullataikina, kun kädet oli puhdistuneet. :)
      Ihan totta ei ruuanlaitto ole mitään steriiliä, kädet pestään aina tarvittaessa, ja samoin työvälineet. Ruoka-aineet on tuoreita, jos se ei riitä niin oma on ogelmansa. Sitten vaan itse tekemään sapuskansa. Naurettavaa tollainen ruikutus.

    • Kansalainen

      Aloittaja kirjoittaa asiaa!

      TV kokkien käsissä on muuten myös sormuksia joka antaa erittäin epäammattimaisen kuva. Siitä on laitettu palautetta mutta vastausta ei ole tullut. Hygienia ei kiinnosta kokkeja eikä kokkiohjelmien tuottajia.

      Toinen asia on ruokaravintoloiden tarjoilijoiden tarjoilu tapa. Kun tarjoilijat käsittelevät asiakaspalvelutyössä kolikkoja, kortteja tms. pintoja, he tarjoilevat juomia pöytää siten että paskasilla sormilla ottavat kiinni juomalasin tai kupin reunasta nostaen sen pöytään asiakkaalle.

      Näin meille ja naapuripöydässä oleville asiakkaille kävi. Hetkeä aikaisemmin sama tarjoilija oli meidän edellä olevia asiakkaita palvelut ja käsitellyt paskasia kolikoita kassalla. Päivän aikana myyjä käsittelee kasan kolikoita jossa on todella paljon likaa ja bakteereja.

      ihmettelen myös sitä että miksi pizzerioissa on ruokailuvälineet purkeissa suoraan kassan kohdalla sylkykuppina johon kaikkien asiakkaiden ja myyjän sylki lentää suoraan.

      Käsittämätöntä ettei tätäkään tajuta että ruokailuvälineet tulee suojata tai asettaa ne siten että ne eivät ole sijoitettu niin että ovat alttiina lialle, bakteereille tms.

      Tarjoilijan pitäisi myös tuoda ruoka ja muu kuvulla suojattuna keittiön ja ruokasalin kautta pöytään. Tuossa on se etu lisäksi että ruoka ei kylmety - jäähdy kun on kupu päällä. Lisäksi on suojattu ns. puhe-räältä. Joissakin ravointoloissa tuo on tajuttu mutta ei kaikissa. Kokkien tulisi käyttää käsineitä käsitalin välittymisestä ruokiin ja myös kasvosuojainta suun ja nenän edessä.

      Ihmettelen vain miksi kokeille ja tarjoilijoille ei opeteta tarjoilutapoja näitä turvalliseksi tavaksi todettuja vaan riskeerataan asiakkaat ja kun asiakas tulee kipeäksi saadessaan jonkun pöpön ei varmasti mene samaan paikkaan toista kertaa.

      Luulisi että yritysjohtoa kiinnostaa nämä hygienia asiat muttta olen väärässä vissiin. Se on varma että asiakkaita ainakin kiinnostaa hygieniatarjoilu ja hygieeninen ruuanteko oikeaoppisesti. Jos näen että kokki tai tarjoilija hölmöilee, käännän tv-kanavan tai jos olen ruokapaikassa, lähden pois ja menen kilpailevaan liikkeeseen.

      Asiakkaalla on oikeus saada rahoilleen vastinetta sekä palvelua. On myös sairautta palvella asiakkaita ja asennoitua hälläväliä-asenteella asiakasta kohtaan.

      Hyvä ruoka, parempi mieli ilman vatsatautia (sairautta).

      • SteriloikaaItsenne

        Suosittelen saarioisten roiskeläppiä, ja niitä varmasti vain syötkin.
        Ei taatusti ole ihmiskäsi niihin koskenut ja on niin steriiliä niin steriiliä että ei homehdu 10 vuodessakaan.


    • pölöjät !!!!!!!

      kas kas tämähän on kaikille pipipäisilleruokabesserwissereille oikein juhlapäivä, nimittäin pörkilta on tullut uusi keittokirja !

      Että siittä vaan palstan itsensäpahoittaja(t) ja kaikkien julkkiskokkien haukkuja(t) yms.. litiumvajauksesta kärsivät, eikun haukkumaan, sillähän on oikein tatuointejakin, varmaan niistä liukenee värit safkoihin joita se imeskelee kyynärpäät sosessa.

    • 12+7

      Ite pesen kädet hyvin ennen ruuan laittoa, myös kotona.
      Suomalaisissa keittiöissä käytetään muovihanskoja ja ruoka-aineille on omat leikkuulaudat. En menisi vannomaan ulkomaalaisten ravintoloiden hygieenisyydestä. Enkä suomaisten pikaruokaloiden. Tiesittekö, että jääpalakone ja jääpalat juomissa on bakteereja täynnä? Se pitäisi puhdistaa säännöllisesti mutta harva jaksaa...Oikeaoppisesti ei saisi käsitellä rahaa paljain käsin ja sitten ruveta tekemään ruokaa ilman pesua välissä. Lattialle pudonnutta ruokaa tai astiaa ei tule enää käyttää. Pesuun vaan se kippo jos putoaa lattialle.

      • 12+7

        Grillikioskin juomakoneeseen meni ampiaisia kesällä... ja ne lensi ulos selälleen kun painoi napista. Että silleen... No, vastustuskyky kasvaa. Baarin olutkoneessa voi olla pikkukärpäsiä kun ottaa ensimmäisen oluen. Yleensä ekat heitetään viemäriin. Mutta pullo on hygienisempi.
        Hyvissä ruokapaikoissa kokit todellakin käyttää päähinettä, joka peittää kaikki hiukset. Kynnet tulee olla lyhyet ja ilman lakkaa.


    • Leikkuulauta

      Ammattikorkeakoulun opettaja teki eräässä tv-ohjelmassa ruokaa.
      Suojakäsineet kädessä ja erittäin siistiä,kiireetöntä touhua muutenkin.
      Myös oppilailla oli suojakäsineet kädessä.

      Ei nuoltu sormia.eikä kasteltu niitä ruoka-astiassa.

    • Ota pois

      Sormus sormessa tänään eräällä harrastelijakokilla telvisiossa.

    • Verta sopassa 1

      Jos sormessa on laastari,niin sillon ei ole kovinkaan järkevää sekoittaa jauhelihataikinaa ilman suojakäsineitä. Jos veitsi tekee "pipin", niin muist a hyvä ihminen/koulutettu kokki,että käsineet käteen.

      • einevaanymmärrä

        Jos kädessä on laastari niin hanskat ovat välttämättömyys niin asiakkaiden kuin myös kokinkin terveyden kannalta.

        Usein huvittaa ja välillä vituttaa tv-tseffien tapa huuhdella pikaisesti kätensä haalean veden alla kuin muka puhdistaakseen ne - oikeastaan kunnollinen käsien pesu vie aikaa muutamaa sekunttia pidempään - suositus on, että käsiä kuuman veden alla tulee pestä niin kauan kuin esim. maamme-laulun pari ensimmäistä värssyä saa lauletuksi eli noin 30-40 sekuntia.


    • Suomen sutti

      Lukekaa sormien nuolemisesta Vauva-palstan keskusteluosioissa.
      Ja niitä tarinoita on paljon.

      Googlaa " Kokkien sormien nuoleminen"

      • Peukaloputti

        Luin. Opettaja laittaa/komentaa oppilaan käsienpesulle,jos oppilas koskettaa sormilaan kasvojaan,puhumattakaan ruoka-annoksesta.


      • Hygienia
        Peukaloputti kirjoitti:

        Luin. Opettaja laittaa/komentaa oppilaan käsienpesulle,jos oppilas koskettaa sormilaan kasvojaan,puhumattakaan ruoka-annoksesta.

        Tomi björk taitaa olla kaikkien sormenuolijakokkien isien isä!
        Muutenkin hänellä sormukset ja kellot sormessa, sekä näyttää erittäin epähygieniseltä!


      • Kokki.evp
        Hygienia kirjoitti:

        Tomi björk taitaa olla kaikkien sormenuolijakokkien isien isä!
        Muutenkin hänellä sormukset ja kellot sormessa, sekä näyttää erittäin epähygieniseltä!

        Ja ei ne tatuoinnitkaan oikein ammattilaisen käsiin kuulu...


    • killuttimet

      Aamuteeveen- ohjelman naiselta häipyi sormukset,kun S24 palstalla sai kovaa kritiikkiä.

      • Tomi Narsistiko?

        Toivottavasti tömi björk häipyy julkisuudesta kokonaan kun saa kritiikkiä!
        Täytyy olla aika paha narsisti kun haluaa olla joka paikassa esillä!


      • Kertakäyttökäsine2
        Tomi Narsistiko? kirjoitti:

        Toivottavasti tömi björk häipyy julkisuudesta kokonaan kun saa kritiikkiä!
        Täytyy olla aika paha narsisti kun haluaa olla joka paikassa esillä!

        Eräs radiojuontaja sanoi tämän huippukokin olleen samalla luokalla hänen kanssaan perhossa. Tuolla löysin hänen koulutuspaikaksi: FELLMAN; LAHTI.

        Mikä on totuus.


      • Kolmonenseol

        Se oli ihan käsittämätöntä touhua.


    • Kummeksuja

      Samat bakteerit ne lentää ruokaan ihmisen puhuessa kuin ruokaa maistettaessakin lusikalla. Naamariko se pitäs olla päässä et ruokaan ei vaan menis yhtään omia pöpöjä?

      • etsilleenjatolleen

        Ei vaan puhdas lusikka kädessä - ei niinkuin voi olla niin vaikeaa ettei edes perushygieniaa ymmärrä eli siis käytä puhdasta lusikkaa maistaessasi, pese kädet hyvin ennen ruoan tekoa ja senkin aikana, kypsennä ruoka hyvin ja jäähdytä se nopeasti ennen pakasteeseen laittoa - ruoan tulisi olla kuumaa ennen rasiaan sulkemista ja kannen suljettua se tulisi jäähdyttää mahdollisimman nopeasti esim. avoimen ikkunan ääressä ja jäähdyttyä pakkaseeen.

        Joku tietysti keksii heti, että miksei kuumaa ruokaa voi vain heittää jääkaappiin tai pakastimeen - kuuma ruoka lisää kaapin kuormitusta ja varsinkin pakastimessa aiheuttaa huurtumista - muutama aste korkeammalla voi tehdä fisun tai lihan säilytyvyteen ison eron ja tämän kerron ihan omasta kokemuksestani - söin kerran fisua kyydistä, mutta en syö enää.


      • Meni_pannaan

        Jos puhut perseellä niin aivan sama - pese se ennen kuin juttelet asiakkaille.

        Itse oli noin viikko sitten lounalla ja sain jonkun sortin ruokamyrkytyksen muiden seurueen jäsenten kera - niiden jotka söivät kanaa. Ei ole kiva istua vessassa yön aikana noin 12 kertaa. Tein toki ilmoituksen asiasta ja asiaa tutkitaan.
        Perushygienia pitää ymmärtää ja elintarvikkeiden säilyttäminen sekä valmistaminen on tehtävä oikein - muuten joku sairastuu ja jopa kuolee...


      • persiitolille
        Meni_pannaan kirjoitti:

        Jos puhut perseellä niin aivan sama - pese se ennen kuin juttelet asiakkaille.

        Itse oli noin viikko sitten lounalla ja sain jonkun sortin ruokamyrkytyksen muiden seurueen jäsenten kera - niiden jotka söivät kanaa. Ei ole kiva istua vessassa yön aikana noin 12 kertaa. Tein toki ilmoituksen asiasta ja asiaa tutkitaan.
        Perushygienia pitää ymmärtää ja elintarvikkeiden säilyttäminen sekä valmistaminen on tehtävä oikein - muuten joku sairastuu ja jopa kuolee...

        Tätähän tseffit ei jummarra - Henkkakin itki hygieniapassin suorittamisesta ihan julkisesti vaikka pieni vaiva olisi pitänyt olla sillä kokemuksella kuten tyyppi itse jaksoi marmattaa vaan toisin taisi olla eli ei se osaaminen aina ole ammattinimikkeestä kiinni.

        Sukulakin haluaa aina pyyhkiä kätensä lahkeisiin varsinkin tsikkeniä tehtyään ja jokainen voi vain arvata ruoan hygieenisyyden. Pahinta Sukulalta oli eräässä ohjelmassa tehty tuore salaatti, joka oli tehty samoilla välineillä kuin aiemmin valmisteltu raaka kana - no hyi hitto.

        Itse en edes himassa sylje omaan ruokaan maistellessa varsinkaan jos ruokaa ei kuumenneta kiehuvaksi eli kastiketta ja keittoa voi maistaa aiemmin käytössä olleella lusikalla (toki huuhdellen maistamisten välillä), mutta esim. tiramisun massaa ja kahvisekoitusta tulee maistaa aina puhtaalla lusikalla, koska tätä jälkiruokaa ei enää kuumenneta ja se laitetaan jääkaappiin tekeytymään useaksi tunniksi, jolloin bakteerit pääsevät lisääntymään.

        Niin kotona kuin varsinkin muille tehden pitäisi hygienian olla korkealla tasolla ja jättää ruokaan sylkeminen pois kokonaan.


    • Paskat3334

      Suojakäsineet käteen.

      • tulooyrjö

        Pitkät hiukset, sormukset sormessa, paljaat kädet jauhelihataikinassa ja kaikenlisäksi kaikki nämä aamun televisioohjelmassa. Joskus 2v sitten.


      • hyvää_ruokahalua

        Taikka sitten kaikki nämä sinun omassa keittiössäsi.

        Onko kertikset kädessä, essu, hattu, työkengät kun teet ruokaa itsellesi tai lapsillesi.
        Jos ei , lienet ylläkuvaamasi romaani, joita valitettavasti laitoskeittiöihin tungetaan.

        Aamu tv ohjelmien ruoat ei mene tuhansille ihmisille.

        Romaanit /etniset karvakädet ei noudata sääntöjä, siinäpähänsitten syötte näitä pöperöitä kouluissa.
        Romaaninainen ei käytä alushousuja ja etiikan mukaan voi käyttää vain hametta.
        Karvakäden karvat ei mahtuis kun suojapukuun. Ne mustat ja kiharat.


      • oksennus_tullee

        Ammarrikorkeakoulussa opetetaan tekemään ruokaa SUOJAKÄSINEET kädessä.
        Kaksi ohjelmaa olen televisiossa nähnyt, jossa opettajaa haastatellaan aiheesta.


    • paskaperseitä

      Deekuja paskanäppejä en kyllä syö, jos en näe kokkia!

      • maunoK

        Katajanokalla en käy ravintolassa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2639
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      213
      2442
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2302
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe