Varoituksen sana protskutuotteista!

jepjep....

Kyllähän tästä on jo keskusteltu, mutta ei mielestäni tarpeeksi, sillä hävettävän moni käyttää proteiini- ja palautuselintarvikkeita. Kehonrakentajat ja tosiurheilijat ovat asia erikseen, joten säästäkää ne pätemiset. Tämä koskee nyt lähinnä niitä fitness-buumin inspiroimia teinityttöjä ja kolmekymppisiä ikilaihduttajia, jotka luulevat voivansa syödä protskupatukoita hyvillä mielin karkin sijaan. Katsokaa nyt hyvät ihmiset ensin se ravintosisältö ennenkuin vedätte mainosten uhrina kaikkea lisäaineskeidaa! En väitä, etteikö niitä löytyisi ainesisällöltään laadukkaampiakin tuotteita, mutta kyllä suurin osa niistä proteiinipatukoista kuuluisi karkkihyllyyn ellei niissä vain olisi tavallista enemmän proteiinia. Ja jos tosiaan on pakko saada jotain suklaanhimoon niin onhan se protskupatukka parempi vaihtoehto, mutta se ei poista sitä ylensyömisen ja makeanhimon ongelmaa. Pahimmassa tapauksessa nuo lisäravinteet vain pahentavat sokeririippuvuutta. Naurettavan näköistä, kun teini ostaa limsapullon ja karkkipussin kanssa energiapatukan tai lihava tulee jumpasta ja vetäisee kuluttamansa kalorit kaksinkertaisena takaisin palautusjuomalla.

Ja tuota urheilu- ja palautustuotteiden kaupallisuutta korostava pikku huomio: tein muutamien merkkien välillä pientä ravintosisältövertailua ja huomasin sattumalta, että monet tuotteet ja merkit ovatkin selkeästi samalta valmistajalta. Niitä vain mainostetaan eri ominaisuuksien ja kohderyhmän perusteella, vaikka tuotteen sisältö on TÄYSIN sama. Tästä hyvänä esimerkkinä Nutrilett:n Protein Shape vanilja-välipalajuoma ja Maxim Active After Training vanilja-palautusjuoma:

https://www.hyvinvoinnin.fi/nutrilett-protein-shape-proteiinijuoma-vanilja
https://www.hyvinvoinnin.fi/maxim-active-after-training-shake-vanilja

Sitten toinen huvittava tuote, joka on saanut kohtuuttoman suuren suosion on Valion Profeel proteiinirahka. Ylihinnotelluissa purkeissa on vähemmän proteiinia (per 100g) kuin vaikkapa Lidlin halppis rasvattomassa maitorahkassa.

Joojoo onhan nämä tuotteet terveellisempiä ja parempia vaihtoehtoja nopealle ja makealle välipalalle ja plaaplaa. Itseään on niin helppo huijata ja vielä helpommaksi se muuttuu kun uskoo kaikkia mainoslauseita. Mutta turha sitten ihmetellä, kun painon sijasta vain hampaat tippuu suusta ja rahaa palaa:)

8

2812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samoilla linjoilla

      Samoilla linjoilla olen. Samoin Fastin Puddingeissa on vaikka jos jonkinmoista makua, väriä ja tuoksua (siis lisäainetta) sekä esim. inuliini pistää ainakin meikäläisen vatsan ihan sekaisin. Kun lopetin tuotteen syönnin, lähti muutama kilo heti=) Sattumaa vai ei? En ymmärrä, miksei näitä tuotteita voida tehdä mahdollisimman luonnollisina ja lisäaineettomina, jos haluaa lisää makua ja tuoksua, voihan siihen kuluttaja itse sitten lisätä aina jotain muuta. Jostain luin, että näitä ainesosia käytetään myös rehuissa karjalle, sillä karjaa pystytään lihottamaan näin helpommin... Totta vai ei? No, ainakin itseltäni lähti heti tuo muutama kiloa pois ja sekä tuotteen tuoksulisäaineet pistää kyllä aikamoisen hengenahdistuksen.. (olen allerginen astmaatikko). Mielummin otan proteiinin mahdollisimman luonnonmukaisena ruoasta.

    • Samoilla linjoilla

      Täällähän on fiksua väkeä! Asiathan on juuri noin niinkuin kirjoititte.

      • MAIKKI

        proteiinia saa muualtakin kuin jauhona.
        voisko joku joskus ihmetellä kalliita salivuoroja. Etenkin Esport on kunnostautunut tällaiseen. Vaikka ilman Protskuja.

        Tennis ja sulkisväki antaa aika korutonta palautetta. Itse käyn ELIXIASSA ja siellä ei tarvii snobailla ja voit mennä normi ihmisenä Esportissa on protskut ja tamineet on tärkeemmät kuin sinä.

        Protskua saa muuten luonnosta ja terveellisempää.


    • protsuu koolla

      nutrilett on halvempaa! Ei raavas mies vaan voi vetää sellasia housut jalassa ja täytyy maksaa ylihintaa maximista.

      Patukat on hyviä jos tarvii energiaa ennen ryhmäliikuntaa/juoksemista, ei haittaa kovaakaan treeniä vattassa.

      Muuten ihan ajatuksellista, vaikka ärsyttävän paasaavasti kirjoitettukin.

    • Kehonrakentaja_

      QNT 50 % Full Protein Bar

      Quest Bar

      Muut patukat ovat sokeripommeja huonolaatuisilla proteiineilla. Sokeria ensimmäisessä 3g ja loput sokerialkoholeja pieni määrä, jotka ei käyttäydy kropassa sokerin tavoin. Ei sisällä transrasvaa ja proteiini on heraisolaattia sekä konsentraattia. Halvoissa patukoissa soijaa (Leader kaikki, Fast osa), osassa suurin osa proteiinista on hydrolysoitua gelatiinia.

      Todella harmillista, että päivittäistavarakaupoista ei löydy näitä parempiarvoisia patukoita. Fast ja Leader myy muutenkin lisäravinteita todella törkeällä hinta/laatusuhteella. Netistä tilaamalla saa moninkertaisesti halvemmalla sekä laadukkaampaa lisäravinnetta. Esimerkkinä vaikkapa www.ebn.fi

      Palautusjuomana laihduttajalle riittää perus heraproteiini. Markkinoiden luoma kikka että tarvitaan nopeita hiilareita mukaan. Ne saa kotona ruoasta. Proteiini kääntää katabolisen tilan anaboliseksi. Esim. Self Micro Whey isolaatti tuolta ebn:stä maksaa 16,25€/kg (4kg purkki, saa myös 1kg purkissa 20€). Vertaa tätä Prisman Fast80 tuotteeseen joka maksaa 20€ /800g ja sisältö on suorastaan karmea Selfiin verrattuna. Sen kyllä huomaa vatsan toiminnassa viimeistään.

      • Anonyymi

        Pelkkä heraproteiini ei palauta kovasta treenistä, varsinkin jos on jotain lähikaupan perusheraa.


    • jr901

      Varmaan ensimmäistä kertaa olen samaa mieltä asioista suomi24 foorumeilla:D Kerrankin puhutaan asiaa, miten asiat oikeasti on eikä median tuputtamia ohjeita. Juuri esim valion nuo pro ym rahkat mainostetaan että paljon proteiinia. Kuitenkin sitten vähemmän proteiinia kuin tavan rahkassa, ja sokerit ym työnnetty sinne pro rahkaan. Tuntuu niin uskomattomalta että ihmiset tyhmän sokeasti lukee vain otsikon mutta ei asiaa. Jos kiinnostaa vitamiinit halvalla niin käykää lukemassa blogiani ja vierailkaa iherbillä:

      http://iherb-vitamiinit.blogspot.fi/

    • t43t4

      20snt on tammiston cittaris noi leaderit. muualla pari euroo. kyl aika paskalle maistuu mitä lie roteiinii siel

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe