Uuden ruokavalion toteutus työpaikalla

Riksau

Olipas vaikeeta löytää sopiva ryhmä jossa alottaa tää keskustelu, mut toivottavasti tätä nyt bongataan ja saisin mielipiteitä aiheesta!

Lyhyesti siis: oon jo pidemmän aikaa haaveillut omasta pt:stä/painonpudotuksesta ja vihdoin löysin itelleni kuntovalmentajan tammikuusta puoli vuotta eteenpäin opastamaan ruokavalion ja liikunnan suhteen. Jes!

Olen vasta suht nuori nainen, 22-vuotias ja päässyt työelämän makuun mieleisessäni työpaikassa; päiväkodissa. Personal trainerini sanoi että kokeiltaisiin superdiettiä aluksi painonpudotuksen tueksi, mikä tarkoittanee omien eväitten roudaamista töihin. Ei liene iso homma millä tahansa muulla työpaikalla, mutta päiväkodissa ruokailutilanteet(kin) ovat opetustilanteita ja työyhteisössäni sain melko nihkeän vastaanoton kertoessani tulevasta elämänmuutoksestani.

Ymmärrän täysin ettei työkavereitteni tarvitse ymmärtää täysin minun elämääni ja sen suhteen tekemiäni valintoja, mutta suurin ongelma tuntuukin olevan lasten suhtautuminen siihen että minulla olisi omat eväät ja söisin eri ruokaa kuin lapset. Tällöinhän en näytä esimerkilläni että minäkin syön samaa ruokaa kuin he ja kuitenkin patistan syömään lautasen tyhjäksi ja maistelemaan eri makuja.

Koen että lapsille riittää selitykseksi etten "voi" syödä samaa ruokaa kuin he, ja täten mulla on omat eväät mukanani. Olen kuitenkin läsnä ruokailutilanteissa "vahtivana ja neuvovana" aikuisena, en puputa ruokiani piilossa nurkan takana! Tarvis vaan saada työyhteisökin sulattamaan ajatus jotta hekin olisivat "mun puolella" selittämässä lapsille tilannetta. Kamalaahan se olisi, jos päiväkodin hlö.kunta ei hyväksy ruokavalioitani, miten sitten lapsetkaan?!

Olen haaveillut elämäntapamuutoksesta KAUAN ja kun mulla on siihen vihdoin tilaisuus niin nykyinen työpaikkani - josta olen erittäin kiitollinen - hämmentää mieltä... Ensi viikolla ois tarkotus jutella esimieheni kanssa että onko tällainen ruokailujuttu mahdollista (vaikka mitään järkevää syytä en näe miksei olisi!!), mutta kertokaas miten te tän homman näette? Voidaanko multa ns. kieltää tämä painonpudotus-projekti vain siksi että lapset voivat kadehtia mun lautasella killuvia parsakaaleja?

Lapsille tarvii joo varmaan selitellä ja varmana herää kysymyksiä ym. mutta oon valmis pitämään vaikka erillisen "juttutuokion" lasten kanssa tästä, jos tilanne todella sen vaatii!

2

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoidaja

      Ei pitäis olla ongelmaa. Olin itsekkin hoitajana töissä paikassa jossa ruokailut ovat osa opetusohjelmaa. Meitä oli 3 hoitsua ruokavalioilla ja omilla eväillä (mulla karppaus) ja ihan normaalisti syötiin ne hoidettavien kanssa. Uteliaisuuttahan se tietty herätti mutta asia selitettiin siten että meillä pitää olla omat ruoat, ei sen kummempaa. Onhan hoidettavillakin eritysiruokavalioita ja allergoioita tai vaikka soseruoka. Ei se lautasen sisältö ratkaise vaan se että tilanne menee oikein opetuksellisesti.. eli jokainen vuorollaan, ei tönitä tuupita etuilla ahmita nirsoilla , syödään rauhallisesti ja lautanen tyhjäksi (ruokaa otetaan vaan sen verran kun jaksaa syödä).
      Voithan vaikka sanoa lapsille että heidän on tarkoitus kasvaa pitkiksi ja isoiksi, siksi syötte tätä ja sun ei enää tarvitse kasvaa...

    • PulinaMarina

      No johan on työpaikka... En usko että ruokavaliosi ihmetyttää lapsia paria päivää pidempään, joten go for it!! Sano pomolle että tälläinen muutos on tulossa, hänellä ei ole mitään oikeutta siihen mielestäni puuttua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1639
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1046
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      132
      957
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      856
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      73
      847
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      19
      819
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      802
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      729
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      691
    Aihe