siis sen rullan "taikinan", voiko itse valm. jotenkin? on niin mahdottoman hyvää...
miten voi valm. kebabrullan
8
5697
Vastaukset
- Asafoetida
Kebab-rullassa on yleensä pita-leipä (myös nimeltään khobz) tai joskus, paremmissa paikoissa, lavash-leipä ympärillä.
Taikina molempiin on helppo: vehnäjauhoja, vettä ja suolaa, pitaan myös hiivaa, kun taas lavash on se raamatullinen happamaton leipä.
Lavash
3 dl vettä
12 dl grahamjauhoa
1 tl suolaa
Vaivataan taikinaksi, joka on hiukan kiiltävää ja hyvin kimmoisaa, kaulitaan piirakkapulikalla karjalanpiirakkakuoren paksuisiksi ja kokoisiksi pyörylöiksi (8-12 tästä annoksesta, luulisin) ja paistetaan hyvin kuumassa uunissa (275°) 3 min.
Pita
3 dl vettä
10-12 dl grahamjauhoa
1 tl suolaa
15 g hiivaa
1 tl sokeria
Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen, sekoita jauhot ja suola ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Muovaa 8 palloksi ja anna asettua 15 min peitettynä. Kaulitse pyörylöiksi runsaassa jauhossa ja anna nousta uudelleen puoli tuntia. Paista uunin alaosassa (240°) ja mieluimmin emalilevyillä 3-4 minuuttia eli kunnes tulee hiukan väriä pintaan. Peitä valmiit leivät leivinliinoilla puualustalle, mutta älä pinoa niitä ennen jäähtymistä.
No, hiiva on tietysti uusi keksintö ja paras pita tulee hapanjuuritaikinasta.
Lavash-taikinan voi myös paistaa ilman rasvaa valurautapaistinpannulla hitusen paksummista aihioista; silloin se jakaantuu hauskasti kahdeksi levyksi. Jos sen vielä laittaa hetkiseksi avotulen päälle (kaasulieden omistajat), tuloksena onkin intialainen chapati, etenkin jos on käyttänyt graham-jauhon asemesta atta-jauhoa. - kels
Tarkoititko sitä suurta lampaanliha varrasta, josta nämä kebab-paikat vuolevat sen lihan? Minua kiinnostaisi tietää miten se tehdään, mitä siinä on lihan lisäksi, miten se on kypsennetty, onko se jauhelihaa vai isompaan rouhittua lihaa???
Osaisiko joku vastata tähän? - kebu
Niin onko rullakebabin taikina sama kuin pitaleivissä? En ihan helposti usko. Jos jollain on tietoa olisin kiitollinen, tekis mieli kokeilla. Siis rullahan on sellainen kääritty pötkylä mikä pistetään pizzauuniin.
- mie
noissa kebab paikoissa rulla tehdään samasta taikinasta mistä pitsapohja tehdään.
vettä,munankeltuaista,öljyä,suolaa,sokeria,margariiniä,vehnäjauhoja,hiivaa.
- Anonyymi
Helpolla jos haluaa päästä niin käyttää tortillalättyjä.
- Anonyymi
Kannattaa pestä ensin saippuat pois, jos ei halua vattan menevän kuralle.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009832590.html
"Mikkelissä ruokamyrkytyksiä aiheuttaneet tortillaletut maistuivat useiden oppilaiden mukaan saippualta.
Lapsille tehdyn kyselytutkimuksen perusteella valtaosa sairastumisista johtui tortillaletuista. Henkilöt, jotka olivat syöneet tortillalettua, sairastuivat kolme kertaa useammin kuin henkilöt, jotka eivät sitä syöneet."
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244606- 883714
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313463075- 542657
- 512589
- 2032583
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522318
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1071521