siis sen rullan "taikinan", voiko itse valm. jotenkin? on niin mahdottoman hyvää...
miten voi valm. kebabrullan
8
5660
Vastaukset
- Asafoetida
Kebab-rullassa on yleensä pita-leipä (myös nimeltään khobz) tai joskus, paremmissa paikoissa, lavash-leipä ympärillä.
Taikina molempiin on helppo: vehnäjauhoja, vettä ja suolaa, pitaan myös hiivaa, kun taas lavash on se raamatullinen happamaton leipä.
Lavash
3 dl vettä
12 dl grahamjauhoa
1 tl suolaa
Vaivataan taikinaksi, joka on hiukan kiiltävää ja hyvin kimmoisaa, kaulitaan piirakkapulikalla karjalanpiirakkakuoren paksuisiksi ja kokoisiksi pyörylöiksi (8-12 tästä annoksesta, luulisin) ja paistetaan hyvin kuumassa uunissa (275°) 3 min.
Pita
3 dl vettä
10-12 dl grahamjauhoa
1 tl suolaa
15 g hiivaa
1 tl sokeria
Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen, sekoita jauhot ja suola ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Muovaa 8 palloksi ja anna asettua 15 min peitettynä. Kaulitse pyörylöiksi runsaassa jauhossa ja anna nousta uudelleen puoli tuntia. Paista uunin alaosassa (240°) ja mieluimmin emalilevyillä 3-4 minuuttia eli kunnes tulee hiukan väriä pintaan. Peitä valmiit leivät leivinliinoilla puualustalle, mutta älä pinoa niitä ennen jäähtymistä.
No, hiiva on tietysti uusi keksintö ja paras pita tulee hapanjuuritaikinasta.
Lavash-taikinan voi myös paistaa ilman rasvaa valurautapaistinpannulla hitusen paksummista aihioista; silloin se jakaantuu hauskasti kahdeksi levyksi. Jos sen vielä laittaa hetkiseksi avotulen päälle (kaasulieden omistajat), tuloksena onkin intialainen chapati, etenkin jos on käyttänyt graham-jauhon asemesta atta-jauhoa. - kels
Tarkoititko sitä suurta lampaanliha varrasta, josta nämä kebab-paikat vuolevat sen lihan? Minua kiinnostaisi tietää miten se tehdään, mitä siinä on lihan lisäksi, miten se on kypsennetty, onko se jauhelihaa vai isompaan rouhittua lihaa???
Osaisiko joku vastata tähän? - kebu
Niin onko rullakebabin taikina sama kuin pitaleivissä? En ihan helposti usko. Jos jollain on tietoa olisin kiitollinen, tekis mieli kokeilla. Siis rullahan on sellainen kääritty pötkylä mikä pistetään pizzauuniin.
- mie
noissa kebab paikoissa rulla tehdään samasta taikinasta mistä pitsapohja tehdään.
vettä,munankeltuaista,öljyä,suolaa,sokeria,margariiniä,vehnäjauhoja,hiivaa.
- Anonyymi
Helpolla jos haluaa päästä niin käyttää tortillalättyjä.
- Anonyymi
Kannattaa pestä ensin saippuat pois, jos ei halua vattan menevän kuralle.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009832590.html
"Mikkelissä ruokamyrkytyksiä aiheuttaneet tortillaletut maistuivat useiden oppilaiden mukaan saippualta.
Lapsille tehdyn kyselytutkimuksen perusteella valtaosa sairastumisista johtui tortillaletuista. Henkilöt, jotka olivat syöneet tortillalettua, sairastuivat kolme kertaa useammin kuin henkilöt, jotka eivät sitä syöneet."
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1752086
Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!
En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,851519Varattais lähihotellista
🥰 huone viikoksi. Oltais vaan ja tilattais huonepalvelusta herkkuja! Viikonloppukin käy jos et viikoksi ehdi ❤ Hyvää1821424Nyt jäi velat perimättä
Mikä idea se talo oli polttaa ja velalliset sisällä nyt jäi rahat saamatta121202Ellen Jokikunnas muistelee Reino-koiraa - Ralph-poika koskettavalla tavalla esiin: "Kiitos, että..."
RIP Reino. Lämmin osanotto suureen suruunne Ellen, Jari ja Ralph. Reino tuli tutuksi monelle suomalaiselle Unelmia Ita401076Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!2101013- 42928
- 97875
- 85825
Meneekö eläinpuiston johto vaihtoon vaalien jälkeen?
Ähtärissä kuhistaan ja kuiskitaan, että perussuomalaiset esittävät vaalien jälkeen, että eläinpuiston hallitus uusitaan49795