...on olla käyttämättä tomaattimurskaa tai tomaattipyrettä jotka ovat aivan liian vetisiä ja mauttomia. Sen sijaan esimerkiksi lasipullossa myytävä felixin chilikastike toimii hyvin, varmaan myös jotku pastakastikkeet (joita en tosin itse ole vielä testannut.
Hyvän itse tehdyn pizzan salaisuus...
6
250
Vastaukset
- pastellaa
Pastellan pienet pastakastikkeet (valkosipuli ja basilika) sopivat tähän hyvin vähän maun mukaan tuunattuina ja kokokin on sopiva eikä hintakaan haittaa - noin eken.
Toki jos todella hyvän kastikkeen haluaa, niin sen joutuu tekemään itse eli tekemällä ns. sofriton eli kastikepohjan kuullottamalla pienittyä tai raastettua sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä (valkosipulia) pehmeiksi. Maustetaan suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä (basilikaa, timjamia, rosmariinia jne...). Lisätään joukkoon purkki hyvälaatuisia tomaatteja (kokonaisia kuorittuja tai murskaa) ja annetaan muhia hiljaisella tulella noin puoli tuntia. Tarkistetaan maku ja tehdään korjaukset - ehkä vähän lisää suolaa, pippuria tai sokeria (hunajaa).
Annetaan kastikkeen jäähtyä ennen pizzan pinnalle levittämistä. Jos haluaa hyvin tasaista kastiketta, niin sen voi soseuttaa joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. - Paras ketsuppi Heinz
Ketsuppi on aina toiminut, ei ole mieleenikään tullut laittaa jotain tomaattimurskaa tai hapanta pyrettä.
- diu diu
Yök
- san marzano
Onko sit paras, mut lähinnä aidointa tatsia pääsee tekemällä kastikkeen San Marzano -lajikkeen tomaateista (lihaisa, vähäsiemeninen luumutomaattilajike). Tölkissä löytynee Mutti-tuotemerkillä.
Pistät kattilaan murskattua tomaattia, hienonnettua salottisipulia, valkosipulia, basilikaa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Tarjoot sauvasekoitinta tai blenderiä ja keittelet kasaan sopivan paksuksi... itseasiassa ihan samalla tapaa kuin nimim. pastellaa tossa neuvoo. - pohjasoossi
Tein pizzan kastikkeen Rainbowin paseeratusta tomaatti-säilykkeestä (200 ml:n tetra, noin 0,4 ekee) - kattilaan kuumenemaan, mukaan vähän suolaa, sokeria, mustapippuria, valkosipulia, chilirouhetta, kuivattuja yrttejä (basilika, oregano), hyvää oliiviöljyä ja annoin kiehua miedolla lämmöllä kokoon. Maistoin ja tarvittaessa maustoin vielä lisää (lähinnä makeutta, sillä tomaatti voi olla aika hapan). Jäähdytin huoneenlämpöiseksi ja levitin itsetehdyn pohjan päälle - juuri sopiva määrä ison lautasen kokoiselle pohjalle ja mielestäni hyvinkin maukas.
- pukka peska
Salaisuus on tomaattilajike / tomaatin käsittely. San Marzano luumutomaatti on paras, mut muistakin saa hyvää kalttaamalla ja siemenet poistamalla. Sekaan oliiviöljy, suola, pippuri, valkosipuli, (salottisipuli) ja tuore basilika. Vähän blenderii ja sit keitetään kasaan.
Ei sen vaikeempaa. Hoituu sillä aikaa, kun taikina kohoo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 813504
Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä
Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html2002012Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!
Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2261968Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."
Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp271588Ootko muuten vieläkään hiffannut
Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek1661425Miten nyt sanoisin
tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei881415- 521119
- 991075
- 55864
- 59850