...on olla käyttämättä tomaattimurskaa tai tomaattipyrettä jotka ovat aivan liian vetisiä ja mauttomia. Sen sijaan esimerkiksi lasipullossa myytävä felixin chilikastike toimii hyvin, varmaan myös jotku pastakastikkeet (joita en tosin itse ole vielä testannut.
Hyvän itse tehdyn pizzan salaisuus...
6
329
Vastaukset
- pastellaa
Pastellan pienet pastakastikkeet (valkosipuli ja basilika) sopivat tähän hyvin vähän maun mukaan tuunattuina ja kokokin on sopiva eikä hintakaan haittaa - noin eken.
Toki jos todella hyvän kastikkeen haluaa, niin sen joutuu tekemään itse eli tekemällä ns. sofriton eli kastikepohjan kuullottamalla pienittyä tai raastettua sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä (valkosipulia) pehmeiksi. Maustetaan suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä (basilikaa, timjamia, rosmariinia jne...). Lisätään joukkoon purkki hyvälaatuisia tomaatteja (kokonaisia kuorittuja tai murskaa) ja annetaan muhia hiljaisella tulella noin puoli tuntia. Tarkistetaan maku ja tehdään korjaukset - ehkä vähän lisää suolaa, pippuria tai sokeria (hunajaa).
Annetaan kastikkeen jäähtyä ennen pizzan pinnalle levittämistä. Jos haluaa hyvin tasaista kastiketta, niin sen voi soseuttaa joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. - Paras ketsuppi Heinz
Ketsuppi on aina toiminut, ei ole mieleenikään tullut laittaa jotain tomaattimurskaa tai hapanta pyrettä.
- diu diu
Yök
- san marzano
Onko sit paras, mut lähinnä aidointa tatsia pääsee tekemällä kastikkeen San Marzano -lajikkeen tomaateista (lihaisa, vähäsiemeninen luumutomaattilajike). Tölkissä löytynee Mutti-tuotemerkillä.
Pistät kattilaan murskattua tomaattia, hienonnettua salottisipulia, valkosipulia, basilikaa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Tarjoot sauvasekoitinta tai blenderiä ja keittelet kasaan sopivan paksuksi... itseasiassa ihan samalla tapaa kuin nimim. pastellaa tossa neuvoo. - pohjasoossi
Tein pizzan kastikkeen Rainbowin paseeratusta tomaatti-säilykkeestä (200 ml:n tetra, noin 0,4 ekee) - kattilaan kuumenemaan, mukaan vähän suolaa, sokeria, mustapippuria, valkosipulia, chilirouhetta, kuivattuja yrttejä (basilika, oregano), hyvää oliiviöljyä ja annoin kiehua miedolla lämmöllä kokoon. Maistoin ja tarvittaessa maustoin vielä lisää (lähinnä makeutta, sillä tomaatti voi olla aika hapan). Jäähdytin huoneenlämpöiseksi ja levitin itsetehdyn pohjan päälle - juuri sopiva määrä ison lautasen kokoiselle pohjalle ja mielestäni hyvinkin maukas.
- pukka peska
Salaisuus on tomaattilajike / tomaatin käsittely. San Marzano luumutomaatti on paras, mut muistakin saa hyvää kalttaamalla ja siemenet poistamalla. Sekaan oliiviöljy, suola, pippuri, valkosipuli, (salottisipuli) ja tuore basilika. Vähän blenderii ja sit keitetään kasaan.
Ei sen vaikeempaa. Hoituu sillä aikaa, kun taikina kohoo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l3722654Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata632110Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.1111732- 771452
- 1091435
Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f1861435- 271407
- 801287
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva191283Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois401156