...on olla käyttämättä tomaattimurskaa tai tomaattipyrettä jotka ovat aivan liian vetisiä ja mauttomia. Sen sijaan esimerkiksi lasipullossa myytävä felixin chilikastike toimii hyvin, varmaan myös jotku pastakastikkeet (joita en tosin itse ole vielä testannut.
Hyvän itse tehdyn pizzan salaisuus...
6
282
Vastaukset
- pastellaa
Pastellan pienet pastakastikkeet (valkosipuli ja basilika) sopivat tähän hyvin vähän maun mukaan tuunattuina ja kokokin on sopiva eikä hintakaan haittaa - noin eken.
Toki jos todella hyvän kastikkeen haluaa, niin sen joutuu tekemään itse eli tekemällä ns. sofriton eli kastikepohjan kuullottamalla pienittyä tai raastettua sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä (valkosipulia) pehmeiksi. Maustetaan suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä (basilikaa, timjamia, rosmariinia jne...). Lisätään joukkoon purkki hyvälaatuisia tomaatteja (kokonaisia kuorittuja tai murskaa) ja annetaan muhia hiljaisella tulella noin puoli tuntia. Tarkistetaan maku ja tehdään korjaukset - ehkä vähän lisää suolaa, pippuria tai sokeria (hunajaa).
Annetaan kastikkeen jäähtyä ennen pizzan pinnalle levittämistä. Jos haluaa hyvin tasaista kastiketta, niin sen voi soseuttaa joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. - Paras ketsuppi Heinz
Ketsuppi on aina toiminut, ei ole mieleenikään tullut laittaa jotain tomaattimurskaa tai hapanta pyrettä.
- diu diu
Yök
- san marzano
Onko sit paras, mut lähinnä aidointa tatsia pääsee tekemällä kastikkeen San Marzano -lajikkeen tomaateista (lihaisa, vähäsiemeninen luumutomaattilajike). Tölkissä löytynee Mutti-tuotemerkillä.
Pistät kattilaan murskattua tomaattia, hienonnettua salottisipulia, valkosipulia, basilikaa, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Tarjoot sauvasekoitinta tai blenderiä ja keittelet kasaan sopivan paksuksi... itseasiassa ihan samalla tapaa kuin nimim. pastellaa tossa neuvoo. - pohjasoossi
Tein pizzan kastikkeen Rainbowin paseeratusta tomaatti-säilykkeestä (200 ml:n tetra, noin 0,4 ekee) - kattilaan kuumenemaan, mukaan vähän suolaa, sokeria, mustapippuria, valkosipulia, chilirouhetta, kuivattuja yrttejä (basilika, oregano), hyvää oliiviöljyä ja annoin kiehua miedolla lämmöllä kokoon. Maistoin ja tarvittaessa maustoin vielä lisää (lähinnä makeutta, sillä tomaatti voi olla aika hapan). Jäähdytin huoneenlämpöiseksi ja levitin itsetehdyn pohjan päälle - juuri sopiva määrä ison lautasen kokoiselle pohjalle ja mielestäni hyvinkin maukas.
- pukka peska
Salaisuus on tomaattilajike / tomaatin käsittely. San Marzano luumutomaatti on paras, mut muistakin saa hyvää kalttaamalla ja siemenet poistamalla. Sekaan oliiviöljy, suola, pippuri, valkosipuli, (salottisipuli) ja tuore basilika. Vähän blenderii ja sit keitetään kasaan.
Ei sen vaikeempaa. Hoituu sillä aikaa, kun taikina kohoo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181006Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk298893- 72875