Paljastanpa tässä kaikelle tulisesta ruuasta pitävälle kansalle nopean ja herkullisen sekä erityisen maukkaan pikaruokaohjeen. Hinta jossakin 3€ kieppeillä ja annoskoko yhdelle hengelle riittävä. Ravintoarvot kaukana "roskaruuasta".
Ainesosat:
1. Pussi katkarapunuudelia (sellaista tyyppiä, jossa mukana pieni pussi chilitahnaa sekä kaksi osainen pussi, jossa toisella puolella chilijauhetta ja toisella katkarapumaustetta).
2. Purkki chilitonnikalaa (se tulisempi versio).
Työvaiheet:
-pienen kattilan pohjalle "sopivasti" vettä (vajaa 1/2 litraa), ja kattila liedelle,
- veden ollessa kuumaa kaadetaan nuudelit kattilaan,
- veden alkaessa kiehumaan laitetaan liesi pois päältä,
- avataan mausteseospussin chilijauhepuolisko (se pienempi osa) ja rapistellaan jauhe kattilaan (huom katkarapumaustepuoliskoa ei avata),
- lämmitetään muutaman sekunnin ajan chilitahnapussia kattilan kylkeä vasten (notkistaa tahnan), avataan pussista kulma ja puristetaan tahna kattilaan,
- sekoitetaan mausteet nuudelin joukkoon,
- avataan chilitonnikalapurkki ja kipataan sisältö kattilaan,
- laitetaan liesi täysille, ja sekoitellaan varovasti kunnes herkku alkaa kiehumaan,
- liesi pois päältä, ja kattilan päälle pariksi minuutiksi kansi.
Ja sitten vaan herkutellaan. Nuudelipussissa ollut katkarapumauste joutaa roskiin. Ei sovi tähän ruokaan ja kaiken lisäksi lienee enemmän lisäainesotkua kuin oikeata ruokaa. Ruokajuomaa kuluu runsaasti. Jos annoskokoa haluaa kasvattaa, niin kourallinen kinkkukuutioita täydentää tämän jo muutoinkin melkein täydellisen ruuan.
Kattilaan ei alussa pidä laittaa liikaa vettä, vaan mieluummin lisätä sitä välillä jos teelmys vaikuttaa kuivalta. Chilitonnikaloissa on jonkin verran ainakin niiden tulisuuden osalta laatuvaihtelua. Tai sitten suu maistaa eri päivinä eri tavalla. Joskus hiki virtaa, mutta yleensä tulisuus on aivan napissa.
Tuunattua nuudelia, nam....!
2
343
Vastaukset
- Vaihtoeht0
Tääkin on nopee ja halpa.
Suikaloi joitain näistä: porkkanaa, kesäkurpitsaa, purjoa, valkosipulia, kiinankaalia, paprikaa ym. kasvista.
Pannu ja kattilaan vesi kuumaksi.Pannulle seesaminsiemenöljyä, suolaa, pippuria, korianteria, chilirouhetta ja fariinisokeria näin vaikka alkuun. Kasvikset tirisemään. Kohta sotke mukaan hieman tomaattipyrettä, sitruunanmehua, punaviinietikkaa, soijakastiketta ja osterikastiketta.
Voit heittää vään vaikka suolapähkinöitä sekaan - ne on jo valmiiksi paahdettuja, ja voit sit samalla vähentää muun suolan käyttöä.
Nuudelit kuumaan, ei kiehuvaan veteen minuutiksi ja valutuksen jälkeen pannulle mukaan tirisemään. Chilitonnikalat ja katkaravut mukaan. Notkista hivenen kasvisliemellä (fondin käyttö on eduksi, helppo tehdä vaikka desi kerrallaan).
Koristele lautasella halutessasi tuoreella korianterilla.
Syö. - 201434
Mistä noihin nuudeleihin tulee se tulisuus?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422422Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423011994- 211798
- 241585
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘231434- 1001329
- 431318
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391265Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta371151- 361036