Biokemiaa opiskelemaan?

SofiaV96

Moi, olen juuri nyt viimeisellä lukiovuodella Espanjassa ja mietin että tulisin Suomeen yliopistoon opiskelemaan biokemiaa. Myönnän että en ole mikään huippuopiskelija mutta pystyn kyllä kuin kiinostaa. Olisi suuri apu jos joku kertoisi onko biokemia hirveän vaikeaa siellä. Luin myöskin etta siinä tehdään paljon laboratoriohommia joten olisi kiva tietää vähän mitä niissä tehdään, koska en ole saanu harjoitusta siitä täällä Espanjassa.
Kiitos,
Sofia

3

190

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Biokemia, jippii!

   Mikäli ala kiinnostaa niin todennäköisesti motivaatio riittää pääsykokeisiin lukemiseen :) Alussa kenenkään ei oleteta osaavan lukion biologian ja kemian oppimäärää enempää (tietysti pääsykoekirjan asioista tulee olla hiukan perillä, mutta jos pääset valintakokeesta läpi niin selvästikin tietosi ovat riittävät). Aivan alkupään kursseilla käydään lukion asioita läpi hiukan syvällisemmin. Tulevilla kursseilla tietämystä syvennetään entisestään.

   Laboratoriotöissä käydään läpi kaikkea proteiinien, DNA:n ja RNA:n eristämisestä, puhdistamisesta ja monistamisesta aina mikrobien ja eläinsolujen viljelyyn. Ja paljon muuta. PALJON.

   Laboratoriotöistä ei missään tapauksessa kannata ottaa tässä vaiheessa minkäänlaisia paineita. Kaikki työt ja tarvittavat menetelmät käydään kursseilla läpi ja labrassa kaikkien välineiden käyttö opetetaan melkeinpä kädestä pitäen.

  • Xenia Onatop

   Biokemia rationalisoi lääketiedettä ja luo sille tieteellisen perustan. Lääkkeissä vaikuttava aine on (melkein?) aina joku molekyyli. Juuri biokemistit näitä kehittävät eivätkä lääketieteilijät tai farmasian ammattilaiset. Biokemistit ovat suuria sankareita!

  • Nuuska Natu

   Suurin osa asioista on periaatteessa helppoja ymmärtää, mutta ne muodostavat äärimmäisen monimutkaisia kokonaisuuksia. Tiedossa on pänttäämistä ja pitkiä päiviä. Itse olen nauttinut saadessani oppia enemmän ja enemmän biokemiasta ja on ollut hieno soveltaa oppimaansa käytännössä. Opiskelu on vaativaa joten itsekuria pitää olla ja opiskelutekniikka pitää päivittää yliopistokuosiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1977
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1754
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   115
   1247
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1004
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   937
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   86
   875
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   731
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   718
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   693
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   673
  Aihe