Aihe

Mensan nettitestistä 130 alaikäisenä?

Älykäskö?

Olen 15-vuotias tyttö, ja tein huvin vuoksi tuon mensan nettitestin, ja sain tulokseksi 130. Ja tuo testihän on tarkotettu aikuisille (?) niin että mitenkä oikeessa tuo nettitesti on älykkyysosamäärän suhteen? Ja varsinkaan alaikäsellä?

Ja en nyt omasta älykkyydestäni tiiä, arkielämässä oon kyllä täys tumpelo, mutta koulu sujuu oikein hyvin, lukuaineitten ka. 9,8 (nyt oon siis ysillä) :)

12

257

  Vastaukset

  • Sait saman tuloksen kuin minä 21 vuotiaana samaisesta testistä. Kävin virallisessa testissä ja sain siitä 120. Vaihtelu tuloksissa on siis kohtuu suurta.

   Mitä korkeampi tulos on, niin sitä paremmin ihmisellä on taipumusta oppia uusia asioita nopeammin, mikä saattaisi osiltaan selittää hyvät numerot lukuaineissa.

   Tiedäthän, että vaikka joku ihminen osaisi luetella urheilun merkittävimmät tapahtumat 30- luvulta lähtien, tai luetella piin 200 desimaalia ei välttämättä ole älykäs. En tiedä mitä meinasit tuolla tumpelolla.

   Nyt en ole ihan varma mikä oli tuon nettitestin "ikäraja", mutta alkoi joko 16-18 vuotiaasta ylöspäin.

   Tsemppiä kouluun, lainaa vaikka kirjastosta aiheeseen liittyviä tehtäväkirjoja (ota tehtävissä huomioon, että virallisissa testeissä käytetään ainoastaan kuviopäättelytehtäviä). Älykkyyttä pystyy kuulemma harjoittelemaan joidenkin lähteiden mukaan 16 ikävuoteen ja joidenkin 25 ikävuoteen asti, joten keskimääräisesti sinulla on n. 5 vuotta aikaa harjoitella ja treenata aivoja tehokkaasti :)

   Tsemppiä kouluun!

   • Kiitos vastauksesta! :) Aattelin käydä koittamassa tuolla virallisessa testissä heti 16 täytettyäni.

    Nii ja sillä tumpelolla tarkotin että mun sosiaaliset taidot on surkeet, oon hirmu ujo ja kavereiden hankkiminen on mulle vaikeeta, kun ei samoista asioista kiinnostuneita tunnu löytyvän. Ja sitte viisas en oo kyllä ollenkaan, jos sitte älykäskään :)


  • Minäkin olen tehnyt samaisen nettitestin pari vuotta Norjan Mensan sivuilta, kun sitä ei oltu vielä Suomen Mensan sivuille laitettu.
   Olen nyt 15-vuotias ja sain tuolloin tulokseksi 131, joka on juuri Mensaan sisäänpääsyraja. En sitten tiedä minkälaisen tuloksen virallien testi antaisi. Saatan käydä siinä 16 täytettyäni. Minullakin koulu menee ihan hyvin ja keskiarvoni on jotain 9.3 - 9.4 ja olen siis ysillä. m´Mutta keskiarvo eihän ole mikää älykkyyden mittari.
   Itsestään ei kuitenkaan kannata alkaa luulemaan liikoja vaikka pärjäisikin jossain älykkyystestissä.

   Todennäköisesti olet ainakin älykäs, ehkä jopa huippuälykäs.

  • Vielä lisäyksenä, että testin voi suorittaa nykyään korkeintaan kaksi(2) kertaa, joten kummankin suorituskerran aikana sinun tulee olla parhaimmassa terässä, mutta stressiä tästä ei kannata ottaa, silloin asiat menevät varmasti puihin.

   Testiä ennen kannattaa harjoitella eri sivuilla olevilla testeillä, jotta niin sanotut "perusniksit ja ajattelu" ratkaisussa tulevat tutuiksi. Harjoittelu parantaa 10-15% parempaan tulokseen, joten jos ajatellaan "lähtötaso älykkyyden" olleen 130, niin silloin se nousee maksimillaan lähemmäs 150.

   Tuo keskiarvon suhde älykkyyteen on vähän vaikeammin selitettävä, mutta oma keskiarvoni 9lk:n jälkeen oli 7,5 enkä juuri koskaan lukenut kotona läksyjä, toiset lukivat läksyjä ja suurinosa sai lähes saman keskiarvon, harmittelen tosin että miksi en vaivautunut.
   Toisaalta taas ihmiselle voidaan syöttää lähes rajattomasti tietoa, mutta tärkein kysymys on että sisäistääkö sen, jos ei niin kaikki on turhaa touhua.

   Itsellä oli myös vaikeaa löytää kavereita, koska tykkäsin shakista ja muista "älypeleistä" mm. rubikin kuution ratkaisemisesta.

   Pointtina siis oli, että rassatkaa aivojanne ja antakaa niille aikaa levätä/käsitellä tietoa myös.
   Kuuluisista älyköistä mielekkäimmäksi nousi mielestäni William James Sidis jo pelkästään oman elämänkerran ja katsomuksen myötä.

  • Harjoitus tekee mestarin. Kenenkään on turha väittää että tein testin ihan ekaa kertaa ja sain huippupisteet. Mitä useimmin testejä tekee sen paremmaksi lopputulos tulee. Opiskelemalla tulee viisautta ja "älykkyyttä". Jos 60 vuotiaana teet saman testin ja saat tulokseksi vain 110, etkä 130, niin onko "älykkyytesi" laskenut?

   • No, eikös ikääntyminen laske ihan oikeasti älykkyyttä. Mutta opiskelemalla tulee kyllä lisää älykkyyttä, kun opit ajattelemaan amalla tavalla, kuin älykkyystestissä pitäisi. Kun itse tein netissä tuon testin se oli ensimmäinen kerta ja sain tulokseksi 131.


   • NOH...Olen 63 ja sain 126, jos se älykkyys laskee iän myötä se on kai nuorempana (20-40 ?) Ollut 150 . Who knows


  • Itselläkin on tullut samanlaista tasoa testeistä ja olen miettinyt jos kävisi joskus "huvikseen" se oikeankin testin tekemässä. Kuitenkin se oikea valvottu tilanne on häiritsevämpi kuin kotona rauhassa tehty, joten pistemääräkin saattaa olla pienempi. Oikeastaan mensaan liittymisellä ei sinänsä saavuta mitään. Mitä nyt itselleen vähän kiillotetumman minäkuvan. Tekisinkö sen vain siksi että haluan sisäistä kipeyttäni todisteen että olen oikeassa, olen parempi kuin muut? Suurin osa ihmisistä suhtautuisi hyvin negatiivisesti siihen että ilmoittaisi olevansa heitä älykkäämpi. Pitäisinkin sen omana tietonani. Kaikkein älykkäimmät tuskin edes välittävät moisista testeistä. Superälykkäille on toinenkin kerho: "prometheus society". Siinä ei olekaan kuin ~120 jäsentä maailmanlaajuisesti. Kaipa se on seurattava sitä tietä mikä johtaa kärsimyksen syiden vähenemiseen.

  • Ei nuo nettitestien tulokset kauheasti poikkea virallisesta testistä näin omalla kokemuksella. Suht samaan luokkaa oli tulos.

   • 35 pojoo pieleen, kusetusta koko paska.


   • Miten ihmeessä? Lienee hyvin harvinaista edes 10 pisteen heitto.


   • 39 pistettä pieleen, heittää tosiaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   25656
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16400
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15149
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12850
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2228