teille hyyva pizza resepti...
Aineksia:
-valmis pizza pohja (esim apetit)
-purkki tomaateja
-pepperoni makaraa
Ohjeita
Lämmitä uunissa kunnes juusto sulanut ja pizza kuuma.
hyva pizza ohje
13
194
Vastaukset
- karvakäsi
ja pista paljo valkosibale!haluko oregano?suoko tääl vai otta mukka?haluko kokin"special majoneesi"pizzaan?
- jamie olivar
en kyllä laittaisi peperoni makarea se on aika väkevn makuinen suomen suuhun. laittaisin keitettyjä perunoita ja nakki keitoa
- ime ime huorrrrrrr
minä vatkaan myös munaa
- makkara pärsees
mäkkärä persseeseen vaan
- oma_suosikki
Kyllä mä kallistuisin napolilaistyyppiseen pohjaan ja hyvästä tomaattimurskasta sipulin ja mausteiden kanssa kasaankeitetystä kastikkeesta. Juustoksi pintaan näitä pussissa myytäviä 125 g:n mozzarellapalloja pieniksi revittyinä.
Ennen paistoa hieman oliiviöljyä pintaan. Kiviarina (tai pizzakivi) ja riittävän kova lämpö alhaalta. Valmiiseen lätkään tuoreita basilikan lehtiä pintaan ja vielä pieni ripaus öljyä.
Jos pitää täyttää, max 2 täytettä ja niitäkin vain hivenen, ettei paistuminen esty.- läski dennis
pitääkö tulla trollaamaan kunnon ketjuihin vittu
- vehnäjauho
läski dennis kirjoitti:
pitääkö tulla trollaamaan kunnon ketjuihin vittu
Sä voit kysyy sitä itseltäs.
- pizzamaan
Yksi parhaimmista kastikepohjista on pastellan pienet pasta-kastikkeet - toki myös niitä tulee tuunata, mutta silti vaivaton ja hyvä pizzan pohjalle.
Itse pidän paksummasta pohjasta hyvin kohotettuna, joten napolialaista pizzani eivät ole nähneetkään - olisiko enemmän roomalaista.
Ja täytteitä myös runsaasti kuten juustoja, leikkeleitä, tomaatteja, paprikaa, yrttejä jne.. ihan oman maun mukaisesti.
Toki soossin voi tehdä myös itse käyttäen pohjana sofriittoa eli sipulia, porkkanaa, selleriä, valkosipulia hienonnettuina, kuullotetaan, sekaan hyvälaatuisia, pilkottuja tomaatteja (kannat pois) kastikkeen määrästä riippuen puoli kiloa/kilo ja annetaan muhia alhaisella lämmöllä 30-60 minuuttia, maustetaan suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Kun maku ja rakenne ovat hyvät annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitetään kohonneen pizza-taikinan päälle. Tomaatit voivat olla myös purkista, mutta silti hyvälaatuisia ja riittävästi.
Kastikkeita voi maustaa eri tavoin makunsa mukaan esim. viinillä, viinietikalla, worcester-kastikkeella jne... ja jos haluaa tasaisen pehmeää rakennetta niin sen voi soseuttaa ja vaikka työntää siivilästä läpi, mikä poistaa niin tomaatin siemenet/kuoret kuin sellerin kuidut - itselleni ne eivät koskaan ole olleet mikään ongelma. - oma_suosikki
pizzamaan kirjoitti:
Yksi parhaimmista kastikepohjista on pastellan pienet pasta-kastikkeet - toki myös niitä tulee tuunata, mutta silti vaivaton ja hyvä pizzan pohjalle.
Itse pidän paksummasta pohjasta hyvin kohotettuna, joten napolialaista pizzani eivät ole nähneetkään - olisiko enemmän roomalaista.
Ja täytteitä myös runsaasti kuten juustoja, leikkeleitä, tomaatteja, paprikaa, yrttejä jne.. ihan oman maun mukaisesti.
Toki soossin voi tehdä myös itse käyttäen pohjana sofriittoa eli sipulia, porkkanaa, selleriä, valkosipulia hienonnettuina, kuullotetaan, sekaan hyvälaatuisia, pilkottuja tomaatteja (kannat pois) kastikkeen määrästä riippuen puoli kiloa/kilo ja annetaan muhia alhaisella lämmöllä 30-60 minuuttia, maustetaan suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Kun maku ja rakenne ovat hyvät annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitetään kohonneen pizza-taikinan päälle. Tomaatit voivat olla myös purkista, mutta silti hyvälaatuisia ja riittävästi.
Kastikkeita voi maustaa eri tavoin makunsa mukaan esim. viinillä, viinietikalla, worcester-kastikkeella jne... ja jos haluaa tasaisen pehmeää rakennetta niin sen voi soseuttaa ja vaikka työntää siivilästä läpi, mikä poistaa niin tomaatin siemenet/kuoret kuin sellerin kuidut - itselleni ne eivät koskaan ole olleet mikään ongelma.Sulla on hyvä lähestymistapa tuotteeseen, vaikka erilaisesta pidämmekin. Mä vedän kastikkeen aika kuivaksi, ettei kostuta pohjaa, vaikka lätyn paistan kiven päällä väh 350 asteessa. Jotkut antavat juustolle ruskeeta, mä haluun sen vain sulavan ja ottavan pari kuplaa.
- pizzacalmo
oma_suosikki kirjoitti:
Sulla on hyvä lähestymistapa tuotteeseen, vaikka erilaisesta pidämmekin. Mä vedän kastikkeen aika kuivaksi, ettei kostuta pohjaa, vaikka lätyn paistan kiven päällä väh 350 asteessa. Jotkut antavat juustolle ruskeeta, mä haluun sen vain sulavan ja ottavan pari kuplaa.
Ja taas erotaan mielipiteissämme - toki kastikkeen tulee olla paksua (kuivaa) ja huoneenlämpöistä ennen taikinalle levitystä, mutta haluan myös juustolle hieman väriä.
Paras pizza kuitenkin mielestäni on, ei suoraan uunista, vaan jäähdytettynä (varsinkin tomaattipohjaiset) jääkaapissa ns. hiukopalana tai dagenefter-ateriana kylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna.
En tiedä mikä siinä on, mutta kylmä pizza kuuman kahvin kera on vain häkellyttävän hyvää varsinkin kun mausteet ovat kohdillaan ja pizzassa on riittävästi tomaattia.
Kokeile, ylläty ja nauti. - joulupukki pukki
oma_suosikki kirjoitti:
Sulla on hyvä lähestymistapa tuotteeseen, vaikka erilaisesta pidämmekin. Mä vedän kastikkeen aika kuivaksi, ettei kostuta pohjaa, vaikka lätyn paistan kiven päällä väh 350 asteessa. Jotkut antavat juustolle ruskeeta, mä haluun sen vain sulavan ja ottavan pari kuplaa.
vai vedät sä "kastikkeet"kuivana pizzaan?taidat olla joku karvakäsi sitten?mä kyl kosteana/märkänä aivan pohjaan asti
- pukin/katinkontti
joulupukki pukki kirjoitti:
vai vedät sä "kastikkeet"kuivana pizzaan?taidat olla joku karvakäsi sitten?mä kyl kosteana/märkänä aivan pohjaan asti
Katso kun kastikkeen voi joko keittää kasaan (kuivaksi) tai sitten levittää se lätylle kosteampana - ihan miten taikina kestää tai makusi on.
Mitään leimautumista seksuaalikäytökseen "kuivalla" kastikkeella ei ole vaan ihan sukupuoli- ja kastike-neutraali termistö riippuen halutusta lopputulemasta eli maukkaasta pizzasta.
Oletko muuten maistanut kylmää, tomaattista pizzaa kuuman, makean maitokahvin kera ja mitä pidit mausta.
- timo taikuri
mä trollaan vaikka pizzan perseestä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875