Lihojen marinadit monesti huonoja

Mikä marinadi

Miksi lihojen marinadit ovat monesti niin huonoja, mielellään valmiiksi marinoituja ostaisi mutta monissa marinadi on sellainen ettei sitä toiste halua ostaa? Miten marinadien maku yliåpäänsä testataan että se kelpaisi useammallekin?

15

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Egokätkijä

      harva valmistaja kiinnittää huomiota makuun , heille tärkeäpää on saada marinaadi kasaan halvoista aineista , tällöin saa marinoidun lihan myyntikatteen kohdilleen.

    • apulainen lihatiski

      Kauppias piiloittaa vanhan huonon lihan marinadilla piiloon.
      Sehän ei lähtökohtaisestikaan ole oikein ja tulos on sen mukainen.

    • Suomenmieli

      Miksi ne sonnassa lilluvat lihat sitten myyvät niin hyvin. Ei ole pakko ostaa ja jos ei kerran osteta ei myöskään valmisteta. Jos on pakko pilata hyvä liha marinoimalla, sen tekeminen itse on maailman helpoin asia.

    • just'

      Joko olet ronkeli tai kaikesta valittaja.
      Tee marinaari- ihan ite.

      öljyä kikkomania, (kaljaa)= marinoitumaan ja sillä sipuli.

    • yksi sieltä

      Espanjasta voin kertoa, että Madridissa kuulemma syödään enempi valmiiksi marinoitua ja rannikolla vierastettaan sitä. Totuus on kyllä, että rannikolla harva espanjalainen ostaa "huonosti" saatavissa oleva marinoitua, mutta tuoren ja pakastettuun lihan tarjonta on loistaava ja edullisilla hinnoilla.

    • myanmarinadi

      Marinointi on sen verran helppoa ja vaivatonta hommaa, että kyllä sen mieluiten tekee itse. On täysi kontrolli päällä mitä mukaan laittaa, ja maun saa säädettyy mieleisekseen.

      • kyllä on näin

        se marinointi on kauppiaiden toiseksi viimeinen myyntikonsti jäähän sitten vielä grillaus lihavartaat ynnä muut lopullisesti valmiit grilli tuotteet .


    • Kulinaristikokki

      Miksi liha edes pitäisi marinoida? Riittää, kun hyvään tuoreeseen lihaan hierotaan pintaan mausteet. Suola lisätään kypsennyksen jälkeen.

      Tosin unohdin nyt, että harmittavan suuri osa ihmisistä Suomessa ei saa mistään hyvää, tuoretta lihaa, vaan ainoastaan sitä kaasupakattua jätettä, jota ei kissakaan syö, koska sitä ei voi kutsua ravinnoksi.

      • eiehkägarmee

        Kissat eivät todellakaan suostu syömään suojakaasuun pakattua lihaa, mutta onneksi myös Suomesta löytyy kunnon lihatiskejä, joista hyvääkin lihaa on saatavilla.

        Marinointia ei käytetä vain makujen vuoksi vaan myös lihan mureuttamiseen varsinkin halvempien osien kohdalla - suola, öljy ja etikka auttavat "tiukemman", jänteikkään lihan kanssa.


      • ei jaksa
        eiehkägarmee kirjoitti:

        Kissat eivät todellakaan suostu syömään suojakaasuun pakattua lihaa, mutta onneksi myös Suomesta löytyy kunnon lihatiskejä, joista hyvääkin lihaa on saatavilla.

        Marinointia ei käytetä vain makujen vuoksi vaan myös lihan mureuttamiseen varsinkin halvempien osien kohdalla - suola, öljy ja etikka auttavat "tiukemman", jänteikkään lihan kanssa.

        marinointi on maustamista varten ei lihan jänteiden mureuttamiseen senkin toope .


      • näin mäkin sen opin
        ei jaksa kirjoitti:

        marinointi on maustamista varten ei lihan jänteiden mureuttamiseen senkin toope .

        "Marinointi on ruoankäsittelytapa jossa ruoan raaka-aine, useimmiten jonkin eläimen liha, maustetaan pitämällä sitä hieman happamassa mausteliemessä eli marinadissa. Marinadi sisältää useimmiten öljyä, vaikka marinointi maustamismielessä onnistuu ilman öljyäkin.

        Lihaa marinoitaessa marinoinnin kestolla voidaan vaikuttaa lopputulokseen. Lyhytkestoinen, tunnin tai parin, marinointi lähinnä maustaa lihaa, kun taas pitkäkestoinen, yleensä vähintään vuorokauden mittainen marinointi öljypohjaisessa marinadissa myös mureuttaa lihaa."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marinointi


      • oikea laitalinkki
        näin mäkin sen opin kirjoitti:

        "Marinointi on ruoankäsittelytapa jossa ruoan raaka-aine, useimmiten jonkin eläimen liha, maustetaan pitämällä sitä hieman happamassa mausteliemessä eli marinadissa. Marinadi sisältää useimmiten öljyä, vaikka marinointi maustamismielessä onnistuu ilman öljyäkin.

        Lihaa marinoitaessa marinoinnin kestolla voidaan vaikuttaa lopputulokseen. Lyhytkestoinen, tunnin tai parin, marinointi lähinnä maustaa lihaa, kun taas pitkäkestoinen, yleensä vähintään vuorokauden mittainen marinointi öljypohjaisessa marinadissa myös mureuttaa lihaa."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marinointi

        Vuorokaudessa se liha mureutuu ihan yhtä lailla ilman marinadiakin.


      • marinoituva
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Vuorokaudessa se liha mureutuu ihan yhtä lailla ilman marinadiakin.

        Jos se liha ei ole kuukauden riiputuksenkaan jälkeen mureutunut niin tuskin se vuorokauden jääkaappisäilytyksen jälkeenkään sen mureampaa on.

        Kyllä vuorokauden tai kahden marinointi mausteliemessä ilmatiiviissä astiassa kylmässä tekee lihalle jotain muutakin kuin vain maustaa sen.

        Toki ennen valmistamista liha tulee saattaa huoneenlämpöiseksi ottamalla se pois jääkaapista muutama tunti ennen sen valmistamista.

        Jänteikkäämmät lihat tulisi oikeastaan hauduttaa nesteessä matalassa uunin lämmössä useamman tunnin ajan kunnes liha oikeastaan hajoaa itsestään.


    • naaaaaaatiskelija

      Hyvälaatuinen liha ei tarvitse marinadia. Se on hyvää - esim. pihvi - sellaisenaan. Vain ripaus laadukasta suolaa päälle ja avot!

      Nykyisin taitaa olla jo paljon sellaisia, jotka eivät edes tiedä, milta hyvä liha maistuu, kun ovat aina ostaneet valmiiksi marinoitua moskaa.

      • eineniinminustatykkä

        Kaikki liha on hyvää kun sen vain oikein valmistaa. Marinointi on vain yksi tapa maustaa ja mureuttaa liha (ei kaikki ole sisäfilettä tai edes nautaa) ennen valmistusta.

        Kaupan valmiiksi "marinoidut" lihat jättäisin kyllä hyllyyn ja tekisin marinadin itse.

        Vähän opiskelua, viitseliäisyyttä, kokemusta ja ruoka maistuu huomattavasti paremmalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3790
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      1997
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      543
      1610
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      83
      1267
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1077
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe