Lihojen marinadit monesti huonoja

Mikä marinadi

Miksi lihojen marinadit ovat monesti niin huonoja, mielellään valmiiksi marinoituja ostaisi mutta monissa marinadi on sellainen ettei sitä toiste halua ostaa? Miten marinadien maku yliåpäänsä testataan että se kelpaisi useammallekin?

15

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Egokätkijä

      harva valmistaja kiinnittää huomiota makuun , heille tärkeäpää on saada marinaadi kasaan halvoista aineista , tällöin saa marinoidun lihan myyntikatteen kohdilleen.

    • apulainen lihatiski

      Kauppias piiloittaa vanhan huonon lihan marinadilla piiloon.
      Sehän ei lähtökohtaisestikaan ole oikein ja tulos on sen mukainen.

    • Suomenmieli

      Miksi ne sonnassa lilluvat lihat sitten myyvät niin hyvin. Ei ole pakko ostaa ja jos ei kerran osteta ei myöskään valmisteta. Jos on pakko pilata hyvä liha marinoimalla, sen tekeminen itse on maailman helpoin asia.

    • just'

      Joko olet ronkeli tai kaikesta valittaja.
      Tee marinaari- ihan ite.

      öljyä kikkomania, (kaljaa)= marinoitumaan ja sillä sipuli.

    • yksi sieltä

      Espanjasta voin kertoa, että Madridissa kuulemma syödään enempi valmiiksi marinoitua ja rannikolla vierastettaan sitä. Totuus on kyllä, että rannikolla harva espanjalainen ostaa "huonosti" saatavissa oleva marinoitua, mutta tuoren ja pakastettuun lihan tarjonta on loistaava ja edullisilla hinnoilla.

    • myanmarinadi

      Marinointi on sen verran helppoa ja vaivatonta hommaa, että kyllä sen mieluiten tekee itse. On täysi kontrolli päällä mitä mukaan laittaa, ja maun saa säädettyy mieleisekseen.

      • kyllä on näin

        se marinointi on kauppiaiden toiseksi viimeinen myyntikonsti jäähän sitten vielä grillaus lihavartaat ynnä muut lopullisesti valmiit grilli tuotteet .


    • Kulinaristikokki

      Miksi liha edes pitäisi marinoida? Riittää, kun hyvään tuoreeseen lihaan hierotaan pintaan mausteet. Suola lisätään kypsennyksen jälkeen.

      Tosin unohdin nyt, että harmittavan suuri osa ihmisistä Suomessa ei saa mistään hyvää, tuoretta lihaa, vaan ainoastaan sitä kaasupakattua jätettä, jota ei kissakaan syö, koska sitä ei voi kutsua ravinnoksi.

      • eiehkägarmee

        Kissat eivät todellakaan suostu syömään suojakaasuun pakattua lihaa, mutta onneksi myös Suomesta löytyy kunnon lihatiskejä, joista hyvääkin lihaa on saatavilla.

        Marinointia ei käytetä vain makujen vuoksi vaan myös lihan mureuttamiseen varsinkin halvempien osien kohdalla - suola, öljy ja etikka auttavat "tiukemman", jänteikkään lihan kanssa.


      • ei jaksa
        eiehkägarmee kirjoitti:

        Kissat eivät todellakaan suostu syömään suojakaasuun pakattua lihaa, mutta onneksi myös Suomesta löytyy kunnon lihatiskejä, joista hyvääkin lihaa on saatavilla.

        Marinointia ei käytetä vain makujen vuoksi vaan myös lihan mureuttamiseen varsinkin halvempien osien kohdalla - suola, öljy ja etikka auttavat "tiukemman", jänteikkään lihan kanssa.

        marinointi on maustamista varten ei lihan jänteiden mureuttamiseen senkin toope .


      • näin mäkin sen opin
        ei jaksa kirjoitti:

        marinointi on maustamista varten ei lihan jänteiden mureuttamiseen senkin toope .

        "Marinointi on ruoankäsittelytapa jossa ruoan raaka-aine, useimmiten jonkin eläimen liha, maustetaan pitämällä sitä hieman happamassa mausteliemessä eli marinadissa. Marinadi sisältää useimmiten öljyä, vaikka marinointi maustamismielessä onnistuu ilman öljyäkin.

        Lihaa marinoitaessa marinoinnin kestolla voidaan vaikuttaa lopputulokseen. Lyhytkestoinen, tunnin tai parin, marinointi lähinnä maustaa lihaa, kun taas pitkäkestoinen, yleensä vähintään vuorokauden mittainen marinointi öljypohjaisessa marinadissa myös mureuttaa lihaa."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marinointi


      • oikea laitalinkki
        näin mäkin sen opin kirjoitti:

        "Marinointi on ruoankäsittelytapa jossa ruoan raaka-aine, useimmiten jonkin eläimen liha, maustetaan pitämällä sitä hieman happamassa mausteliemessä eli marinadissa. Marinadi sisältää useimmiten öljyä, vaikka marinointi maustamismielessä onnistuu ilman öljyäkin.

        Lihaa marinoitaessa marinoinnin kestolla voidaan vaikuttaa lopputulokseen. Lyhytkestoinen, tunnin tai parin, marinointi lähinnä maustaa lihaa, kun taas pitkäkestoinen, yleensä vähintään vuorokauden mittainen marinointi öljypohjaisessa marinadissa myös mureuttaa lihaa."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Marinointi

        Vuorokaudessa se liha mureutuu ihan yhtä lailla ilman marinadiakin.


      • marinoituva
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Vuorokaudessa se liha mureutuu ihan yhtä lailla ilman marinadiakin.

        Jos se liha ei ole kuukauden riiputuksenkaan jälkeen mureutunut niin tuskin se vuorokauden jääkaappisäilytyksen jälkeenkään sen mureampaa on.

        Kyllä vuorokauden tai kahden marinointi mausteliemessä ilmatiiviissä astiassa kylmässä tekee lihalle jotain muutakin kuin vain maustaa sen.

        Toki ennen valmistamista liha tulee saattaa huoneenlämpöiseksi ottamalla se pois jääkaapista muutama tunti ennen sen valmistamista.

        Jänteikkäämmät lihat tulisi oikeastaan hauduttaa nesteessä matalassa uunin lämmössä useamman tunnin ajan kunnes liha oikeastaan hajoaa itsestään.


    • naaaaaaatiskelija

      Hyvälaatuinen liha ei tarvitse marinadia. Se on hyvää - esim. pihvi - sellaisenaan. Vain ripaus laadukasta suolaa päälle ja avot!

      Nykyisin taitaa olla jo paljon sellaisia, jotka eivät edes tiedä, milta hyvä liha maistuu, kun ovat aina ostaneet valmiiksi marinoitua moskaa.

      • eineniinminustatykkä

        Kaikki liha on hyvää kun sen vain oikein valmistaa. Marinointi on vain yksi tapa maustaa ja mureuttaa liha (ei kaikki ole sisäfilettä tai edes nautaa) ennen valmistusta.

        Kaupan valmiiksi "marinoidut" lihat jättäisin kyllä hyllyyn ja tekisin marinadin itse.

        Vähän opiskelua, viitseliäisyyttä, kokemusta ja ruoka maistuu huomattavasti paremmalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      56
      1328
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      160
      1260
    3. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      57
      1201
    4. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1125
    5. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      104
      1101
    6. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      58
      907
    7. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      56
      873
    8. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      78
      823
    9. Vihjeketju naisille

      Kirjoita tähän vihjeesi kaivatullesi.
      Ikävä
      51
      817
    10. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      795
    Aihe