Raakasuklaa pahaa.

Hyvääkö ?

Maistoin tätä paljon kehuttua "herkkua", mielestäni se maistui varsin pahalle.

47

3268

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zuklaaaaaa.

      Minullakin on kertaluonteinen kokemus raakasuklaasta.
      Se maku nyt ei todellakaan ollut mikään houkutteleva etten sitä ainakaan sen takia söisi.
      Lisäksi siitä sai mahan sekaisin.

      Että ei kiitos.

      • kaikkeen tottuu

        No, eipä tupakkakaan herkkua ole ensimmäisellä kerralla.


    • Luomusti.

      Tarjottu on, mutta en halunnut maistaa koska olen lukenut mistä ne marjat ja jauhot tulee ja miten ne tuotetaan.

      • Muoti-ilmiö

        Ihan höpöjuttu koko raakasuklaa, ei maistu milleen hyvälle, joten miksi sitä pitäisi syödä ?
        Tummaa ihan OIKEAA suklaata saa halvalla montaa laatua.


      • ...
        Muoti-ilmiö kirjoitti:

        Ihan höpöjuttu koko raakasuklaa, ei maistu milleen hyvälle, joten miksi sitä pitäisi syödä ?
        Tummaa ihan OIKEAA suklaata saa halvalla montaa laatua.

        Eihän sitä mikään pakko ole syödä jos ei halua, mutta mitä enemmän kaakaota on käsitelty, sitä enemmän siitä on tuhoutunut ainesosia. Raakakaakao on siis ravitsevampaa kuin "tavallinen" kaakao, ja siinä on paljon runsaammin euforisoivasti vaikuttavaa fenetyyliamiinia (joka on yksi aivoissa luonnostaan esiintyvä välittäjäaine) ja MAO-B-estäjää (tetrahydro-beta-karboliinia), joka estää sitä ja dopamiinia (joka on toinen aivojen välittäjäaine, ja tuottaa myös mielihyvää samalla kuin myös mm. piristää, parantaa tarkkaavaisuutta, tuottaa motivaatiota yms.) hajoamasta, jos niitä sattuu kaipaamaan.

        Se, että maha voi mennä sekaisin raakakaakaosta johtunee siitä, että siinä on runsaammin myös kofeiinin tapaan vaikuttavaa teobromiinia kuin "tavallisessa" kaakaossa. Se vaikuttaa merkittävinä määrinä siis samoin kuin kahvi.


    • Aitosuklaa

      Itse teen omat raakasuklaani ja se on hyvää. Se maistuu suklaalle eikä sokerille. =)
      Makeutan hunajalla, pistä joukkoon pähkinää, mantelia ja rusinaa. Täydellinen combo!

      • Ei gojimarjoille.

        Minun maistamassani oli seassa jotain kiinanihmeitä , se maistui pahalle ja wc kutsui hetken kuluttua, noilla sinun lisukkeillasi se saattaakin olla hyvää.


    • Raakaa

      Ei ole olemassa mitään raakasuklaata. Kaakaopavut ovat aina käsiteltyjä. On aivan tuottajasta kiinni mitä väittää "raakasuklaaksi". Jotkut paahtavat pavut vain 70 aseteessa, toiset hieman alemmassa ja toiset kuumemmassa.

      Kun kuumennusta ei tehdä tarpeeksi korkeassa lämmössä jää suklaaseen aineita, jotka maistuvat kitkeriltä.

      Kaakaohedelmät poimitaan ja halkaistaan. siemenet kerätään laatikoihin ja niiden annetaan käydä. Käymisen jälkeen siemenet kuivataan yleensä auringossa. Auringon paahde muuttaa makuaineita, kuin myöskin kuivuminen. Tässä vaiheessa valkoiset kaakaosiemenet tummuvat ruskeiksi ja niitä aletaan kutsua pavuiksi.

      Kun pavut sitten ostaa suklaan valmistajat he paahtavat niitä, jotta niihin saadaan edelleen makua sekä siksi, jotta niistä saadaan tapettua taudinaiheuttajia (salmonella yms.).

    • " _ "

      Pidän kaakaosta ja suklaasta erilaisina versioina, mutta tämä raakasuklaa eli hyvin kitkerä suklaa ei kyllä maistu. Sanotaan, että raaka suklaa on terveellistä. Minulle on jäänyt epäselväksi, että onko tavallinen suklaa ja kaakaolevitteet sitten vain vähemmän terveellisiä? Onneksi kuitenkin terveys ei ole kiinni raakasuklaan syönnistä.

      • MariusXx

        No, tavallisessa suklaassa on hyvin vähän ravintoaineita jäljellä, se on pääasiassa sokeria ja rasvaa. Rasvaa on yleensä 30%.
        Itselleni ei ns. tavallinen suklaa maistu, koska se on niin sokeripitoista.
        On syytä ymmärtää, että raakakaakaota käsitellään mahdollisimman vähän ja ns. raakasuklaa tehdään tästä, yleensä itse.
        Kaupan raakasuklaapatukoissa voi olla mitä vaan, mutta kun ottaa selvää laadukkaasta raakakaakaosta, voi siitä valmistaa suklaata itse.


      • Taikasuklaa.
        MariusXx kirjoitti:

        No, tavallisessa suklaassa on hyvin vähän ravintoaineita jäljellä, se on pääasiassa sokeria ja rasvaa. Rasvaa on yleensä 30%.
        Itselleni ei ns. tavallinen suklaa maistu, koska se on niin sokeripitoista.
        On syytä ymmärtää, että raakakaakaota käsitellään mahdollisimman vähän ja ns. raakasuklaa tehdään tästä, yleensä itse.
        Kaupan raakasuklaapatukoissa voi olla mitä vaan, mutta kun ottaa selvää laadukkaasta raakakaakaosta, voi siitä valmistaa suklaata itse.

        Kaupoista löytyy kyllä tummaa suklaata jossa ei todellakaan ole paljon sokeria, raakasuklaa on lähinnä taas niitä uskomus juttuja niinkuin macat ja gojitkin.

        Ai niin, vetäähän Ranttulikin raakasuklaata kissan kanssa, täytyyhän sen silloin olla terveellistä ja hyvää.


    • hyvää ja terveellist

      Kaakaopavut ovat yksi ravinnetiheimmistä, eniten terveellisiä vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja sisältävistä kasveista.

      ideaalitilanne olisi varmaankin poimia nuo kaakaopavut suoraan puusta ja käyttää sellaisenaan, mutta ei onnistu näillä leveysasteille, joten kaakaopavut käsitellään kuljetusta ja säilytystä kestäviksi ja rahdataan tänne peräpohjolaankin.

      Tavallinen suklaateollisuus kuumentaa kaakaopavut haitallisten mikrobien tuhoamisen varmistamiseksi (jotta papuja voitaisiin käsitellä huolettomasti...) ja rakenteen ym. myyntitekijöiden edistämiseksi. Samalla kuitenkin myös ravinteet tuhoutuvat... Mitä vähemmän käsittelyä, yleensä sen parempi. Raakasuklaata ei ole kuumennettu liikaa.

      Se miksi kaupasta ei löydy hyvän makuista raakasuklaata, on arvoitus. Itse tekemällä saa ainakin sellaista mitä tekee. Valkoinen sokeri, jota tavallisissa suklaissa on kilokaupalla, maistuu kyllä hyvälle mutta on pääsääntöisesti haitallista elimistölle. Sen korvikkeina voidaan terveellisempinä makeuttajina käyttää hunajaa, steviaa ja varmaan jotain muutakin.

      • Kaakaakao

        --Samalla kuitenkin myös ravinteet tuhoutuvat--

        Onko sinulla jokin tutkimus tästä ravinteiden tuhoutumisesta vai onko sinulle sanottu että ravinteet tuhoutuvat ?

        Onko sinulla siis tietoa vai luuloa ?

        Tummasta suklaasta on tehty tutkimuksia joiden mukaan se on terveellistä, joten epäilen noita sinun ravinteiden tuhoutumis juttujasi, taitavat olla lähinnä luontaispiireissä liikkuvia urbaani legendoja.


    • suklis007

      Makuasioista ei sovi kiistellä. Mutta - jos on maistanut yhtä raakasuklaata, ei voi vetää johtopäätöksiä ihan loppuun asti. Eihän "tavalliset" suklaatkaan ole samanmakuisia. Niissäkin on inhokkeja joita en söisi. Juuri ostin lapselle pienen raakasuklaapatukan, tykkäsi. Maistoin itse, hyi en tykännyt. Sen sijaan on hyviäkin suklaita mutta kuten kaikki hyvin ja itse tehty - raakasuklaa on maailman parasta itse tehtynä. Mutta sitäkin tarvitsee osata tehdä, ei kaikilla ole leivonta/kokkaus hanskassa, pullakin on samalla reseptillä kahden eri henkilön hyppysistä IHAN eri makuista, toinen saa jopa syömäkelvotonta moskaa aikaiseksi ;D

      Kaupan raakasuklaista tosi hyvää saa etsiä etsimällä. Itse pidän Conscious-suklaasta, mutta oma tekemäni on siitäkin parempaa (nimenomaan chili-versio).

      • Tosiasiat

        Kyllä tässä tapauksessa voi kiistellä makuasioista. Ns. "raakasuklaa" on kitkerää ja johtuu siitä, että sitä ei ole käsitelty loppuun asti vaan jätetty kuumentaminen kesken.

        Tiedetään, että hieman pienemmässä lämmössä kaakaopavun antioksidantit säilyvät, mutta niin säilyvät kitkeryyttä aiheuttavat ainesosatkin. Lämpö on juuri se, joka tekee suklaasta suklaata, ei sinänsä sokeri ja maito.

        Kaiken kaikkiaan tämä on markkinahössötystä tämä "raakasuklaa". Raakasuklaata ei ole olemassa. Suklaa on aina käsiteltyä, muuten suklaata ei olisi.


      • Hyi...
        Tosiasiat kirjoitti:

        Kyllä tässä tapauksessa voi kiistellä makuasioista. Ns. "raakasuklaa" on kitkerää ja johtuu siitä, että sitä ei ole käsitelty loppuun asti vaan jätetty kuumentaminen kesken.

        Tiedetään, että hieman pienemmässä lämmössä kaakaopavun antioksidantit säilyvät, mutta niin säilyvät kitkeryyttä aiheuttavat ainesosatkin. Lämpö on juuri se, joka tekee suklaasta suklaata, ei sinänsä sokeri ja maito.

        Kaiken kaikkiaan tämä on markkinahössötystä tämä "raakasuklaa". Raakasuklaata ei ole olemassa. Suklaa on aina käsiteltyä, muuten suklaata ei olisi.

        Eihän tämä raakasuklaa mitään suklaata olekkaan ja lisäksi se on pahaa.


    • työnnä

      Sormi tai jäätelötikku hanuriin ja imeskele sitä. On kuin linnun maitoa.

    • pöpötys

      On se hyvää ollakseen niin terveellinen! Terveellinen herkku. Luulit ilmeisesti saavas jotain sokerista imelyyttä, jalostettua paskaa. Hehehehe. Mutta sepä onkin tunnettu terveellisyydestään.

    • herkkusuu :)

      voisiko joku ystävällinen sielu opettaa minullekin suklaanteon saloja.Miten saada maistuvaa ja lapsille kelpaavaa suklaata..hunaja..raakasuklaa...pähkinät yhdistelmä kuulosti ihanalta kun vielä saisi oikein yksinkertaistettuna ohjeet
      Kiitokset teille kaikille ihanille ihmisille jotka jaksaisivat neuvoa aloitteliaa

      • hgfc

        tässä olisi sivu raakasuklaa.com/wordpress/valmistaminen


      • hgfc
        hgfc kirjoitti:

        tässä olisi sivu raakasuklaa.com/wordpress/valmistaminen

        www.raakasuklaa.com


    • goijii--yääkkks

      Terveysruoan ystävä toi minulle tuliaisiksi juurikin tuota raakasuklaata ja kalliita punaisia goijimarjoja sisältävän pussin -- kyllä piti pitää naama peruslukemilla kun maistoin moisia "herkkuja" -- ihan hirveen makuisia !! Ja ne marjat kitkerämpiä kuin suoraan puusta syödyt puoliraakat pihlajamarjat! Okei, varmaan hyperterveellisiä -- mut hei -- yääks sanon minä.

      • Rahan tuhlausta.

        --goijii--yääkkks--

        Se hyvä puoli tässä on ettei sinulla ole mitään terveydellistä syytä syödä noita "herkkuja", vaan ne voi ihan hyvillä mielin jättää ostamatta.

        Kyllä täytyy olla kohtalaisen kieroutunut makuaisti jos nämä maistuvat hyvältä jonkun suussa.

        Tuskin näistä oikeasti kukaan edes pitää, nämä gojit, raakasuklaat, macat ja muut ovat enemmänkin sellaista uskonnollista höpötystä kuten erään suomalaisen laulajan facebooksivustoltakin voi lukea, siellä voihkitaan raakasuklaan ja gojien ihanuudesta taikauskon kera.


      • ei voi tajuta.
        Rahan tuhlausta. kirjoitti:

        --goijii--yääkkks--

        Se hyvä puoli tässä on ettei sinulla ole mitään terveydellistä syytä syödä noita "herkkuja", vaan ne voi ihan hyvillä mielin jättää ostamatta.

        Kyllä täytyy olla kohtalaisen kieroutunut makuaisti jos nämä maistuvat hyvältä jonkun suussa.

        Tuskin näistä oikeasti kukaan edes pitää, nämä gojit, raakasuklaat, macat ja muut ovat enemmänkin sellaista uskonnollista höpötystä kuten erään suomalaisen laulajan facebooksivustoltakin voi lukea, siellä voihkitaan raakasuklaan ja gojien ihanuudesta taikauskon kera.

        Jep, toinen ihmetyksen aihe on "mökö"jauheen "nautiskelijat".

        Nähty on kuinka jauhetta kipataan aamujugurttiin -- ja vessaan juostaan vatsa kouristellen otsa tuskanhiessä kun laatta ja caca lentää kaarella.

        Sitten maataan saikulla ja ihmetellään että mitä h'lvettiä, en mää ennen oo näin reagoinu superfoodiin.


      • Sudhamani.
        ei voi tajuta. kirjoitti:

        Jep, toinen ihmetyksen aihe on "mökö"jauheen "nautiskelijat".

        Nähty on kuinka jauhetta kipataan aamujugurttiin -- ja vessaan juostaan vatsa kouristellen otsa tuskanhiessä kun laatta ja caca lentää kaarella.

        Sitten maataan saikulla ja ihmetellään että mitä h'lvettiä, en mää ennen oo näin reagoinu superfoodiin.

        --Nähty on kuinka jauhetta kipataan aamujugurttiin -- ja vessaan juostaan vatsa kouristellen otsa tuskanhiessä kun laatta ja caca lentää kaarella.--

        No mutta hei, sehän on vain elimistön puhdistautumista myrkyistä kun pas.. ja yrjö lentää, niinhän tämä luontaislahko väittää.


      • ysvaan

        V.2010 tullin tarkastamista goji-marjaeristä peräti 90% hylättiin raskasmetallijäämien, liiallisen säteilytyksen, puutteellisten pakkausmerkintöjen tms. takia. Tiibetissä, jossa noita käytetty pitkään, ei yleensä syödä kuivattuina suoraan pussista, vaan keitetään esim. riisin sekaan.


      • Ihanaa luomua, <3<3
        ysvaan kirjoitti:

        V.2010 tullin tarkastamista goji-marjaeristä peräti 90% hylättiin raskasmetallijäämien, liiallisen säteilytyksen, puutteellisten pakkausmerkintöjen tms. takia. Tiibetissä, jossa noita käytetty pitkään, ei yleensä syödä kuivattuina suoraan pussista, vaan keitetään esim. riisin sekaan.

        No se on sitä luomua, siellä on ihan luomumetallit seassa


      • tzzzz
        Ihanaa luomua, <3<3 kirjoitti:

        No se on sitä luomua, siellä on ihan luomumetallit seassa

        Kuka on väittänyt, että nuo olisivat luomua?! Markkinat ovat täynnä rahanahnehtijoita ja huijareita. Pitää hankkia tietoa!
        Ja vielä: ei kaiken tarvitsekaan olla hyvää. Siksi porukka onkin niin läskiä kun vedetään vaan kaikkea hyvää, joka pehmentää aivot ja tuhoaa kehon.
        Prosessointi, loputon jalostaminen ja sokeroiminen.
        Ei kukaan söisi appelsiinejakaan enää suoraan puusta - ovat niin happamia ja karvaita.
        Jatkuvan jalostamisen myötä niistä on saatu makeita ja samalla osa ravinteista menetetty. Vain yksi esimerkki.


    • NAM,NAM

      RAAKASUKLAA ON HYVVÄÄ!

      • 82825232356224669024

        Jaah? Kopropfagiaksi sellaista toimintaa sanotaan niiku fiinimmin. Serla tekee hyviä patukkakääröjä valkoisena ja keltaisena. Eikä maksa paljon.


      • Ei maistu

      • Yäääääkkkkk

        Raakasuklaa on ihan kamalaa, luontaistuotteiden kanssa pelaava tuttu tarjosi tätä ja se oli ihan hirveää, siinä oli niitä gojimarjoja seassa.


    • http://lifeofpipa90.
      • Tutkittua(ko)?

        Löytyykö tutkimustulokset noiden tuotteiden käytön hyödyistä ?


      • tzzz
        Tutkittua(ko)? kirjoitti:

        Löytyykö tutkimustulokset noiden tuotteiden käytön hyödyistä ?

        Löytyy. Sen kun etsit. Ei satu olemaan linkkejä päässäni.


    • jattasdiary
    • Salus

      Sokerin turruttaman makuaistin mielestä raakasuklaa on pahaa.

      • Että silleen.

        --Sokerin turruttaman makuaistin mielestä raakasuklaa on pahaa. --

        En syö sokeria ja silti se on pahaa, lisäksi maha menee sekaisin.


    • yöks.

      Siis kertakaikkiaan iiiiiihan hirveää.

      • suklaansyöjä.

        Noniin, maistettu on, juup ei tarvii maistaa enää uudestaan.

        Ihmetten noita jotka hehkuttaa tuota "herkkua", taitaa olla lähinnä jotain uskomusjuttuja nuo raakasuklaat.


    • järkihoi

      Musta se on hyvää se raakakaakaojauhe, mutta ei sitä nyt ruokalusikallista kannata laittaa vaan vaikka puolikas teelusikallinen lämmitetyn maidon sekaan :) On ollut positiivinen mieliala kyllä ja ei tartte mässäillä karkkeja kokoaika, nehän ne vasta epäterveellisiä on ne lisäainesotkut. Juon kyllä tota ihan maun takia, kivasti saa makua teehen, kahviin tai kaakaojuomaan :) Järkeä saa käyttää, ei sitä kannata pussista suoraan suuhun kauhoa, et sä varmaan pippuriakaan niin syö, vaan ruoan seassa.

      • Hohoi ! sullekkin.

        --Järkeä saa käyttää, ei sitä kannata pussista suoraan suuhun kauhoa, et sä varmaan pippuriakaan niin syö, vaan ruoan seassa. --

        No ei kai se kaakaojauhe ja raakasuklaa nyt ihan sama asia ole, järkeä saa tosiaan käyttää.


    • Luomu takaa laadun

      Niinpä! Raakasuklaissa ja muissa superfoodeissa on suuria eroja! Aivan kuten viineissä.

      Osta aina tuoretta ja osta AINA LUOMUA! "Superfoodeina" myydään paljon massatuotantuohöpöhöpötavaraa, joka on kasvatettu Roundupilla ja lannoittelilla. Ei ihme ettei maistu.

      Itse olen ostanut jokka.fi sivustolta edullista ja aina luomua. Eikä maksa paljon. Kaakaonipsut maistuvat todella hyviltä, eikä lainkaan kitkeriltä. Sama koskee vaikkapa hampunsiemeniä. Makuero on valtava teollisuustuotettujen ja luomun välillä!

    • TK1

      Itsetehty raakasuklaa on erittäin hyvää,parempaa kuin nämä kaupan sokeriset suklaat.
      Tietysti jos on vuosia mättänyt naamaan kaupan makeaa suklaata,niin tietysti maistuu ensin suussa pahalta.

      • Jamaistuuhyvälle

        Kaupasta saa laadukasta ihan oikeaa tummaa suklaata, ei tarvitse leikkiä minkään sotkujen kanssa.


      • TK1
        Jamaistuuhyvälle kirjoitti:

        Kaupasta saa laadukasta ihan oikeaa tummaa suklaata, ei tarvitse leikkiä minkään sotkujen kanssa.

        Laadukasta ja parempaa on itsetehty raakasuklaa ja on muuten joskus kiva tehdä ja kokeilla itse. Ei ole kovin sotkuista homma,ellei niin halua. kaupan tumma suklaa ei enää maistu miltään. Ootko koskaan edes tehnyt itse raakasuklaata ?


    • Hpop

      Mää juon aamukahviin sekoitettuna raakasuklaata ja kookkosrasvaa. Kyllä riittää
      Energiaa pitkin päivää..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe