Pohjois Norja epälukuisat .."sokeritoppavuoret".

matkailuvaltti

Käytyäni Norjassa olin hämmästynyt siitä määrästä näitä lukemattomia ..nimitän niitä sokeritoppavuoriksi. Niitä on siellä kuulkaa sitten ja paljon. Joka puolelle kun katsot niin sama tilanne. Huhhuh. Silti asumiskelpoista maata varsinkin pohjoisnorjassa on rajoitetusti. Matkailun kannalta noita jokseenkin hyödyttömiä sokeritoppavuoria voisi mielestäni hyödyntää. Maisemat pohjois Norjassa on huikaisevan kauniit. Lukuisat vuonot tekevät paikasta eksoottisen näkymän. Kuitenkin kesämökkipaikat ovat harvassa ja ainakaan minua ei innosta mökkeily jonkin ison vuoren kupeella josta on alaspäin suora yhteys satojen metrien pudotuksen jälkeen vuonoon.

Matkailun kannalta Norjalaisten kannattaisi hyödyntää noita epälukuisia vuoriaan!
Nimittäin. Jos kuvitellaan että tällaisen sokeritoppavuoren rinteille jyrsittäisiin nykyteknologialla sellaiset spiraalin muotoiset vuoritiet jotka kiertäisivät vuorta. Tiet saisivat olla niin leveitä että vuoren rinteelle voisi myydä mökkioikeuksia. Pelkästään yhdelle vuorelle saisi spiraalitien varrelle myytyä lukemattomia mökkipaikkoja. .

Matkailijat varmaan ihastuisivat moiseen erikoisuuteen. Myydyt mökkipaikat kustantaisi helposti sen teknologian kalleuden joilla työ tehtäisiin.

1

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajatusten aalloilla

      Niinhän siellä Pohjois-Norjassa olikin ennen, huimia spiraaliteitä vuorien kupeissa. Nyt niistä on ilm. kokonaan luovuttu ja tiet laitetaan menemään joskus julmetunkin pitkien tunneleiden lävitse. Kallista on, mutta varmasti ne nykyaikaiset spiraalitiet tulisi vielä kalliimmaksi ylläpitää. Vuorien jyrsiminen ei välttämättä ole kovin turvallistakaan, eikös siellä hiljakkoin kerrottu jonkun vuoren sortumisestakin. Läheltä katsottunahan ne näyttää ihan sellaiselta rapakiveltä.

      Ketä sitten tosiaankaan kiinnostaisi mökkeillä jossain spiraalitien varressa vuoren rinteessä, jos ei sinuakaan? Ilmasto ei ole paras mahdollinen, toissa kesänä kun siellä retkeiltiin, koko ajan satoi ja tuuli. Välimatkat on pitkiä. Eksoottisen näköistähän se on, mutta tuskin tuollainen mökkeily kiinnostaisi kuitenkaan pitemmän päälle muita kuin samoilijoita ja kalastajia. Vuonojen rannoille ei ole kovin helppoa tehdä uimapaikkojakaan, merivesi on hyytävän kylmää. Tuuli oli tosiaan ajoittain niin voimakas, että siltojen ylittäminenkin oli sallittu vain omalla vastuulla.

      Maisemat on kyllä ajoittain ihan huikaisevan kauniit, mutta tuo kylmyys verotti matkailunautintoa aika paljonkin. Ja Norjahan on ihan hiton kallis maa.

      Lapsena kävin siellä perheen kanssa automatkalla ja muistan ne vuoristotiet, ne oli pelottavia lapsen mielestä ainakin. Varmasti ei järin turvallisiakaan ainakaan silloin, turvakaiteitakaan ei ollut kuin kaikkein pahimmissa mutkissa. Uskon, että niistä on luovuttu juuri tuon vaarallisuuden ja vaikean ja kalliiksi tulevan ylläpidon vuoksi, nehän oli vielä hirveän kapeitakin silloin. Ei varmaan ole kovin halpaa lystiä ruveta louhimaan vuoren rinteeseen leveitä autobaanoja, kun ei ne tiet - vaikka hirveän hyväkuntoiset olivatkin - nytkään kaikin paikoin olleet mitään kovin leveitä. Vastaantulevat jalankulkijat ja pyöräilijät joutuivat aika ajoin väistämään ojaan, mitään kevyen liikenteen väylää kun ei ollut eikä edes pientareita.

      En usko, että yhden mökkipalstan hinnalla sinne vielä saataisiin vuorenrinteeseen kovinkaan pitkää pätkää kunnon autotietä, maasto on äärettömän haasteellinen. Ja siellä jos missä tunsi olevansa kaukana kaikesta. Miten esim. nopea sairasapu on siellä järjestetty? Lentokoneella ja helikopterilla varmaankin, mutta entä jos ja kun on huono laskeutumiskeli?

      Ja sitten se ehkä tähdellisin asia: eikö ole parasta antaa niiden vuorien säilyttää komea jylhyytensä ihan ilman mitään mökkikyliä ja leveitä autoteitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe