Onko hapanlohko tuttu?
Nam !
Hapanlohko
6
3506
Vastaukset
- Herkkuja lapsuudesta
On ja hyvää on. Pieniä eroja on sen mukaan, onko hapanlohko, hapanvelli vai hapanrokka. Olikohan se niin, että hapanlohkoon kuuluu myös lanttuja ja rokkaan ainakin herneitä.
Itse olen tehnyt kaupunkilaisena joskus käänteisesti hapanvelliä niin, että olen keittänyt hyvän ruislimpun pieninä paloina vesikattilassa ja lisännyt perunan paloja ja tietty suolaa ja maitoa. Kerran pidimme itsenäisyyspäivän juhlat, joissa tarjoilimme jokainen omia lapsuusajan herkkuja, ja sinne vein kattilallisen ko. velliä. Kelpasi ja osa kehui hyväksi ruoaksi vaikka hieman oudoksi.
Toinen lapsuuden herkku talvelta oli lohkolaatikko, eli samantyyppinen kuin kukko muuallla, eli perunan ja lantunpaloja ja läskiäö ruistaikinan sisään. Ja runsaa voin kanssa syötiin. Tuli ikävä lapsuutta ja jo melkein 30 vuotta sitten kuollutta mammaani. - kaotettuu Karjalaa
- perinnejuttuja
Hapanlohko, nauris, peruna, kerma, ruisjauhot ihka terveellistä
http://www.ekruokakulttuuri.fi/index.php?p=3&yl=6
- travler8
On teillä kurja elämä jos nykyäänkin pitää pula-ajan sontaa syödä.
- Tehtävä
Kaikenlaista hapanlohkoa näköjään. Itse muistan, että ruisleivän juurta ja lanttua sisälsi hapanlohko.
Lanttukukko ja perunakukko eri juttuja. Tosin herkullisia. Niihin ei tarvitse lihaa ja läskiä, vaan kasvisyöjä voi rasvan saada voista tai jopa margariinista.
Itse teen kukot valurautaisessa paistinpannussa. Pohjalle taikinalevy. lantun/perunan viipalet, jotka voi ensin pehmittää keittämällä hetken, suolaa ja päälle voiviipaleita. Taikinakuori päälle painellaan niin tiiviisti kuin voi ja sitten uuniin muhimaan. Paistinpannussa sulava rasvakin vain parantaa kuoren makua eikä läpivuoto haittaa yhtään. Tämä on sitten salainen tekovinkki!
Miten hyvää onkaan lanttukukko näin tehtynä! Rasvaa tirsuava rapeauorinen herkku!
- Lankiset
On tuttu. Minä tein eilen ruuaksi hapanlohkoa, äidin reseptillä. Keitetään perunalohkot, jätetään vähän kovaksi, lisäsin leivän juurta ja maitoa sekä reilusti voita sekä suola, annoin hiljalleen kypsyä, että ruisjauhokin kypsyi. Väillä maistelin onko leivän hapanta tarpeeksi ja suolan ja voin määrä. Ruokaa oli syömässä veljeni joka oli tottunut syömään sitä ja hänen puolisonsa jolle oli ruoka tuntematon, hän tykkäsi ja syötiin kolmestaan melkein kolme litraa. Kannattaa maistaa ja tehdäkin, en ole tehnyt enkä maistanut muita versioita.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k502204Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11893Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut76873- 68853
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me112795Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt46769Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49739Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu9732vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22713Salaisuus rakas.
Mun täytyy kertoa sulle nyt salaisuus rakas. Sä olet todella hyvä sun työssä. Pus!47690