Positiivinen ajattelu on syrjäyttämässä epäilemisen :)

6+13

Oletteko huomanneet että mediassa on paljon tätä ajattelua, jossa epäily on julistettu negatiiviseksi eli haitalliseksi asiaksi???

En halua syytellä ketään lapsellisesta tyhmyydestä, mutta tämä positiivinen hyväntuulinen suhtautuminen asioihin, tämä suhtautuminen itsessään on todella mielenkiintoinen asia.

Minkälaista mahtaa olla tiede positiivisten ja hyväntuulisten ihmisten yhteiskunnassa? Vertaisarvioinnissa kuullaan vaan positiivisia kommentteja, kylläpä tiede tulee edistymään jättimäisin harppauksin... no joo tämä meni irvailuksi

12

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin.

      Skepsis ry epäilee vain sitä mikä on heidän poliittisesti muokatulla epäiltävien ja pilkattavien asioiden listallaan

      • Todistustaakka.

        Ja sinulla on esittää todisteet sellaisen listasi olemassaolosta?


    • apis1

      "Positiivisen ajattelun" huippukausi on paremminkin jo laskusuunnassa. Ilmöön kielteisesti suhtautuvia asia-artikkeleita on yhä enemmän, samoin huumoripläjäyksiä.

      Jo ennen kuin "positiivista ajattelua" ryhdyttiin tyrkyttämään, oli asiasta myös tutkimuksia. Esim. 80 % autoilijoista tuntee olevansa keskimääräistä parempia autoilijoita, vaikka oikea luku on tietysti 50 %.

      Realistisesti asioihin suhtautuvia on nimitetty masentuneiksi, yltiöoptimistisia terveiksi. Yltiöoptimismin yliedustus on ollut biologisesti hyödyllistä, se on tuottanut enemmän jälkeläisiä ja siis runsastuttanut optimismia aiheuttavien geenimuotojen esiintymistä populaatiossa.

      Viimeaikainen "positiivisen ajattelun" hehkutus on kuitenkin ollut kulttuurinen lisä, joka on saanut alkunsa USAsta. Sikäläiseen ideologiaan on pesiytynyt aivan erityisen suuri optimismi, jota on pyritty tuomaan myös Eurooppaan, mutta on jo vähenemässä.

      Onneksi tiede on vain harvoissa käsissä. Se ei ole ideologisesti johdettavissa, muttä jos olisi, huonosti sen kävisi.

    • conspiracy

      "Onneksi tiede on vain harvoissa käsissä. Se ei ole ideologisesti johdettavissa, muttä jos olisi, huonosti sen kävisi. "


      Tiede on todellakin harvojen käsissä ja se on nimenomaan ideologisesti johdettua. Maailman pääomapiirit määräävät mm. rahoituksen kautta mitä tutkitaan, mitä julkaistaan ja mitkä ideat pimitetään ihmiskunnalta.

      Ns. tieteellinen maailmankuva (esim." todellisuus on kvarkkien tanssia") johtaa kaikki-heti-mulle-tänne toimintaan, kulutuksen ja tavaroiden tuottamisen ihannointiin henkisempien ja pitkäjännitteisten arvojen kustannuksella. Suurin osa tieteestä on selkeästi disinformaatiota joka pyrkii ylläpitämään taloudellista, yhteiskunnallista ja ideologista status-quota. Tiedemaailman ylipapisto ja ns. "tieteellinen" vertaisarviointi sensuroivat ja rajoittavat ajattelun ja tahdon vapautta.

      Tiede samoin kuin uskontokin on valjastettu sosiaalisen manipuloinnin välineeksi (social engineering). Ns. tiedemaailman asiantuntijat pönöttävät tiedotusvälineissä kuin Brehnevin ajan poliitikot. Kansa alkaa kyllä onneksi vähitellen herätä tähänkin kusetukseen. Kännykät ja muut tekniset lelut ovat aika lyhytaikainen ja pieni lohtu kun maailma muuttuu kiihtyvää vauhtia jonkinlaiseksi vankilaksi. Orwell (1984) ja Huxley(Uljas uusi maailma) taisivat olla melkoisia optimisteja- maailma on muuttunut jo nyt paljon pahemmaksi paikaksi kun kukaan pystyi kuvittelmaan ja suuri osa syyllisyyttä kaatunee jossain vaiheessa oligarkkeja palvelevan tiedeyhteisön niskaan ja mielestäni varsin oikeutetusti.

      • Menepä kouluun siitä

        >>Tiede on todellakin harvojen käsissä ja se on nimenomaan ideologisesti johdettua.>Maailman pääomapiirit määräävät mm. rahoituksen kautta mitä tutkitaan, mitä julkaistaan ja mitkä ideat pimitetään ihmiskunnalta.>Ns. tieteellinen maailmankuva (esim." todellisuus on kvarkkien tanssia") johtaa kaikki-heti-mulle-tänne toimintaan, kulutuksen ja tavaroiden tuottamisen ihannointiin henkisempien ja pitkäjännitteisten arvojen kustannuksella.>Suurin osa tieteestä on selkeästi disinformaatiota joka pyrkii ylläpitämään taloudellista, yhteiskunnallista ja ideologista status-quota.>Tiedemaailman ylipapisto ja ns. "tieteellinen" vertaisarviointi sensuroivat ja rajoittavat ajattelun ja tahdon vapautta.>Tiede samoin kuin uskontokin on valjastettu sosiaalisen manipuloinnin välineeksi >Ns. tiedemaailman asiantuntijat pönöttävät tiedotusvälineissä kuin Brehnevin ajan poliitikot.>Kansa alkaa kyllä onneksi vähitellen herätä tähänkin kusetukseen.>Kännykät ja muut tekniset lelut ovat aika lyhytaikainen ja pieni lohtu kun maailma muuttuu kiihtyvää vauhtia jonkinlaiseksi vankilaksi. Orwell (1984) ja Huxley(Uljas uusi maailma) taisivat olla melkoisia optimisteja- maailma on muuttunut jo nyt paljon pahemmaksi paikaksi kun kukaan pystyi kuvittelmaan ja suuri osa syyllisyyttä kaatunee jossain vaiheessa oligarkkeja palvelevan tiedeyhteisön niskaan ja mielestäni varsin oikeutetusti.


      • maailma on kaunis

        Olet vaan median suurkuluttaja.

        Media on täynnä jäsentymätöntä sirpaletietoa. Pelkästään median perusteella asiat näyttävät tuollaiselta kaaokselta, kun Sinä kirjoitit.

        Maailma on kauniisti jäsentynyt paikka, maailma ei ole jäsentymätöntä sirpaletietoa.

        Media antaa väärän kuvan maailmasta. Pitää epäillä ja kyseenalaistaa, jos korvienväli siihen riittää. Jos ei riitä, pitää uskoa niitä joilla on korvienvälissä kykyä kyseenalaistaa ja epäillä.


      • mette.soderman

        Heti, kun mainitsit Orwellin ja Huxleyn optimisteina ja väitit, että maailma on nyt jo pahempi paikka kuin he pystyivät kuvittelemaan, totesin sinut hyvin nuoreksi maailmanjärjestyksen yksinkertaistajaksi.

        Jos nyt lukisit ne kirjat ensin ja katsoisit sitten ympärillesi. Missä ovat prolet? Missä pakolliset "vihan tunnit"? Missä uuskieli? Missä kaikille pakollisesti jaettava huume? Missä "jokainen kuuluu jokaiselle" -seksi? Missä vauvoista alkava ehdollistaminen ja värein luokiteltavat yhteiskuntaluokat?

        Voisit laajentaa näkemystäsi lukemalla NIetzscheä. Se yleensä on seuraava vaihe. Tosin 30-luvun jälkeen on tullut uusia dystopioita ja uusia filosofeja.

        Himoshoppailijat eivät ryntäile kaupoissa, koska he ovat sisäistäneet kvarkki-käsitteen. Pikemminkin he eivät tiedä siitä mitään. Ole huoleti, enemmistö ihmisistä elää ihan tavallista elämää antamatta tieteellisen maailmankuvan itseään huolettaa, ja ne, jotka tieteestä ovat kiinnostuneet, ovat pikemminkin pitkäjänteisiä - jo käsitteisiin perehtyminen vaatii aikamoista keskittymistä.


    • conspiracy

      No aletaanpa iteroimaan taas näitä esittämiäsi puolitotuuksia,,,

      "Kerropas ne harvat joiden käsissä tiede mielestäsi on?"

      Kyllä sitä tiedemaailmaa kontrolloidaan hyvin keskitetysti. Se on osoittaa jo se että koko muun maailman tiede seuraa orjallisesti USA:n tieteen esimerkkiä (Venäjä kylläkin ilahduttavana poikkeuksena joskus) ja aika ilmeinen konsensus kaikkien julkaistujen tiedeuutisten kohdalla aivan kuin aina olisi vain yksi vaihtoehto tulkita todellisuutta.

      "Höpö. Tiede saa rahoitusta suoraan valtioilta eli verovaroista. Yksityisen sektorin rahoitus on vain osa-alue. Kerropas muuten mitä tiedemaailma on pimittänyt ihmiskunnalta sinun mielestäsi?"

      Niin ehkä Suomessa mutta täällä ei olekaan mitään kovin omaperäistä ja luovaa tieteellistä tutkimusta - lähinnä lammasmaista ja orjallista USA:n esimerkin seuraamista.

      Pimitetty on mm. paranormaalit ilmiöt (ks Pear labs, Dean Radin), vaihtoehtoiset energiamuodot(tyhjiö eli zero-point energy) sekä ufot ja niiden tekniikka.

      Disinformaatiota ovat mm. suuri osa lääketieteestä ja erityisesti psykiatria, vapaan tahdon kieltäminen ja se että aivot muka tuottavat tietoisuuden.

      Tietyssä mielessä tieteelisten teorioiden esittäminen tiedotusvälineissä ainoina mahdollisina tulkintoina on myös disinformaatiota. Usein väitetetään että joku asia on selvitetty vaikka on vasta keksitty joku mahdollinen malli jota ei usein ole edes kovin paljoa testattu. Gmo-tiedotus on selkeästi vääristelevää ja palvelee lähinnä monikansallisten yhtioiden kuten Monsanto etuja kuluttajien ja perinteisillä tavalla viljelevien kustannuksella. Lista on loputon ja tässä vain muutamia esimerkkejä mainitsen.

      Ai niin darwinistinen evoluutioteoria unohtui ja se lienee historian suurin "tiedemaailman" huijausyritys tähän mennessä (Ertertille terveisiä....)


      Placebo-efekti sinänsä jo kumoaa sen ajatuksen että tietoisuus olisi palautettavissa aivoihin ja sitä kautta alkeishiukkasiin (Enqvistin horinoita)

      http://en.wikipedia.org/wiki/The_Emperor's_New_Drugs

      "Se, että sinusta voi tuntua siltä että tiede manipuloisi sinua, on oma asiasi."

      Henkilökohtaisesti en tunne olevani kovin helposti manipuloitavissa mutta eri asia on suurin osa ihmisistä jotka ovat koulutuslaitoksien ja julkisten tiedotusvälineiden armoilla.

      Ja missä "kansa herää tähänkin kusetukseen" ja kuinka se tapahtuu ja miten näkyy?

      Nsa-vakoilu, libor-skandaali, ilmastonmuutos vääristely yms. julkisuuteen tulleet ilmiöt saavat ihmiset vähitellen epäilemään sinun ja skeptikkopiirien edustaamaa ns. "virallista" totuutta ja ottamaan asioista itse selvää.

      "Onko mielestäsi esim. ateistiksi tunnustautunut tieteellisen maailmankuvan Suomalainen airut Kari Enqvist sinun mielestäsi "kaikki-heti-mulle-tänne toimintaan, kulutuksen ja tavaroiden tuottamisen ihannointiin henkisempien ja pitkäjännitteisten arvojen kustannuksella" -periaatteella toimiva henkilö? "

      Enqvist(Valtaojan ohella) on yksi merkittävimpiä vahingollisen ja yksipuolisen näennäistieteellisen filosofian levittäjiä Suomessa. Olisi ihan ok jos hän pitäytyisi omassa erikoisalassaan eikä esittäisi filosofisia näkemyksiään tieteellisyyden valepuvussa. Enqvist tuskin on oman propagandansa uhri. En kyllä toisaalta yhtään ihmettele vaikka hän itse uskoo omia horinoitaan...:)

      Suomi on tosiaankin ehkä toistaiseksi rauhallismpia ja idyllisimpiä maita maailmassa mutta kun kohta ne hallituksen kaavailemat sääsöt (eli omaisuuden siirto oligarkeille) toteutuu niin tilanne saattaa muuttua hyvinkin dramaattisesti. Suomalaisilla on tunnetusti aika pitkä pinna mutta kun viha ja katkeruus leimahtavat liekkeihin niin täälläkin eliitille voi tulla aika kovat paikat ja silloin katsotaan ketkä ovat esiintyneet eliitin jouksupoikina viime aikoina.

      ps. ns. skepsismi on jo sinänsä hyvin organisoitua kansainvälisesti toimivaa disinformaatiota. Lueskelin tässä joku aika sitten aika monta Skeptikko-lehteä - siellä tuota vaahtosuista paranoidia sekoilua tuntuu olevan yllinkyllin....

      Olet muuten melkoinen vääristelyn mestari - politiikka on menettänyt sinussa ilmiömäisen kyvyn.

      Jatketaan iterointia myöhemmin....

    • conspiracy

      Naturalistinen ja pseudoskeptinen propaganda pyrkii varastamaan ihmisen elämästä kaiken tarkoituksen ja toivon ja samalla typistää ja pelkistää inhimillisen olemisen rikkauden lähinnä kuluttamisen lyhytjänteiseksi loputtoman haluamisen ja ahneuden prosessiksi.

      Koulutus tekee ihmisistä yksipuolisen pintapuolista älyä (matematiikka ja logiikka) korostavan robotin. Ihminen pääsääntöisesti käyttäytyy uskomustensa ja oletustensa mukaan. Jos hän omaksuu valheen että hän on pelkkä kvarkkien kokoelma (Enqvist ja Hawking) niin silloin kaikki tunne-elämä surkastuu ja eettinen ymmärrys katoaa joka todennäköisesti johtaa hirmutekoihin. Natsi-ajan Saksa oli hyvin älyllisyyttä korostava tunteita vähättelevä ja me kaikki näimme minkälaisiin hirmitekoihin tuollainen ajattelutapa helposti johtaa.

      Skeptikkojen maailmankuva ei perustu mihinkään tieteellisesti ja empiirisesti testattuun tietoon vaan lähinnä fysiikan teorioden taustalla oleviin uskomuksiin ja hybriseen toive-ajatteluun materialistisen tieteen kaikkivoipaisuudesta.

      Skeptikot ovat arvonihilistejä ja pyrkivät polarisoimaan uskonnon ja tieteen vaikka tiedekin perustuu uskomuksiin ja on olemassa henkisyyttä joka ei ole sidoksissa mihinkään institutionaaliseen uskontoon. Aito henkisyys on lähinnä jungilaisen individuaation prosessi eikä mihinkään dogmeihin tai "pyhiin" kirjoihin sidottua. Jo pelkkä meditatiivien rauhoittuminen edistää mielen tasapainoa ja samalla vahvistaa tahdon ja älyn kapasiteettia.

      Nykyinen koulutusjärjestelmä tuottaa lähinnä jonkinlaisia ehdollistettuja robotteja talouselämän tarpeisiin. Ei ole mikään ihme että ihmiset kärsivät stressistä ja mielenterveyden ongelmista ja kemiallinen vain oireita hoitava koululääketiede vain tuntuu pahentavan ja kärjistävän.

      Sairauksista paraneminen on huonoa bisnestä lääketeollisuuuden kannalta ja sen takia kehitetään vain oireita lievittäviä lääkkeitä.Lääketiede on viime vuosikymmninä kehittynyt omaksi vastakohdakseen.

      Tässä vähän paasaamista aamutuimaan mutta alkeishiukkaset pakottivat aivoni toimimaan näin tänään.... :)

      • Antipseudo

        Heti ekasta viestistäsi aistin, että joku huuhaahörhö siellä on valittamassa kun maailma ei toimi sillä tavalla kuin itse haluaa - ja tulihan sieltä sitten ne kaikki ufojutut ja muut salkkarihommat oikein hirveellä yleistyksellä ja tietysti natsikortilla varustettuna ja perusteluiden loistaessa poissaolollaan.


    • Jiddu

      "Elämä on hyvin todellista. Kun kohtaat sen mielikuvien pohjalta, syntyy ongelmia."

      J. Krishnamurti

    • apis1

      On aiheuttanut keskustelua ajatukseni, että onneksi tiede on harvojen käsissä, eikä se ole ideologisesti johdettua.

      Lienee syytä tarkentaa, koska se on osittain ymmärretty väärin. Tiede ei ole, eikä voi olla demokraattinen. Jos se olisi, tieteen tulokset syntyisivät äänestyspäätöksellä ja olisivat aivan satunnaisia, koska äänestäjät eivät tuntisi asiaa. Sitä johtaisi vain kulloinkin voimassa oleva ideologia. Tiede olisi eräs politiikan muoto.

      Tiede on vain harvojen asiantuntijoiden hallittavissa. Näiden harvojen konsensus tai edes enemmistön kanta on varminta saatavilla olevaa tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      59
      2020
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe