Ympäristön paine ja vegaanius

vegepihvi

En nyt tiedä onko tällä ketjulla mitään järkeä, lähinnä ehkä haluan avautua jonnekin ja saada uutta näkökulmaa tähän tilanteeseen.

Olen siis juuri lukulomalle jäänyt abi ja olen koko lukion ajan ollut sellainen muka-kasvissyöjä. Itse en osta punaista lihaa ja koulussa syön kasvisruokaa. Maitotuotteita mätän normaalisti ja luomumunia syön. Kuitenkin kyläpaikoissa syön mitä vain tarjotaan ja ulkona syön lihaa kuin lihaa.

Itse haluaisin olla täysvegaani (pienin poikkeuksin). Ei lihaa, ei munia, ei maitotuotteita. Olen maalta kotoisin ja tiedän tarkalleen mistä ruoka on peräisin. Se on melko kaukana Valion mainostamasta maalaisidyllistä, jossa Mansikki laiduntaa loputtoman vihreällä laitumella. Lisäksi ympäristöongelmat huolettaa.

Mutta miksen "ala" täysvegaaniksi? No, olen uskomattoman nössö. Vanhempani varmasti ymmärtäisivät tämän hyvin (lisäksi kotonani syödään paljon kasvisruokia ja liha on usein hirveä tai järvikalaa, mitä kuitenkin haluan syödä vastaisuudessakin) mutta entä appi ja anoppi? Minua hirvittää se, että he joutuisivat laittamaan minulle erikseen ruoat kun kyläilemme. En halua olla vaivaksi! Tai kahvittelut naapurissa. Kantaisinko aina riisimaitopurkkia ja munattomia keksejä perstaskussa?

Miten te olette ilmoittaneet läheisillenne veganismistanne? Miten se on otettu vastaan? Onko tullut paljon konflikteja?

25

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unhappy cow

      Kylässä voi syödä perunaa, leipää ja salaattia. Jättää vaan lihan poijes. Kotona voi kokkailla kaikenlaista vegeruokaa. Perheenjäsenet on yleensä ok asian kanssa. Koulussa ja muualla voi kuulla kuittailua ja sitä, kuinka on olevinaan parempi ihminen. Hehheh. Totuus on se, että ei ole olevinaan vaan ON parempi ihminen (jos aletaan saivartelemaan.)

      • täys

        Lihakeitosta voi ottaa vain perunaa. Liemen voi korvata laskemalla hanasta kuumaa vettä tilalle.


      • kätevä etevä
        täys kirjoitti:

        Lihakeitosta voi ottaa vain perunaa. Liemen voi korvata laskemalla hanasta kuumaa vettä tilalle.

        Miksei muuten vegeille ole pientä umpikoria, jonka voi lihakeittoon laskea keiton ajaksi? Siinä korissa kypsyisi vegen osuus perunaa. Vertaa pesupalloon. Ennen syöntiä kori huuhdottaisiin kuuman veden alla, jotta saasaiset lihamolekyylit poistuisivat. Perunoista voisi myös vege kaapia pintaa pois hieman. Vertaa härkäpapujen kuorintaan.


    • Vegaman

      Minusta tuntui alkuun, että olisi ollut helpompi olla homo, joka tulee kaapista ulos, kuin kertoa kaikille tutuille ja perheelle/sukulaisille, että olen ruennut sitten vegaaniksi, että en syö kyläillessä enää mitään mitä ennen olen syönyt.

      No aikaa on kulunut ja hyvin on lähipiiri tottunut. Silti huomaa miten sitä on ns. vähemmistönä, kun jokapaikassa on ruuassa jotain eläinperäistä. Haasteellista siten, mutta ei ongelma todellakaan.
      Olen vegaani ja ylpeä siitä, moni ei ymmärrä, mutta mitäpä siitä.
      Töissä pidän omia eväitä ja laittelen monipuolisia ruokia.
      Netti on pelastus, sieltä löytyy vertaistuke ja paaaaljon reseptejä ja vinkkejä ;)
      Lihan sijasta proteiininlähteenä käytän itse tekemää seitania, soijajuttuja, palkokasveja, yms. urheilen paljon joten myös välillä urheiluravinteitakin käytän (soija/riisi yms. vegeprotskuja, ne on yleistynyt aika paljon)
      Tosin kaiken voisi saada ravinnostakin, mutta helppo ja laiska tie on napata treenin jälkeen palautusta tuolleen lisäravinteella :)
      Rupesin aikuisiällä vegaaninksi, olin sitä ennen kasvissyöjä n. puolivuotta eli pieni siirtymä aika oli. Enkä ole katunut päivääkään.
      Mitä pitempään teet tätä, sitä helpommaksi muuttuu asiat ja silmäkin harjaantuu kauppakäynneillä ja ruuanlaitto tulee kuin itsestään.

    • vegenä 25 vuotta

      Heippa.

      Kasvissyöjäksi ryhtyminen vaatii rohkeutta ja oman pään pitämistä. Omaa päätöstään ja itseään pitää kunnioittaa niin paljon että jämäkästi mutta ystävällisesti pitää puolensa kyläpaikoissa.

      Huomauttaisin myös että jos syöt kalaa niin ethän kutsu itseäsi vegaaniksi, sillä se aiheuttaa sekaaneissa sekaannusta kun he sitten saattavat luulla että me kaikki muutkin vegaanit syödään kalaa. Ehkä nimityksesi voisi olla sitten pesco-vegaani.

      Voit itse valita mitä syöt, sinun ei tarvitse selitellä tai pahoitella muille.

      Itse teen niin, että kyläpaikoissa juon kahvin mustana(jotkut ystäväni jopa kylläkin ostavat minulle oman maidon pelkkää kahvia varten!), en syö tuotteita jotka eivät ole vegaanisia. Kylässä pystyy hyvin käymään ilman keksejäkin. Jos menen pitemmäksi aikaa kylään niin teen itse omat ruokani. Niitä voi tarjota sitten muillekin.

    • vegepihvi

      Hyvä huomio - kala ei ole kasvis :) Minulla on vielä vähän hakusessa mitä syödä ja mitä ei, mutta jospa se tästä pikkuhiljaa muotoutuu ja nimitys kanssa ettei väärinkäsityksiä synny.

      Kiitos kannustuksesta ja mukavista kommenteista, kyllä minulla vielä joku päivä on rohkeutta "tulla kaapista ulos"

      Ihan tässä ohimennen, nyt kun on viisaampaa porukkaa paikalla, millä perustelette riistan poisjättämisen? Toistaiseksi en näe mitään väärää riistan järvikalan syömisessä. Olen kyllä avoin muuttamaan mielipidettäni :)

      Esimerkiksi hirvikanta Suomessa (nykyään!) on hyvällä mallilla, ja niitä on ampua asti. Tarkka lainsäädäntö varmistaa, ettei metsästystä harjoiteta liikaa. Metsässä elävä hirvi elää onnellista elämää, eikä yleensä ehdi edes tajuamaan että joutui ammutuksi. Joskus tietenkin osuma on huono ja hirvi jää eloon, mutta riskiä pienennetään ampumaharjoituksilla ja suuri metsästäjäryhmä saa haavoittuneen hirven nopeasti kiinni ja lopettaa sen.

      Toisena riistalinnut, joissa on lähes sama tilanne. Haavakkoja tosin jää useammin metsään kitumaan, sillä lintu voi karata kauaskin jos vain lentoon pääsee. Siksi suositellaan käytettäväksi koiraa ja runsaasti aikaa haavoittuneen linnun jäljittämiseen. Usein lintu löytyy ja voidaan lopettaa nopeasti. Lisäksi metsästäjän pitää varata aikaa ampumaharjoituksiin, jotta osuma olisi tarkka eikä haavakkoja tulisi.

      Ja sitten Suomen järvikalat. Minua iljettää useiden kalastajien tapa jättää kala tukehtumaan veneen pohjalle (voi kestää kauankin!). Siksi en halua syödä ulkomaisia kaloja, vaan lähipiirini kalastamaa. Silloin tiedän, että kalan suurin kärsimys oli koukku huulessa, minkä jälkeen se on tainnutettu välittömästi ja veret laskettu.

      • Mulla yksi syy on, että riista ei kuitenkaan riittäisi kaikille suomalaisille, ja siksi riistan syönnin lisääminen on kestämätön ratkaisu. Lisäksi koen riistankin syömisen ihan turhaksi -mieluummin menen metsään vaikka poimimaan sieniä, ja kukaan ei kärsi :) Kasvisruokakin on kuitenkin niin hyvää ja helppoa, eikä mulla ole kavereissa metsästäjiä. En koe että mulla on mitään tarvetta tappaa niitä metsäneläimiäkään lautaselleni. Ensin ammutaan hirvet ja sitten ammutaan sudet jotka tulee pihoihin kun ruoka loppuu. Mieluummin paremmat aidat ja hitaammat nopeudet, ja antaa muidenkin elää Suomessa, kun ei tilastakaan ole pulaa :) Toki parempi vaihtoehto kuin tehotuotanto. Suomen sisävesiähän ongelma ei niinkään koske, mutta meriä liikakalastetaan niin paljon, että voipi olla ettei kohta enää riitä syötäväksi mitään...

        Mä kannan yleensä laukussa vaikka pussillista pähkinöitä, ja sitten jos "joutuu" ex tempore kylään jonnekin, niin on vähän nakerrettavaa. Mulla on paljon kavereita joiden kanssa me ihan laitetaan kasvisruokaa yhdessä, muiden luona otan kahvin mustana ja sitten vaikka jonkun hedelmän.

        Monenlaista jupinaa kannattaa varautua kuulemaan :/ yksi pahimpia oli omat yo-juhlat, joihin olin vegaanisten tarjottavien ohelle luvannut purkin luomumaitoa kahviin. Mummo keksi raivostua siitä, että entä jos joku haluaakin laktoositonta! (Niin, kaikki tarjottava oli tietenkin laktoositonta ja ksvimaitoakin oli :P) Että mä olen niin hirveän itsekäs ja kauhea ihminen enkä yhtään ajattele ketään muuta (!!) Mitähän maidoton tai munaton olisi saanut peruspirskeissä, eikä varmaan laktoosittomallekaan aina löydy mitään. Ja en mä tätä itseni takia tee -vaan nimenomaan koska en halua kiusata muita. Mut kannattaa vaan ottaa chillisti ja varata takataskuun faktoja ja hyviä perusteluita piikittelijöille :)


      • 3+19

        Eläinten tappaminen on väkivaltaista. Olen kerran nuorena joutunut perkamaan silakoita. Se oli NIIIIIN kamalaa, että oikeesti sain yrjörefleksin (en ollut syönyt mitään niin ei tullut oksennusta.) Kalaraukalta revitään selkäranka irti käsin jne. Teki niin pahaa. Kai olen sitten tavallsia ihmisiä paljon herkempi. Metsästäessä eläimet juoksevat pakoon ja pelkäävät laukaisuja. Onhan se kamalan ahdistava ja pelkoa tuottava ilmapiiri, myös metsästäjille itselleen. Perhesurmia tehneillä perheenisillä onkin ollut se metsästyshaulikko talossa...
        Täysin terveenä pystyy elämään ilman lihaa. Sen takia eläinten tappaminen on täysin turhaa, ja siten siis itsekästä ja ilkeetä. Vain pakkotilanteissa sen ymmärtää, kuten inuiiteilla napapiirillä.

        Tässä taasen yks tutkimuksen tulos:

        http://www.tohtori.fi/?page=2864559&id=5921179


      • Vegepihvi
        3+19 kirjoitti:

        Eläinten tappaminen on väkivaltaista. Olen kerran nuorena joutunut perkamaan silakoita. Se oli NIIIIIN kamalaa, että oikeesti sain yrjörefleksin (en ollut syönyt mitään niin ei tullut oksennusta.) Kalaraukalta revitään selkäranka irti käsin jne. Teki niin pahaa. Kai olen sitten tavallsia ihmisiä paljon herkempi. Metsästäessä eläimet juoksevat pakoon ja pelkäävät laukaisuja. Onhan se kamalan ahdistava ja pelkoa tuottava ilmapiiri, myös metsästäjille itselleen. Perhesurmia tehneillä perheenisillä onkin ollut se metsästyshaulikko talossa...
        Täysin terveenä pystyy elämään ilman lihaa. Sen takia eläinten tappaminen on täysin turhaa, ja siten siis itsekästä ja ilkeetä. Vain pakkotilanteissa sen ymmärtää, kuten inuiiteilla napapiirillä.

        Tässä taasen yks tutkimuksen tulos:

        http://www.tohtori.fi/?page=2864559&id=5921179

        Noh, jos se silakka on selkäranganrepimisvaiheessa valmiiksi kuollut, niin ei se siitä kärsi. Ikävän näköistä toki jos ei ole tottunut.


    • Vegepihvi

      Hyvä huomio! Jos joka Jamppa Suomessa vaihtaisi possun ja naudan hirveen, loppuisi täältä hirvet alta aikayksikön. Vedetään vielä ihan äärimmilleen: joku Jannu löytää markkinaraon tästä ja alkaa kasvattaa teurashirviä. Koska nykyiset hirvet ovat hidaskasvuisia, jalostetaan hirvestä nopeakasvuisempi rotu. Teurashirviä aletaan kasvattaa suurissa hallirakennuksissa ja niiden liikkumista rajoitetaan, jottei energiaa kulu lämmöntuottoon ja liikuntaan vaan menee suoraan kasvuun.

      Kutakuinkin noin kävi possujen ja nautojen esi-isille.

      Mitähän tuohon Suomen järvikaloihin osaisi kukaan sanoa? Suomen järvet ovat nykyään niin rehevöityneitä, että hoitokalastus on paikoin välttämätöntä. Tietenkään rehevöityminen ei ole kalojen vika, mutta kalakannan rajoitus on osa järven pelastamista (ettei kasva umpeen).

      Ihmiset lykkäävät "paskansa" järveen -> Järvi rehevöityy -> Plankton lisääntyy -> Kalat lisääntyy -> Järvi rehevöityy entisestään kalojen vuoksi

      Totta kai lähdetään siitä että järven rehevöitys lopetetaan ihmisten toimesta. Mutta heti seuraavana on vähennettävä kalakantaa, erityisesti särkiä. Nykyään tämän hoitokalastus hoidetaan jättimäisellä loukulla, ja särjet, ahvenet ja hauet heitetään metsään märkänemään. Tässä välissä minä astuisin kuvaan ja napsaisen päivällisen mukaan :)

      Ihan toinen juttu on sitten lohikalat (miinus muikku). Luonnonvaraisina niitä kalastetaan liikaa, enkä edes viitsi alkaa luetteloimaan mikä on väärin lohen kasvatuksessa suurissa tuotantoaltaissa....

      Tulikirahvi, tosi ikävä kuulla tuosta mummosi käytöksestä yo-juhlasta :( Olisi se ihanaa, jos ihmiset saisi syödä ja olla syömättä mitä haluaa ilman jupinoita! Omassa suvussani on u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-n ennakkoluuloisia tyyppejä ja jotain tuollaista on luultavasti tulossa kunhan tämä muka-vegeys ilmenee... Mutta pitää kasvattaa paksu nahka! :)

    • Riistäytynyt

      Tässä vaiheessa kun syömishäiriösi ei ole vielä riistäytynyt käsistä kannattaa ottaa vakava aikalisä.

    • kasvissyöjä16

      Minulla on pitkä ja laaja kokemus erilaisista erikoisruokavalioista. Voin hyvällä syyllä sanoa, että sosiaaliset paineet ovat todellisia. Omia eväitä olen kantanut mukanani sekä itselleni että lapsilleni. Mutta aika nopeasti sen oppii, kuinka paljon mihinkin kyläpaikkaan niitä pitää ottaa, ja missä saa riittävästi syötävää talon puolesta.

      Itse noudatan tällä hetkellä melko tarkkaan vegaanista ruokavaliota, (en ole vegaani, sillä käytän nahkakenkiä hyvällä omalla tunnolla) terveydellisistä syistä. Kasvisruoka ei ole omille sukulaisilleni mikään ongelma. Äitini on ollut kasvissyöjä 70-luvulta alkaen, ja siskoni on vegaani. Mutta seuraava anoppilan vierailu vähän jännittää. Ehkä pääsen kokkaamaan siellä omat ruokani, ja tarjoamaan siitä maistiaisen myös apelleni. Anoppi tuskin suostuu kasvisruokaa maistamaankaan.

      • kaikenlaisia_piip

        Hyvä anoppi ! Elä syö ! Eikö ole aika noloa mennä kylään vaan syömään ja olla sen verran nirso että vielä kokkaa omat ruokansa. Minä heivaisin pihalle tuommosen. Ja mitä väliä sillä on mitä on äitis ja siskos , ei yhtään mitään. Etkö ole vielä anoppiasi nähnyt vaikka on jo lapsiakin. Käytät nahkakenkiä .. Minä syön kaikkea ja pääsääntöisesti käytän crocseja hyvällä omatunnolla.


    • lizzukkah

      Mitäs kun mulla on sellainen anoppi joka (tämä ei ole vitsi) lappaa itse lautaselleni lihaa eikä välitä vaikka olisi syynä vegaanius tai vaikka sanoisin että olen laihdutuskuurilla. Ja olen jo melkein 30!!! Ja sitten se istuu pöydässä ja kyttää että syön kaiken. Tiedän että aikuisena ihmisenä minulla olisi OIKEUS syödä tasan sitä mitä itse haluan tai olla kokonaan syömättä mutta kun en tosiaankaan haluaisi anoppilassa nostaa mitään draamaa pystyyn.

      Omat vanhemmatkin on vähän samanlaisia mutta heille sentään kehtaa sanoa vastaan. Onnekkaita ne joiden anopit välittävät vain omista asioistaan..

      • Häiriöinen

        Kirjoittelet ikäiseksesi aika lapsellisesti. Ilmeisesti se onkin syynä syömishäiriöösi.


      • normia_elämää

        Minä olin tuossa iässä jo kahden äiti. Hankin työlläni perheelle elantoa ja anoppi kyllä tarjosi ruokaa mutta se tuli tarpeeseen ja vegaaniudesta ei mitään puhettakaan. Ajatteletko sinä muuta kun omaa persettäs. Nyt alotin SPR vapaaehtois toiminnan ja voin sanoa että on todella paljon isompia ongelmia kun pyykiä vegaanin suusta kuolaa. Pihvi tuossa, minä tässä, koitan kieltäytyä. Voi stana että ootte tyhmiä.


      • sivusta
        normia_elämää kirjoitti:

        Minä olin tuossa iässä jo kahden äiti. Hankin työlläni perheelle elantoa ja anoppi kyllä tarjosi ruokaa mutta se tuli tarpeeseen ja vegaaniudesta ei mitään puhettakaan. Ajatteletko sinä muuta kun omaa persettäs. Nyt alotin SPR vapaaehtois toiminnan ja voin sanoa että on todella paljon isompia ongelmia kun pyykiä vegaanin suusta kuolaa. Pihvi tuossa, minä tässä, koitan kieltäytyä. Voi stana että ootte tyhmiä.

        Itsensä paksuksi hankkiminen ei ole mikään saavutus, jokainen osaa jättää ehkäisyn pois niin halutessaan. Tosin kaikki ei ole hedelmällisiä ja kaikki ei halua lapsia. Myös vegaanit käyvät töissä ja opiskelemassa.


      • aitoajotain
        normia_elämää kirjoitti:

        Minä olin tuossa iässä jo kahden äiti. Hankin työlläni perheelle elantoa ja anoppi kyllä tarjosi ruokaa mutta se tuli tarpeeseen ja vegaaniudesta ei mitään puhettakaan. Ajatteletko sinä muuta kun omaa persettäs. Nyt alotin SPR vapaaehtois toiminnan ja voin sanoa että on todella paljon isompia ongelmia kun pyykiä vegaanin suusta kuolaa. Pihvi tuossa, minä tässä, koitan kieltäytyä. Voi stana että ootte tyhmiä.

        Kukaan ei ole siun mukuloista täällä kiinnostunut.

        Jos oikeasti tekisit hyväntekeväisyyttä niin tietäisit että jokainen hyvä teko on askel kohti parempaa maailmaa.


      • normia_elämää kirjoitti:

        Minä olin tuossa iässä jo kahden äiti. Hankin työlläni perheelle elantoa ja anoppi kyllä tarjosi ruokaa mutta se tuli tarpeeseen ja vegaaniudesta ei mitään puhettakaan. Ajatteletko sinä muuta kun omaa persettäs. Nyt alotin SPR vapaaehtois toiminnan ja voin sanoa että on todella paljon isompia ongelmia kun pyykiä vegaanin suusta kuolaa. Pihvi tuossa, minä tässä, koitan kieltäytyä. Voi stana että ootte tyhmiä.

        Yhä vain maailma pyörii oman navan ja omien mielipiteiden äärellä. Maailman kuuluisi siis tiedostaa se, että kuinka uniikki juuri sinä olet ja kuinka sinun mielipiteidesi edessä kansan tulisi langeta tahtoosi ja elää sinun mieliksesi. Tunnut muutenkin pyrkiväsi kasvattamaan egoasi kertomalla, että kuinka hyvä ihminen oletkaan, kun osallistut vapaa-ehtoistyöhön jne. Toisaalta en yhtään älyllisempää tekstiä sekaanilta odottanutkaan.


      • syö_heinää
        sivusta kirjoitti:

        Itsensä paksuksi hankkiminen ei ole mikään saavutus, jokainen osaa jättää ehkäisyn pois niin halutessaan. Tosin kaikki ei ole hedelmällisiä ja kaikki ei halua lapsia. Myös vegaanit käyvät töissä ja opiskelemassa.

        Ihanko totta. että myös vekaani voi tehdä töitä ja opiskella. Pitääkö tästä erikseen ihan kiittää. Saatatana eritysiryhmä- luulette että teillä mukamas on etuisuus. Stanan tyhmät, hedelmättömät, lisääntyättömät typerät lahhkolaiset..


      • syö_heinää
        sivusta kirjoitti:

        Itsensä paksuksi hankkiminen ei ole mikään saavutus, jokainen osaa jättää ehkäisyn pois niin halutessaan. Tosin kaikki ei ole hedelmällisiä ja kaikki ei halua lapsia. Myös vegaanit käyvät töissä ja opiskelemassa.

        Ihanko totta. että myös vekaani voi tehdä töitä ja opiskella. Pitääkö tästä erikseen ihan kiittää. Saatatana eritysiryhmä- luulette että teillä mukamas on etuisuus. Stanan tyhmät, hedelmättömät, lisääntyättömät typerät lahhkolaiset.On se vaan hyvä että ette saa kersoja.


      • Kysyvä
        Jaysus kirjoitti:

        Yhä vain maailma pyörii oman navan ja omien mielipiteiden äärellä. Maailman kuuluisi siis tiedostaa se, että kuinka uniikki juuri sinä olet ja kuinka sinun mielipiteidesi edessä kansan tulisi langeta tahtoosi ja elää sinun mieliksesi. Tunnut muutenkin pyrkiväsi kasvattamaan egoasi kertomalla, että kuinka hyvä ihminen oletkaan, kun osallistut vapaa-ehtoistyöhön jne. Toisaalta en yhtään älyllisempää tekstiä sekaanilta odottanutkaan.

        Mikäs maailmantuska se täällä paistaa?


      • syö_heinää kirjoitti:

        Ihanko totta. että myös vekaani voi tehdä töitä ja opiskella. Pitääkö tästä erikseen ihan kiittää. Saatatana eritysiryhmä- luulette että teillä mukamas on etuisuus. Stanan tyhmät, hedelmättömät, lisääntyättömät typerät lahhkolaiset.On se vaan hyvä että ette saa kersoja.

        Ja kerrot jälleen enemmän itsestäsi kuin yhdestäkään vegaanista.


    • lakkahillo

      Joo, se on jännä ilmiö miten löytyy oikeasti ihmisiä joille on tärkeää kontrolloida sitä mitä toinen syö. Se pätee minkä tahansa ruokavalion aloittamiseen, että sitten kaikki alkaa yhtäkkiä tekemään syömisestä tai syömättämyydestä kauhean ison numeron.

      Varmaan siinä täytyy olla kyse siitä, että jos yksi alkaa elää terveellisesti niin se tuottaa huonoa omaatuntoa muille, joka voi purkautua jopa kiukkuna. Niinhän se on, että jos yksi aloittaa vähän katsomaan mitä syö ja kilot sen seurauksena alkavat onnistuneesti tippua niin sekin herättää yhtä lailla muissa kateuden ja ajatuksen että "pitäisköhän munkin...."

      Oman kokemukseni mukaan monet kyllä tiedostavat sen myös ettei eläinten kiduttaminen ole sitä mitä täysin hyvä ihminen tekisi mutta ajatus sivuutetaan ahneuden vuoksi.

    • lakkihillo

      Joo, se on jännä ilmiö miten löytyy oikeasti ihmisiä joille on tärkeää kontrolloida sitä mitä toinen syö. Se pätee minkä tahansa ruokavalion aloittamiseen, että sitten kaikki alkaa yhtäkkiä tekemään syömisestä tai syömättämyydestä kauhean ison numeron.

      Varmaan siinä täytyy olla kyse siitä, että jos yksi alkaa elää terveellisesti niin se tuottaa huonoa omaatuntoa muille, joka voi purkautua jopa kiukkuna. Niinhän se on, että jos yksi aloittaa vähän katsomaan mitä syö ja kilot sen seurauksena alkavat onnistuneesti tippua niin sekin herättää yhtä lailla muissa kateuden ja ajatuksen että "pitäisköhän munkin...."

      Oman kokemukseni mukaan monet kyllä tiedostavat sen myös ettei eläinten kiduttaminen ole sitä mitä täysin hyvä ihminen tekisi mutta ajatus sivuutetaan ahneuden vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe