Niin otsikko kertoo kaiken. Ja turha alkaa kinastelemaan että kaikki muu on paskaa, (älkää käsittäkö väärin minunkin mielestä mozzarella on parasta)Mutta tuohan on ihan turhaa esittää jtn italialaista, jos italialaista pizzaa haluatte niin rakentakaa kiviuuni, käyttäkää italialaista basilikaa, jauhoja tomaatteja. Jos kukaan ei olisi ikinä poikennut säännöist söisimme vrmaan ruohoa maasta! Mutta asiaan, mitä juustoa mozzarellan sijasta? Minunmielestä joku kermajuusto tai sellanen.
Mitä juustoa käytätte mozzarellan sijasta?
11
2335
Vastaukset
- onmakujajamakuja
Mozzarellahan on erääntyyppinen tuorejuusto, joten jokin paikallinen tuorejuusto voisi olla sen korvaava.
Kermajuusto taas on rakenteeltaan kiinteämpää ja rasvaisempaa, joten se ei ehkä sovi mozzarellan sijaiseksi.
Itse teen pizzan aina mustaleimaisella emmentaalilla - itkevä emmentaali vain on maultaan se paras. - pizzajuusto
Itse ostan pussissa olevia 125g mozzarellapalloja, jotka sitten leikkaan siivuiksi tai kuutioiksi. Joskus saatan lisätä hivenen jotain voimakasmakuista juustoa siihen lisäksi, mustaleimassa ja parmesaanissa on riittävästi potkua maussa.
Maun lisäksi mulle on tärkeää se, kuinka juusto käyttäytyy sulana. Tuommoinen ruskistuva kalvo tai kuori ei oikein pizzaan käy. Paistaminen on sen verran nopea ja aggressiivinen tapahtuma, että juuston pitää sulaa heti suosiolla ilman pinnan nahoittumista ja kypsymistä. - Peruspizzaa
Laitoin oltermannin cheddar juustoa ja tuli älyttömän hyvää. Monitoimikoneessa silppuan juuston pieniksi murusiksi jotta sen saa tasaiseksi ohueksi kerrokseksi pizzan päälle. Yleensä olen käyttänyt oltermannin normaalirasvaista juustoa ja parmesaania vähän joukkoon. Vuohenjuustosta olen tehnyt niin ohkasia siivuja kuin siitä saa ja laittanut oltermannin alle. Homejuusto silppua olen laittanut oltermannin alle. Rakastan pizzoja joissa on useampaa juustolajia.
Mozarella ei maistu millekkään. Sitä voi käyttää lisänä mutta pää juusto pitää olla joku muu.
Joka viikko teen pizzaa niin että harjoiteltua on tullut viimeiset viisi vuotta.
Muutaman millin ohueksi kaulittu pohja, siihen pizzapyrettä ohut kerros, tomaattikastiketta ja kahta kolmea eri juustolajiketta on lemppari pizzani.
2 dl kylmää vettä
2 tl leivinjauhetta
loraus öljyä, 4-5 dl vehnäjauhoa tai pitsajauhoa ( kauralesettä puolet)
Pohjan voi tehdä ilman suolaa ja hiivaa.
Tuosta satsista sain kahteen pellilliseen pohjat. Kone vaivaa minuutissa. Kannattaa satsata laadukkaaseen monitoimikoneeseen.
Mielestäni sen pizzan tekeminen pitää onnistua nopeesti ilman mitään ihmeellisiä ainesosia ja virityksiä. - dfsbsdfbsdb
Emmentalia sen olla pitää , rotevan aromin vuoksi.
- italialaista pakko olla
Itse suosin parmesaania
:)
- mikävainmaistuuhyväl
Itseasiassa käytän useampaa juustoa - mozzarellan kermaisuuden lisäksi kaipaan jotain voimakkaampaa, joten yleensä lisään sekoituksen valion mustaleimaista ja parmesaania/grana padanoa. Käytän edellämainittua juustoraastesekoitusta myös pastan kanssa ja minun mielestäni se toimii ja maistuu hyvältä.
- allerazzom
Hetkonen, jos sinun mielestäsi mozarella on parasta, niin vielä kun perustelet että miksi sen asemasta sitten pitäisi käyttää jotain muuta ?
Mozzarellan saatavuuskin on niin hyvä että pienemmästäkin kyläkaupasta luulis löytyvän.- tsiisäläviitsi
Kuten sanoin niin maun vuoksi - mozzarellahan ei itsessään maistu juurikaan vaan antaa kermaista tuntumaa sulaessaan. Voimakkaampia juustoja tarvitsee maun vuoksi.
Eikä näitä juustoja lisätä korvaamaan Mozzarellaa vaan sen lisäksi makua tuomaan.
Onko kukaan syönyt jääkaappikylmää pitsaa kuuman maitokahvin kera - itseasiassa tomaatin maku vain korostuu kylmänä ja kahvi tuo siihen sopivasti makua ja makeutta. Todella herkkua - suosittelen. - allerazzom
tsiisäläviitsi kirjoitti:
Kuten sanoin niin maun vuoksi - mozzarellahan ei itsessään maistu juurikaan vaan antaa kermaista tuntumaa sulaessaan. Voimakkaampia juustoja tarvitsee maun vuoksi.
Eikä näitä juustoja lisätä korvaamaan Mozzarellaa vaan sen lisäksi makua tuomaan.
Onko kukaan syönyt jääkaappikylmää pitsaa kuuman maitokahvin kera - itseasiassa tomaatin maku vain korostuu kylmänä ja kahvi tuo siihen sopivasti makua ja makeutta. Todella herkkua - suosittelen.Luitko lainkaan alkuperäistä postausta:
"Mutta asiaan, mitä juustoa mozzarellan sijasta?"
Sinä vastaat täysin eri kysymykseen. - simppelitmaut
allerazzom kirjoitti:
Luitko lainkaan alkuperäistä postausta:
"Mutta asiaan, mitä juustoa mozzarellan sijasta?"
Sinä vastaat täysin eri kysymykseen.Oikeastaan olet aivan oikeassa - lisäsin muutaman juuston listaan korvaamatta mozzarellaa millään. Mutta Mozzarellaa ei oikeastaan voi korvata millään tuorejuuston kaltaisella - ainakaan minä en löydä mitään vastaavuutta mihinkään toiseen juustoon.
Mutta oletko syönyt jääkaappi-kylmää itsetehtyä pitsaa koskaan - tomaattien ja mausteiden maku vain korostuu. Siihen oheen kuppi kuumaa, makeaa maitokahvia ja maku on vain parempi.
- valio3
Valion pizzaraaste. Parasta pizzan päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938