Mitä juustoa käytätte mozzarellan sijasta?

aloittajaa

Niin otsikko kertoo kaiken. Ja turha alkaa kinastelemaan että kaikki muu on paskaa, (älkää käsittäkö väärin minunkin mielestä mozzarella on parasta)Mutta tuohan on ihan turhaa esittää jtn italialaista, jos italialaista pizzaa haluatte niin rakentakaa kiviuuni, käyttäkää italialaista basilikaa, jauhoja tomaatteja. Jos kukaan ei olisi ikinä poikennut säännöist söisimme vrmaan ruohoa maasta! Mutta asiaan, mitä juustoa mozzarellan sijasta? Minunmielestä joku kermajuusto tai sellanen.

11

2621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onmakujajamakuja

      Mozzarellahan on erääntyyppinen tuorejuusto, joten jokin paikallinen tuorejuusto voisi olla sen korvaava.

      Kermajuusto taas on rakenteeltaan kiinteämpää ja rasvaisempaa, joten se ei ehkä sovi mozzarellan sijaiseksi.

      Itse teen pizzan aina mustaleimaisella emmentaalilla - itkevä emmentaali vain on maultaan se paras.

    • pizzajuusto

      Itse ostan pussissa olevia 125g mozzarellapalloja, jotka sitten leikkaan siivuiksi tai kuutioiksi. Joskus saatan lisätä hivenen jotain voimakasmakuista juustoa siihen lisäksi, mustaleimassa ja parmesaanissa on riittävästi potkua maussa.

      Maun lisäksi mulle on tärkeää se, kuinka juusto käyttäytyy sulana. Tuommoinen ruskistuva kalvo tai kuori ei oikein pizzaan käy. Paistaminen on sen verran nopea ja aggressiivinen tapahtuma, että juuston pitää sulaa heti suosiolla ilman pinnan nahoittumista ja kypsymistä.

    • Peruspizzaa

      Laitoin oltermannin cheddar juustoa ja tuli älyttömän hyvää. Monitoimikoneessa silppuan juuston pieniksi murusiksi jotta sen saa tasaiseksi ohueksi kerrokseksi pizzan päälle. Yleensä olen käyttänyt oltermannin normaalirasvaista juustoa ja parmesaania vähän joukkoon. Vuohenjuustosta olen tehnyt niin ohkasia siivuja kuin siitä saa ja laittanut oltermannin alle. Homejuusto silppua olen laittanut oltermannin alle. Rakastan pizzoja joissa on useampaa juustolajia.

      Mozarella ei maistu millekkään. Sitä voi käyttää lisänä mutta pää juusto pitää olla joku muu.

      Joka viikko teen pizzaa niin että harjoiteltua on tullut viimeiset viisi vuotta.

      Muutaman millin ohueksi kaulittu pohja, siihen pizzapyrettä ohut kerros, tomaattikastiketta ja kahta kolmea eri juustolajiketta on lemppari pizzani.

      2 dl kylmää vettä
      2 tl leivinjauhetta
      loraus öljyä, 4-5 dl vehnäjauhoa tai pitsajauhoa ( kauralesettä puolet)

      Pohjan voi tehdä ilman suolaa ja hiivaa.
      Tuosta satsista sain kahteen pellilliseen pohjat. Kone vaivaa minuutissa. Kannattaa satsata laadukkaaseen monitoimikoneeseen.

      Mielestäni sen pizzan tekeminen pitää onnistua nopeesti ilman mitään ihmeellisiä ainesosia ja virityksiä.

    • dfsbsdfbsdb

      Emmentalia sen olla pitää , rotevan aromin vuoksi.

      • italialaista pakko olla

        Itse suosin parmesaania
        :)


    • mikävainmaistuuhyväl

      Itseasiassa käytän useampaa juustoa - mozzarellan kermaisuuden lisäksi kaipaan jotain voimakkaampaa, joten yleensä lisään sekoituksen valion mustaleimaista ja parmesaania/grana padanoa. Käytän edellämainittua juustoraastesekoitusta myös pastan kanssa ja minun mielestäni se toimii ja maistuu hyvältä.

    • allerazzom

      Hetkonen, jos sinun mielestäsi mozarella on parasta, niin vielä kun perustelet että miksi sen asemasta sitten pitäisi käyttää jotain muuta ?

      Mozzarellan saatavuuskin on niin hyvä että pienemmästäkin kyläkaupasta luulis löytyvän.

      • tsiisäläviitsi

        Kuten sanoin niin maun vuoksi - mozzarellahan ei itsessään maistu juurikaan vaan antaa kermaista tuntumaa sulaessaan. Voimakkaampia juustoja tarvitsee maun vuoksi.

        Eikä näitä juustoja lisätä korvaamaan Mozzarellaa vaan sen lisäksi makua tuomaan.

        Onko kukaan syönyt jääkaappikylmää pitsaa kuuman maitokahvin kera - itseasiassa tomaatin maku vain korostuu kylmänä ja kahvi tuo siihen sopivasti makua ja makeutta. Todella herkkua - suosittelen.


      • allerazzom
        tsiisäläviitsi kirjoitti:

        Kuten sanoin niin maun vuoksi - mozzarellahan ei itsessään maistu juurikaan vaan antaa kermaista tuntumaa sulaessaan. Voimakkaampia juustoja tarvitsee maun vuoksi.

        Eikä näitä juustoja lisätä korvaamaan Mozzarellaa vaan sen lisäksi makua tuomaan.

        Onko kukaan syönyt jääkaappikylmää pitsaa kuuman maitokahvin kera - itseasiassa tomaatin maku vain korostuu kylmänä ja kahvi tuo siihen sopivasti makua ja makeutta. Todella herkkua - suosittelen.

        Luitko lainkaan alkuperäistä postausta:
        "Mutta asiaan, mitä juustoa mozzarellan sijasta?"

        Sinä vastaat täysin eri kysymykseen.


      • simppelitmaut
        allerazzom kirjoitti:

        Luitko lainkaan alkuperäistä postausta:
        "Mutta asiaan, mitä juustoa mozzarellan sijasta?"

        Sinä vastaat täysin eri kysymykseen.

        Oikeastaan olet aivan oikeassa - lisäsin muutaman juuston listaan korvaamatta mozzarellaa millään. Mutta Mozzarellaa ei oikeastaan voi korvata millään tuorejuuston kaltaisella - ainakaan minä en löydä mitään vastaavuutta mihinkään toiseen juustoon.

        Mutta oletko syönyt jääkaappi-kylmää itsetehtyä pitsaa koskaan - tomaattien ja mausteiden maku vain korostuu. Siihen oheen kuppi kuumaa, makeaa maitokahvia ja maku on vain parempi.


    • valio3

      Valion pizzaraaste. Parasta pizzan päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1321
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1155
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1018
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      990
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      986
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      889
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe