Joskus harvoin kun pitää ostaa nakkeja tai grillimakkaraa makkaranpaistoretkelle, on ihan järkyttävä ongelma kun tuntuu ettei niitä voi ostaa kun lukee sisällysluetteloa, hirveetä moskaa. Mikä siis on lihaisin, vähiten jätteitä, jauhoja ja lisäaineita sisältävä grillimakkara? Entä nakki? Onko kukaan tutkinut?
Paraslaatuinen nakki ja grillimakkara
12
397
Vastaukset
- hohohooo
Tuoteselosteessa mainitaan lihapitoisuus. Ei se sen vaikeampaa ole.
- no haloooooo
Heti kun opit lukemaan ja vielä ymmärtämään lukemasi niin tiiät. Poistuu se järkyttävä ongelma.
Vai luuletko että joku sun puolestas tsekkaa kaikki nakkipaketit, pöljä ! - jauhoakamaraa
Wigrenin nakit ja Korpelan nakit.
Makkaroissa parasta Wilhelmit, Kabanossit, Huiluntuhti, Ukkopekka.
En voi sietää mitään Atrillia tai kuorettomia perusnakkeja.
Jos tuoteselosteessa lukee lihaan verrattavia aineita niin takuulla jätän ostamatta. Niissä on silloin teurasjätteitä, kalvoja, rustoja ym.- hyvät makkurat
Just, noita lihaisia komppaan, Huiluntuhti on ihan ykköskamaa. Lidlissä yllättävän hyviä on nää (oliko kenties Dulanon) krakovalaiset ja bratwurstit, jälkimmäinen heidän edustaman hapankaalin kanssa erityisesti.
Kunhan vaan lihapitoisuus seilaa siellä 85 prossan yläpuolella. - Suomenmieli
hyvät makkurat kirjoitti:
Just, noita lihaisia komppaan, Huiluntuhti on ihan ykköskamaa. Lidlissä yllättävän hyviä on nää (oliko kenties Dulanon) krakovalaiset ja bratwurstit, jälkimmäinen heidän edustaman hapankaalin kanssa erityisesti.
Kunhan vaan lihapitoisuus seilaa siellä 85 prossan yläpuolella.Alkaapi olla matemaattinen mahdottomuus yli 85%:n lihapitoisuus grillimakkarassa. Paketissahan tosin voi lukea vaikka mitä; (erityisesti natsien halpiksissa).
- hyvät makkurat
Suomenmieli kirjoitti:
Alkaapi olla matemaattinen mahdottomuus yli 85%:n lihapitoisuus grillimakkarassa. Paketissahan tosin voi lukea vaikka mitä; (erityisesti natsien halpiksissa).
Metukoiden lihapitoisuus painelee tuolla 120-150 prosentin paikkeilla. Ja miksi näin. Lihasta haihdutellaan ylimääräinen vesi pois
makkaranvalmistusprosessissa.
Jos lähdetään kilosta lihaa, johon sekoitetaan mausteet ja muut, ja sit kypsytyksessä (palvaus / vast.) se kevenee kosteuden haihtuessa vaikka 800 grammaan, voidaan sanoa, että tuote sisältää 125% lihaa.
Ei tää ole rakettitiedettä. - Suomenmieli
hyvät makkurat kirjoitti:
Metukoiden lihapitoisuus painelee tuolla 120-150 prosentin paikkeilla. Ja miksi näin. Lihasta haihdutellaan ylimääräinen vesi pois
makkaranvalmistusprosessissa.
Jos lähdetään kilosta lihaa, johon sekoitetaan mausteet ja muut, ja sit kypsytyksessä (palvaus / vast.) se kevenee kosteuden haihtuessa vaikka 800 grammaan, voidaan sanoa, että tuote sisältää 125% lihaa.
Ei tää ole rakettitiedettä......ja kuivalihan 700%, mutta ymmärtääkseni kyse oli grillimakkarasta ja siitä millaisena se ymmärretään. Rautalangasta vääntääkseni esim. keittoa ei saa aikaiseksi ilman vettä.Samoin makkaramassaan tarvitaan muutakin kuin lihaa.
- hyvät makkurat
Suomenmieli kirjoitti:
.....ja kuivalihan 700%, mutta ymmärtääkseni kyse oli grillimakkarasta ja siitä millaisena se ymmärretään. Rautalangasta vääntääkseni esim. keittoa ei saa aikaiseksi ilman vettä.Samoin makkaramassaan tarvitaan muutakin kuin lihaa.
Aivan, jäljillä olet. Tuo lihapitoisuus on valmiin, sellaisenaan nautittavan tuotteen pitoisuus ilman vedenlisäyksiä.
- nakkia poskeen
Jätä sitten ostamatta... osta vaikka puhdasta lihaa, kanaa tai kalaa.
Mikä on ongelmasi?
Kuten todettiin, niin lihapitoisuus näkyy tuoteselosteessa. Jauhoja ei A-luokan makkarassa ole koskaan. Lisäaineita kyllä makkarasta löytyy, ellet osta käsintehtyä raakamakkaraa, jota kyllä saa paremmin varustetuista ruokakaupoista.
Ei välttämättä Siwasta, jossa sinä käyt. - kokeiletätä
Pajuniemen Helsinkiwursti http://www.pajuniemi.fi/index.php?mact=tuotteet,cntnt01,default,0&cntnt01what=tuote&cntnt01alias=Helsinkiwursti&cntnt01returnid=56&cntnt01parent=Makkarat#content on mielestäni kunnon tavaraa - söin sitä muutama päivä sitten keitettyjen perunoiden ja voilla kostutetun herne/porkkana/lanttu/palsternakka-lisukkeen kera ja hyvältä maistui dijonin hunaja-sinapin kanssa. Lihapitoisuus 94 % eli ei mikään hookoo blöö.
- onsesimppelii
Tietysti maunsa puolesta esim. Kivikylän ryynäri - kaikki siasta ohraryynien kera, joten hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Tähän oheen maukas perunamuussi ja etikkaisia - nautinto on valmis.
- 4395932529
Wigrenin nakit. Parempia ei vain ole.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois
Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v1852583Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus
Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki392458Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta
"I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from582139- 1082093
Riikka se runnoo työttömyyttä lisää
Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276702044Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit
https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen402030Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi (YLE Lahti 24.11.2025)
Että näin sitten: Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi – valtuuston päätös nurin ja 50 000 la641411- 1261215
Poistettuun aloitukseen
Ei se mulle ollut varmastikaan. En usko vaik sille tuntuukin että oisit voinut olla eräs. Mut niin mäkin pelkään. Ei241127- 55978