Joskus harvoin kun pitää ostaa nakkeja tai grillimakkaraa makkaranpaistoretkelle, on ihan järkyttävä ongelma kun tuntuu ettei niitä voi ostaa kun lukee sisällysluetteloa, hirveetä moskaa. Mikä siis on lihaisin, vähiten jätteitä, jauhoja ja lisäaineita sisältävä grillimakkara? Entä nakki? Onko kukaan tutkinut?
Paraslaatuinen nakki ja grillimakkara
12
342
Vastaukset
- hohohooo
Tuoteselosteessa mainitaan lihapitoisuus. Ei se sen vaikeampaa ole.
- no haloooooo
Heti kun opit lukemaan ja vielä ymmärtämään lukemasi niin tiiät. Poistuu se järkyttävä ongelma.
Vai luuletko että joku sun puolestas tsekkaa kaikki nakkipaketit, pöljä ! - jauhoakamaraa
Wigrenin nakit ja Korpelan nakit.
Makkaroissa parasta Wilhelmit, Kabanossit, Huiluntuhti, Ukkopekka.
En voi sietää mitään Atrillia tai kuorettomia perusnakkeja.
Jos tuoteselosteessa lukee lihaan verrattavia aineita niin takuulla jätän ostamatta. Niissä on silloin teurasjätteitä, kalvoja, rustoja ym.- hyvät makkurat
Just, noita lihaisia komppaan, Huiluntuhti on ihan ykköskamaa. Lidlissä yllättävän hyviä on nää (oliko kenties Dulanon) krakovalaiset ja bratwurstit, jälkimmäinen heidän edustaman hapankaalin kanssa erityisesti.
Kunhan vaan lihapitoisuus seilaa siellä 85 prossan yläpuolella. - Suomenmieli
hyvät makkurat kirjoitti:
Just, noita lihaisia komppaan, Huiluntuhti on ihan ykköskamaa. Lidlissä yllättävän hyviä on nää (oliko kenties Dulanon) krakovalaiset ja bratwurstit, jälkimmäinen heidän edustaman hapankaalin kanssa erityisesti.
Kunhan vaan lihapitoisuus seilaa siellä 85 prossan yläpuolella.Alkaapi olla matemaattinen mahdottomuus yli 85%:n lihapitoisuus grillimakkarassa. Paketissahan tosin voi lukea vaikka mitä; (erityisesti natsien halpiksissa).
- hyvät makkurat
Suomenmieli kirjoitti:
Alkaapi olla matemaattinen mahdottomuus yli 85%:n lihapitoisuus grillimakkarassa. Paketissahan tosin voi lukea vaikka mitä; (erityisesti natsien halpiksissa).
Metukoiden lihapitoisuus painelee tuolla 120-150 prosentin paikkeilla. Ja miksi näin. Lihasta haihdutellaan ylimääräinen vesi pois
makkaranvalmistusprosessissa.
Jos lähdetään kilosta lihaa, johon sekoitetaan mausteet ja muut, ja sit kypsytyksessä (palvaus / vast.) se kevenee kosteuden haihtuessa vaikka 800 grammaan, voidaan sanoa, että tuote sisältää 125% lihaa.
Ei tää ole rakettitiedettä. - Suomenmieli
hyvät makkurat kirjoitti:
Metukoiden lihapitoisuus painelee tuolla 120-150 prosentin paikkeilla. Ja miksi näin. Lihasta haihdutellaan ylimääräinen vesi pois
makkaranvalmistusprosessissa.
Jos lähdetään kilosta lihaa, johon sekoitetaan mausteet ja muut, ja sit kypsytyksessä (palvaus / vast.) se kevenee kosteuden haihtuessa vaikka 800 grammaan, voidaan sanoa, että tuote sisältää 125% lihaa.
Ei tää ole rakettitiedettä......ja kuivalihan 700%, mutta ymmärtääkseni kyse oli grillimakkarasta ja siitä millaisena se ymmärretään. Rautalangasta vääntääkseni esim. keittoa ei saa aikaiseksi ilman vettä.Samoin makkaramassaan tarvitaan muutakin kuin lihaa.
- hyvät makkurat
Suomenmieli kirjoitti:
.....ja kuivalihan 700%, mutta ymmärtääkseni kyse oli grillimakkarasta ja siitä millaisena se ymmärretään. Rautalangasta vääntääkseni esim. keittoa ei saa aikaiseksi ilman vettä.Samoin makkaramassaan tarvitaan muutakin kuin lihaa.
Aivan, jäljillä olet. Tuo lihapitoisuus on valmiin, sellaisenaan nautittavan tuotteen pitoisuus ilman vedenlisäyksiä.
- nakkia poskeen
Jätä sitten ostamatta... osta vaikka puhdasta lihaa, kanaa tai kalaa.
Mikä on ongelmasi?
Kuten todettiin, niin lihapitoisuus näkyy tuoteselosteessa. Jauhoja ei A-luokan makkarassa ole koskaan. Lisäaineita kyllä makkarasta löytyy, ellet osta käsintehtyä raakamakkaraa, jota kyllä saa paremmin varustetuista ruokakaupoista.
Ei välttämättä Siwasta, jossa sinä käyt. - kokeiletätä
Pajuniemen Helsinkiwursti http://www.pajuniemi.fi/index.php?mact=tuotteet,cntnt01,default,0&cntnt01what=tuote&cntnt01alias=Helsinkiwursti&cntnt01returnid=56&cntnt01parent=Makkarat#content on mielestäni kunnon tavaraa - söin sitä muutama päivä sitten keitettyjen perunoiden ja voilla kostutetun herne/porkkana/lanttu/palsternakka-lisukkeen kera ja hyvältä maistui dijonin hunaja-sinapin kanssa. Lihapitoisuus 94 % eli ei mikään hookoo blöö.
- onsesimppelii
Tietysti maunsa puolesta esim. Kivikylän ryynäri - kaikki siasta ohraryynien kera, joten hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Tähän oheen maukas perunamuussi ja etikkaisia - nautinto on valmis.
- 4395932529
Wigrenin nakit. Parempia ei vain ole.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!871909- 821740
- 511380
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai471327- 1251234
Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I481222Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1061057Kepun hegemonia jatkumassa vankkana Puolangalla
Tuuliviirien vallankumous jäi pahasti piippuun!231002- 39955
Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen59942