Paljon makarooni imee vettä?

kerralla valmista

Olisi tarkoitus tehdä makaroonilaatikko keittämättä makarooneja etukäteen, joten nesteen määrää on lisättävä verrattuna perusohjeeseen. Mutta kuinka paljon esimerkiksi 100 grammaa makaroonia imee nestettä?

49

8632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huikee idis sulle

      mitäs jos kokeilisit?

    • mikä onglema?

      google antaa melkein 8000 reseptiä.

    • suckingsose

      Pasta yleensä turpoaa keitettäessä noin kaksinkertaiseksi eli se makaruuni imee noin itsensä verran nestettä.

      Noin yleensä pasta keitetään runsaassa, hyvin suolatussa ja kiehuvassa vedessä myös makaroonilaatikkoa tehdessä - pasta keitetään kypsäksi, valutetaan ja siitä tehdään laatikkoruoka.

      Toki myös pastankin voi kypsyttää runsaassa kastikkeessa, jolloin se imee maut itseensä ja samalla sen sisältämä tärkkelys suurustaa liemen. Laita nestettä lisää noin puolitoistakertaa enemmän pastaan nähden ja anna laatikon levätä (tasaantua) 10-15 minuuttia kypsennyksen jälkeen. Nesteen ei tarvitse olla pelkkää vettä vaan se voi olla myös esim. lihalientä, paseerattua tomaattia jne...

    • retgzdaerg

      "Paljon makarooni imee vettä? "
      Kyllä.

      • paljon imee vettä

        Minäkin vastaisin, että paljon. Se onkin jo eri asia, että PALJONKO laitan vettä kattilaan. Siihen vastaisin, että tarpeeksi. Jo kattilan koko vaikuttaa siihenkin. Vai ostaisko valmiiksi keitettyjä makarooneja.
        On kai sama ongelma riisin kanssa. Paljo sekin imee vettä.


    • Macrooni

      1ps (400g) makaroonia ja 1L nestettä (maitoa) 1pk koskenlaskija juustoa sulatettuna siihen nesteeseen 400g jauhelihaa sekä maustaa maun mukaan.Uunissa niin kauan et neste on hyytyny/imeytynyt n.1h
      Miksi sitä makaroonia pitää esikeittää ja maustaa?? hölmöläisen hommaa.tulee vaan ylikypsää makaronimössöä.

      • 3+5

        En ole koskaan kokeillut makaroonilaatikkoa ilman makaronien esikeittämistä,
        mutta varmaan toimii, jos nestettä on tarpeeksi.
        Mutta tosiaan, moniin laatikkoruokiin maustettu sulatejuusto antaa vähän sävyä.

        Uuniruuat ovat helppoja:
        Karjalanpaisti /merimiespihvi / mitä tahansa uunipataan pienellä lämmöllä hitaasti hautumaan.
        Riisi /ohrauunipuuro (mielettömän hyvää yli yön hautuneena)!!!


      • Kokeile vaikka

        Ei kun niin tulee hyvää. Jos ei keitä makaroneja ensin, laatikosta tahtoo tulla kovaa


    • Keitä RUNsaassa suolalla maustetussa vedessä,jos pakkauksen ohjeistus kehoittaa
      esim 8 minuuttia , puolita aika n.5minuuttiin .Keitinvesi lävikön kautta viemäriin, jos
      kastikkeesi kuivahkoa,lisää keitinvettä sekaan ennen lävikköön kaatamista,älä
      huuhdo makaroonia vedellä,semmoisena läviköstä vuokaan,vinkki,laita kastikeen sekaan
      loppuvaihees pussillinen hernemaissipaprikaa,älä kiehuta enään,herne "rypistyy".
      Makaroonit vuokaan ja sekoita kastike makarooneihin,lisää sekoitettuun valkopippuri/munamaito,niin ettäs reilusti makaroonit peittyyn.senttin yli ja
      uuniin n.200 astetta puoleksi tunniksi,tiputa lämpö n.150 anna olla toiset puolituntia,
      seuraa kumminkin ettei pinta pala,uunista pois,laita alufolio päälle pysyy kosteampana.
      Miksikö puolittaa makaroonin keitto aika,puolikypsä imee uunissa kastikkeen maut
      sisäänsä samalla kuin kypsyy,varmasti maukkaampaa,kokeiltu monet kerrat.
      Italialaiset mm,valmistaa juuri noin,jippo runsas keitinvesi,puoliraaka aldente pasta,
      toimii kaikessa pastan valmistuksessa ja varmasti.!
      nautinnollisia makarooni hetkiä.

    • Pashaa vai pastaa

      Siis puhuit pastasta ja makaronista samassa lauseessa? Ei makaroni ole pastaa.

      • mi scusi

        Tesoro,
        älä diivaile, pasta on makarooni Suomessa.
        Sinä voit mennä Italiaan keskustelemaan eri pastoihin sopivista kastikkeista tai al dente-keittoajoista.
        Suomessa syötiin entisaikaan lanttua ja ohraa, 30-vuotisen sodan jälkeen myös perunaa riistan, villivihannesten ja kotieläinten lisäksi.
        Olosuhteet ja ilmasto olivat vähän erilaisia etelään verrattuna jääkauden jälkeen.


      • Juntteilleoppitunti

        Totta puhut. Suomalaisille on vieras käsite. Mitä on pasta, tuorepasta, kananmunapasta, makarooni, vermiselli ja jne.


      • Superdiiva2014
        mi scusi kirjoitti:

        Tesoro,
        älä diivaile, pasta on makarooni Suomessa.
        Sinä voit mennä Italiaan keskustelemaan eri pastoihin sopivista kastikkeista tai al dente-keittoajoista.
        Suomessa syötiin entisaikaan lanttua ja ohraa, 30-vuotisen sodan jälkeen myös perunaa riistan, villivihannesten ja kotieläinten lisäksi.
        Olosuhteet ja ilmasto olivat vähän erilaisia etelään verrattuna jääkauden jälkeen.

        Ehkä sinun kotikylässasi.


      • älytöntä2014
        mi scusi kirjoitti:

        Tesoro,
        älä diivaile, pasta on makarooni Suomessa.
        Sinä voit mennä Italiaan keskustelemaan eri pastoihin sopivista kastikkeista tai al dente-keittoajoista.
        Suomessa syötiin entisaikaan lanttua ja ohraa, 30-vuotisen sodan jälkeen myös perunaa riistan, villivihannesten ja kotieläinten lisäksi.
        Olosuhteet ja ilmasto olivat vähän erilaisia etelään verrattuna jääkauden jälkeen.

        Joku Korso ei ole koko Suomi. Älä vertaa itsesi muihin. Ihmiset ovat erilaisia - minä esimerkiksi en ymmärrä mitään autoista. Juuri sen takia en höpötä, että kaikki autot ovat samanlaisia, koska niillä on 4 rengasta.


      • Pastaakovaille

        Makarooni on pastaa - vehnää vedellä ja kuivattu.

        Mutta mitä on rigatoni macaroni?


    • Ravintolakokin suositus: sekä jauheliha että makaroni voi olla raakoja .Kaikki makaronilaatikon ainekset vuokaan, sekaisin ja uuniin.

      • vihaan tiskaamista

        "Ravintolakokin suositus: sekä jauheliha että makaroni voi olla raakoja"

        Mielenkiintoinen pointti tuo raa'an jauhelihan käyttö ilman esikypsennystä. Jonkun koneen kanssa "taikinan" sotkeminen saattaa onnistuakin, mutta siitä huolimatta vierastan kypsentämättömän jauhelihan keittämistä.

        Saattaisin toteuttaa tuon siten, että levittäisin vuoan pohjalle puolisen kiloa jauhelihaa, päälle kuivamausteet ja silputtu sipuli. Projekti hetkeksi 250 asteiseen uuniin. Hetken paahtamisen jälkeen hieman sekoittelua ja takaisin uuniin.

        Kun alkaa näyttää riittävän kypsältä, niin kyytiin puoli litraa vettä ja mahdollisesti lihalieminappi, riippuen miten suolataan ja muuten maustetaan.

        Nesteen alkaessa kiehumaan vuoka taas pihalle ja uuni 200:een. Hämmenystä, sitten perään keittämättömät makaronit ja taas hämmenystä. Lopuksi perään munamaito, n. puoli litraa maitoa 3 kananmunaa. Ja takaisin uuniin.

        Parinkymmenen minuutin päästä vielä viimeinen sekoittelu ja sitten puolisen tuntia/sopivasti/riittävästi loppupaistoa.

        Uunin saranat tuossa kuluvat aika paljon, mutta periaatteessa pärjää pelkällä uunilla, yhdellä vuoalla ja paistolastalla, jos sattuu olemaan sopivasti vajaa ei-valio maitopurkki, jossa voi ravisella munamaidon.


    • tarkasti

      82,9763 cl

    • vesiimuri

      Otsikossa toteat, minkä verran imee vettä. Eli otsikko ei ole kysymys.

    • 425234

      Onneksi edes pari asiallista vastausta sait. Itse en koskaan keitä makaroneja, turhaa sähläystä. 400 g makaroneja, 1 litra maitoa. Kannattaa sekoitella välillä.

      • ,,,,,,,,

        Hiukan liian kuivaa tulee, ei ihan koko pussia litraan maitoa. Pakastejuureksia pintaa rapeuttamaan.


    • teet maitoon

      keitettyä makarooni puuroa ja 200g saa velliä.

    • rale

      Olin Italiassa vuosi 2012 makarooni tehtaalla töissä.Porasin makarooni aihioihin reikiä tuhansia kilometrejä.Valmistettiin menetelmällä reiän ympärille vähän taikinaa.Porasin tukkeutuneita makarooneja auki.Tehtaan laboratorio otti analyysejä kyllä n10km pitkässä pätkässä makarooni imi vettä keskimäärin 19%.

    • kokki3***

      Itse teen makaronilaatikon lihaliemeen, ja laitan lihaliemeen lisäksi yhden kananmunan. Muna hyytyessään sitoo nestettä, ja makaronilaatikosta ei tule makaronivelliä. Lisämausteeksi sopii soijakastike ripaus sokeria.

    • Tosi on

      Rainbow täysjyvä fusilli kierre makaroonin 1kpl kuivapaino 0.7g. Keitettynä ja jäähdytettynä 1.6g.

      • joopasjoooo

        Makarooni 100g painaa keitettynä ja jäähdytettynä 190g


      • minävaankysyn
        joopasjoooo kirjoitti:

        Makarooni 100g painaa keitettynä ja jäähdytettynä 190g

        Entäs makaroni?


    • Kukuuuuuuuuu

      Tuota tyhmyyden määrää!!!

    • torspo

      se on makaroni

    • mummeli

      Minä teen makaroonilaatikon mikrosa enkä keitä etukäteen , laitan vuokaan nestettä että on ryynit peitosa ja 20 min mikrossa täydelläteholla ja eikun naamariin .

    • syöppö

      wau! te ootte kaikki niin ihanan taitavia!

    • väärinkirjoitusta

      juu paljon vetää

    • masa helssingistä

      Mulla asui naapurissa yks makarooni, mut se imi vaan brenkkua

    • suorasaNaine*

      jokin vuosi sitten miespari teki makaronilaat - kokeilin itsekin ja "jäin koukkuun" -
      tuohon tapaan tehdä hieman erilailla - makaronilaatikkoa -


      paistosvuoan joillakin kerroilla vuorasin leivinpaperilla ja
      käytin 400g kuivia makroneja -
      mitä kaapista löytyi - kanaa, lihaa pilkottuna joukkoon

      kuumensin 1,5 ltr vettä sulatejuustojen jämät - mm.
      kaadoin makaronien joukkoon ja uuniin -

      Koin ,jotta voihan asioita muuttaa ja kokeilla -
      mielestäni makaronien keittämällä kypsyttäminen on tapa tehdä ,kun niin on tehty aina..

      Vain.... Mielikuvituksen puute asettaa rajat

    • urts

      Kysymys sisälsi myös vastauksen eli makaroni imee keitettäessä paljon vettä.

    • vittuuntunut

      suomi24, kusipäitten kokoontumisajot. (Y)

    • noinneskulaa

      Sen saman kuin pastaa on eli 100 gammaa pastaa ja 100 grammaa nestettä mitä se sitten onkin - vettä,, lihalientä, tomaattikastiketta jne...

      En toki voi ymmärtää, etä miksi et voi keittää pastaa etukäteen ja tämä typerä keskustelu olisi vältetty.

      Makaroonipaistioksen pitäisi olla se simppelein ruoka koskaan ja silti sekin pitää vääntää monimutkaiseksi pelkän nesteen määrän takia - hävetkää!

    • ihmettelijä283

      Hirvee itku ja viisastelu kysymyksen muotoilusta ja vaikka mitä ohjetta tarjottu mutta kukaan ei ole silti osannut vastata kysymykseen että kuinka paljon esim 100g makaronia imee vettä itseensä?

      • VoiceOfFart

        Niin tuntuu olevan...


      • eisenoinvaikeaaole

        Siihenhän annettiin jo useampi vastaus eli itsensä verran - 100grammaa makaruunia imee desin (100 grammaa) vettä itseensä.

        Etkö osaa lukea.


      • Kokkikoulu
        eisenoinvaikeaaole kirjoitti:

        Siihenhän annettiin jo useampi vastaus eli itsensä verran - 100grammaa makaruunia imee desin (100 grammaa) vettä itseensä.

        Etkö osaa lukea.

        Miksi edes keittää makaroneja erikseen kun ne voi heittää vuokaan suoraan jauhelihan ja muiden nesteiden joukkoon.


      • elisiissiksi
        Kokkikoulu kirjoitti:

        Miksi edes keittää makaroneja erikseen kun ne voi heittää vuokaan suoraan jauhelihan ja muiden nesteiden joukkoon.

        Vain varmistaakseen, että makarooni on kypsää - mikään ei ole ikävämpää jäystettävää kuin puoliksi kova pasta, joka tuntuu niin hampaissa kuin ikenissä eli vähän liian "aldente".


    • mittaamalla

      Ostin eilen gramman tarkkuudella mittaavan keittiövaa'an. Sen avulla saattaisi saada selvitettyä. Kuinkahan pitkään normaalia makaroonia pitää keittää?

    • Anonyymi

      Al dente kypsyys imee 1,1-kertaisen määrän vettä. Eli 100 grammaa makaronia absorboi 110 grammaa vettä.

    • Anonyymi

      400g makaroneja keitetään väljässä merisuolalla maustetussa vedessä Vesi kaadetaan pois, kun makaronit ovat keittyneet 10 minuuttia. 400 g hyvin maustettua (vähintään maustepippuria ja mustapippuria sekä merisuolaa) ruskistetaan. Nämä sitten sekoitetaan keskenään ja kaadetaan voideltuun uunivuokaan. 1 kananmuna vatkataan rakenne rikki ja lisätään 6,5 dl kevytmaitoa munan sekaan ja tämä seos kaadetaan makaronien ja jauhelihan joukkoon. Tämän jälkeen vuoka laitetaan esilämmitettyyn uuniin, jonka lämpötila on 225 C ja makaronilaatikkoa paistetaan 1 h. Tämän jäälkeen nautitaan esim Heinz ketsupin kanssa.

    • Anonyymi

      Kokeile valmista reseptiä. Kehitä siitä itselle kuhunkin tilanteeseen sopivampi oma toimivampi resepti.

      Makaronipussin kyljessä on toimiva makaronilaatikon perusresepti kehittämistä varten. Sama Paras makaronilaatikko -resepti löytyy Myllyn paras sivulla http://urly.fi/2FxC .

      Käytä kahden litran uunivuokaa ja uunivuokaan litra nestettä 5-6 dl keittämättömälle makaronille.

      Sekoita muutama kerta paistamisen alussa, jottei jauhelihat jää vuoan pohjalle. Makaronin pitäisi kypsyä 8 minuutissa. Paistoaika 1h 200 asteessa.

      Kokeile eri nestemääriä. Maku ratkaisee. Mausteet ja tekotapa. Mitä enemmän vaivannäköä sitä parempaa todennäköisesti tulee.

      Jos haluat päästä vähemmällä tiskaamisella, välttyä käristämiseltä, niin laita jauhelihat ja sipulit raakana uunivuokaan. Miltä maistui? Kyllä lihat ja sipulit sielläkin kypsyy, mutta maistuvat erilaiselta jne...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      121
      3040
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      34
      2443
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2071
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1388
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      261
      1133
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1067
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe