Tehtiin just aikuisen pojan kanssa 4 limppua ruisleipää, ja huomasin vasta kun ne jo nousemassa pellillä että SUOLA UNOHTUI. Ääh! menikö nyt pilalle, vai syökö suolattakin?
Pari kertaa olen tässä aiemminkin leiponut ihan viime viikolla, mutta nyt tuli moka. Ainakin nousi hyvin ämpärissä, ettei siinä mitään sen puoleen.
Sukulaisnainen leiponut ennenkin, ja siksi innostuin. (Hyvä Liisa!)
Vähän yli 200 asteessa paistettiin ensin puoli tuntia, sitten pikkusen alle 200 taas toisen puolituntisen, ja muutakuin leivinpaperi päälle ja sitten liinoihin käärittiin. Seuraavana päivänä helppo leikata, ei kyllä tuoreeltaan! :)
Ja niin, panin heti jäähdyttyä kyllä pakastepussiin pöydälle vaan, niin pehmeni lisää. Eikä pala pohja tuolla lämmöllä, eikä pinta. Nam.
Hintaa limpulle tulee noin 30 centtiä (paitsi sähkö), hyvää,eikä maksa ees maltaita... :)
Ruisleipä
5
186
Vastaukset
- melkein emäntä ...
haa, ei juuri huomannut suolan puutetta, se oli ihanan rapeapintaista ja sisältä hyvin paistunutta! :) oikeaa voita pantiin päälle ja avot!
tänään tekeillä taas uusi satsi, nyt huolehdittava merisuolaa siihen.
kannattaa leipoa itte, vaikka minäkin pelkäsin vuosia ettei onnistu kun ei ole oikeaa leivinuunia, pah, monissa maissa paistetaan milloin missäkinlaisessa värkissä, ja kun sopiva lämpö niin hyvä! :)- Ei ihan oikea leipuri
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
- Ei ihan oikea leipuri
Ei ihan oikea leipuri kirjoitti:
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
Leivistä tuli aika mauttomia, mutta ei onneksi niin huonoja, etteikö niitä voisi hyvien päällisten kanssa syödä. Ei niitä kehtaa vieraille tarjota, mutta eipähän mene hukkaan omassa käytössä.
- Täysrukiista
Pystyykös kotikonstein tekemään limppua pelkästään rukiista (siis jauhojen osuus)? Ja mites te hapantelitte taikinan?
- mestarit, kertokaa?
Kysyn samaa; miten saa leivän juuren?
Tiedän kyllä taikinaliemen hapattamisen, mutta en saa "oikeanmakuista".
Entisaikaan mummolassa taikinaa jätettiin taikinakipon reunoille happanemaan seuraavaa satsia varten (aika epähygieenistä?)
Tietääkseni valmiista, hyvänmakuisesta leivästäkin voi saada juuren uuteen taikinaan, mutta miten?
Itse en leivo pelkistä ruisjauhoista, lisään aina vehnää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1293267
- 1091311
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671285Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651096Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791061Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr141056IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku57979- 30976
Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42944- 46854