Tehtiin just aikuisen pojan kanssa 4 limppua ruisleipää, ja huomasin vasta kun ne jo nousemassa pellillä että SUOLA UNOHTUI. Ääh! menikö nyt pilalle, vai syökö suolattakin?
Pari kertaa olen tässä aiemminkin leiponut ihan viime viikolla, mutta nyt tuli moka. Ainakin nousi hyvin ämpärissä, ettei siinä mitään sen puoleen.
Sukulaisnainen leiponut ennenkin, ja siksi innostuin. (Hyvä Liisa!)
Vähän yli 200 asteessa paistettiin ensin puoli tuntia, sitten pikkusen alle 200 taas toisen puolituntisen, ja muutakuin leivinpaperi päälle ja sitten liinoihin käärittiin. Seuraavana päivänä helppo leikata, ei kyllä tuoreeltaan! :)
Ja niin, panin heti jäähdyttyä kyllä pakastepussiin pöydälle vaan, niin pehmeni lisää. Eikä pala pohja tuolla lämmöllä, eikä pinta. Nam.
Hintaa limpulle tulee noin 30 centtiä (paitsi sähkö), hyvää,eikä maksa ees maltaita... :)
Ruisleipä
5
302
Vastaukset
- melkein emäntä ...
haa, ei juuri huomannut suolan puutetta, se oli ihanan rapeapintaista ja sisältä hyvin paistunutta! :) oikeaa voita pantiin päälle ja avot!
tänään tekeillä taas uusi satsi, nyt huolehdittava merisuolaa siihen.
kannattaa leipoa itte, vaikka minäkin pelkäsin vuosia ettei onnistu kun ei ole oikeaa leivinuunia, pah, monissa maissa paistetaan milloin missäkinlaisessa värkissä, ja kun sopiva lämpö niin hyvä! :)- Ei ihan oikea leipuri
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
- Ei ihan oikea leipuri
Ei ihan oikea leipuri kirjoitti:
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
Leivistä tuli aika mauttomia, mutta ei onneksi niin huonoja, etteikö niitä voisi hyvien päällisten kanssa syödä. Ei niitä kehtaa vieraille tarjota, mutta eipähän mene hukkaan omassa käytössä.
- Täysrukiista
Pystyykös kotikonstein tekemään limppua pelkästään rukiista (siis jauhojen osuus)? Ja mites te hapantelitte taikinan?
- mestarit, kertokaa?
Kysyn samaa; miten saa leivän juuren?
Tiedän kyllä taikinaliemen hapattamisen, mutta en saa "oikeanmakuista".
Entisaikaan mummolassa taikinaa jätettiin taikinakipon reunoille happanemaan seuraavaa satsia varten (aika epähygieenistä?)
Tietääkseni valmiista, hyvänmakuisesta leivästäkin voi saada juuren uuteen taikinaan, mutta miten?
Itse en leivo pelkistä ruisjauhoista, lisään aina vehnää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️662368Vanhuksen varpaankynsien leikkaus 89 euroa...
Huh huh.......Parturikäynti olisi varmasti ollut 250 euroa? Kallis on suomi nykyään.1822038Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.452007Viulu vaiennut
Eikö pisnikset suju ? Vai miksi pahin yrittäjä vouhka on "kadonnu" maan alle. 🤣301718Anne Kukkohovi. Myy likaisia alushousujaan.
Kuka ihme ostaa jonkun naisen likaisia alushousuja, menee lujaa kyllä tälläkin housujen myyjällä.1111663Kauanko skuutteja on siedettävä? Ei tietoa liikennesäännöistä, ajellaan miten sattuu ja missä vain.
Kauanko on kestettävä sähköpotkulautojen terrorismismia? Niillä ajelevat eivät tiedä, tai jos tietävätkin, niin eivät vä1651374Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost1911302Kyllä tekee kipeää
Luopua kaikesta mitä on elämässä saavuttanut😞 ei vaan ole enää yhtäkään hiljaista vuorokautta🤬251186En mä tiedä mitä tapahtuu
siis tykkäisitköhän musta oikeasti. Ehkä oot pelannu liikaa rahapelejä, ehkä rakastat tyhjiä arpoja.9992- 80991