Tehtiin just aikuisen pojan kanssa 4 limppua ruisleipää, ja huomasin vasta kun ne jo nousemassa pellillä että SUOLA UNOHTUI. Ääh! menikö nyt pilalle, vai syökö suolattakin?
Pari kertaa olen tässä aiemminkin leiponut ihan viime viikolla, mutta nyt tuli moka. Ainakin nousi hyvin ämpärissä, ettei siinä mitään sen puoleen.
Sukulaisnainen leiponut ennenkin, ja siksi innostuin. (Hyvä Liisa!)
Vähän yli 200 asteessa paistettiin ensin puoli tuntia, sitten pikkusen alle 200 taas toisen puolituntisen, ja muutakuin leivinpaperi päälle ja sitten liinoihin käärittiin. Seuraavana päivänä helppo leikata, ei kyllä tuoreeltaan! :)
Ja niin, panin heti jäähdyttyä kyllä pakastepussiin pöydälle vaan, niin pehmeni lisää. Eikä pala pohja tuolla lämmöllä, eikä pinta. Nam.
Hintaa limpulle tulee noin 30 centtiä (paitsi sähkö), hyvää,eikä maksa ees maltaita... :)
Ruisleipä
5
312
Vastaukset
- melkein emäntä ...
haa, ei juuri huomannut suolan puutetta, se oli ihanan rapeapintaista ja sisältä hyvin paistunutta! :) oikeaa voita pantiin päälle ja avot!
tänään tekeillä taas uusi satsi, nyt huolehdittava merisuolaa siihen.
kannattaa leipoa itte, vaikka minäkin pelkäsin vuosia ettei onnistu kun ei ole oikeaa leivinuunia, pah, monissa maissa paistetaan milloin missäkinlaisessa värkissä, ja kun sopiva lämpö niin hyvä! :)- Ei ihan oikea leipuri
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
- Ei ihan oikea leipuri
Ei ihan oikea leipuri kirjoitti:
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
Leivistä tuli aika mauttomia, mutta ei onneksi niin huonoja, etteikö niitä voisi hyvien päällisten kanssa syödä. Ei niitä kehtaa vieraille tarjota, mutta eipähän mene hukkaan omassa käytössä.
- Täysrukiista
Pystyykös kotikonstein tekemään limppua pelkästään rukiista (siis jauhojen osuus)? Ja mites te hapantelitte taikinan?
- mestarit, kertokaa?
Kysyn samaa; miten saa leivän juuren?
Tiedän kyllä taikinaliemen hapattamisen, mutta en saa "oikeanmakuista".
Entisaikaan mummolassa taikinaa jätettiin taikinakipon reunoille happanemaan seuraavaa satsia varten (aika epähygieenistä?)
Tietääkseni valmiista, hyvänmakuisesta leivästäkin voi saada juuren uuteen taikinaan, mutta miten?
Itse en leivo pelkistä ruisjauhoista, lisään aina vehnää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan
Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs541698- 161544
- 1741386
- 821383
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli3021306- 201255
Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla
Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti98975Ollaanko me tyhmiä mies?
Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä61958Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.
Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää33923- 347845