Tehtiin just aikuisen pojan kanssa 4 limppua ruisleipää, ja huomasin vasta kun ne jo nousemassa pellillä että SUOLA UNOHTUI. Ääh! menikö nyt pilalle, vai syökö suolattakin?
Pari kertaa olen tässä aiemminkin leiponut ihan viime viikolla, mutta nyt tuli moka. Ainakin nousi hyvin ämpärissä, ettei siinä mitään sen puoleen.
Sukulaisnainen leiponut ennenkin, ja siksi innostuin. (Hyvä Liisa!)
Vähän yli 200 asteessa paistettiin ensin puoli tuntia, sitten pikkusen alle 200 taas toisen puolituntisen, ja muutakuin leivinpaperi päälle ja sitten liinoihin käärittiin. Seuraavana päivänä helppo leikata, ei kyllä tuoreeltaan! :)
Ja niin, panin heti jäähdyttyä kyllä pakastepussiin pöydälle vaan, niin pehmeni lisää. Eikä pala pohja tuolla lämmöllä, eikä pinta. Nam.
Hintaa limpulle tulee noin 30 centtiä (paitsi sähkö), hyvää,eikä maksa ees maltaita... :)
Ruisleipä
5
263
Vastaukset
- melkein emäntä ...
haa, ei juuri huomannut suolan puutetta, se oli ihanan rapeapintaista ja sisältä hyvin paistunutta! :) oikeaa voita pantiin päälle ja avot!
tänään tekeillä taas uusi satsi, nyt huolehdittava merisuolaa siihen.
kannattaa leipoa itte, vaikka minäkin pelkäsin vuosia ettei onnistu kun ei ole oikeaa leivinuunia, pah, monissa maissa paistetaan milloin missäkinlaisessa värkissä, ja kun sopiva lämpö niin hyvä! :)- Ei ihan oikea leipuri
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
- Ei ihan oikea leipuri
Ei ihan oikea leipuri kirjoitti:
Hyvä, että onnistui ilmankin. Itselleni kävi juuri sama juttu, tuolla ne suolattomat leivät istuvat pellillä odottamassa uuniin menoa. Taidanpa laittaa ne kuitenkin tulemaan, jospa vaikka maistuisivat silti ihan hyviltä.
Leivistä tuli aika mauttomia, mutta ei onneksi niin huonoja, etteikö niitä voisi hyvien päällisten kanssa syödä. Ei niitä kehtaa vieraille tarjota, mutta eipähän mene hukkaan omassa käytössä.
- Täysrukiista
Pystyykös kotikonstein tekemään limppua pelkästään rukiista (siis jauhojen osuus)? Ja mites te hapantelitte taikinan?
- mestarit, kertokaa?
Kysyn samaa; miten saa leivän juuren?
Tiedän kyllä taikinaliemen hapattamisen, mutta en saa "oikeanmakuista".
Entisaikaan mummolassa taikinaa jätettiin taikinakipon reunoille happanemaan seuraavaa satsia varten (aika epähygieenistä?)
Tietääkseni valmiista, hyvänmakuisesta leivästäkin voi saada juuren uuteen taikinaan, mutta miten?
Itse en leivo pelkistä ruisjauhoista, lisään aina vehnää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1341728- 401648
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa631410- 681305
Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei2091144Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi2771097- 701083
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää19958- 74955
Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106888