eli miten teette lohkoperunat uunissa että ne olisivat rapeita(ja kypsiä)...
lohkoperunat uunissa
7
20385
Vastaukset
- eldu
marinoin lohkoperunat öljyssä ja timjamissa ja kyl on tähän asti tullu tosi hyvää
- raaka peruna
perunat?
- elli
raaka peruna kirjoitti:
perunat?
kunhan vaan harjaat hyvin puhtaiksi. tuo yllä mainittu resepti on tosi hyvä, käytän sitä itsekin. käytän aina rosamunda-perunoita ja hyvää tulee..
- vivian
elli kirjoitti:
kunhan vaan harjaat hyvin puhtaiksi. tuo yllä mainittu resepti on tosi hyvä, käytän sitä itsekin. käytän aina rosamunda-perunoita ja hyvää tulee..
Meillä lohkoperunat tehdään näin: (ohje on aikoinaan otettu Anna Bergenströmin keittokirjasta, joka on oikein hyvä keittokirja)
Perunat kuoritaan ja lohkotaan sopiviksi lohkoiksi. Sitten ne keitetään noin 5-7 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Sen jälkeen perunalohkot laitetaan uunipellille ja lorautetaan vähän öljyä joukkoon. Paistetaan 225-250 astetta noin puoli tuntia - tunti, riippuen uunista ja lohkojen koosta ja halutusta paistotulokisesta. Sitten vaan herkuttelemaan! Maistuvat paljon paremmilta kuin pelkästään uunissa paistetut perunat. Jos perunalohkoja jää tähteeksi, maistuvat ihan hyviltä seuraavana päivänä paistinpannulla tai mikroaaltouunissa lämmitettyinä.
- raaka peruna
molempia,suoraan pannulle ja esikeitettynä....
- Mössääjä
Olen tehnyt monesti seuraavaan tapaan:
Kuorimattomat, mutta huolellisesti pestyt perunat (mieluimmin hieman kananmunaa pienemmät halkaistaan kahtia siihen suuntaan, että puolikkaista tulee mahdollisimman pitkiä ja litteitä.
Puolikkaat uunipannulle halkaistu puoli ylöspäin. Leikkauspinta voidellaan ruokaöljyllä ja päälle ripotellaan Herbamare-yrttisuolaa (muutkin suolapitoiset mausteet, pelkkä suola tai suola mauste toki mahdollisia).
Uuniin hotua ehkä 225 °C (vähempikin voi riittää). Paistetaan, kunnes yläpinnat ovat osittain ruskistuneet (puolet tunmmaa ruskeaa, puolet vielä vaaleana). Pöytään.
Sopii lisukkeeksi moneen paikkaan. Syödään kuorineen. Perunoiden on siis hyvä olla pinnaltaan ensiluokkaisia, jotta ne saadaan harjattua kunnolla puhtaiksi eikä syödessä tule muitakaan estetiikkaongelmia. - Volitans
Perunalajike on syytä olla jauhoinen. Rosamunda tai Lapin Puikulat ovat parhaita.
Perunat pestään hyvin ja lohkotaan. Tämän jälkeen ne kuivataan. Vain kuivaan perunaan muodostuu kauniin värinen ja rapea pinta. Itse kuivaan ne pyyhkeellä ja jätän vielä hetkeksi kuivumaan.
Sitten perunat isoon pyöreäpohjaiseen astiaan. Reilusti hyvää oliiviöljy perään. Suolana olen käyttänyt vain hienoa merisuolaa tai Herbamarea. Mausteeksi sopii erinomaisesti kuivattu timjami. Myös paprikajauhetta tai grillausmaustetta voi käyttää (tällöin ei tarvita suolaa). Yleensä olen vielä lisännyt rouhittua mustaapippuriakin.
Ölynä voi myös käyttää maustettuja öljyjä, esim. valkosipuli tai chili.
Sitten vaan kaadetaan perunat uunipellille. Kun öljyä on reilusti ei ole väliä miten päin perunat pannulla ovat, koska ne ruskistuvat myös altakin öljyn ansiosta. Jos haluaa oikein tasaisen värin, niin perunoita on hyvä muutaman kerran käännellä paiston aikana.
Paiston jälkeen perunat nostetaan ritilälle valumaan - näin ylimääräinen rasva valuu pois.
Hyviä ja terveellisiä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2317876
Etsin vastaantulevista sua
Nyt kun sua ei oo, ikävöin sua niin v*tusti. 😔Jokaisesta etsin samoja piirteitä, samantyyppistä olemusta, samanlaista s455460- 594842
- 763547
Mikä se Mira Luodin ohjelma oli?
Ja onnistuiko hiljaiseksi maksaminen sittenkään, jos myöhemmin sanoo, että tuollaista tapahtunut? Ihmiset alkaa pohtiin1533462Kaikesta muusta
Mulla on hyvä fiilis. Mä selviän tästä ja sit musta tulee parempi ihminenkin. Ainut, mitä mun pitää nyt välttää on se ko162045Tekis mieli lähestyä sua
Mutta pelkään että peräännyt ja en haluis häiritä sua... En tiedä mitä tekisin olet ihana salaa sua rakastan...💗322041- 311869
Ajatteletko koskaan
Yhteisiä työvuosia ja millaista silloin oli? Haluaisin palata niihin vuosiin 🥹451748- 391697