onko kenelläkään Marianne-kahvikakun ohjetta? Oli jossain Pirkka tai Yhteishyvä tms. lehdessä joskus aiemmin. Kiitos jos viitsit laittaa ohjeen tänne!
marianne-kakku
7
5673
Vastaukset
- -mari
karkkikakkuja
Kirjoittanut: amatörköksa 24.5.2004 klo 11.32
tässä ensimmäinen ohje:
Marianne tiikerikakku
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1/2 prk kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 pussia Marianne-karkkeja
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Hienonna Mariannet karkeahkoksi rouheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää kuivat aineet vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Ripota pinnalle tomusokeria
ja tässä toinen:
Marianne-kääretorttu
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
kaikkia saman verran,mittaa lasilla.
2rkl kaakaojauhetta
225 astetta,n.8 min'
2dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
1 pussi rouhittuja Marianne-karkkeja
1tl vaniljasokeria
Tee aivan kuin normaali kääretorttu.
Vatkaa kerma,sekoita rahka,lisää rouhitut karkit,täytä torttu.
molemmat löytyivät verkosta, ja koko keskustelu löytyy täältä:
http://www.nicehouse.fi/keittio/keskustelu/nayta.php?id =12914
Tässä vielä kolmaskin fazerin sivuilta löytynyt ohje:
Marianne-tiikerikakku
(n. 30 viipaletta)
200 g Valio-voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
½ prk (1 dl) Valio-kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g (1 ½ dl) Marianne Crush –rouhetta
Tee näin:
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja Marianne-rouhe. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.- leipuri Hiiva
Hei! Tosi paljon kiitoksia!! Ja nyt kauppaan ja leipomaan! jess!
- prisukka
kelpaako noihin se valmis marianne-cruch, ja onko määrät sitten samat vai pitääkö laittaa enemmän/vähemmän?
kuulosti niin herkulliselta. - amatörköksa
prisukka kirjoitti:
kelpaako noihin se valmis marianne-cruch, ja onko määrät sitten samat vai pitääkö laittaa enemmän/vähemmän?
kuulosti niin herkulliselta.Totta ihmeessä valmis murska on ok, sitä alkuperäiseen ohjeeseen liittyneessä artikkelissa suositeltiinkin muistaaksesi. On melkoinen homma murskata tavallisia karkkeja murskaksi. Kokeilin sekä kaulinta että vasaraa ja tein töitä olan takaa, minä kun en cruchia löytänyt mistään. Maku muuttuu, jos karkkeja lisätään/vähennetään.
- titta.o
amatörköksa kirjoitti:
Totta ihmeessä valmis murska on ok, sitä alkuperäiseen ohjeeseen liittyneessä artikkelissa suositeltiinkin muistaaksesi. On melkoinen homma murskata tavallisia karkkeja murskaksi. Kokeilin sekä kaulinta että vasaraa ja tein töitä olan takaa, minä kun en cruchia löytänyt mistään. Maku muuttuu, jos karkkeja lisätään/vähennetään.
Murska on niin hiivatin kallista, että voipi kokeilla vaikka niitä "palleroita". Ne menee aika helposti rikki.
Tosin kakun maku on aivan erilainen, riippuen minkälaisia karkkeja siihen on laittanut. Jos viitsii murskata oikeita Marianneja Niin Tulee Taivaallisen hyvää... :) - titta.o
titta.o kirjoitti:
Murska on niin hiivatin kallista, että voipi kokeilla vaikka niitä "palleroita". Ne menee aika helposti rikki.
Tosin kakun maku on aivan erilainen, riippuen minkälaisia karkkeja siihen on laittanut. Jos viitsii murskata oikeita Marianneja Niin Tulee Taivaallisen hyvää... :)olen tehnynnä:
MARIANNE TIIKERIKAKKU
Voitele ja jauhota 1,8 litran vetoinen rengasvuoka.
Rouhi Mariannet.
200 g voita
2,5 dl sokeria
* Vaahdota
3 munaa
* Lisää yksitellen, sekoittaen
1/2 prk kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
* Lisää keskenään sekoiMtetut kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa.
Sekoita taikina tasaiseksi.
½ pussia Marianneja
Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet.
Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle.
Lisää tumma taikina.
Lisää loput vaaleasta taikinasta.
Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan.
Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.
Kumoa kakku jäähtyneenä ja ripottele pinnalle tomusokeria.
- Lottiina
täältähän niitä löytyy: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2007/08/marianne-kakku.html
http://marla76.vuodatus.net/blog/1453580
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692703
- 632634
- 681782
- 241617
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 291131