Saako alaikäinen käyttää alkoholia ruoanlaitossa?

15BKT

Olen nuori poika, kovin kiinnostunut ruoanlaitosta ja joissakin resepteissä käytetään punaviiniä tai vastaavaa. Mielestäni esimerkiksi tiramisussa, se ei maistu hyvälle ilman jälkiruokaviiniä. Käytän aika pieniä määriä joista ei voi tulla humalaan. Onko sallittua että täysi-ikäinen ostaa alaikäiselle alkoholia ruoanlaittoon?

7

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma mielipide

      Sanon mä mitä tahansa, niin tulee huutia.

      Tottakai saa käyttää. Jos ei sen viunan kanssa ruveta läträä, vaan pidetään se komponenttina ruoanlaitossa, niin ei kyllä kenelläkään wannabe päiviräsäsellä ole nokan koputtamista.

    • Kokkaile pois vaan

      Ei ole sallittua, että täysi-ikäinen ostaa alaikäiselle alkoholia ruoanlaittoon. Tietääkseni sitä ei kuitenkaan ole kielletty, että alaikäinen käyttää täysi-ikäisen omistamaa alkoholia ruoanlaitossa. Eli pyydät iskää ostamaan sen pullon mitä tarvitset, mutta se on iskän pullo sitten, eikä sinun. Vaikka saat siitä keittiössä vähän lorauttaa ruokaan, niin iskä on on pullon omistaja ja siitä vastuussa. Jos iskä ei osta, on alkoholittomiakin vaihtoehtoja.

      Useimpia alkoholeja saa myös esansseina, esim. rommiesanssia voi käyttää leivonnassa. Vaikka Tiramisussa käytettävää Marsala-viiniä ei tietääkseni saa alkoholittomana, niin sen voi korvata sherryllä tai vermutilla, joita saa myös alkoholittomina, samoin monia muita viinejä saa alkoholittominakin.

      Kannattaa myös kokeilla tiramisua appelsiinimehulla, tai kirsikalla. Ja tottakai kannattaa myös satsata siihen kahviin, että se on kunnon espressoa eikä mitään juhlamokkaa.

    • dididii

      Sehän alkoholi haihtuu koko ruoasta pois loppujenlopuksi. Että väliäkös sillä. Ellei sitten tee jtn tiramisua tai muuta vastaavaa.

    • scottishfettish

      Jos pidät alkoholin määrän kohtuudessa niin käytä vaan. Alkoholi haihtuu pois kuumennettaessa ja jäljelle jää maku. Riippuu myös kuinka suuria prosenttipitoisuuksia käyttää. Mitä enemmän alkoholissa on prosentteja sitä vähemmän laitat sitä. Skotlannissa laitetaan neljän viljan puuroon viskisilmä, kun viljoistahan viski on tehty ja teen niin itsekin. Nam!

    • rommikakku

      Rommikakun teko:

      Otetaan pullo rommia,kakulla ei oo enää väliii!!!

    • viinaaviinaa

      Tarkalleen ottaen käsitys että useimmista ruuista alkoholi täysin haihtuisi pois kuumennettaessa on hivenen virheellinen. Se kun ottaa aikalailla aikaa ja yleensä ruokia ei kuumenneta niin kauan. Vähän sama kun sanoisi että kyllä se vesi haihtuu pois kuumennettaessa... no eihän haihdu ellei halua syödä rutikuivaa ruokaa.

      Jostain reduktioliemistä tai pitkään haudutetusta burgundin padasta varmasti alkoholi on lähes kokonaan haihtunut pois.

      Mutta lapset voivat toki täysin luvallisesti käyttää alkoholia ruuanlaitossa, esim Junior Master Cheffissäkin se oli sallittua ja siinä oli varmasti lakitekniset asiat selvitetty.

      • viinaaviinaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe