Olen ajatellut järjestää kunnon 7-ruokalajin illallisen ystävilleni. Meitä on yhteensä 8 hlöä.
Olisiko jollakulla hyviä ideoita ruokalajeiksi?
Onko joku järjestänyt sellaisen. Entä juomat?
Olisiko jokin välijälkiruoka tarpeen?
Itse en ole 7-lajin illallista ikinä syönyt joten ei kokemusta.
Ruuan laitto on varmaan jo haaste sinänsä. Pitäisi laittaa mahd. paljon etukäteen että itsekin pystyisi nauttimaan. Eli uuni & kattila lämpimänä ja tekisi annokset vaan. Ja osa jääkaapista.
Ideoita tulemaan.
7 lajin illallinen
7
5748
Vastaukset
- Tuli mieleen
Et tarkoittanut kysymykselläsi varsinaisesti tätä, mutta muistan 30 vuoden takaa Helsingistä ravintolan nimeltä Fen Kuan. Taisi olla Eerikinkadulla. Paikka mainosti olevansa "indonesialais-kiinalainen". Yksi sen erikoisuus olivat "jaavalaiset riisipöydät", joita saattoi syödä kai 6, 9, 12 ja jopa vieläpä peräti 24 lajin vaihtoehtoina!
Pöytään tuotiin iso kulhollinen riisiä ja pyöreä tarjotin, jonka reunaa kiersi rivi kippoja. Niissä oli erilaisia maustettuja röhnäsörsseleitä.
Tarjottelija opasti oikean järjestyksen. Mausteiden tulisuus kasvoi kippo kipolta. Jos tulisinta olisi ottanut ensimmäiseksi, olisivat muut maut jääneet maistamatta!
Aterian päätteeksi edeskäypä toi sitten ruokailijoille kuumat, kosteat froteepyyhkeet, joilla sai pyyhkiä hien otsaltaan. Pyyhkeille oli käyttöä!
Merenkulkijakansa hollantilaiset on pitänyt joskus jöötä tuolla Indonesian suunnalla. Heidän peruinaan tuollainen ruokailumuoto tunnetaan nimellä "rijstaffel". Sitä voi käyttää hakusanana googlatessaan hän, ketä moiset syömingit kiinnostavat. - Kokki
Heippa. Moinen maistelumenu on kotikokkaajalle haaste. Johon varmasti kykenet etukäteissuunnittelulla.
Tässä olisi eräs menumalli
Alkuruoka
Keitto
Kalaruoka
Väliruoka
Liharuoka
Juusto
Jälkiruoka
Kannattaa uhrata hetki ruokailutilanteelle. Mitä vain voit esivalmistella, niin tee niin. Esim. lihan voisit kypsyttää juuri ennen kuin vieraat tulevat, kääriä folioon ja laittaa johonkin lämpimään (50 c) odottamaan. Ja laittaa se hetkeksi kuumaan uuniin kun tarjoilet väliruoan. Väliruoka voisi olla perinteisesti sorbetti, joka raikastaisi suuta.
Jos itse pohtisin moisen menun tekemistä.. .
Alkuun laittaisin tod. näk jonkun terriinin tms. ruoan. Vuohenjuusto tms. salaattikin kävisi.
Keitto... Kiva ns. sileä keitto. Rapu-, sieni-, jne.
Kala. Paista pinnat kiinni kuumalla pannulla ja laita pellille sivuun. Laita kuumaan uuniin juuri ennen keiton tarjoilemista. Lisäkkeet kannattaa kypsentää etukäteen ja lämmittää nopeasti vaikkapa mikrossa.
Väliruoka. Sorbetti on helppo. Taas.. jos olet valmiiksi pyörittänyt pallot etukäteen pakkaseen säästät itseäsi.. Stressi pukkaa helposti kun 7 ihmistä odottaa vain sinun sorbeenpallojesi valmistumista. Vielä kun muutakin olisi tehtävänä.
Liharuoka. Kuten sanottu, kypsennä valmiiksi, vetäytä lämpimässä ja lopuski ota pintalämpö kuumassa uunissa. Lisäkkeet kuten kalalla.
Juustot, avattuina pakkauksistaan valmiiksi juustotarjottimella HUONEENLÄMMÖSSÄ. Mieluiten tietty vierailta piilossa, jossain kaapissa siis.
Jälkkäri. Mitä haluat kunhan sekin on etukäteen valmistelu, ettei itse esillelaittaessa tarvitse pahemmin kuluttaa aikaa
Vielä kun muistat lämmittää uunissa lautaset lämpimille ruoille ja muistaa maltti annosten koossa niin hyvä tulee. Ruokaahan tarvitaan per. ruokalaji vähäsen kun noin pitkästä menusta on kyse.
Mitä pidemmälle olet ajatellut esivalmistelusi sen miellyttävämpää itse illallinen on.
Ideaalihan oli, että joka ruokalajilla olisi oma viini, mutta tämä vaatii melkoista lasimäärää sekä on melkoisen tyyristä. Jos mietit ruokiasi voit helposti selvitä alkuruoasta, keitosta ja kalaruoasta samalla valkoviinillä. Pääruoalle punaviini, joka saattaisi mennä jopa juustoille, tai sitten joku port-viini niille. Jälkkärille sitten oma viini. Kyselevä löytää ja kysäise siis alkossa mitä kannattaisi ostaa kunhan olet ruokasi päättänyt.
Lykkyä tykö- harrastelija
No niin. Kuulostaa hyvältä.
Kiitoksia jo etukäteen.
Pakko lähteä kohta syömään :) - juuseppi
harrastelija kirjoitti:
No niin. Kuulostaa hyvältä.
Kiitoksia jo etukäteen.
Pakko lähteä kohta syömään :)Mikä on seitsenlaji?
- Yhdys-merkillinen
juuseppi kirjoitti:
Mikä on seitsenlaji?
Sitä syövät samat ihmiset, jotka täyttävät 50-vuotta tai 60-vuotta.
- Artsi69
Olen itse tehnyt työkseni Indon.Riisipöytiä
8-12-16-24 lajia.Suurin mitä itse olen tavannut
on 140 lajia.24 lajin illalliseen pitää varata
vähintään 3tuntia aikaa muuten ei jaksa syödä
ja toiseksi ne ovat aika hintavia riippuen laadusta mitä se sisältää.voin vastata näihin
kysymyksiin koska olen tehnyt indoneesialaisia
ruokia 25 vuotta ja tunnen saari kulttuurin
läpi kohtaisin.Indoneesialainen ruoka kulttuuri
on kaikista vaativin.Lähes jokainen sekoittaa sen
Kiinalaiseen ruoka kulttuuriin vaikka niissä on
suuri ero.Ehkä se on niin ,että vain kokki tietää
asiat parhaiten. - Mikrobit ja pöpöt :)
Ruokaa on pidettävä vähintään 60 asteen lämmössä kokoajan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1056358
- 2223575
Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!183405Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j663328Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po332721Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162555Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242524Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.282373- 2742181
Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441786