Vanhan korjaus vai uusi?

mitä mieltä?

14-vuotta vanhasta hybridistäni on puola irtipoikki etuvanteesta, penkki repeytynyt ja muutenkin pienen huollon tarpeessa ammattilaisella. Paljon ajettu pyörä kyseessä. Kannattaako enää korjauttaa vai ostaakko uusi pyörä. Nykyiseen tarpeeseeni riittää nexus 3 tai 7 vaihteinen peruspyörä. Saa hyvän n.500 euroon.

10

1653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissansilmä

      Pieniä ovat pyöräsi viat. Miksi tarvitset ammattilaisen?

      • aloittaja4

        ammattilaisen korjaajan lähinnä pinnan uusintaan ja kiristykseen. Ehkä korjautan kuitenkin vanhan vielä tälle kesälle.


    • lindi

      Pinna maksaa 25 centtiä, satula Lidlistä 15 euroa, kannattaako ostaa uusi pyörä ? !
      Mistä näitä idiootteja oikein sikiää ?

      • Ei kannattaisi aliarvioida hintaa. Yksittäin ostettuna saattavat matksaa 2e/kpl. Tai toisaalta sillä hinnalla voi saada paremmankin kuin "tavallisen" 2mm paksun puolan.

        Sopiva satula on yksilöllinen ja toisille 20e satula on parempi kuin 50e (tai kalliimpi). Istuinluiden leveys olisi syytä tietää satulaa ostaessa. Sen voi mitata itsekin istumalla esim aaltopahvin päälle... (googlaamalla tarkemmat tiedot).

        Sanotaanko että jos pyörän myy ilman korjaamista, niin joku saa edullisilla huolloilla toimivan pyörän...


    • Minä korjaisin itse

      Tässä on kysymys myös omasta elämänfilosofiasta. Joillakin on tapana käyttää vanhoja loputtomiin ja toiset tykkäävät hankkia uutta.

      Väärää valintaa ei siis ole. Pääasia, että henkilö itse on tyytyväinen.

    • Vanhat ja väsyneet

      Hommassahan pätee nyrkkisääntö: riippuu siitä, paljonko vanhan kunnostaminen vaatii rahaa. Jos samalla tai melkein samalla rahalla saa uuden, niin turhaa on vanhaa lähtee tekohengittelee.
      Pyörät ovat vajaassa 20 vuodessa kehittyneet niin paljon, että sellaseen noin 15 vuotta vanhaan ei saa välttämättä osiakaan mistään. Maantiepyörissä ainakin ohjainlaakerit on muuttuneet ihan toisiksi siitä mitä ne oli silloin 1990-luvun lopussa. Mitoitukset muuttuneet.
      Joissakin pyörissä on jarruosat niin vanhaa mallia, että tänäpäivänä uutta vastaavaa ei saa muuten kuin että valmistaa itse, koneistamalla, uudet palikat.
      Mulla on vuosmallin 1999 Crescent. Muuten on hyvä, paitsi että ohjainkannatin on hapettunut jumiin. Irroitettua ei saa millään ponnistuksilla, muuten repee alumiini. Takana on Campagnolon rataspakka, missä niitä lehtiä on sellanen lukumäärä, ettei sellaista ole ollut enää vuosiin. En muista monta on, enkä ny jaksa lähtee kattelee tota varastokomeroa.
      Kyllä se vaan niin on, että välineet on päivitettävä muutaman vuoden välein. Tulee kaikennäkösiä uudistuksia ja vanhaan et saa uutta osaa, sitten joskus 10 vuoden kuluttua, kun alat jotain tarviin.
      Viime vuonna ostin uuden pyörän. Sillä ajelen nyt vielä muutaman kesän ja sitten ostan uuden. Sitä paitsi: jos samalla pyörällä meinaa ajella kovin pitkään, niin johan niihin huoltoihin ja varaosiin alkaa hupenee rahamääriä, millä ostasit jo uutta ja ehompaa. Esim. 10 päällirengasta kustantaa muutaman satasen. Mutta, kukin tyylillään.
      Toisaalta - kyllähän niissä nostalgiavehkeissä on jotain herkkää.

      • www1

        "Vanhat ja väsyneet"

        Kyllä noihin vanhoihin osia saa ja jos ei ihan alkuperäistä niin vastaavan ja usein paremman.

        Rakensin justiinsa vanhasta 99 vuoden mtb rungosta kesäpyörän ja kaikki osat sai"heittämällä" kiinni. Vanhat laakerikupit jumissa ohjausakselissa mutta crc:llä liuottamalla ja naputtelemalla irtosivat..tuumakoko11/8 maastopyörissä etuhaarukassa vielä tänäkin päivänä.

        Kun osat oli hankittu niin ei tarvinnut kuin ruuvata kiinni. Osia kyllä saa mutta täytyy tietää "termistöt" että löytää oikean.


      • pyörä kuntoon
        www1 kirjoitti:

        "Vanhat ja väsyneet"

        Kyllä noihin vanhoihin osia saa ja jos ei ihan alkuperäistä niin vastaavan ja usein paremman.

        Rakensin justiinsa vanhasta 99 vuoden mtb rungosta kesäpyörän ja kaikki osat sai"heittämällä" kiinni. Vanhat laakerikupit jumissa ohjausakselissa mutta crc:llä liuottamalla ja naputtelemalla irtosivat..tuumakoko11/8 maastopyörissä etuhaarukassa vielä tänäkin päivänä.

        Kun osat oli hankittu niin ei tarvinnut kuin ruuvata kiinni. Osia kyllä saa mutta täytyy tietää "termistöt" että löytää oikean.

        Mulla on edelleen käytössä 90-luvun lopun maastopyörä. Painon puolesta sen käyttö ei ole ongelma. Varaosiakin on saanut, mitä nyt matkan varrella on joutunut hiukan päivittään uudempaan vaihdevivut (ja jotain muuta kuluvaa). Uudempi olisi varmaan ihan paikallaan, joskin tuollakin pääsee maastoon -- edelleen. Toistaiseksi huoltokulut on ollut niin pieniä ettei sillä ole voinut perustella uuteen vaihtoa.

        Paremmat jarrut ja parempi jousitus voisi sellainen olla??? Mutta se ei ole enää huoltamiskysymys.


    • Urhopetteripesusieni

      Onko niitä niinkin vanahoja hybriittejä olemasa? Luulin, että Hybridit ovat tulleet vasta joskus 2005 tienoilla, mutta että vuonna 2000....

      Rippuu pitkälti mikä pyörä sulla on. Jos se on joku halapa bilteeman pyörä, niin silloin kannattee vaihtaa uuteen. Jos se taas on joku tosi hyvä pyörä, niin kannattaa nähhä vähän vaivaa sen kunnostamiseen. Parree, jos ihe pystyy laittaa pyörää. Voit kyssyy pyöränkorjaajalta, paljoko maksaa, jos laittais sen kuntoon. Ihan hirveitä ei noin vanahan pyörän huoltamisesta kannate maksaa. Jos kunnostus on kynnyskysymys, voit myyvä pyöräsi jolleki pyöränrassaajalle. Ennen myymistä vaihat vain eturattaan uuteen... Rikkinäisenä pyörästäsi ei makseta mittään, vaan joutuisit luopuu siitä ihka ilimatteeksi.

      • www1

        Hybriittejä alko tulemaan 90-luvun lopussa ja olen Urhon kanssa samaa mieltä että se runko kyllä määrittää kanssa että kannattaako laitella. jos haluat siitä vielä hyvän niin työmaata usein riittää kuten nuo rattaat eteen ja taakse esimerkiksi. Pyörän pinna ei ole kallis mutta vanne täytyy aika varmasti rihdata kanssa.

        Mites tuo laitteen yleiskunto..onko vanteet hirveän kuluneet jarrupinnoiltaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. Oletko kaivattusi tyyppinen henkilö

      ulkoisesti?
      Ikävä
      134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe