Pikaruokaa kotona

hätänen kokki

Mitä pikaruokaa duunaat kotona?
Mulle se on aamun munakas tai sit iltapäivän hätäisesti kyhätty kiinalainen tai pasta. Nää on just sellasii 5 min - viimeistään alta vartin pöytään juttuja. Onko muilla mitä? Reseptejä tai muita ohjeita? Ja kierretään nyt pakasteet ja mikroeinekset kaukaa.

12

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omat soossit

      Keitän täysjyvänyydeleita sen 3 minuutin ajan, laitan kaikki mausteet mitä pakkauksessa on mukana. Lisään niihin pakasteherneitä sopivan määrän (kypsennän ne mikrossa samalla kun nuudelit kypsyvät).

      Näin kesällä nautin tomaatti-basilika-voileivistä: tumma paahdettu leipäsiivu, levitettä, tomaattisiivuja, punasipulia, mozzarellasiivuja ja basilikan lehtiä.

      Kasvisriisisekoitusta ja katkarapuja pannussa voissa paistettuna ja sopivasti maustettuna sitruunanmehulla, yrttisuolalla, pippurilla ym.

    • nopee kokki

      Purkkihernekeittoa lantrattuna vedellä ja kevytkermalla, maustettuna sinapilla ja meiramilla.

      Lämpimät voileivät sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

      Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan).

      Puurot ja vellit.

      • tark kana

        "Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan)."

        Tuossa kannattaa olla tarkkana, ettei paperi syty kuuman rasvan takia tuleen. Paperi kun syttyy niinkin matalassa lämpötilassa kuin 233 astetta. Laardi vasta 260:ssä celciuksessa.


      • sinappi ja makkara
        tark kana kirjoitti:

        "Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan)."

        Tuossa kannattaa olla tarkkana, ettei paperi syty kuuman rasvan takia tuleen. Paperi kun syttyy niinkin matalassa lämpötilassa kuin 233 astetta. Laardi vasta 260:ssä celciuksessa.

        Saat olla tarkkana myös jos paistat makkaraa saunanuunissa. Makkara saattaa syttyä ja palaa mustaksi, mikä on antaa tietyn maukkauden vaikka on hyvin epäterveellistä.


    • Juntti.

      Pätkä hk:n sinistä mikroon ja minuutti-pari. Se on siinä. Sinappia kyytipojaksi. Nam.

    • lihansyöjä

      Jäävuorisalaatti - kurkku - paprika - kirsikkatomaatti - oliivi. Palasiksi ja sekaisin. Protskuksi kinkkua tai kanaa, juustoa kuutioina, jos löytyy. Basilikanlehtiä ja nopee vinaigrettekastike pintaan. Alle 5 minuuttia.

    • metsäläinen.

      Lihapiirakka lämmitettynä, mausteiksi ketsuppia ja sinappia.

      Jos aikaa vähän enemmän, niin voi paistaa kananmunan lihapiirakan väliin, tai kuumennettu nakki lihapiirakan väliin, mausteita maun mukaan.

      Myös kurkkusalaatti sopii lihapiirakan mausteeksi.

      Ei niin perin terveellistä, mutta herkullista ja täyttävää.

    • makaronimies

      JUUSTOMAKARONI

      Keitä haluamasi määrä tavallista makaroonia. Valuta ja huuhtele.
      Raasta haluamaasi juustoa reilusti, makuasia ihan miten juustomaista ruoasta haluat (emmental/kermajuusto/cheddar, ihan mistä tykkäät..)
      Laita kattilaan keitetyt makaroonit, juustoraaste, kunnon loraus maitoa, nokare voita/margariiniä, maun mukaan mustaapippuria
      Kuumenna seosta ja sekoittele AHKERASTI että juusto sulaa ja levittäytyy tasaisesti

    • naminam
    • dgasdg

      Kaikki pannulla jauhelihasta väännettävä. Nopein tapa syödä välipalaon hörpätä kupillinen ateriankorviketta

    • kokkausta_ilolla

      Pyttipannu ei vie kauaa aikaa. 1 sipuli, porkkana ja peruna. Kuutioiksi ja pannulle voin kanssa reippaaseen lämpöön. Kun on väriä pinnassa, herkkusieniä, kinkkua ja chorizoa mukaan miedommalle lämmölle. Saa hautua kannen alla 10 minuuttia. Sillä välin voi puuhata jotain muuta. Suola, pippuri ja paprikajauhe sekä oksa tuoretta timjamia mukaan. Koristelu persiljalla tai ruohosipulilla.
      Toisella pannulla paistaa kananmunan, joka sit annoksen huipulle.
      Tämä siis 1 henkilölle - ja kieltämättä hieman tuunattuna peruspyttiksestä.
      Toi on nopea, ja vielä nopeampi, jos misaa hyvissä ajoin etukäteen ainekset... tai antaa puolison/lasten tehdä se.

    • fuudiottaaaikaa

      Ensimmäinen virhu jo heti avauksessa - munakas ei ole "pikaruokaa" vaikka sen tekoon meneekin vain noin kymmenen minuuttia vaan se on täyttä ja ehtaa ravintoa toisin kuin ns. hämböörgärit, joiden odottelu vie sen saman 10 minuuttia vaikka niitä on valmisteltu taustalla useamman tunnin ajan (osien valmistus, pakastus, kuljetukset, varastoinnit, sulatus, kuumennus ja asiakkaan "nautittavaksi" - yhteensä "pikaruoka" vie varmaan muutaman tunnin per annos, joten onko se järkevää.

      15 minuutin aterioitahan Jamie mainostaa kaikilla mtv:n kanavilla vaikka kaikki vailmistelut jäävätkin näyttämättä - pelkästään pastaveden kiehumiseen menee noin 10-15 minuuttia veden määrästä riippuen. Silkkaa huijausta koko ohjelma - pelkästään valmsteluihin menee helposti 15 minsaa ja ruoanlaittoon se toinen 15 minuuttia. Käytännössä alle puolen tunnin et pääse kuin eineksiä käyttäen.

      Paras ns.15 minuutin ateria on kulkee tosissani näin, vesi kiehumaan, suolaa ja öljyä siihen, sipuli, valkosipuli, chili pilkotaan, pannu tulille ja runsaasti öljyä siihen, pilkotut kamat siihen, samalla kun ne kuullottuu niin raasta juusto (mitä haluat - parmesaani, romano, mustaleimainen...), suolaa ja pippuria pilkottujen sekaan, kun vesi kiehuu lisää spagetti kattillaan, keitä 8 minuuttia, huuhdo domsku ja kurkku, pilko ne lautaselle,sekoia sipuleita välillä, varmista etteivät pala, lisää domskujen päälle hyvä viinietikkaa (mieluimmin valkoista balsamicoa) ja oliiviöljyä, kun pasta on kypsää valuta se, lisää sipulikastike sekaan, sekoita, lisää lautaselle tomaatrti-salaatin viereen, ripottele juustoraaste pastan päälle Oheen Olvin ykkönen lasiin ja nauti.

      Tosiasiassa vartin ateriaan menee noin kakskyt minsaa. Mutta tämä simppeli pasta-ateria on oikestaan yksi maukkaimmista munakkaan lisäksi - niin simppeli kuten parhaat makunautinnot yleensä ovat.

      Munakkaan oheen tekisin simppelin domsku-salaatin ja paahtaisin muutaman täysjyvä-paahtoleivän sen oheen. Ei pitäisi olla kovin epäterveellinen vaihtoehto einesten sijaan.

      Vaikka pakasteita kaihdatkin niin pakasteherneet ovat silti yksi ehdoton varuste pakkasessa - maukas lisä ruokaan kuin ruokaan kun taas tuoreiden herneiden sesonki on hyvin lyhyt.

      Jokaisella ihmisellä pitäisi olla sipulia, porkkanaa, herneitä ja öljyä mausteiden lisäksi kaapissaan niin aina saa jotain hyvää pastan, riisin tai nuudeleiden oheen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      63
      3171
    2. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      137
      2226
    3. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      92
      1838
    4. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      168
      1503
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      85
      1408
    6. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      65
      1396
    7. Mitä harrastuksia kaivatullasi on?

      Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?
      Ikävä
      73
      1371
    8. Tiedän että käyt täällä

      Eräälle naiselle älä huoli en kerro kellekkään
      Ikävä
      69
      1162
    9. Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi

      Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂
      Ikävä
      77
      1120
    10. Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?

      Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t
      Thaimaa
      34
      1058
    Aihe