Pikaruokaa kotona

hätänen kokki

Mitä pikaruokaa duunaat kotona?
Mulle se on aamun munakas tai sit iltapäivän hätäisesti kyhätty kiinalainen tai pasta. Nää on just sellasii 5 min - viimeistään alta vartin pöytään juttuja. Onko muilla mitä? Reseptejä tai muita ohjeita? Ja kierretään nyt pakasteet ja mikroeinekset kaukaa.

12

1097

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omat soossit

      Keitän täysjyvänyydeleita sen 3 minuutin ajan, laitan kaikki mausteet mitä pakkauksessa on mukana. Lisään niihin pakasteherneitä sopivan määrän (kypsennän ne mikrossa samalla kun nuudelit kypsyvät).

      Näin kesällä nautin tomaatti-basilika-voileivistä: tumma paahdettu leipäsiivu, levitettä, tomaattisiivuja, punasipulia, mozzarellasiivuja ja basilikan lehtiä.

      Kasvisriisisekoitusta ja katkarapuja pannussa voissa paistettuna ja sopivasti maustettuna sitruunanmehulla, yrttisuolalla, pippurilla ym.

    • nopee kokki

      Purkkihernekeittoa lantrattuna vedellä ja kevytkermalla, maustettuna sinapilla ja meiramilla.

      Lämpimät voileivät sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

      Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan).

      Puurot ja vellit.

      • tark kana

        "Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan)."

        Tuossa kannattaa olla tarkkana, ettei paperi syty kuuman rasvan takia tuleen. Paperi kun syttyy niinkin matalassa lämpötilassa kuin 233 astetta. Laardi vasta 260:ssä celciuksessa.


      • sinappi ja makkara
        tark kana kirjoitti:

        "Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan)."

        Tuossa kannattaa olla tarkkana, ettei paperi syty kuuman rasvan takia tuleen. Paperi kun syttyy niinkin matalassa lämpötilassa kuin 233 astetta. Laardi vasta 260:ssä celciuksessa.

        Saat olla tarkkana myös jos paistat makkaraa saunanuunissa. Makkara saattaa syttyä ja palaa mustaksi, mikä on antaa tietyn maukkauden vaikka on hyvin epäterveellistä.


    • Juntti.

      Pätkä hk:n sinistä mikroon ja minuutti-pari. Se on siinä. Sinappia kyytipojaksi. Nam.

    • lihansyöjä

      Jäävuorisalaatti - kurkku - paprika - kirsikkatomaatti - oliivi. Palasiksi ja sekaisin. Protskuksi kinkkua tai kanaa, juustoa kuutioina, jos löytyy. Basilikanlehtiä ja nopee vinaigrettekastike pintaan. Alle 5 minuuttia.

    • metsäläinen.

      Lihapiirakka lämmitettynä, mausteiksi ketsuppia ja sinappia.

      Jos aikaa vähän enemmän, niin voi paistaa kananmunan lihapiirakan väliin, tai kuumennettu nakki lihapiirakan väliin, mausteita maun mukaan.

      Myös kurkkusalaatti sopii lihapiirakan mausteeksi.

      Ei niin perin terveellistä, mutta herkullista ja täyttävää.

    • makaronimies

      JUUSTOMAKARONI

      Keitä haluamasi määrä tavallista makaroonia. Valuta ja huuhtele.
      Raasta haluamaasi juustoa reilusti, makuasia ihan miten juustomaista ruoasta haluat (emmental/kermajuusto/cheddar, ihan mistä tykkäät..)
      Laita kattilaan keitetyt makaroonit, juustoraaste, kunnon loraus maitoa, nokare voita/margariiniä, maun mukaan mustaapippuria
      Kuumenna seosta ja sekoittele AHKERASTI että juusto sulaa ja levittäytyy tasaisesti

    • naminam
    • dgasdg

      Kaikki pannulla jauhelihasta väännettävä. Nopein tapa syödä välipalaon hörpätä kupillinen ateriankorviketta

    • kokkausta_ilolla

      Pyttipannu ei vie kauaa aikaa. 1 sipuli, porkkana ja peruna. Kuutioiksi ja pannulle voin kanssa reippaaseen lämpöön. Kun on väriä pinnassa, herkkusieniä, kinkkua ja chorizoa mukaan miedommalle lämmölle. Saa hautua kannen alla 10 minuuttia. Sillä välin voi puuhata jotain muuta. Suola, pippuri ja paprikajauhe sekä oksa tuoretta timjamia mukaan. Koristelu persiljalla tai ruohosipulilla.
      Toisella pannulla paistaa kananmunan, joka sit annoksen huipulle.
      Tämä siis 1 henkilölle - ja kieltämättä hieman tuunattuna peruspyttiksestä.
      Toi on nopea, ja vielä nopeampi, jos misaa hyvissä ajoin etukäteen ainekset... tai antaa puolison/lasten tehdä se.

    • fuudiottaaaikaa

      Ensimmäinen virhu jo heti avauksessa - munakas ei ole "pikaruokaa" vaikka sen tekoon meneekin vain noin kymmenen minuuttia vaan se on täyttä ja ehtaa ravintoa toisin kuin ns. hämböörgärit, joiden odottelu vie sen saman 10 minuuttia vaikka niitä on valmisteltu taustalla useamman tunnin ajan (osien valmistus, pakastus, kuljetukset, varastoinnit, sulatus, kuumennus ja asiakkaan "nautittavaksi" - yhteensä "pikaruoka" vie varmaan muutaman tunnin per annos, joten onko se järkevää.

      15 minuutin aterioitahan Jamie mainostaa kaikilla mtv:n kanavilla vaikka kaikki vailmistelut jäävätkin näyttämättä - pelkästään pastaveden kiehumiseen menee noin 10-15 minuuttia veden määrästä riippuen. Silkkaa huijausta koko ohjelma - pelkästään valmsteluihin menee helposti 15 minsaa ja ruoanlaittoon se toinen 15 minuuttia. Käytännössä alle puolen tunnin et pääse kuin eineksiä käyttäen.

      Paras ns.15 minuutin ateria on kulkee tosissani näin, vesi kiehumaan, suolaa ja öljyä siihen, sipuli, valkosipuli, chili pilkotaan, pannu tulille ja runsaasti öljyä siihen, pilkotut kamat siihen, samalla kun ne kuullottuu niin raasta juusto (mitä haluat - parmesaani, romano, mustaleimainen...), suolaa ja pippuria pilkottujen sekaan, kun vesi kiehuu lisää spagetti kattillaan, keitä 8 minuuttia, huuhdo domsku ja kurkku, pilko ne lautaselle,sekoia sipuleita välillä, varmista etteivät pala, lisää domskujen päälle hyvä viinietikkaa (mieluimmin valkoista balsamicoa) ja oliiviöljyä, kun pasta on kypsää valuta se, lisää sipulikastike sekaan, sekoita, lisää lautaselle tomaatrti-salaatin viereen, ripottele juustoraaste pastan päälle Oheen Olvin ykkönen lasiin ja nauti.

      Tosiasiassa vartin ateriaan menee noin kakskyt minsaa. Mutta tämä simppeli pasta-ateria on oikestaan yksi maukkaimmista munakkaan lisäksi - niin simppeli kuten parhaat makunautinnot yleensä ovat.

      Munakkaan oheen tekisin simppelin domsku-salaatin ja paahtaisin muutaman täysjyvä-paahtoleivän sen oheen. Ei pitäisi olla kovin epäterveellinen vaihtoehto einesten sijaan.

      Vaikka pakasteita kaihdatkin niin pakasteherneet ovat silti yksi ehdoton varuste pakkasessa - maukas lisä ruokaan kuin ruokaan kun taas tuoreiden herneiden sesonki on hyvin lyhyt.

      Jokaisella ihmisellä pitäisi olla sipulia, porkkanaa, herneitä ja öljyä mausteiden lisäksi kaapissaan niin aina saa jotain hyvää pastan, riisin tai nuudeleiden oheen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe