http://yle.fi/uutiset/ranskalaiskokit_maistelevat_savolaiskaviaaria/7287091
http://vimeo.com/74922018
Suomessa kasvatettu kaviaari maistuu mudalle.
58
3091
Vastaukset
- fransöösich
Miten säiliöissä kasvatettu kala voisi maistua "mudalta" kun taas luonnonvarainen sampihan juuri koluaa pohjamutia Venäjän paskaisissa joissa saadakseen ravintonsa.
Kyseessä taitaa olla asennevamma tseffeiltä - puhtaampi maku tulkitaan virheeksi ja poikkeamaksi totutusta. Toki myös tietoisuus kasvatetusta kalasta tarjottuna herättää snobeissa alemmuutta - vain ylihintainen beluga kelpaa heille vaikka maku olisikin perseestä kunhan rasian etiketissä on oikeat sanat.
Minä kyllä jättäisin tseffien "kriittisyyden" omaan arvoonsa eli lähinnä nolojen pellejen tasolle. - Kiertovesi
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/ita-suomesta-tonneittain-kaviaaria-maailmalle/1318411
http://yle.fi/uutiset/suljettu_ilomantsin_kaviaaritehdas_etsii_rahoitusta_ulkomailta/7010473?ref=leiki-uu
Maistu levältä ja mudalta. Kalanpaskaa ja rehua sekoittuu. Ulosteet vaan siivilöidään ja samaa vettä kierrätetään. Kalat ei saa koskaan raikasta vettä.
Oikea kaviaari saadaan Kaspianmerestä Iranista. Se ei tosiaankaan maistu pahalta mudalta, kuten Suomalainen kiertopaskakaviaari.- haista hans
Sampi on pohjamudasta ravintonsa etsivä kala http://fi.wikipedia.org/wiki/Sampi - joten muovialtaissa elävä ei vain yksinkertaisesti voi maistua "mudalta".
Kyseinen termi taitaa olla vain tseffien kuvaus totutustapoikkeavasta, sanoinkuvaamattomasta mausta kuten laajalti viljelty sanonta "earthly" ("maanläheinen"), jota käytetään kaikkeen maanalla kasvavien einesten maun kuvaamiseen - usein vailla pienintäkään yhteyttä itse makuun.
Viimeinenkin luottamus tseffien makuaistiin meni katsoessani australialaista ohjelmaa, jossa snobi tseffi valitti ensin, ettei maistanut "kermaisuutta" risotossa ja heti perään kysyi oliko risotossa parmesaania - sen kyllä maistaa kokemattomampikin kokki, muttei tämä tseffi.
Muutenkin huvittaa nämä maun "luonnehtijat" - käytetään mitä ihmeellisempiä sanayhdistelmiä ilman mitään muuta tarkoitusta kuin pönkittääkseen omaa "osaamistaan" - pelkkää sanahelinää. Ruoka ja juoma on joko hyvää tai pahaa ja se siitä. - manulleillallinen
haista hans kirjoitti:
Sampi on pohjamudasta ravintonsa etsivä kala http://fi.wikipedia.org/wiki/Sampi - joten muovialtaissa elävä ei vain yksinkertaisesti voi maistua "mudalta".
Kyseinen termi taitaa olla vain tseffien kuvaus totutustapoikkeavasta, sanoinkuvaamattomasta mausta kuten laajalti viljelty sanonta "earthly" ("maanläheinen"), jota käytetään kaikkeen maanalla kasvavien einesten maun kuvaamiseen - usein vailla pienintäkään yhteyttä itse makuun.
Viimeinenkin luottamus tseffien makuaistiin meni katsoessani australialaista ohjelmaa, jossa snobi tseffi valitti ensin, ettei maistanut "kermaisuutta" risotossa ja heti perään kysyi oliko risotossa parmesaania - sen kyllä maistaa kokemattomampikin kokki, muttei tämä tseffi.
Muutenkin huvittaa nämä maun "luonnehtijat" - käytetään mitä ihmeellisempiä sanayhdistelmiä ilman mitään muuta tarkoitusta kuin pönkittääkseen omaa "osaamistaan" - pelkkää sanahelinää. Ruoka ja juoma on joko hyvää tai pahaa ja se siitä.Ja tseffi taisi olla australian "ranskalainen" Manu.
- mudassa möyrivät
Olen kyllä nähnyt Volgajoen mutatöyräiltä sampia pyydettävän.
- sille itellee
Espanjalaiset tomaatit maistuu lehmänpaskalle.
- Mutakalaa
Toi huutelu on ihan järjetöntä! Se mudanmaku on aina mukana kiertovesikasvattamoissa. Oli se sitten kirjolohi tai Sampi. Yliopistossa kalabiologit on tutkineet ongelmaa ja siihen on vain yksi lääke. Neitseellisen puhdas hapekas ja raikas vesi. Paras esimerkki on Puruvesi. Varkauden kaviaarikasvattamo on pyytänyt neuvoja makuvirheen korjaamiseksi.
Puruvedessä kala on aina ensiluokkaista. Jopa elokuulahna ja särki. Rehevissä vesissä ne on syömäkelvottomia. KEVÄÄLLÄ NEKIN ON IHAN SYÖTÄVIÄ!
Sisävesissä ja vapaassa vedessä ei saa kaloja kasvattattaa, koska ne saastuttaa ja rehevöittää vedet.
Jokainen tietää, että raikkaassa vedessä kasvanut kala on hyvää. - Parainen
Sen mudanmaun aiheuttaa GEOSMIINI ja MIB yhdisteet. Ongelma esillä, myös päätösdokumentin sivulla 6.
http://www.avi.fi/documents/10191/56912/isavi_paatos_25_2012_1-2012-3-29.pdf
Sammet on tarkoitus laittaa paastoaltaaseen missä ne on viileämmässä ja ei
syötetä.
Tällä yritetään vähentää mudanmakua, Geosmiin ja MIB. Tulos on heikko. - Parainen
Tässä on mudanmakua käsitelty.
http://www.kalamiehet.fi/attachments/File/stipendi/Kiertovesilaitoksen_kaynnistaminen_Virtanen_Mari.pdf - Parainen
Edellisessä työssä on käsitelty "maan ja mudan makua" sivulla 22.
Nyt hellekesän loppuessa makuongelma on varsin suuri ja korostunut.- makuvirhettä
Tämä on syy miksi Varkauden kaviaari ei mene kaupaksi.
- Onkimies
Paraisten kalanviljlylaitoksella ei liene kokeiltu sammen kasvatusta?
- Kalataloustutkimus
Tutkimusta ei rajata.
http://www.rktl.fi/tiedotteet/riista_kalatalouden_tutkimuslaitos_1.html - Muta kaviaari
https://stockmann.com/fi/herkku/huippukaviaaria-pohjois-savosta
MAISTUI MUDALLE ! ! - Bakunikra
Sampi elää mutapohjaisissa vesissä, kuten monnikin. Outoa että sammen mäti jota olen maistanut useitakin laatuja aina Kaspianmeren sammenmätiä myöten, huonompia ja huippulaatuja myöten, eikä yksikään ole maistunut mudalle. Kuinka siis tämä kotimainen sammen mäti voi maistua mudalle kun kalat eivät ole tiettävästi mutaa edes nähneet? Ettei vain olisi kateus iskenyt tiettyihin tahoihin!
- Bakujytky
http://www.theglobeandmail.com/life/food-and-wine/food-trends/caviar-dreams-fulfilled-ethical-delicious-and-even-canadian/article4198358/
Tässä on MUDALLEKIN maistuvia testattu. Sinun valistama tuote maistuu.. Syynä käyttämäsi veden laatu. Sädesieni on saastuttanut sampikasvattamosi.
- savustettuna
SAMPI on tosi hyvää
- mutasampi
http://www.epaper.fi/reader/?issue=71518;7a7adfac1c25316950afd9c7b695bdba;74
Muta maistuu, vaikka on sorapohja. Sampi on hyvää vaan ei mutasampi. - Bakunikra
Mahtaisiko syy maan tai mudan makuiseen mätiin tai kalan lihaan itseensä löytyä niille syötetystä rehusta?
Luonnonvarainen sampi kun elää ja voi hyvin juuri mutaisessa ja mutapohjaisessa vedessä, joten selitystä pitää etsiä muualta ja ainoa josta sitä syytä voidaan hakea on silloin rehu. - Sädesieni
Vedessä elävä sädesieni on se ongelman syy. Sädesieni on ongelma jopa vesilaitoksissa.
http://www.vvy.fi/kehittamisrahasto/yh_vanhat/talousvesi/homeiden_ja_sadesienten_esiintyminen_verkostovedessa
Rehu on erinomaista. Sädesieni on tarttunut kaikkeen ja sitä ei voi torjua.
Sädesieni on saastuttanut kala-altaat, putket...kaikki... Se aiheuttaa mudan maun, jopa luonnossakin. - Epäkelpoo ylihintaa
Helsingin stokkalta ostin savolaisten kaviaaripurkin. Söin sen koska oli kallista. En osta enää. Tee johtopäätös itse.
- Parasta mätiä
- Kokki Kuopiosta
Ranskalaiset tyrmäsi Carelian Caviarin kasvattaman SAMMEN mädin. Makuvirhe on , niin paha.
Kaviaari on yksi herkimmistä elintarvikkeista... Siksi se on tavattoman herkkä vioittumaaan. Syy on se, että kierrättämällä sekoitetaan kalan peräpään tuotokset ja rehu. Sitten siihen iskee bakteerit ja kala on pilalla.- crudo (ei kirj.)
siis väitätkö sinä minua homoksi?
- Cupido-
Ahvenanmaalla ollaan vapaamielisempiä. Carelian Caviar oli sikäläiselle sijoittajalle todellinen pommi.
Kaviaari ei kelvannut Tukholmaan eikä Köpikseenkään..
Kiertovesikasvatus sekoittaa rehun ja ulosteen. Siksi kala ja mäti maistuu pahalle. - Karmeeta mössöä
http://www.youtube.com/watch?v=UuPIente4D4
Kalan kakat siivilöidään.... Sitä jää väkisin veteen, kun se käytetään uudestaan. Rehu ja kakka sekoittuu... Siksi sen MAKU JÄÄ !
Stokka saa myydä TÄTÄ moskaa diletanteille ! - Muikunmäti
http://yle.fi/uutiset/lama_iski_muikunmatiin__kilohinta_tippunut_kymppeja_huippuvuosista/7538550?ref=leiki-uu
Muikunmäti hakkaa kaviaarin ! Asiantuntijan lausunto!
Nuo hinnat!
http://yle.fi/uutiset/muikunmati_on_jaamassa_kalastajien_kasiin/6890056- Kalastaja.
Kalastaja saa vain 30 euroa kilosta muikunmätiä. Se on liian vähän!
- Kokki Kuopiosta
Muikunmäti on parasta. Syön sen tuoreena ja vähäsuolaisena. Pakastus pilaa sen.
- Ei mennyt kaupaksi
Karjalassa loppui caviaarin tuottaminen...
https://www.youtube.com/watch?v=vCD-Lnkcihs - Joulumieltä Järkeä!
Yhtä hyvä kirjolohen mäti maksaa tarjouksessa 35€ kilo.
1000€ kilo maksava on täysin järjentöntä. Pistäkää ylimmääräiset rahanne joulupataan ja ostaka kirjohen tai muikunmätiä! - Muikuttaja
Siianmätiä 69€ kilo. On hyvää. Sammenmäti on yliarvostettua ja tunkkaista. Tuore muikunmäti on parasta.
- tallukan rapala
http://www.puhdasvesijarvi.fi/fi/jarvi_hoi_/uutiset/?itemid=840&a=viewItem
Särkisampi sit men kokkaa meirän tiiossa nurin. tollait kalatahnaa ön.. lahest ajettiin särkee 300km varkautee.. eihän siit mitää tullu, myö tierettiin se heti. muralta ja savelt se maistu. sellai sampi ja tollai mäti. myö ei niitä oteta
muravellii mätii - Kokki Kuopiosta
Sampea Venäjälle kirjoitti:
http://www.kauppalehti.fi/omayritys/kalajalostaja lahtee venajalle/201309512513
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/kalanjalostaja-lopettaa-varkaudessa-jouluun/1945846
Sitä mutasampea ei ostanut kukaan.
- Kaviaari konkurssi
- LAMA-SUOMI
TÄYTTÄ TURHAKETTA.
- Kokki Kuopiosta
Tästä näkyy miten MUTA maistuu..
http://yritys.taloussanomat.fi/y/carelian-caviar-oy/varkaus/1993100-8/- Suomalainen_Sampi
246754 kirjoitti:
http://www.eramaailma.fi/Blogi/Maetiae#axzz3Q8wtnXAV
Kotimainen kala on hyvää ! !http://www.esaimaa.fi/Online/2015/02/03/Sampien joukkoteurastus—ilmaista kalaa Imatralla/2015518578918/4
- eihovaantoinen
Kuinkahan moni teistä on maistanut oikeaa kaviaaria ja yleensä mitään mätituotteita ajatuksen kanssa?
Kaviaaria ehkä ei monikaan. Muita mätituotteita lähes kaikki ovat maistaneet ja muodostaneet niistä omat mielipiteensä rehellisesti. Maistuu hyvältä tai ei maistu.
Kaviaarista moni muodostaa mielipiteensä maistelematta, pelkästään hinnan perusteella. Noin kalliin täytyy olla täyttä p*askaa.
Suomalainen kaviaari ei häviä maussa ollenkaan venäläiselle alkuperäiselle.
Kaviaari on sen verran kallista ainakin minulle, että en sitä arkipöydässä tarjoa.
Juhla täytyy olla. Ja oikeat puitteet. Hyvä aihe juhlia, hyvä seura, hyvin tehdyt lisukkeet ja hyvät juomat.
Blinit, puna- tai salottisipuli, smetana ja aito venäläinen suolakurkku ovat kaikkien mätien kavereita. Oikea kaviaari tekee niistä parhaita kavereita. - KokkiKuopiosta
http://www.savonmaa.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=4484:arvokalaa&catid=20:alakerta&Itemid=47
Muikunmäti hakkaa sampikaviaarin. On testattu. Muikun pitää olla Puruveestä!!. - Teurastajat
http://www.hs.fi/paivanlehti/kotimaa/Kaviaariyhtiö teurasti sampensa Imatralla/a1422941323468
- MutaKaviaaria
Tanskassa NOMA ei enää tarjoile suomalais kaviaaria...
- MutaKaviaaria
http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/kohti-kaliforniaa/ Ei kelpaa Pariisiin eikä Tanskaan.
Eikä Venäjälle....
Todistetust TAVARASSA on makuvirhettä!!!!!!
http://www.alko.fi/juoma-ruoka/yhdista-ja-onnistu/aterian-kanssa/talven-matiherkut-maistuvat-kuohuviinin-kera/ - Jos_vaikka_200kg
https://www.youtube.com/watch?v=_bTiz355ACY
Varkauden lähiruokaa. Nyt on ekat satsit sitten lähetetty. Ei nyt sentään tonnikaupala eikä nykkiin. Floridaan on 50kg lähetetty.
- Kakumädittää
Päivää sanottiin meilläpäin.
Pakko sanoa, että olen lienee liian aikasin aikanaan syntyny ja varmaan liian aikasin kuolenkin. Noo siksi vastaankin jäläkeenpäin. Noo keskoset maistaa ensin sano entinen lääkäri. Tuumas sen jälkeen, jotta lähtevätkin esinmäisinä.
Noo sitten itte asiaan. Sampi = kiertokanki. Liian kallis ostaa vanhaan peliin. Parempi on kun ostaa uutta ja tuoretta Suomalaista muikun, tai siian mätiä. Kyllä kotimainen mäti mättää muut veivuut mennen tullen. Hyvä mäti ei tarvihe kun hyvin voilla voijellun ruisleivän, minkä piälle levitetään hieman smetanaa ja suolattua mätiä. Jos haluaa voi mädin päälle laittaa mustapippuria ja limetinmehua.
Taassiisa kuola valluu suupielestä.
Ka ku mädittää- KaviaariKonkurssit
http://www.eramaailma.fi/Blogi/Maetiae#axzz3rKikoH54
MutaSammen Kaviaari ei pärjää Luonnon mädeille!
- Anonyymi
moj
- Anonyymi
moj
- Anonyymi
m ui
- Anonyymi
tissari
- Anonyymi
vp tissari
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1192990Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen262408Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082036- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601106- 621057
- 711054