kakkupohja ei onnistu- auttakaa

mariia82

Mitä teen kun en saa nykyään enää koskaan kakkupohjaa onnistumaan?? Se aina lätsähtää. Paistan sen yleensä 175 asteessa tunnin aj se näyttää hyvältä mut ku otan sen pois niin se lätsähtää. Tänään sain kuulla että 200 ois parempi lämpötila.. no se oli jo lätsähtänyt uunissa. Auttakaa minua ja kertokaa joku kakkupohjaresepti millä onnistuu!!! oon kyllästynyt jo tähän kun se kakku aina lätäshtää joten täytyy olla huono ohje minulla :) kiitos avustanne jo etukäteen!!

12

4329

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatörköksa

      Jos sinulla on tavallinen uuni, niin kakun paistolämpö on 175 - 200 astetta.

      Kakkupohja paistetan uunin alaosassa.

      Kakku lätsähtää, jos uunin luukkua avataan ja se liian kovasti paiskataan kiinni. Kakku lätsähtää myös, jos sitä paistetaan liian alhaisessa lämmössä.
      Jos sinulla on uusi uuni, niin tarkista sen lämpö. Melkein kaikki uunit toimivat eri tavoin.

      Minun ohjeeni:
      3 munaa, 3 dl sokeria, 1 dl lämmintä vettä, 3 dl vehnäj., 1½ tlk leivinjauhetta
      Munat ja sokeri vaahdoksi, vesi joukkoon vispauksen lopussa, leivinjauhe vehnäjauhoihin sekoitettuna varovaisesti taikinaan lopuksi.

      Kevyempi ohje:
      4 munaa, 2 dl sokeria, 1 dl vehnäj., 1 dl perunaj., ½ tlk leivinjauhetta.
      Munan valkuaiset vaandoksi, joukkoon sokeri ja keltuaiset vuorotellen, lopuksi varovaisesti taikinaan leivinjauhe venhäjauhojen ja perunajauhojen kanssa.

      Minulla taitaa olla jauhopeukalo, kun ei ole kakku koskaan lässähtänyt (koputan puuta)

      • Marianne

        ei ikinä koskaan kakkupohjaan perunajauhoja. Tulee kakuista ihan outoja. Ja taatusti lätsähtämisvaara on suuri.


      • Marianne
        Marianne kirjoitti:

        ei ikinä koskaan kakkupohjaan perunajauhoja. Tulee kakuista ihan outoja. Ja taatusti lätsähtämisvaara on suuri.

        Taikinaa ei saa enää vatkata eikä vaivata sen jälkeen kun jauhot on "nosteltu taikinaan". Eli oikeaoppisesti se menisi siis niin, että kun munat ja sokeri on vaahdotettu, laitetaan vatkain syrjään ja nostellaan vehnäjauho ynnä leivinjauhe sihtiin/siivilään, ja ravistetaan vähän, ja ruokalusikolla varovasti hiljaa tuutimalla sekoitetaan taikinaan jauhot.


      • Omatarveleipuri
        Marianne kirjoitti:

        Taikinaa ei saa enää vatkata eikä vaivata sen jälkeen kun jauhot on "nosteltu taikinaan". Eli oikeaoppisesti se menisi siis niin, että kun munat ja sokeri on vaahdotettu, laitetaan vatkain syrjään ja nostellaan vehnäjauho ynnä leivinjauhe sihtiin/siivilään, ja ravistetaan vähän, ja ruokalusikolla varovasti hiljaa tuutimalla sekoitetaan taikinaan jauhot.

        Olen yrittänyt nostelemalla laittaa jauhot taikinaan, mutta minulla tulee kokkareita. Mikä menee väärin???


      • Enni
        Omatarveleipuri kirjoitti:

        Olen yrittänyt nostelemalla laittaa jauhot taikinaan, mutta minulla tulee kokkareita. Mikä menee väärin???

        ei ainakaan tule kokkareita vaikka en siivilää käytäkkään. uhkapeliä tietysti.
        mä ainakin kun oon nostellut taikinaan jauhot, pyöräytän parikertaa sievästi sekaisin, ja aina on pohja noussut.
        ei saa paljon pyörittää, muuten sokeri-kananmuna vaahto hajoaa.


      • amatörköksa
        Marianne kirjoitti:

        ei ikinä koskaan kakkupohjaan perunajauhoja. Tulee kakuista ihan outoja. Ja taatusti lätsähtämisvaara on suuri.

        Kyllä tuo "ei ikinä" minua ihmetyttää. Ei ole minun keksintöäni. Eikä mikään harvinaisuus ohjeissa. Ja onnistuu aivan samoin kuin pelkkien vehnäjauhojen kakkupohja. Kääretortuissa minä käytän aina osaksi perunajauhoja. Ja ne on pikkupakko siivilöidä, etteivät jäisi paakuiksi.


      • tarja
        amatörköksa kirjoitti:

        Kyllä tuo "ei ikinä" minua ihmetyttää. Ei ole minun keksintöäni. Eikä mikään harvinaisuus ohjeissa. Ja onnistuu aivan samoin kuin pelkkien vehnäjauhojen kakkupohja. Kääretortuissa minä käytän aina osaksi perunajauhoja. Ja ne on pikkupakko siivilöidä, etteivät jäisi paakuiksi.

        penkoneena,iänikuisen sienikakun vaihteluksi,löysin ohjeen jossa tuli perunajauhoja,helpoinhan on tuo sokerikakkupohja sitä pitää vaan tehdä niin paljon....


    • käyt. kokemusta

      Vatkaa munat ja sokeri tiukaksi vaahdoksi (= kun valutat taikinaa kuvio jää hetkeksi näkyviin).

      Nostele jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) taikinaan.
      Itse pyöritän vatkaimella (hiljaisin nopeus) muutamalla pyöräytyksellä jauhot sekaisin.

      Paista alimmalla tasolla noin 180-200 asteisessa uunissa noin 50-60min.

      Älä avaa uunia kuin paiston loppupuolella. Luukku varoen auki ja kiinni.

      Kun otat kakun uunista, anna olla vuokassa vähän aikaa ja kumoa vasta sitten varoen (älä kopsauta tai mätkäytä "korkealta")

      Jos vieläkin lätsähtää, käytä jauhoja hieman enemmän. (Jauhojen määräkin vaikuttaa.)

      Näin minä ja on onnistunut.
      Pidän peukkuja!

      • mariia82

        Jos l aitan kaksi lasillista kakanumnia niin laitan silloin myös kaksi lasillista jauhoja... onko se sopiva määrä?


      • milla
        mariia82 kirjoitti:

        Jos l aitan kaksi lasillista kakanumnia niin laitan silloin myös kaksi lasillista jauhoja... onko se sopiva määrä?

        että kannattaa laittaa vähän enemmän jauhoja kuin kananmunia. Eli jos laitat kaksi lasillista kananmunia, laitat vähän yli kaksi lasillista jauhoja (vaikka 2 1/2 lasillista). Vatkaatko taikinaa riittävän kauan? Vanha keinohan oli, että nostamalla taikinakoukuilla kuvioita taikinan pintaan, kuvioiden pitäisi pysyä vähän aikaa. Selitinköhän liian sekavasti...


    • sokerikakku

      tuolta kaupasta löydät valmiita kakkupohjia,taiteile niistä itsellesi joku herkullinen kakku.Stä kahvinkanssa syödessä ja herkutellessa valkenee miksi kakkupohjasi lätsähtää,,eli käyt reseptin uudestaanläpi,kai toi sama 200 sillekin sattuu tarkista vain aika minkä uunissa ja anna kakkupohjan jäähtyä,peittämällä se liinalla.

      • sokerikakku

        Unohtu mainita ,kananmunat mitkä jääkaapista otat,anna niitten hetkenaikaa olla huoneenlämmössä ennen käyttöä lämpiämässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      191
      1304
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      122
      1138
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      48
      854
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      70
      850
    5. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      780
    6. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      50
      735
    7. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      33
      692
    8. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      60
      689
    9. Hakeudu hoitoon.

      En oo kiinnostunut susta.
      Ikävä
      52
      680
    10. Nainen, mitä ajattelet minusta?

      Mitä tuntemuksia saan aikaan sinussa? :/
      Ikävä
      52
      657
    Aihe