Mulla on pyöree 1,4 kg kirjolohi. Ajattelin täyttää sen ensin limetillä, punasipulilla ja rosmariinilla. Pippuri ja kevyt suola mukaan. Pintaan viiltoja ja reilu suola pintaan. Savupönttöön (kostutettujen) leppälastujen kera, noin 40 min ja ulos.
Voisko toimia, lisäideoita?
Lisää ideoita lohen savustukseen
11
141
Vastaukset
- Crudo (ei kirj.)
Crudo savustaisi savustuspötnössä tuon kokoisen lohen. Vuole leppää ja koivua makua tuomaan. Crudo on kehitellyt ja patentoinut savustuspöntön omaan anukseensa. Sinne kun tööttää parin kilon lohikalan muhimaan parinsadan kilometrin pyörälenkin ajaksi, niin avot tulee makoisaa! Aamulla aikaisin lähtee ja iltamyöhään pääsee voipuneena nauttimaan täydelliseksi kypsytettyä ja marinoitua lohta.
- jösseksen hullut
Aloittaja pitänyt päätään siellä savupöntössä, vain mistä noin tyhmät ajatukset sikiää.
Suosittelen jättämään ne viillot tekemäti ja kalan täyttämättä.
Kuivasuolaat sen savustuksen jälkeen, siinä se.- savusumu
Kiitos vihjeistä!
Aloittaja piti päänsä, valmisti alkup. idean mukaan. Vaimolta tuli kehuja mehevästä ja todella maistuvasta kalasta.
Lisäkkeenä oli uudet potut, tilli-ranskankermakastike, persiljamarinoidut grillatut fenkolit sekä lämmin herkkusieni-punasipuli-paprikapikkelsi.
- asia selvä
Tuosta käy selville aloittajan ja hänen vaimonsa makutottumukset. Ei ole makuaisti juuri lapsuudesta kehittynyt, syöty on kai vaan valmisruokia, kalaruokien päälle ei ymmärrys sitten riitäkään.
- savusumu_
Sähän olet lähes täydellinen ihmistuntija. Lyhyestä kuvauksesta pengot persoonan auki. Pari asiaa jä sulta huomioimatta.
Olen kasvanut talossa, jonka ikkunasta näki vain pelkkää metsää ja järvikään ei ylettynyt rantaan saakka. Lisäksi jouduin leikkimään vain puuleluilla. Vasta kahdeksanivuotiaana ymmärsin, että nimeni ei olekaan: "Turpa Kiinni!"
Itse kun en ole siis mikään välkky, en alennu arvioimaan sinua ihmisenä.
- 2. arvioija
Tollous kävi kyllä minullekin selville noista kirjoituksista, tai vähintäänkin se tietämättömyys kalan savustamisesta.
Paljon on ihmisiä joille maistuu einesruoka, varmaan kuuluut heihin, kun tuollainen hyvältä maistui. - Savunakki
Itäsuomessa on joskus tapana tehdä viiltoja kalan pintaan tasaisemman kypsymisen takia. En ole koskaan kuullut että olisi tavallasi makuja lisätty, mutta mikä ettei. Toisaalta tuolla joku ehdotti koivulastujen lisäämistä savustuspuuksi. No sekin on makuasia, nimittäin jos tykkää todella kitkerästä mausta kalassaan. Muuten leppälastu on riittävä.
- savusumu
Täähän oli siis puhdas experimentaali, ja onnistunut sellainen. Tässä jo maustavat aineet sieppasi savun mukaansa, kun antoivat makunsa kalalle. Se oli johtoidea, ja kun makuaistiltaan niin tarkalle vaimolle kelpasi, niin tyytyväinen olin itsekin.
Yhtä en ymmärrä. Miksi tää on nostanu joidenkin raivon päälle tässä ketjussa? Ei ole ollut mitään syytä.- Valintaa
Nyt kuukautta myöhemmin luin tämän ketjun sekä loppukommenttisi.
Olen ihmetellyt samaa jo toista vuotta. Tällä foorumilla on raivopäitä, jotka tyrmäävät joka idean ja nimittelevät jokaista kirjoittajaa, olkoon asia mikä tahansa.
Tekstien sisältöjä lukiessa voi jokainen nähdä, onko kirjoittaja aito kalamies vai onko se vain joku pelkän ruotokalan väärin päin niellyt käkättäjä. Näitä omiin ruotoihinsa tukehtujia on valitettavasti tälläkin foorumilla - Fac ut vivas
Valintaa kirjoitti:
Nyt kuukautta myöhemmin luin tämän ketjun sekä loppukommenttisi.
Olen ihmetellyt samaa jo toista vuotta. Tällä foorumilla on raivopäitä, jotka tyrmäävät joka idean ja nimittelevät jokaista kirjoittajaa, olkoon asia mikä tahansa.
Tekstien sisältöjä lukiessa voi jokainen nähdä, onko kirjoittaja aito kalamies vai onko se vain joku pelkän ruotokalan väärin päin niellyt käkättäjä. Näitä omiin ruotoihinsa tukehtujia on valitettavasti tälläkin foorumillaTällä foorumilla on häiriköinyt jo useampia vuosia ilmeisen mielenvikainen tyyppi joka esiintyy useilla nimimerkeillä, milloin stadin isoaseisena, milloin Crudona, milloin Teppona, milloin vanhana kokkina porkkanpäänä tms. Ylläpitoa ei hetkauta pätkääkään kaverin touhuilu. Ikävää sillä monet asiallisetkin kysyjät saavat koko palstasta sangen omitusen kuvan. Teppopoika kun on ihastunut omaan anukseensa ja haluaisi kaikkien tietävän että hän on aito puppelipoika! Kaverilla on äärimmäisen huono itsetunto tai sitten hänellä on kompleksi siitä mikroskooppisesta kikkelistään!
- Kirjolohi kelvotonta
Kirjolohi on sieltä. Maku on sitä. Kirjolohi on eines. Antibiootti ja levämössöä.
Norjanlohi on hyvää, Edellyttää, että kala on isoa jäämeren lohta.
Onneksi kirjolohikasvatus on Suomessa pahoissa vaikeuksissa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1293267
- 1091311
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671285Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651096Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791061Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr141056IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku57979- 30976
Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42944- 46854