Ratkaisu lapsensuojelu ongelmiin

Lapsenoikeus

Olen sitä mieltä, että lastensuojelutapausten määrä on kestämättömällä tasolla ja jotain on tehtävä. Ehdotankin vanhemmiksi aikoville pakollista vanhemmuuskorttia eli lapsia saisi hankkia vasta siiten, kun lasten kasvattamiseen on hankittu riittävä tietämys ja taloudelliset ja sosiaaliset puitteet ovat riittävät. Koulutusohjelmassa käsiteltäisiin vanhemmuutta laajasti keskittyen eri vaiheisiin ja kerrottaisiin yhteiskunnan turvaverkoista ongelmien varalle. Lisäksi osallistuvien olisi läpäistävä tentti hankkiakseen lapsia. Lisäksi vanhemmuuteen liittyvät määräaikaistarkastukset lastensuojelun taholta estäisivät ongelmien kasvua kriisiksi.

Em. Toimet sitouttaisivat vanhemmat paremmin hyvään vanhemmuuteen ja antaisivat lastensuojelulle resursseja ennakoivaan työhön. Kansantaloudellisesti myös säästettäisiin, koska jokainen huostaanotettu maksaa yli 100 000 euroa vuodessa. Tasapainoisempi lapsuus toisi myös säästöjä jatkossa kouluaikana, koska lasten vanhempien tietämys kasvatuksesta perustuu samaan tietoon ja normaalit lapset olisivat siis kasvatettu samoin metodein.

Ehdotukseni lähtee siitä hädästä ja epäoikeudenmukaisuudesta jota näen päivittäin. Toiset lapset eivät saa olla lapsia, koska vanhemmilta vanhemmuus täydellisen hukassa. Toisilla taas todella onnellisia perheitä ja tekevät paljon kasvatustyötä. Niin ilman kasvatukseen käytettyä aikaa ei synny onnellista lapsuutta.

14

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpä niin...

      Sepä se. Kuka tahansa rappiolla oleva voi lapsia pyöräytellä, mutta adoptointia harkitsevat syynätään suurennuslasilla.

      Vakavasti puhuen; synnytysvalmennusta olisi tosiaankin syytä kehittää edelleen.

      • elämää suurempi

        "Niinpä niin.."

        puhukaa rakkaudesta teinille ja yksi avioliitto per elämä


    • järkeä

      Kaikki yhteiskunnan tarjoamat palvelut ja etudet voisi sitoa vanhemmuusajokorttiin eli tukia ei tule ilman sitä. Järjestelmä varmaan oikeasti takaisi oikeudenmukaisemman lapsuuden kaikille.Siten kenenkään ei oikeasti ole järkevää toimia vastoin järjestelmää.

      Samaa mieltä adoptiosta eli aivan järkyttävä prosessi.

      • Realismia kehiin!

        Aivan varmasti myös vanhemmuusajokortittomat hankkisivat / saisivat lapsia. Nämä onnettomat lapset sinä jättäisit yhteiskunnan ulkopuolelle? Hekin saisivat aikanaan lapsia käymättä minkäänlaista vanhemmuusvalmennusta. Ei oikein toimiva malli.

        Autoakaan ei saa ajaa ilman ajokorttia eikä kännipäissään. Silti niin tehdään. Osa toimisi lisääntymistoimintojen suhteen ihan samalla tavalla - niin kuin tähänkin asti.


      • Taigan tuulet
        Realismia kehiin! kirjoitti:

        Aivan varmasti myös vanhemmuusajokortittomat hankkisivat / saisivat lapsia. Nämä onnettomat lapset sinä jättäisit yhteiskunnan ulkopuolelle? Hekin saisivat aikanaan lapsia käymättä minkäänlaista vanhemmuusvalmennusta. Ei oikein toimiva malli.

        Autoakaan ei saa ajaa ilman ajokorttia eikä kännipäissään. Silti niin tehdään. Osa toimisi lisääntymistoimintojen suhteen ihan samalla tavalla - niin kuin tähänkin asti.

        "Realismia kehiin"


        Vallanpitäjien vastassa on aina ollut oppositio.
        Pako metsään ja omavaraisuus.

        Virkamieskoneisto ei säästä edes lainsäätäjää. Kone nielaisee kaiken ja kaikki. Sillä ei ole kasvoja eikä arvoja, eikä armoa.

        Minä mies etsin sellaista naista, joka uskaltaa pakoon.
        En ole vielä koskaan tavannut, mutta kuullut olen.

        Ihminen luonnostaan tahtoo rauhaa, mutta yhteiskuntamme opettaa aggressiota, puolustusta.


      • liikaväestö

        ajokortsu pakko


    • Paradoksi

      Hys ! Aloittaja on nyt puuttunut niin arkaan aiheeseen, että kaikki ovat kuin kusi sukassa. Ihmeellistä, että lapsiin liittyviä asioita ei pysty hoitamaan nyky Suomessa paremmin. Nykyinen toisaalta kasvatuksen kouluille siirtävä politiikka ja toisaalta joskus lapsille vahinkoa tekevien aikuisten vahvat oikeudet vanhemmuuteen hämmentävät toimijoita. Pelätään puuttua asioihin, joihin olisi ehdottomasti puututtava ja toisaalta otetaan taas yhteiskunnalle tehtäviä, jotka kuuluvat vanhemmuuteen.

      • Yökakara

        "paradoksi"

        juna on täydessä vauhdissa eikä mitää yhtä syytä sille ole

        se alkoi jo satoja vuosia sitten

        valtio otti ohjukset käsiinsä luodakseen turvallisen elämän ja ihmisestä on tullut pöhkö
        ja ihmisestä tulee vielä suurempi pöhkö. tässä on sun paradoksi.

        lapsemme meidän puun mukaan ovat sitten täysin idiootteja. vanhemmilla ihmisillä on täysin erilainen käsitys lasten hoidosta kuin nuorilla kuin ikänaisilla ei ole maistruaatiotakaan ja synnytysaika on ohi. heistä tulee miehen kaltaisia, jotka elävät muistissaan omia raskausaikojaan, eivätkä he oikeastaan pysty tietämään tasan tarkoin mikä on hyväksi nuorelle äidille ja alkaa elää hänen kauttaan, mitä kutsutaan vampyrismiksi. Nuoren naisen ongelmana on vain se, että hän ei osaa kieltäytyä vanhoista huuhkista, jotka oikeastaan aiheuttavat enemmäksen vahinkoa. Toki hyötyäkin on. Riippuen ihmistyypistä. Ikänainen tuo turvaa. Mutta ollaan vaarallisilla vesillä, jos huostaanotetaan lapsia. Ennen vanhaan Noidat ja mustalaiset varastivat lapsia. Naisilla ei muutenkaan ole moraali kohdallaan. Väitän että naiset ovat itsekkäitä egoisteja ja tykkäävät huomiosta eivätkä ohita hyväksikäyttöä, jos tilanne vaatii.


    • hukassa on

      Itse asiakaspalvelutyössä näen paljon perheitä...niitä normaaleja, joissa kuljetaan yhdessä joko nauraen tai joskus riidellen...itku silmässäkin. Yleensä vain viettäen sitä "tylsää", turvallista elämää.

      Sitten on tämä uusi ilmiö...seuraus liian hyvästä sosiaalihuollon rahallisesta tuesta. Lapsena huonot lähtökohdat saaneet lapset opetetaan perhekodeissa ja sijaisperheissä kuluttamaan niin paljon enemmän, kuin "normaalissa" perheessä on varaa käyttää rahaa. Pienestä pitäen he oppivat, miten anotaan vain sosiaalihuollosta taas esim. tälle vuotta rahat pariin valinnaiseen harrastukseen...uusiin vaatteisiin yms. Näillä nuorilla on kaikista eniten rahaa käyttää ulkonäköönsä, seuratkaapa! Sitten he ovat yht´äkkiä 18v nuoria ja ei muuta kuin omaa asuntoa hankkimaan. Asunto toki jokin kiva keskustan yksiö kaupungin laskuun. Ja koska kaikki on tähänkin asti opittu hakemaan luukulta, niin se jatkuu edelleen. Ei käydä koulua, juhlitaan samanlaisten kavereiden kanssa...ja kun sitä pelkkää rahaa ei loputtomasti luukulta saa, niin kuvioon tulee rikokset.

      Ehkä näillä nuorilla on pohjalla se "tylsän", turvallisen perheen kaipuu, koska yleensä he hankkivat pian lapsia ja koska eivät pysty huolehtimaan itsestäänkään, niin miten sitten niistä lukuisista lapsista...ja kierre jatkuu!

      Pahinta tilanteessa on mielestäni se, että nämä ongelmaperheet ovat aina vaan lapsiluvultaan suurempia...ei tarvitse laskea mihin omat rahat riittää, kun kaikki maksetaan valmiiksi. Normaali työtä tekevä joutuu koko ajan laskemaan, että onko varaa kasvattaa ja kouluttaa lapset. Ja tavallisella palkalla ei kovin montaa lasta kasvateta ja elätetä. Suhde työtätekevien ja elätettävien lukumäärän välillä kasvaa.

      • eduard makkonen

        Ihmnettelen naisten tarvetta lokeroida ja puuttua toisten ongelmiin, jopa sen uhalla että voivat haitata. Ihmeellistä että jopa "uhriäidit" luovuttavat paineen alla. Sosiaalitädeistä tulee hyväksikäyttäjää.

        Elämme väärässä ajassa, jolloin lasten teko on teoreettista filosofiaa ja lasten tekoa monet tytöt opiskelevat yliopistokirjoista sen sijaan, että oppisivat sitä praktiikan kautta! Mistä helkarin ajokortista sinä puhut, pöllö?

        Minulla ei ainakaan ole tahtoa edes tehdä perhettä väitteidesi jälkeen. Naisilla nykyään on paljon valtaa, vähän ylikin, niin minua ihmetyttävät tälläiset juuri naisten lakialoitteet tyyliin: jos pieru pääsee yleisellä paikalla, niin pitää maksaa sakot, tai jos vaatteesi ovat likaiset, niin joudut tyrmään. Tällä vauhdilla miehet nousevat barrikaadeille enemmin tai myöhemmin tätä hölmöyttä vastaan.

        Mitä naiset edes ajattelevat kun puhuvat huostaan otosta? He varastavat toisten lapsia!

        Naiselle mies on automaattisesti itse pahuus. Nainen tekee kaikkensa, jopa rikollistakin, että mies kärsii. Miehen ongelma on siinä, että hän luottaa sokeasti naisiin ja naiset hyväksikäyttävät heitä. Tällä vauhdilla päästään tilanteeseen, että naisilta evätään oikeus synnyttää ja lapsia kasvatetaan kasvattamoissa eikä kohdussa, niin päästään naisten tavoittelemaan tasa arvoon. Naisilla on outo tapa tehdä ötökästä härkä. He mieluummin rikkovat asiat kuin jättävät ne rauhaan. Sama lasten suojelussa. Montako perhettä on rikottu? Perhe-elämään KUULUU ja PITÄÄ KUULUUA riitoja, väkivaltaa, naurua, lasten huutoja, juoksentelua ja pahaa käyttäytymistä. Se on elämää. On vaarin tehdä lapsista kuuliaista koiraa, mitä nykyajalla vaaditaan. Kuria kouluissa, töissä. Siihen nämä sossutädit pyrkivät. Asia on selvä, että jos SINÄ VIET VANHEMMILTAAN HEIDÄN OMAA LASTA, NIIN SINÄ VIET LAPSELTA RAKKAUDEN. On perheitä, jossa on pahuutta, mutta minua epäilyttää se MÄÄRÄ perheitä, mistä sosiaalityöntekijät ovat huolissaan. Sosiaalityöntekijät ovat palkattuja tätejä, ketkä eivät välitä suuremmin toisista, kuten kukaan muukaan Suomessa ja Maailmassa. Kukaan ei ole niin kaiken tietävä, että osaisi asettua toisen asemaan ja kokea sitä. Kuitenkin sosiaalitädit tekevät niinkin ratkaisevia päätöksiä kuin huostaanotto! Silkkaa väkivallan käyttöä aidon rakkauden ja välittämisen puutetta!

        Ihmetyttävät varsinkin työntekijät, joilla ei ole omia lapsia, eikä edes avioliittoa (kuten Tarja Halosen sulhanen esimerkiksi)ja jotka tietävät kaikesta kaiken ja ottavat ratkaisevia päätöksiä, mikä lapsi on väärässä paikassa! He rikkovat perheitä.

        Miehellä ei ole oikeuksia perheen asioissa, häntä voidaan taklata ilman erityistä syytä, koska naisilla ON VAIN TAPANA PUHUA VÄÄRYYTTÄ MIEHESTÄ JA TEHDÄ HÄNESTÄ SYNTIPUKKI IHAN MIELENSÄ MÄÄRIN. Kyllä mies kestäisi sen, tietyn rajan asti, jos poliisi ei ala viedä häntä putkaan, jos hän ei rupea saamaan sakkoja mitä mistäkin yhteiskunnan normien rikkomisesta, jos nainen ei tuhoaa miehen ammatti ym kunniaa ja uskoa naiseen itseensä.

        Oletteko sosiaalitädit koskaan kysyneet sitä, että voiko olla yhtymäkohtaa siihen, että kun lapsia huostaan otetaan, niin 1)mies kärsii psyykkisistä vaivoista, tekee itsemurhan 2)mies alkaa käyttäytyä huonosti muita naisia kohtaan ja tekee heitä jopa raskaaksi ja jättää lapset oman onnensa nojaan, koska hänellä ei ole uskoa yhteiskuntaan 3)tekee rikoksia ja muuta. Kaikki ei voi olla miehen syytä.


      • Eduard Makkonen
        eduard makkonen kirjoitti:

        Ihmnettelen naisten tarvetta lokeroida ja puuttua toisten ongelmiin, jopa sen uhalla että voivat haitata. Ihmeellistä että jopa "uhriäidit" luovuttavat paineen alla. Sosiaalitädeistä tulee hyväksikäyttäjää.

        Elämme väärässä ajassa, jolloin lasten teko on teoreettista filosofiaa ja lasten tekoa monet tytöt opiskelevat yliopistokirjoista sen sijaan, että oppisivat sitä praktiikan kautta! Mistä helkarin ajokortista sinä puhut, pöllö?

        Minulla ei ainakaan ole tahtoa edes tehdä perhettä väitteidesi jälkeen. Naisilla nykyään on paljon valtaa, vähän ylikin, niin minua ihmetyttävät tälläiset juuri naisten lakialoitteet tyyliin: jos pieru pääsee yleisellä paikalla, niin pitää maksaa sakot, tai jos vaatteesi ovat likaiset, niin joudut tyrmään. Tällä vauhdilla miehet nousevat barrikaadeille enemmin tai myöhemmin tätä hölmöyttä vastaan.

        Mitä naiset edes ajattelevat kun puhuvat huostaan otosta? He varastavat toisten lapsia!

        Naiselle mies on automaattisesti itse pahuus. Nainen tekee kaikkensa, jopa rikollistakin, että mies kärsii. Miehen ongelma on siinä, että hän luottaa sokeasti naisiin ja naiset hyväksikäyttävät heitä. Tällä vauhdilla päästään tilanteeseen, että naisilta evätään oikeus synnyttää ja lapsia kasvatetaan kasvattamoissa eikä kohdussa, niin päästään naisten tavoittelemaan tasa arvoon. Naisilla on outo tapa tehdä ötökästä härkä. He mieluummin rikkovat asiat kuin jättävät ne rauhaan. Sama lasten suojelussa. Montako perhettä on rikottu? Perhe-elämään KUULUU ja PITÄÄ KUULUUA riitoja, väkivaltaa, naurua, lasten huutoja, juoksentelua ja pahaa käyttäytymistä. Se on elämää. On vaarin tehdä lapsista kuuliaista koiraa, mitä nykyajalla vaaditaan. Kuria kouluissa, töissä. Siihen nämä sossutädit pyrkivät. Asia on selvä, että jos SINÄ VIET VANHEMMILTAAN HEIDÄN OMAA LASTA, NIIN SINÄ VIET LAPSELTA RAKKAUDEN. On perheitä, jossa on pahuutta, mutta minua epäilyttää se MÄÄRÄ perheitä, mistä sosiaalityöntekijät ovat huolissaan. Sosiaalityöntekijät ovat palkattuja tätejä, ketkä eivät välitä suuremmin toisista, kuten kukaan muukaan Suomessa ja Maailmassa. Kukaan ei ole niin kaiken tietävä, että osaisi asettua toisen asemaan ja kokea sitä. Kuitenkin sosiaalitädit tekevät niinkin ratkaisevia päätöksiä kuin huostaanotto! Silkkaa väkivallan käyttöä aidon rakkauden ja välittämisen puutetta!

        Ihmetyttävät varsinkin työntekijät, joilla ei ole omia lapsia, eikä edes avioliittoa (kuten Tarja Halosen sulhanen esimerkiksi)ja jotka tietävät kaikesta kaiken ja ottavat ratkaisevia päätöksiä, mikä lapsi on väärässä paikassa! He rikkovat perheitä.

        Miehellä ei ole oikeuksia perheen asioissa, häntä voidaan taklata ilman erityistä syytä, koska naisilla ON VAIN TAPANA PUHUA VÄÄRYYTTÄ MIEHESTÄ JA TEHDÄ HÄNESTÄ SYNTIPUKKI IHAN MIELENSÄ MÄÄRIN. Kyllä mies kestäisi sen, tietyn rajan asti, jos poliisi ei ala viedä häntä putkaan, jos hän ei rupea saamaan sakkoja mitä mistäkin yhteiskunnan normien rikkomisesta, jos nainen ei tuhoaa miehen ammatti ym kunniaa ja uskoa naiseen itseensä.

        Oletteko sosiaalitädit koskaan kysyneet sitä, että voiko olla yhtymäkohtaa siihen, että kun lapsia huostaan otetaan, niin 1)mies kärsii psyykkisistä vaivoista, tekee itsemurhan 2)mies alkaa käyttäytyä huonosti muita naisia kohtaan ja tekee heitä jopa raskaaksi ja jättää lapset oman onnensa nojaan, koska hänellä ei ole uskoa yhteiskuntaan 3)tekee rikoksia ja muuta. Kaikki ei voi olla miehen syytä.

        Naisen väkivallan muodot ovat piiloväkivaltaa, jotka keskittyvät sosiaalisiin ja materialistisiin struktuureihin - kodin tavarat, ihmisten suhteet. Miehen väkivalta on näkyvämpää. Hän yksinkertaisesti vetää huonosti käyttäytyvää naista turpiin. Sellainen on mies ja ON AINA OLLUT TUHANSIA VUOSIA. Ja niin se pitää. Se on elämää, joka kulminoituu sukupuolivälisiin eroihin hyvässä ja pahassa - kuten pappi sanoo. Mutta nykynaiset ovat vain kulutustavaraa, samalla tavalla kuin supermarketin tarjonta. Pahimmassa tapauksessa huonolaatuista kertakäyttötavaraa. Naiset liukuvat pois itse välittämättä rakkaudesta, perheestä, lapsista, mistään, kunhan heidän kaunis vartalonsa ei luisu synnytyksen myötä, tai tissit eivät kasva liian isoiksi rintaruokinnan myötä! ÄLYTÖNTÄ! Mehän puhumme lasten onnesta eikä siitä, mihinkö aikaan lapsi on ottanut pillerin ja ottiko sitä. Tajuatteko? Mitä väliä on sillä, että lapsi on putipuhdas? Muuten yhteiskuunasta tulee lisääntyvässä määrin natsi henkinen.

        Eli naisen mentaliteettiin kuuluu "materialistinen ajattelu". Kun mies ajattelee abstraktisti eikä sotkeudu "likaisiin juttuihin", niin nainen menee suoraan päin punaista, aiheuttaen tuhoa. Harva nainen kuitenkin osaa korjata jälkeensä. Siksi naiset ovat iki ajoista lähtien verkostoituneita. Se tarkoittaa samalla juuri tätä lasten huostaan ottoa. Eli se lapsi, mitä MINÄ mies kannoin henkeen ja vereen kanssa, otetaan ikuisiksi ajoiksi minulta pois välittämättä mistään tunteista ja tilanteista! Tiedättekö te naiset, mitä mies alkaa ajatella perhe onnesta tämän jälkeen ja rakkaudesta? Että sitä ei ole olemassa. Minä mies voin hyväksikäyttää ketä naista vain. Sitäkö nainen haluaa?


      • Matrushka

        "hukassa on"

        on selvästi kateellinen ja lapseton


        ydinperhe tarkoittaa isä-äiti-lapset
        ennen vanhaan perheeseen kuuluivat mummolat ja serkut ym.


        yritä tehdä tötiä ja pitää kotia yksin

        ja tietää kaikesta kaiken
        mitä sinulla olisi sanottavaa ydinfysiikasta, jos samalla täytyy hoitaa kotia?


      • Päihteetön Ilo
        Matrushka kirjoitti:

        "hukassa on"

        on selvästi kateellinen ja lapseton


        ydinperhe tarkoittaa isä-äiti-lapset
        ennen vanhaan perheeseen kuuluivat mummolat ja serkut ym.


        yritä tehdä tötiä ja pitää kotia yksin

        ja tietää kaikesta kaiken
        mitä sinulla olisi sanottavaa ydinfysiikasta, jos samalla täytyy hoitaa kotia?

        Valtio pysy elossa runsaalla Alkoholipolitiikalla. Sillä on monopoli alkoholin myynnistä kertyviin varoihin. Kyseessä on jättisumma. Epäilen että epäsuorasti alkoholitulojen hintana on sitäkin suuremmat terveys- ja sosiaalikustannusmaksut.

        Suomalaisessa alkoholiperinnerikkaassa kulttuurissa juopottelu on liian sallittua. Alkoholista on lääkkeeksi liian moneen vaivaan. Mielestäni on tullut aika oikeille miehille ja naisille olla käyttämättä alkoholia. Alkoholista on tullut niin kuin totuttu tapa toimia. Mitä järkeä on siinä enää? Kaupasta, baarista on liian helppoa ostaa alkoholia.

        Jos sammuttaa mielensä ja samalla vastuunsa elämästään, virheistään esim. ja pakenee kaikkia juttuja alkoholiin, sen sijaan, että jos jokainen kohtaisi itseänsä juuri sellaisena kuin on. Esimerkiksi toiset ovat VAIN luonnostaan vähemmän työnarkomaaneja kuin toiset, eikä tasapäistämisellä ole oikeutusta eikä tarvetta, niin kyseinen henkilö voisi ymmärtää itseänsä paremmin ja kohdata itseänsä paremmin ilman alkoholin käyttöä. Kohtaa ongelmiasi siis nyt ja tässä eikä ensi viikon perjantaina. Ihmiset ovat erilaisia ja olemme oikeilla jäljillä jos tuemme jokaisen omaa sisäistä erilaisuuttamme. Tasapäistämisella on sellainen vaikutus, että joku tippuu aina kelkasta ja kaikki muut sylkäisevät vieläpä hänen päällensä.

        Yhteiskunta ei ymmärrä yksilöllisyyden merkitystä.
        Joku on hyvä töissä, joku on hyvä perheensä huoleen pidossa, joku on sosiaalinen, toinen ajattelija tai kehollisesti lahjakas liikkumaan.... Lakien avulla tasapäistäminen, yhdistettynä työmiesten oman hyödyn tavoitteluun ja kyvyttömyyteen rakastaa ja välittää, johtaa siihen, että joku on aina väärässä jonkun toisen mielestä, vaikka kyse on vain ihmisten luonnollisesta erilaisuudesta.

        Valtion alkoholipolitiikka ja tasapäistäminen mahdollistaa huostaanottoja. Korjatkoon ensin valtio ihmisten juopottelun ettei se vaikuta perheisiin haitallisesti.

        Ei ihminen tarvitse niin paljon alkoholia eikä tupakkaa, jos yhtään!! Jokainen eläisi 10-20 vuota pidempään ja korjaisi virheensä elämässä jo ainoastaan jo sillä, että pysyisi raittiina. Kokeilkaa ihmetyksenne vuoksi, kuinka paljon siedätte tätä maailmaa raittiina!! Ajatelkaa rehellisesti sitten mitkä asiat yhteiskunnassa ovat tyhjänpäiväisiä ja vääriä ja mitkä ovat oikeita. Jo olette rehellisiä itselleenne, niin ette valehtele enää muille, ettekä tee turhanvääriä päätöksiä elämässänne.


      • Mitä on Tasapäistäminen?
        Päihteetön Ilo kirjoitti:

        Valtio pysy elossa runsaalla Alkoholipolitiikalla. Sillä on monopoli alkoholin myynnistä kertyviin varoihin. Kyseessä on jättisumma. Epäilen että epäsuorasti alkoholitulojen hintana on sitäkin suuremmat terveys- ja sosiaalikustannusmaksut.

        Suomalaisessa alkoholiperinnerikkaassa kulttuurissa juopottelu on liian sallittua. Alkoholista on lääkkeeksi liian moneen vaivaan. Mielestäni on tullut aika oikeille miehille ja naisille olla käyttämättä alkoholia. Alkoholista on tullut niin kuin totuttu tapa toimia. Mitä järkeä on siinä enää? Kaupasta, baarista on liian helppoa ostaa alkoholia.

        Jos sammuttaa mielensä ja samalla vastuunsa elämästään, virheistään esim. ja pakenee kaikkia juttuja alkoholiin, sen sijaan, että jos jokainen kohtaisi itseänsä juuri sellaisena kuin on. Esimerkiksi toiset ovat VAIN luonnostaan vähemmän työnarkomaaneja kuin toiset, eikä tasapäistämisellä ole oikeutusta eikä tarvetta, niin kyseinen henkilö voisi ymmärtää itseänsä paremmin ja kohdata itseänsä paremmin ilman alkoholin käyttöä. Kohtaa ongelmiasi siis nyt ja tässä eikä ensi viikon perjantaina. Ihmiset ovat erilaisia ja olemme oikeilla jäljillä jos tuemme jokaisen omaa sisäistä erilaisuuttamme. Tasapäistämisella on sellainen vaikutus, että joku tippuu aina kelkasta ja kaikki muut sylkäisevät vieläpä hänen päällensä.

        Yhteiskunta ei ymmärrä yksilöllisyyden merkitystä.
        Joku on hyvä töissä, joku on hyvä perheensä huoleen pidossa, joku on sosiaalinen, toinen ajattelija tai kehollisesti lahjakas liikkumaan.... Lakien avulla tasapäistäminen, yhdistettynä työmiesten oman hyödyn tavoitteluun ja kyvyttömyyteen rakastaa ja välittää, johtaa siihen, että joku on aina väärässä jonkun toisen mielestä, vaikka kyse on vain ihmisten luonnollisesta erilaisuudesta.

        Valtion alkoholipolitiikka ja tasapäistäminen mahdollistaa huostaanottoja. Korjatkoon ensin valtio ihmisten juopottelun ettei se vaikuta perheisiin haitallisesti.

        Ei ihminen tarvitse niin paljon alkoholia eikä tupakkaa, jos yhtään!! Jokainen eläisi 10-20 vuota pidempään ja korjaisi virheensä elämässä jo ainoastaan jo sillä, että pysyisi raittiina. Kokeilkaa ihmetyksenne vuoksi, kuinka paljon siedätte tätä maailmaa raittiina!! Ajatelkaa rehellisesti sitten mitkä asiat yhteiskunnassa ovat tyhjänpäiväisiä ja vääriä ja mitkä ovat oikeita. Jo olette rehellisiä itselleenne, niin ette valehtele enää muille, ettekä tee turhanvääriä päätöksiä elämässänne.

        Mitä on tasapäistäminen?
        Esimerkki:

        koulussa sinun pitää vastata juuri siihen, mitä sinulta kysytään. Et saa tanssia, laulaa, nauraa etkä kävellä. Jos henkilö on vähänkin vilkas - MIKÄ EI OLE SAIRAUTTA - niin hänen koko tarmonsa menee vain siihen, että hän yrittää voittaa itseänsä siinä, että istuu paikallaan, eikä hänellä jää yhtään enää voimaa opiskella. Hänestä tulee väliinputoaja, jonka on selviydyttävä koulussa hänelle luetuista syyllisyyden paineista. Siihen menevät seuraavat kymmenen vuotta hänen elämästään kunnes hän havahtuu olla itsenäinen ja vapaa tehdä sitä, mitä itse haluaa.

        Tasapäistämisen parhaat palat ovat virkakoneistotyötekijät, joilla elämä on leikattu paloihin. On pala työtä, on pala perhettä, on pala vapaa-aikaa. Niinpä sellaisten "automaatti-ihmisten", jotka näkevät kadulla makaavan ihmisen klo 13.00, eli siis heidän työaikaan, ei ole mahdollista auttaa kadulla makaavaa, koska se EI KUULUU HEIDÄN TOIMEENKUVAANSA, ja he olettavat että tulee hän, jonka työkuvaan kuuluu auttaa kadulla makaavaa. "Automaati-ihminen" ei kysy ratkaisevien elintärkeiden minuuttien perään. "Automaatti-ihmiselle" tärkeintä on byrokraattinen täsmällisyys. "Automaatti-ihmisellä" on samanlainen leikattu pala kotona perhe onnelassa, jossa täsmällisyydellä ei ole rajaa eikä sijaa rakkauden saralla, vaikka RAKKAUS ON ELINTÄRKEÄ JA TÄRKEINTÄ MITÄ MAAILMASSA OLLA VOI. Rakkaus voi olla ikuista ja niin voimakasta, että ihminen kadottaa kaiken. Rakkaus voi parantaa kaiken, rakkaus voi aikansaada kaikki. Rakkaus on elämän perusta eikä klo 11.00 teetuokio lasten kanssa. Rakkaus on ikuista siinä mielessä, että ken sydämensä avaa, niin koko Universumi paistaa siitä. Se voimakkaampaa kuin ydinreaktori miljoonaa kertaa. Uskotteko te ihmiset siihen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1739
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1708
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1229
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1057
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1011
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    10. 10
      980
    Aihe