te luomutietäjät auttakaa

luomuu

Oon alkanut käyttämään eilisestä alkaen luomumaitoa jos se auttaisi epämääräisiin vatsavaivoihin. Kysymys onkin, että tarkoittaako luomu kaikissa maitotuotteissa että ne on tehty homogenoimattomasta maidosta? Niissä ei selkeästi kerrota onko maito homogenoitua vai ei ja nimenomaan haluaisin tietää että onko automaattisesti esim. luomujuusto ja voi tehty homogenoimattomasta maidosta. Joissain tuotteissa lukee aineksena luomumaito ja se oletettavasti tarkoittaa juuri homogenoimatonta? Onko missään perus kaupassa luomujäätelöä tai luomusuklaata? Ainakaan s-marketista en pikaisesti löytänyt. Onhan sitten niitä tofuline kasvirasva jäätelöitä missä ei maitoa ole, mutta mahtaako ne olla minkä makuisia?:-o

16

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luomugirl

      en osaa sanoa luomumaidosta että onko se homogenoimatonta, mutta kokeile pari vikkooa KOKONAAN ILMAN MAITOA, vatsavaivat voi parantua sillä. itselleni maito ei oikein sovi, joten en käytä sitä ja masu on voinut paremmin.
      ja tofuline ( just se kasvirasva jätski) on hyvää, ei maistu pahalta, on mun yks lemppareista :) toinen vaihtoehto on rice jäätelö, http://mb.cision.com/Public/MigratedWpy/81623/9086767/b03210c2922a9ad2_800x800ar.jpg
      eli o n maidoton ja gluteeniton jne. :) maistuu namilta! suosittelen :)
      ja luomusuklaata löytyy k-kaupoista, ellen ny väärin muista niin joku pirkka luomu taisi olla... käy tsekkaamassa! ja tottakai kaikki aluomutuotteita löytyy kaikista ekopuodeista jne :)

      • pilkottu rasva

        Aloittajahan EI kysynyt onko luomumaito homogenoimaton, vaan totesi sen itsekin. Kysymys kuului, kulkevatko nämä kaksi tekijää aina yhdessä.(ymmärtääkseni ei). Maidon osalta ainakin on vain yhdistetty kaksi melko marginaalista kuluttajan mieltymystä yhteen. Vatsa ei takuuvarmasti tiedä onko maito luomua, mutta homogenointiin se saattaa reagoida. Normaalisti maitovalmisteissa ei ole tarvetta käyttää homogenoitua maitoa.


    • TUOREMAITO

      Ala käyttämään väärentämätötä maitoa, eli tuoretta maitoa, se on samaa kun nii sanottu tinkimaito, jota saa aivan laillisesti hyvin hoidetuilta karjatiloilta.

      Tuoremaito on pastöroimatonta sekä myös homogenisoimatonta.

      Aloita käyttö kuitenkion varovaisesti, koska bakteerikanta vaihtuu elimistössäsi, niin se useinkin vaatii ensin sen niin sanotun siedätyshoidon.

      Todennäköisesti jo viikon siedätyksen jälkeen kestät tuorettamaitoa hyvin ja vatsavaivasi alkaa paraneen ja immuniteettisi kasvaa niinkuin myös luustosi vahvistuu. Niin myös säästyt monilta allergioilta ja väärennetym aidon tuottamilta sairauksilta.

      • lehmänmaito

        Ihmettelen suuresti, jos tänäpäivänä joku maitotilallinen myy pari litraa maitoa silloin kun asiakasta sattuu haluttamaan. Monet tuottajat juovat itsekin maitonsa meijerin tölkistä.


    • etsilleen

      Ainakin Valion Luomukevytmaito on homogenoimatonta valmistajan sivuston mukaa http://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-luomu-kevytmaito/ - Valion tuotteista ainakin luomu-oltermanni on tehty homogenoimattomasta maidosta http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-oltermanni-luomu/ kuten myös mustaleimainen http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-mustaleima-1/.

      Käy valmistajan sivuilla jos pakkauksesta et tätä tietoa saa.

      Yleensä kaikki luomumaitovalmisteet (maidot, juustot jne...) ovat homogenoimattomia ja muistakin suurin osa. Pastöroituja tai muuten kuumennettuja (mustaleimainen on tehty terminoituun maitoon) ovat melkein kaikki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

      Raaka-maito varmaan olisi se "luonnollisin" raaka-aine, mutta sen käytössä on riskinsä kuten keväinen ehec-epidemia osoitti - kaikki bakteerit eivät ole hyödyksi - paska väärässä paikassa ei sittenkään ole hyvä asia.

      • TUOREMAITO

        Tuoremaito oikein käsiteltynä ei aiheuta mitään "riskiä" , eikä tuoreessa maidossa ole vaarallisia bakteeria. Riski on siinä, että kun ihminen käyttää väärennettyä maitoa, eli pastöroitua, niin hänelle kehittyy huonoa vastustuskyky monenlaisiin sairauksiin ja heikkouksiin nähden.
        On hyvä lukea tutkimuksien tuloksia esim "Pottengerin kissat" jne jne.

        http://www.magneettimedia.com/pastoroitu-maito-tuhoaa-entsyymit/

        PS. Raakamaito nimitys on väärä, oikea nimitys on TUOREMAITO.


      • Maito ei ole lihaa
        TUOREMAITO kirjoitti:

        Tuoremaito oikein käsiteltynä ei aiheuta mitään "riskiä" , eikä tuoreessa maidossa ole vaarallisia bakteeria. Riski on siinä, että kun ihminen käyttää väärennettyä maitoa, eli pastöroitua, niin hänelle kehittyy huonoa vastustuskyky monenlaisiin sairauksiin ja heikkouksiin nähden.
        On hyvä lukea tutkimuksien tuloksia esim "Pottengerin kissat" jne jne.

        http://www.magneettimedia.com/pastoroitu-maito-tuhoaa-entsyymit/

        PS. Raakamaito nimitys on väärä, oikea nimitys on TUOREMAITO.

        Ja minusta paras nimitys olisi AITOMAITO, mitään siihen lisäämättä, mitään siitä poistamatta- kuten velvoite kuuluu meijeriin luovutetulle maidolle.

        Raakamaito on ihan älytön nimitys.


      • kylnekaikkeekehittää
        TUOREMAITO kirjoitti:

        Tuoremaito oikein käsiteltynä ei aiheuta mitään "riskiä" , eikä tuoreessa maidossa ole vaarallisia bakteeria. Riski on siinä, että kun ihminen käyttää väärennettyä maitoa, eli pastöroitua, niin hänelle kehittyy huonoa vastustuskyky monenlaisiin sairauksiin ja heikkouksiin nähden.
        On hyvä lukea tutkimuksien tuloksia esim "Pottengerin kissat" jne jne.

        http://www.magneettimedia.com/pastoroitu-maito-tuhoaa-entsyymit/

        PS. Raakamaito nimitys on väärä, oikea nimitys on TUOREMAITO.

        No höpö höpö - kun seuraavan kerran ripuloitte tulen kysymään että miten vastustuskyvyn kanssa kävikään.

        Elintarvikehygienia on tarpeen, jotta tästä elämästä selviää "hengissä" eikä se tarkoita vain maitoa vaan myös muita elintarvikkeita.

        Kun katsoo ns. tseffien ohjelmia niin aina välillä tekee pahaa - tsikkenin käsittelyn jälkeen tehdään samoilla välineillä raaka-salaattia ja korut on pakko pitää sormissa ruoan tekemisen yhteydessä - tämän pitäisi olla ehdoton "nounou" tekee sitä schaissea sitten vaikka itselleen.

        Toki voidaan ajatella, että bakteerit ruoassa saavat meidät kestämään niitä paremmin, mutta silti kysy samaa ruokamyrkytyksen saaneilta ihmisiltä ja tuskin he ovat "siedätyksestä" samaa mieltä kanssasi.


    • Suuri ero

      Luomumaito on homogenoimatonta. Se lukee purkin kyljessä. Mitä enemmän maitoa käsitellään, sitä rankemmaksi se käy vatsalle. Rasvaton maito on pahinta myrkkyä vatsalle.
      Luulen, että kaikki juustot tehdään homogenoimattomasta maidosta, koska homogenointi on kehitetty vain maitoa varten. Siis ettei maidon rasva nouse purkissa pintaan, rasvasolut rikotaan pienenpieniksi. Tällä rikkomisella on vain se huono seuraus, että tällöin maidon rasva pystyy kulkeutumaan verisuoniin kohottaen kolesterolia. Muutoin rasva kulkisi iloisesti läpi suolen. Minä olen toistaiseksi jaksanut ravistaa maitopurkkia, ennenkuin kaadan maitoa ulos purkista. :D

      • älä puhu potaskaa

        >> Mitä enemmän maitoa käsitellään, sitä rankemmaksi se käy vatsalle. Rasvaton maito on pahinta myrkkyä vatsalle. >>

        Osaatko kertoa, että mihin tuo ajatuksesi mahtaa perustua?

        Jos olisit ollut koulussa hereillä, niin tietäisit ihmisen ruuansulatuksesta sen, että ihmisen oma elimistö pilkkoo jokaisen rasvamolekyylin paljon pienemmäksi kuin mihin mikään homogenointi yms pystyy.

        >>> Tällä rikkomisella on vain se huono seuraus, että tällöin maidon rasva pystyy kulkeutumaan verisuoniin kohottaen kolesterolia. Muutoin rasva kulkisi iloisesti läpi suolen. >>

        Tuo huuhaa-väite ei perustu ihmisen ruuansulatuksen toimintaan.

        Heti vatsalaukun jälkeen on ohutsuoli, jonka päätehtävä on rasvan pilkkominen.

        Ohutsuolessa maksan erittämän sappinesteen, haimanesteen ja ohutsuolen suolinesteen avulla jokainen rasvahappo ja rasvapallero pilkotaan niin pieneksi, että jos tuo sinun huuhaa-teoriasi pitäisi paikkaansa, jokainen meistä kuolisi kolesteroliin.

        Ohutsuoli kun pilkkoo rasvan niin pieneksi, että ei pienemmästä väliä.

        Joten mikä mahtaa olla tuollaisen epätiedon levittämisen tarkoitus, vai onko sinulla täysin erilainen ruuansulatus kuin meillä muilla?


      • Suuri ero
        älä puhu potaskaa kirjoitti:

        >> Mitä enemmän maitoa käsitellään, sitä rankemmaksi se käy vatsalle. Rasvaton maito on pahinta myrkkyä vatsalle. >>

        Osaatko kertoa, että mihin tuo ajatuksesi mahtaa perustua?

        Jos olisit ollut koulussa hereillä, niin tietäisit ihmisen ruuansulatuksesta sen, että ihmisen oma elimistö pilkkoo jokaisen rasvamolekyylin paljon pienemmäksi kuin mihin mikään homogenointi yms pystyy.

        >>> Tällä rikkomisella on vain se huono seuraus, että tällöin maidon rasva pystyy kulkeutumaan verisuoniin kohottaen kolesterolia. Muutoin rasva kulkisi iloisesti läpi suolen. >>

        Tuo huuhaa-väite ei perustu ihmisen ruuansulatuksen toimintaan.

        Heti vatsalaukun jälkeen on ohutsuoli, jonka päätehtävä on rasvan pilkkominen.

        Ohutsuolessa maksan erittämän sappinesteen, haimanesteen ja ohutsuolen suolinesteen avulla jokainen rasvahappo ja rasvapallero pilkotaan niin pieneksi, että jos tuo sinun huuhaa-teoriasi pitäisi paikkaansa, jokainen meistä kuolisi kolesteroliin.

        Ohutsuoli kun pilkkoo rasvan niin pieneksi, että ei pienemmästä väliä.

        Joten mikä mahtaa olla tuollaisen epätiedon levittämisen tarkoitus, vai onko sinulla täysin erilainen ruuansulatus kuin meillä muilla?

        "Osaatko kertoa, että mihin tuo ajatuksesi mahtaa perustua?"

        Voisin sanoa, että laajaan empiiriseen tutkimukseen.

        Jos olisit ollut koulussa hereillä, tietäisit, että rasvainen ruoka kulkee suolessa hitaammin kuin rasvaton. Normaalirasvaista luomumaitoa voi käyttää sellainenkin henkilö, jolla on vain vähän maitosokeria pilkkovaa laktaasientsyymiä. Rasvaton maito tekee ripulia ja ilmavaivaa, koska sitä ei vähäiset laktaasientsyymit ehdi pilkkomaan suolessa.

        Toivottavasti et opiskele tätä terveys- ja ravitsemusalaa, sillä et ole näköjään sieltä välkyimmästä päästä.


      • Suomenmieli

        Elikkäs, alanpa juomaan vain homogenoimatonta vispikermaa, kun se kuulemma ei mahdu verisuoniin.


      • homongeninoituma
        Suomenmieli kirjoitti:

        Elikkäs, alanpa juomaan vain homogenoimatonta vispikermaa, kun se kuulemma ei mahdu verisuoniin.

        Ei vipsikermaa, sillä se maistuu pahalta kuten myös kremfressit ja smetanat - vain kuohukerma on nautittavaa luontaisen makeutensa takia - muut ovat ihan schaissea.

        Vipsikerma vaahdotettuna vaatii makeutta sokerista kun taas kuohukerma vaahdotettuna ei mitään sokeria tarvitse - se on hyvää ihan sellaisenaan.

        Jotenkin huvittaa käsitys, että rasva pitäisi olla "pilkottua" ennen nauttimista - eiköhän elimistö kykene sen pilkkomaan ennen peräsuolta kuitenkin tai sitten seurauksena on ns. rasvaripuli - mikä taas viittaa aineenvaihdunnan häiriöön tai ylettömään mässäilyyn.


    • dsjfkf

      Minä myö suosittelisin jättämään maidon kokonaan pois jos on vatsavaivoja. Jogurtista, juustosta, värikkäistä vihanneksista, nokkosesta yms. aikuinen saa aivan riittävästi kalsiumia.

      Laadukas maitohappobakteeri illalla ,viimeisenä ennen nukkumaan menoa, saattaa auttaa, eikä siitä taatusti ole mitään haittaa. Nykyruuasta ei enää saada näitä hyviä bakteereja tarpeeksi.

      • Suuri ero

        Maitoa ei ole suositeltu jättämään kokonaan pois enää vuosikymmeneen, sillä silloin se vähäinenkin määrä laktaasientsyymiä elimistöstä häviää kokonaan ja maidon aiheuttamat ongelmat vain pahenevat.

        äytyy vain olla tarkka millaista maitoa juo. Runsaasti käsitellyt maidot kannattaa jättää kauppaan. Eikä pidä uskoa, mitä meijereiden "agitaattorit" oman etunsa nimissä kirjoittavat tai heidän aivopestyt kannattajansa.


    • aitoa maitoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe